Dokedy spávajú vaše 18+ deti a pomáhajú doma?
Ahojte. Chcem sa spýtať do kedy spávaju Vaše 18+ deti a či tolerujete prespávanie frajerov a frajeriek? Prípadne, či Vám aj niečo pomáhajú v domacnosti, keď sú u Vás? Alebo sú zatvorení celý čas iba v izbe?
Do obeda bezne, casom, vekom, menej, tak do 10. Prespavali a pomohli iba spratat po jedle alebo s pripravou spolocneho jedla (salat napr).
Do ôsmej max, dlhšie nie. Neprespávajú u nás žiadni frajeri, nie sme hotel. Deti pomájajú, frajerky a frajeri po sebe umyjú riad počas dňa.
Najstarsi aj do obeda,az ho musime budit na obed.A ano synova kamoska uz u nas spala,a syn u nich tiez.Vozim ju syn domov,ale az v septembri bude mat 18tku tak vzdy musim sediet vedla neho.Ale porobi vzdy vsetko,co je treba aj na dvore aj ona mu pomaha.Je to take mile ziena.Ale su mladi este,tak ci to vydrzi aj po jej vyske,neviem.
straasne dlho, aj o pol druhej poobede je schopny vstat. nebudim ho, preco aj. len nech sa vyspi, ja uz len so slzou v oku spominam na taketo spanie.
zatial u nas nikto nespal, nejaka znamost myslim.
Do ôsmej max, dlhšie nie. Neprespávajú u nás žiadni frajeri, nie sme hotel. Deti pomájajú, frajerky a frajeri po sebe umyjú riad počas dňa.
@anonym_8b273a tak strašne som rada, že som nemala rodičov ako ste vy, uf
@anonym_autor. Dcéra dnes vstala o 8:30. Dcéryn priatel tu pár krát prespal, niekedy prespáva dcéra u priateľa(býva v inom meste). Či už je ona tam alebo on tu, ona bežne navarí sprace riad a ostatné čo robí keby tu on nebol. Vyvenčia psa, pomôžu v záhrade . Mladý dokonca bral vlani dovolenku z práce, keď sme mali brigádu(stavebné práce)sám sa ponúkol že pomôže
@anonym_autor este spi, frajerku nema.
@anonym_autor ja som nechala spat deti aj do obeda, aj synovu frajerku prespavat hocikedy, aj som im navarila co len chceli, mna to nevytacalo.
Co by som za to dala, keby som vedela spat do 12tej, aj ja by som si pospala😃
@anonym_autor jedno dieťa išlo po SŠ bývať s priateľom, takže nebývali u nás. Druhé dieťa bývalo u nás s frajerom cez víkend, nespali do obeda, ani si nesadali k hotovému obedu. Tretie má 14r. a spí do obeda. Všetky deti sú si vedomé, že im nebudem robiť slúžku. Takže podľa toho doma fungujeme. Keď ti vadí, že idú k hotovému obedu z postele, normálne im to povedz. Ak nepochopia, môžu ísť z postele k sporáku a uvariť si.
Ked tieto temy čítam, som nesmierne vdacna akých som mala rodičov🙏
Spala som dokedy som chcela, porobila som sama od seba, priatel - teraz uz muz - u nas spal často, dokonca aj býval. Mali aj maju velmi dobre vzťahy. Rovnako tak ako ja s jeho rodinou.
@anonym_autor sice este take velke deti nemam, ale urcite budem očakávať pomoc v domácnosti základ ( vysávanie, umyť riad, upratať si po sebe veci, riad, napr wc kueplku umyt)
Čo sa týka prespávačiek, až keď si bude vedieť zarobiť aspon na jedlo pre svoju partnerku, potom si ju može nechať aj prespať, a samozrjeme, nie pokým bude študovať
Dcéra 19,5, ak nemá program pokojne spí do obeda, nevadí mi to, snažím sa byť potichu, aby som ju nezobudila.
