Domáce násilie - nahlásenie otca
Nebudem to tu rozpisovat.. udiera ma a bije ma uz od detstva, vyraza sa mi, ze ked ho nahlasim, uz nikdy nebudem patrit do rodiny..
Zato že ťa bije, do rodiny patriš ? Si jeho lacný fackovaci panák?
Neviem koľko máš rokov, aké máš ine možnosti , prečo to matka nestopne, nerieši, či máš oporu v blízkej rodine.
k si dospela, podaj trestne oznamenie na polici. Ak este nemas 18 tak kontaktuj detsku linku pomoci
https://ldi.sk/ telefon 116 111
A propo, môžeš, volať políciu keď začne vyvádzať, zapnutý mobil a odposluch môže pomôcť. Mali by ho vykázať z obydlia na 24- 48 hodín, zatiaľ môžeš podať trestné oznámenie a neodkladné opatrenie na zákaz priblíženia a bývania.
Avšak záleží koľko máš rokov a či máš niekoho kto ti môže pomôcť.
Môžeš nahlasit nasilie aj keď máš menej ako 18 rokov, ale bolo by fajn aby si mala nejaký dôkaz keďže matke je to jedno čo jw viac ako smutne
Policia potom môže vykázať otca z obydlia. Tu je otázka čo urobí tvoja matka….je násilný aj voči nej? Prečo je násilný voči tebe?
@pribinak neviem, radsej sa ho nic nepytam. Nahráva si nase hadky (som typ ktorý si nenecha nikoho skakat po hlave, aj ked mi ublizuje) bez mojho súhlasu
Vojaj na linku pomoci detom co som ti dala cislo vyssie
Takto, tiez sa k nemu nesprávam najlepsie, ale niekedy je moc uz moc.. proste nie ze by som chcela dat sediet do basy, chcela by som to skor riesit s nejakou psychologickou..
Ja sa chcem len o tom porozpravat.. nechcem ani na neho volat policiu, akoze chcem to riešiť ale neviem ako, nechcem ho dat sedieť
ide napr. o facku od neho po tvojom odvravani, hrubych slovach?
@ivonadusa ano, ale chcem to riesit lebo uz je to moc
pozri si na internete presnu definiciu domaceho nasilia, aby si to definovala to co on robi spravne. mozno zistis, ze to nieje domace nasilie. Pravdepodobne by si to aj vedela, len mas zlost a takto sa ti mozno ulavi, ked to takto definujes.
Dospievanie je tazke pre obe strany - aj pre teba a aj pre rodicov..
@ivonadusa ja to proste chcem riesit.. ja sa len chcem porozpravat..
Tak keď matke je to jedno, tak nahlas aj ju 🤨
Véd toto je trestné co robia obydvaja s tebou
@bielasovicka len tiez sa k nim nespravam najlepsie, myslim, ze kricanie neni trestny cin, prave som s nimi o tom porozpravala a povedali ze to budeme riesit aby sme si napravili vztahy, ani odo mna nebolo vzdy pekne co som im povedala
ja sa len proste chcem porozpravat s nimi a aby sme sa vsetci normalne spravali k sebe
Akoze nemyslím si ze je to trestne keď mi raz dak facku ze som odvravala, myslim ze kricanie neni tiez trestné, len proste ja chcem aby sme sa spravili normalne k sebe..
Lubim ich proste..
Ved tak ty ani sama nevieš čo chceš. Raz ho nahlásiť chceš, lebo sa to už nedá vydrzat, a potom zas už nechceš, lebo ti dal len facku? Ach jaj....
No mozes ist na UPSVAR a tam sa pobavit, oni rozhodnu co dalej.
@bielasovicka ja ho lubim. Nasla som si na internete ze to neni domace nasilie, este neviem co to znamenalo, ale sme sa o tom rozprávali a povedali sme si ze to skusime napravit
Táto diskusia nie je ok. Akoby za autorku posledné odpovede písal niekto iný. Snáď sa tam nič nestalo.
@ukulela proste som si povedala ze to skusime inak, ja ho lubim a nechem aby sedel. Nechcem ho ani nahlasovat, tiez v zivote som mu plno veci povedala.. teraz som sa s nimi o tom porozpravala
Definícia obete, posťažovať sa a potom to zrazu nie je také vážne. Vyhľadaj pomoc aspoň v škole ak nemôžeš inam zájsť.

Môžeš.
Koľko máš rokov?