Dokáže sa chlap zmeniť?
Dievčatá stalo sa niekedy niektorej,žeby sa zlý chlap zmenil? Taký čo vulgárne nadáva manželke pred dieťaťom,udrel ju,používa manipulatívne techniky a vzbudzuje pocit viny alebo súcit. Vačšinu času je ale veľmi milý,pomáha doma aj s varením,aj ked popritom vačšinou robí cirkus. Po poslednej silnejšej facke síce odmietol manželskú poradňu,ale vraví, že sa budeme veľa rozprávať,že manželská poradňa je len pre tých čo sa nevedia porozprávať a že prestane nadávať a začneme úplne od začiatku. Vie byť naozaj veľmi milý a fajn. O peniazoch ten vzťah určite nie je,aj ked on tvrdí že manželka ho má iba na peniaze. V skutočnosti jej nechá tak 7eur denne na jedlo polovicu mesiaca,zvyšnú polovicu platí ona z rodičovského. Občas jej kúpi nejaký darček alebo dieťaťu a platí teda ešte nájom v byte a internet čo zase nie je malá položka. Bojí sa že manželka by mu peniaze minula bez uváženia. Manželka by sa samozrejme mohla oveľa viac snažiť, mať viac upratané,nenechať ho variť ked má voľno a tak,ale majú aj malinké dieťa na ktoré je manželka sama lebo s manželom veľmi nevydrží. Manželka chcela odísť ale paradoxne ju silná facka akosi vrátila spať,mala pocit že ho naozaj vtedy vydráždila,pokúsila sa mu vziať svoj mobil z ruky a jeho to rozčúlilo a tak ju udrel,vobec sa nemala hrať s mobilom,mala dávať pozor na dieťa,len bola unavená,posledné dve noci toho veľa nenaspala,lebo malý spal viac cez deň,bol akurát chorý. Malý sa hral pri nej,ona mobil v ruke a malý spadol. Neublížil si ale aj tak,facku si zaslúžila. No a po tomto incidente manžel vyzeral že sa zľakol a chce začať odznova,manželka nechce byť hysterka a kvôli jednej facke,ktorá navyše bola zaslúžená ho opustiť. Udrel ju už aj predtým ale nie silno. Vraj je už z manželky zúfalý a nevládze,ale aj tak sa nechce rozviesť a chce sa snažiť ale vraj sa nemôže snažiť sám,manželka sa naňho vraj ani neusmieva,má sa začať snažiť byť milá a všetko bude potom ok. Už ked to píšem príde mi to trochu ako z nejakého blbého hororu,asi človek ked dá niečo na papier tak to môže vyzerať trochu jasnejšie,ale aj tak ženy,prosím. Môže sa chlap po silnej facke zľaknúť a zmeniť? Nechcieť prísť o rodinu? a áno píšem o sebe,je to môj príbeh,nie je vymyslený a manžel nie je taký hrozný ako sa javí,je mimoriadne inteligentný,kreatívny,vtipný a občas aj milý,nepije,nefajčí a nepodvádza,je zodpovedný. Ale vytočia ho aj úplne maličkosti a veľmi vulgárne žene nadáva a vyhráža sa bitkou, ako ked manželka zabudne posoliť vodu ked on varí,ale je pravda že sa jej to stáva naozaj neprimerane často,teda nie to že zabudne posoliť. Ked varí ona tak nezabudne,ale celkovo je dosť roztržitá a zabúda. Takto sa manžel vytočí tak raz,dvakrát za týždeň,inak je ok a milý a vraj mnoho prehltne a veľa chýb prehliada.
A predpokladám, že všetko robí len pre Tvoje dobro - aby z Teba bol hodnotnejší človek 😠 On to nemá v hlave v poriadku, ale on je presvedčený, že sa mýlia všetci ostatní, čo nezdieľajú jeho názor a toto už podľa mňa nikto nezmení. Poznala som osobne takého človeka a aj cez psychológa prešiel... Odchod je jediné riešenie. O pár rokov budeš šťastná, že si našla silu a odišla a sama nebudeš chápať ako si to mohla nechať zájsť až takto ďaleko.
