icon

Dokáže sa človek zmeniť, keď bral celý život drogy?

anabella000
15. okt 2025

Ahojte,zaujima ma či máte skúsenosti s človekom,čo bral cely život drogy pervitin,marihuanu a všelijaké tabletky?Môj ex to robil 12 rokov vkuse a už ma rok priateľku a vraj je úplne čistý.Mne ubližovať aj fyzicky ale zevraj pri nej to nerobi vôbec.

Strana
z2
anonym_58a172
20. okt 2025
@anonym_04c38b

@anabella000 áno dá sa, ja som bol závislý 25 rokov, grádovalo to, najprv hry, potom net, potom drogy... Až dokým som to skutočne úspešne vyriešil na terapii. Teraz som čistý už 3-4 r. Ale abstinovať nestačí. Treba vyriešiť minulosť. Je to všetko o psychike.

@anonym_04c38b 3-4 je nic.

anonym_04c38b
21. okt 2025
@anonym_58a172

@anonym_04c38b 3-4 je nic.

@anonym_58a172 asi potom nevieš, čo znamená skutočne vyriešiť závislosť, čo sa nečudujem, lebo málo kto to zažije. Napr. ľudia čo vedú skupiny závislých sú aj takí, čo to skutočne vyriešili.

Ja som po vyriešení minulosti prestal aj príležitostne piť alkohol.

Lenže bohužiaľ dosť ľudí len abstinuje a nemá poriešenú minulosť, tak aj po 5 aj po 20 rokoch sa k tomu môžu vrátiť - ako váčšina tu spomínaných.

Myslím si že len málokto bez psychoterapie to skutočne vyrieši. Opäť dávam do pozoru - treba vyriešiť minulosť a traumy pomocou terapeuta ! To je to čo ľudí ťahá do závislosti.

Strana
z2