V domácnosti pomáha, zvládne všetko podľa potreby uvarí, upečie, uprace, vyperie
Jej priateľ u nás spal zatiaľ iba raz, tiež s tým nemám problém, Môže prísť hocikedy.
Pred 18 pomáhali? Keď ti vadí, že rovno sadnú k obedu a potom idú do izby treba im to povedať a rozdeliť domáce práce medzi všetkých. Mimo toho nech spí ako chce.
@anonym_8b273a neboj, bola by si rada, keby si nás s manželom mala za rodičov. Deti nespia dlhšie, lebo ráno chodia na tréningy. Nikdy dlho nespali a sú zvyknutí vstávať ráno o pol piatej, aby od pol šiestej boli na ľade. A neboj, majú taký život, ktorý im môže 90% ľudí závidieť. Ak chcú ísť s frajerkou von, tak idú s ňou do Chorvátska do španielska a tam u nás môžu spať koľko chcú. Majú súkromie. Alebo inú na predlĺžený víkend niekde do Tatier. Nie všetci mladí dospelí spia do obeda, sú aj takí, čo makajú na sebe a dokonca aj takí, čo si dávno na seba zarobia.
@anonym_8b273a tak strašne som rada, že som nemala rodičov ako ste vy, uf
@mikasa_ackerman A čo akože sa staráš do toho, ako to majú oni ? Ja tiež som názoru, že žiadne prespavacky a ani návštevy, veď nie sme hotel pre cudzích ľudí. Keď chce takmer dospelé decko mať pri sebe frajerku, tak s ňou môže tráviť čas vonku a keď si zarobí vlastné peniaze na vlastné bývanie, tam si ju už môže vláčiť koľko chce. Rodičia sú vôbec radi, keď sa jedného dňa zbavia svojich detí a nie to ešte riešiť cudzie.
Normálne ich budím cez víkend o 9 hod a nie som zlý rodič.
Už majú po 18-tke, ešte tu nespala žiadna frajerka.
@anonym_autor sedia v izbe, alebo vonku. Občas umyjú riad.
@anonym_autor To by si si mala prebrať s dcérou, ako si predstavuješ ich, resp. jeho pobyt u vás.
Ja som ho brala ako návštevu, ponúkla som raňajky a potom išli spolu preč. Neočakávala som pomoc. Ak by bol u nás častejšie a dlhšie, dohodli b sme si pravidlá.
@anonym_autor ten priateľ je pekná vyžierka,ona to nevidí?
S prespavackami nemam problém. Spia dokedy chcú, ale tým, že športujú, to nie je dlho. My väčšinou cez víkend doobeda nie sme doma, tak ani nevieme, dokedy spia. A pomáhať by mohli viac. Moji síce urobia, čo im poviem, ale sami od seba nikdy nič 🙄. A od frajeriek som zatiaľ pomoc nechcela
@anonym_autor sice este take velke deti nemam, ale urcite budem očakávať pomoc v domácnosti základ ( vysávanie, umyť riad, upratať si po sebe veci, riad, napr wc kueplku umyt)
Čo sa týka prespávačiek, až keď si bude vedieť zarobiť aspon na jedlo pre svoju partnerku, potom si ju može nechať aj prespať, a samozrjeme, nie pokým bude študovať
@anonym_349ea5 ale otázka bola či priateľ/ka tvojho dieťaťa pomáha v domácnosti, ak tam často prespáva..
@anonym_autor Ja by som ho normálne poprosila, nech prinesie košík dreva, alebo čokoľvek čo potrebujem. Podľa mňa potrebuje čas, aby si zvykol a cítil sa ako doma, kde pomáha.

@anonym_autor podľa toho kedy idú spať, ale normálne do 9-9:30. Samozrejme u nás môžu prespávať a nevyhadzujeme od nich aby luxovali dom alebo pomáhala v záhrade, jedine že si po sebe spracú riad a udržiavajú v dome poriadok.