no ako ti to napísať. aj ja som autorka jednej témy, stále diskutovanej, aj keď už po mne prišli ďalšie a každej (ktorú zahliadnem) s podobnou témou sa ozvem, aby vedela, že sa to dá, naozaj dá, odísť od psychopata a dať mu tvrdo najavo, že VIEŠ a DOKÁŽEŠ žiť bez neho. no a k tvojej otázke, k nadpisu témy, je ťažké na ňu odpovedať, lebo z môjho blízkeho okolia viem, že sa dá, aby sa chlap zmenil k lepšiemu, dokonca v niektorých veciach natrvalo, lenže je to fakt ojedinelý prípad a musí to chcieť hlavne ON, nie ty, nie je jeho rodičia alebo ktokoľvek iný z okolia. je to tvrdá makačka chcieť sa zmeniť. a ja by som si v tvojom prípade povedala, keby sa aj chcel zmeniť, nech sa mení pri inej. lebo ak by aj po čase pochopil, že sa mal k tebe správať inak, že si ťa mal vážiť, že ťa mal rešpektovať a bude ťa chcieť naspäť, bude už neskoro. aj ja som niektoré veci rokmi pochopila, zmenila som sa a poučila, ale človek musí mať naozaj jasný cieľ, prečo sa chce meniť. tvoj muž ho asi nepozná, nevie, prečo by mal konať inak a možno to nikdy nepochopí. ťažko povedať. ale ty nečakaj, či sa zmení alebo nezmení alebo čo sa mu v hlave udeje. a na jedno vetu nikdy nezabudni, ktorú si aj ja stále vravím: "Každý sme si strojcom svojho šťastia".
chlap sa zmeni len ak to skutocne chce, tvoj ma skor problem s ovladanim sa a agresiou a na to by potreboval odbornu pomoc a pochybujem ze s nou bude suhlasit....no a vytocenie raz dvakrat do tyzdna je dost casto....takze nohy na plecia a utekaj a ani sa neobzeraj.....
necitam to cele, ale odpoved je jasna na danu otazku a znie NIE.
@romana19 muž sa nezmení preto, lebo sa chce vyvarovať chýb, ale preto. že mu nová partnerka nie je ochotná tolerovať to, čo mu tolerovala predošlá. A on si veéééľmi dobre uvedomuje, že má dve možnosti - alebo sekať latinu, alebo ho nová partnerka, ktorá si dokáže vážiť sama seba rýchlo pošle do čerta. Takže žiadna náprava kajúcnika, iba zmenené podmienky 😀 😀 😀 😀
Ano dokaze-k horsiemu 😒
@simonovamami necitala som vsetko, ale mne sa stalo nedavno to co tebe, sedela som s malym na gauci, bavila sa s fotoaparatom a tu naraz maly bum na zem. Muz tam nebol, ale pocul ten plac, no jeho reakcia bola uplne ina, povedal, ze raz to uz muselo prist, ze treba len davat vacsi pozor, aj on aj ja. Doma varim vacsinou ja, ked je malo slane, sam si dosoli, ale vacsinou je rad, ze je navarene a teply obed, vecera na stole, zje skoro vsetko. Na tvojom mieste by som mu nedovolila sa spravat k tebe ako k handre, inak tvoje dieta to citi, ze nie je vsetko ok, dieta vie kedy mamka je smutna, place, smeje sa...Podla mna SA uz nezmeni, mate chory model vztahu, aj ked niektori chlapi sa v niecom zmenia, ale tak toto je fakt moc.
@simonovamami prosím ta nájdi si na nete znaky psych. manipulátore---otvorí ti to oči a vysvetlí aj ten"divný"vplyv na teba..
ved ty už pochybuješ či si si facku nezaslúžila...tak si to prehod...muž má na starosti malému a padne mu-naštveš sa to áno, lae dáš mu facku??
Skus porozmyslat, co bude s dietatkom onedlho...aj ked sa ti to teraz mozno nezda, s babom je malo roboty a celkom pohoda...pises ze uz teraz s nim tvoj muz dlho nevydrzi...a ked zacne behat a robit neplechu? Aj ono si zasluzi? Kde je ta hranica a dokedy sa moze posuvat?
@mamavera Pravda, no môže si nájsť aj partnerku, ktorá mu to tolerovať bude, tie jeho chyby a to len preto, lebo možno tiež vhupla do druhého vzťahu a aj s deťmi a je rada, že je rada a čuší.
Ja som skôr reagovala na situáciu, či je možné aby sa chlap zmenil pri tej istej žene. Je to možné.
