icon

Dokedy spávajú vaše 18+ deti a pomáhajú doma?

26. apr 2026

Ahojte. Chcem sa spýtať do kedy spávaju Vaše 18+ deti a či tolerujete prespávanie frajerov a frajeriek? Prípadne, či Vám aj niečo pomáhajú v domacnosti, keď sú u Vás? Alebo sú zatvorení celý čas iba v izbe?

Strana
z3
simca06022011
26. apr 2026

inspirativna diskusia.. som zvedava ako to zvladnem, uz teraz mam dost :DD 15tky..

0silvia0
26. apr 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak mladeho mozes v pohode poprosit, ked mu samemu nedocvakne. Urcite neodmietne.

simca06022011
26. apr 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor pri takomto niecom, viditelne frajer nema najlepsie zaklady z domu, cize pouc ho. To, ze sam nvedel, co ma robit, je v poriadku, ved aj vlastnym detom xkrat treba povedat co maju spravit.. ale napr to, ako to u nich doma funguje, ze dcera tam u nich prespava a nemaju obed, veceru si kupi v meste atd = nuz tak nech tam neprespavaju. Nech su u vas, alebo nech si teda pripravia jedlo u nich sami a necakaju obsluhu, ak su uz taki dospeli, ze takto chodia castejsie hore dole..
Nie je bezne ze frajeri a frajerky upratuju na navsetvach, ani riady atd.. ale dieta by to spravit mohlo aj za frajera. KEd je brigadka, napr drevo, dvor, upratat, zahrada tak to nie je ziadna hanba ani neslusnost, zavolat pomoct, kludne by som dcere povedala, ze ideme v sobotu toto a hento robit a ak chce nech zavola frajera na pomoc.

anonym_230543
26. apr 2026
@anonym_ad655b

@anonym_f57dcf a potom tu budeme o par rokov citat ako partner s nicim doma nepomoze a vyspava. A budeme sa tomu cudovat? Ja teda nie, po tom co som si tu dnes precitala.

@anonym_ad655b to ale nie je o tom dokedy vyspáva. Si predstav ja vstávam počas voľna okolo 9,30 hodine a mám doma čisto. Môj manžel si tiež rád pospí a chytí sa doma všetkého.

anonym_230543
26. apr 2026
@0silvia0

@anonym_230543 moja mama mala taku duriacu mamu, tak u nas sa toto vikendove vyhananie z posteli nekonalo a ani ja som to nikdy nepraktizovala na detoch.

@0silvia0 aj ja.som sa zaprisahala, že to v živote deťom robiť nebudem. A upratujú aj bez toho aby som ich hnala ráno o 7 z postele

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_50eef2
26. apr 2026

@anonym_autor Ja este tak velke deti nemam, maju menej, ale spia cca tak dlho, ako som spavala aj ja ako teenska alebo aj neskor a akosi spavam.aj doteraz - cca ,okolo 9,tej. Ale ked bola skola, tak jasne, vstavala som normalne, ale cez vikendy a po skuskovom som veru spavala dlho. A na chalupe s babkou, kedze sme do polnoci s nou karty hravali, tak aj o 11tej.
Ale pomahat som pomahala, co boli treba. Aj u babku na chalupe.

0kristina0
Autor odpoveď zmazal
anonym_f56a15
26. apr 2026
@anonym_d7655c

@mikasa_ackerman A čo akože sa staráš do toho, ako to majú oni ? Ja tiež som názoru, že žiadne prespavacky a ani návštevy, veď nie sme hotel pre cudzích ľudí. Keď chce takmer dospelé decko mať pri sebe frajerku, tak s ňou môže tráviť čas vonku a keď si zarobí vlastné peniaze na vlastné bývanie, tam si ju už môže vláčiť koľko chce. Rodičia sú vôbec radi, keď sa jedného dňa zbavia svojich detí a nie to ešte riešiť cudzie.

@anonym_d7655c rodicia su radi ked sa zbavia avojich detí? Fiha. Tak ja mam z toho des ze sa raz odstahuju. Budem reveta den co den. To naco maju deti ked cakaju kym sa ich zbavia?

erikavesela
26. apr 2026

My mame jedneho 10 rocneho a skoro 20 rocneho, obaja mozu cez vikend spat doobeda kolko chcu...nik och nebudi...ale maju kazdy svoje povinnosti...byvaju u nas, musia sa podielat na chode domacnosti tym, ze pomahaju, co v dome, vi na zahrade...frajerka u nas este nespala

mamaaja82
27. apr 2026

Pises ako anonym a este zmazes odpovede.Doma vsetko v poriadku?

anonym_529a1f
27. apr 2026

Tak aj dufam ze ked budu mat moje deti 18+ rokov budeme mat konecne vikendove rana na pospanie 🙈 13r spi max do 7:30 a 6r tento vikend oba dni 5:30, doma pomahaju primerane veku a navstevy u nas doma nikdy domace prace nerobia, tak ani ich frajeri/ky nebudu

autor
27. apr 2026
@anonym_529a1f

Tak aj dufam ze ked budu mat moje deti 18+ rokov budeme mat konecne vikendove rana na pospanie 🙈 13r spi max do 7:30 a 6r tento vikend oba dni 5:30, doma pomahaju primerane veku a navstevy u nas doma nikdy domace prace nerobia, tak ani ich frajeri/ky nebudu

@anonym_529a1f čiže chces povedať, že keď bude slečna chodiť na víkendy, tak ty budeš kmitať a ona si nemusí ani tanier po sebe odložiť?

autor
27. apr 2026

Inak ten nadpis upravil admin a úplne mimo tému.

autor
27. apr 2026
@anonym_529a1f

@anonym_529a1f nevieš ako to bude, môžeš len konštatovať...

autor
27. apr 2026
@mamaaja82

Pises ako anonym a este zmazes odpovede.Doma vsetko v poriadku?