@romana19 aha, tak to som nepochopila, myslela som, že pri druhej žene. Ja osobne nikoho takého nepoznám, čo by sa pri tej istej žene a tých istých podmienkach zmenil. Poznám len bývalého alkoholika, ktorý mal infarkt a zmenil sa po ňom, išiel na protialkoholické a od vtedy nepije, je to už vyše dvadsať rokov. Ale zmenili sa podmienky - žena sa s ním rozviedla a aj keď spolu stále žijú, tak sa ma na pozore 😀 .
A žena s deťmi, ktorá je rada, že vhupla do druhého vzťahu s primitívom, je pre mňa trúba. Ak by bola s ním sama, nech je rada a čuší, nech ju ponižuje, otĺka, keď je rada, to je jej problém. Ale keď sú tam deti, tak je to trúba, lebo ona môže byť rada, ale na deti sa nepozerá.
Dokaze sa chlap zmenit,ale casto to byva len k horsiemu!
chlap sa nedokáže zmeniť a ak áno tak určite nie k lepšiemu ...
ten tvoj sa určite nezmení a keď hej,tak len nachvíľu a potom sa to všetko znovu vráti....prepáč,ale tvoj mm ťa nemá za nič a je to krokot...
@romana19 viem, absentuje u nás v škole úplne rodinná výchova, baby sa chcú za každú cenu rýchlo vydať za akéhokoľvek tĺka, nemajú ukončené často ani stredoškolské vzdelanie, nikdy nikde nepracovali, hurá pod čepiec, nasáčkovať sa k svokre, porodiť dve deti a potom bedákať....prípadne sa rozviesť a zopakovať si to s iným tĺkom.
@mamavera Rodinna výchovy neabsentuje len v školách, ale aj v samotných rodinách. Od určitého obdobia sa nasmerovala jedna generácia smerom, ktorý vedie presne k ľahkovážnemu životu bez cieľa, bez zodpovednosti a k padajúcim holubom rovno do huby a bez práce sa čaká na koláče, ale nie vlastné.
@mamavera nato mi nejde nereagovať, samozrejme že sa stávajú prípady ako opisuješ,ale domáce násilie sa môže objaviť takmer všade. Skrátka stáva sa to aj inteligentným ženám, len sa skrátka zamilovali. Napríklad ja osobne som sa nechcela rýchlo vydať. Chodila som s mojím mužom zopár rokov pred svadbou aj sme spolu bývali,samozrejme manipulatívne črty osobnosti sa objavovali,ale nič výrazné. Ked žena ani nevie celkom presne prečo vlastne niečo nesedí,ked muž nepije,nefajčí,nepodvádza,pracuje,je zodpovedný,len skrátka niečo nesedí. Kým žena príde nato čo sa deje môže sa stať že je už zanho vydatá,má s ním dieťa a áno miluje ho a manipulácia sa stupňuje a stupňuje a žena je stále slabšia a slabšia,ale ťažko vysvetľovať. Alkohol,nevery,ťažké fyzické týranie,to všetko je vidieť a žena hned vie že je niečo fakt zle,ale ak ide len o jemné manipulatívne metódy ktoré postupne oberajú ženu o sebaúctu a sebavedomie,také niečo je ťažko vidieť a prekonať tiež možno ťažšie ako výraznejšie formy domáceho násilia. Aj inteligentní muži vedia týrať a omnoho šikovnejšie ako tí ktorí moc rozumu nemajú.
ešte raz vam všetkým dakujem za podporu 🙂
@simonovamami to mi je úprimne ľúto, čo si prežila, opisuješ to absolútne presne. Súhlasím s tebou že inteligentní muži dokážu týrať rafinovanejšie 😠. Písala som o ženách, ktoré nemajú ukončené žiadne vzdelanie, nemajú žiadne pracovné skúsenosti, sú na mužovi absolútne finančne závislé a tým pádom majú nízke sebavedomie. Nejde len o nízke sebavedomie v súvislosti s tým, že žena nie je schopná, alebo sa bojí bez muža existovať, ale aj nedostatok sebavedomia, ktoré súvisí so stále pretrvávajúcim názorom, že žena musí všetko vydržať, či už z náboženského presvedčenia, alebo na ňu tlačí rodina. Píšeš, že už pred svadbou sa u tvojho muža prejavovali manipulatívne črty. Bohužiaľ si tomu nepripisovala dôležitosť, či si už nebola dostatočne asertívna, alebo na teba tlačila rodina, vieš len ty sama. V našej spoločnosti bohužiaľ pretrváva názor, že žena je povinná mužovi tolerovať čokoľvek. Keby naopak bolo v dostatočnej miere tlačené mladým ženám do hláv, aby mali dostatok zdravého sebavedomia a nedopustili, aby nimi muži manipulovali, aby sa najprv snažili postaviť na vlastné nohy, veľa smutných tém, by tu na MK možno nevzniklo.
@simonovamami nereagujem často ale teraz musím. Ty maš jednu obrovskú výhodu: máš kam ísť a dokonca aj vyžiješ. Tak prosím ťa maj trochu rozumu a už sa k tomu "chlapovi" nevracaj. Nie kvôli sebe ale kvôli tvojmu dieťaťu!
@simonovamami som este len na prvej strane a uz mi je zle. Keby ma moj manzel udrel zakazdym, ked sa nieco stalo - maly spadol, zabudla som umyt riad alebo ine - tak chodim modra povonku, lebo od otehotnenia som napoly dementna. Ake minanie jeho penazi? Su to VASE spolocne peniaze, nemusis sa citit vinne ani za jediny cent! Dobre, ze ta z porodnice neposlal na pracovny pohovor... Tvoje dieta ocividne citi napatie, dobre si urobila, ze si odisla od manipulatora, ktory nezvladne byt ani so svojim dietatom par hodin.
Idem citat dalej a potom pobozkat muzika, ktory sice ma svoje muchy, ale vzdy ked si citam v tejto rubrike, tak je to pre mna boh... ☹
@mamavera Ono to pomýlené zmýšľanie ale majú ako dievčatá tak aj chlapci. Užívať si, neženiť sa a potom priženiť sa a priživiť sa , a čo je nepriehľadnuteľné, chlapci nemajú problém sa venovať aj partnerkám starším aj o desať rokov, len aby sa nám chlapci od zodpovednosti nepretrhli, nech sa trahajú tety partnerky.
nezmení sa nikdy...
@simonovamami ty si ale naivna ...ty ho chapes pretoze ta musi zivit?to co je za hlupost 😠 a preco mas stale chorlave dieta ma dost vytaminy cez den ?7 euro 😖 ty kolko vazis asi jak jedna spargla sorry ale toto je hrozne,je primitivny a vela sy o sebe mysli .ano stakim muzom si uz radcej deti neplanuj 😉 ucit svoju zeny ze musi spravit tak jak on chce inac budu lietat facky noo si ti normalna princ bajaja co si pes aby takto stebou jednal ,,,tesil sa na dieta alebo nato kolko by ste mali mesacne keby ste pracovali obidvaja plus dauky,,,no fuj skim zijes ...a este nieco on kolko minie cez den ties 7 euro? 😀 neverim
A co sa tika najomneho atd...je normalne ze to plati ved je hlava rodiny 😎
@simonovamami joj a este som zabudla sorry ale naozaj ta treba nakopnut ale do riti abi si sa prebrala ,povec ze mali potrebuje trosku viac jest a hlavne vitaminy 😠
@simonovamami luba 28 ma praudu uz sa nevracaj aj keby sa po zemi tahal somar
dievčatá on mi teraz zacal tvrdit ze cez sviatky sa velmi snazil a ja som sa neusmievala a nebola k nemu mila. Vraj rano vstal navaril,upratal,dal prat a potom sa hral s malym a ja sa stale len stazujem. Tak mu vravim ze ako moze povedat ze bol mily ked mi vulgarne nadaval a udrel ma. Vraj som nanho ja zautocila ako prva a on sa bal o zivot tak ma udrel,vraj sa len branil. Baby on ma 130kg a ja 45kg. Priznam sa ze ked to takto tvrdi tak uz si ani nie som ista ci som naozaj nejako nezautocila,ja len viem ze som sa mu snazila vziat moj mobil z ruk a potom prisla rana. Ale skratka otocil to uplne aj to ze som u rodicov,vraj som usla od problemov a uniesla mu dieta,ze sa to nerobi a nie je to fer

Máš doma agresora, ktorý ťa fyzicky aj psychicky týral (áno, aj toto - hrubé nadávky, ponižovanie, facka - sa považuje za týranie). Určite sa nezmení sám od seba, ani pomocou vášho rozprávania.... Toto by napravil možno jedine psychológ / psychiater.