@mamaaja82 úplne.

stormie
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_529a1f čiže chces povedať, že keď bude slečna chodiť na víkendy, tak ty budeš kmitať a ona si nemusí ani tanier po sebe odložiť?

@anonym_autor kde pisem ze si nebudu taniere po sebe odpratavat? Pisem ze maju povinnosti primerane veku a tie samozrejme budu mat dokym budu byvat doma. Starsie dieta uz teraz chodi na prespavacky, ale domace povnnosti musia byt hotove. Ty si sa ale pytala ci “frajeri/frajerky pomahaju ked su u nas” a na to som ti odpisala “ navstevy u nas doma nikdy domace prace nerobia, tak ani ich frajeri/ky nebudu”

stormie
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_529a1f nevieš ako to bude, môžeš len konštatovať...

@anonym_autor s tym spanim dufam ze to tak bude a zvysok ako si zariadim, vid moj komentar vyssie - domace prace u nas vykonavaju vsetci clenovia domacnosti, deti samozrejme primerane veku

tamtamka26
28. apr 2026

no ja som v detstve a puberte nemohla vyspávať. aj po diskotéke som bola už o 8,00 hore. mali sme dom, záhradu, otec neznášal vyspávanie. ja som v tomto pravý opak voči deťom. nech si pospia, mám rada ten ranný víkendový kľud. dcéra (21) vylezie z izby aj o 13h, ale väčšinou sa tam už učí. u frajera už spala, on u nás ešte nie a nie som tomu zatiaľ naklonená. syn keď je u mňa, vstáva okolo 10h. robia doma taký základ - odpratať riad, povysávať, vyvešať prádlo, vyložiť umývačku...

stanislavicenka
28. apr 2026
@mikasa_ackerman

@anonym_8b273a tak strašne som rada, že som nemala rodičov ako ste vy, uf

@mikasa_ackerman co je na tom strasne. Ani ja nechcem, aby dcera v 18tke prespavala u frajera. Ani on u nas.

sasa1310
28. apr 2026

@anonym_autor cez víkend ide na brigádu na 7.00 alebo na 8.00 aj v sobotu aj v nedeľu, tak nevyspáva. Frajerka chodieva k nám spávať občas. Tolerujeme to, lebo sú slušní. S rodičmi sa poznáme a navzájom si deti máme radi

mikasa_ackerman
Dnes o 02:03
@stanislavicenka

@mikasa_ackerman co je na tom strasne. Ani ja nechcem, aby dcera v 18tke prespavala u frajera. Ani on u nas.

@stanislavicenka dcéra v 18ke je dospelý človek, prečo by si dospelému človekovi upierala možnosť byť s partnerom? wtf

anonym_32b9d7
Dnes o 07:48
@mikasa_ackerman

@stanislavicenka dcéra v 18ke je dospelý človek, prečo by si dospelému človekovi upierala možnosť byť s partnerom? wtf

@mikasa_ackerman U nás to máme pnastavené tak, že stredoškoláčka vážne vzťahy nerieši, frajerov nehľadá a tak nemusí nikde nikto prespávať. Má pred sebou maturitu, VŠ, počas nej plánuje pobyt v zahraničí a na vzťahy momentálne nevidí čas ani priestor. Nemá potrebu s niekým randiť, plánovať spoločný život a riešiť rodinu, míňa energiu na dôležitejšie veci. Má len spolužiakov a kamarátov oboch pohlaví, ktorí uvažujú podobne. Vzťahy chce riešiť až po štúdiu. A my ju v tom podporujeme.

mikasa_ackerman
Dnes o 07:52
@anonym_32b9d7

@mikasa_ackerman U nás to máme pnastavené tak, že stredoškoláčka vážne vzťahy nerieši, frajerov nehľadá a tak nemusí nikde nikto prespávať. Má pred sebou maturitu, VŠ, počas nej plánuje pobyt v zahraničí a na vzťahy momentálne nevidí čas ani priestor. Nemá potrebu s niekým randiť, plánovať spoločný život a riešiť rodinu, míňa energiu na dôležitejšie veci. Má len spolužiakov a kamarátov oboch pohlaví, ktorí uvažujú podobne. Vzťahy chce riešiť až po štúdiu. A my ju v tom podporujeme.

@anonym_32b9d7 chápem, že to máte tak nastavené ale sama určite viete, že niekedy to príde úplne z nenazdania aj keď to človek nevyhľadáva.

anonym_76e505
Dnes o 08:24
@mikasa_ackerman

@mikasa_ackerman ...že upierat možnost dospelemu dietatu byt s partnerom...mamamia...nikto nikomu nic neupiera...ved ked je tak strasne dospelý nech si to dospelo a zodpovedne aj teda zariadi sam s partnerom, nie ? Nie ze sa nasackuju rodicom do domu/bytu a budu sa tvarit ze je to normalne. Budu tam vyspavat, cakat obsluhu, navarene, oprate...to fakt nie

Strana
z3