icon

Domáce násilie - nahlásenie otca

29. mar 2025

Nebudem to tu rozpisovat.. udiera ma a bije ma uz od detstva, vyraza sa mi, ze ked ho nahlasim, uz nikdy nebudem patrit do rodiny..

Strana
z3
januska12323
29. mar 2025

Keby to aj bolo veľmi zlé a musela by si ísť na psychiatriu tak čo? Nie je lepšie problém vyriešiť? Takto o rok by si sa mohla smiať čoho si sa tak bála. Skús aspoň tie internetové poradne. Držím palce

bielasovicka
29. mar 2025

Jasné že ťa nedajú na psychiatriu, ved sú horšie prípady a nedajú ich. Toho sa neboj.

bielasovicka
29. mar 2025

A sama hovoríš, že sa len potrebuješ s niekym porozprávať. Tak smelo do toho.

lucilaines
29. mar 2025

Prave pred chvilou som dopozerala dokument o Gabby Petito. Ako ju bil snubenec a ked ich zastavila policia, tak ona zobrala celu vinu na seba, na to ze ma uzkosti, nechcela ho nahlasovat. Tato diskusia mi to az mrazivo pripomenula. Autorka, prosim, vyhladaj pomoc okamzite. Akakolvek si, akokolvek stresujes, cokolvek sa deje, nie je to tvoja vina a mas pravo na pomoc. Aj keby si mala napisat cez ten poradensky chat a hodinu im dokola pisala len ze sa nevies otvorit, aj tak to urob. Su to profesionali, vedia co maju robit.

lucimichi
30. mar 2025

písala si že udiera a bije ma už od detstva.... a potom že to bola len jedna facka. Nezastávaj sa ho! Je to tyran a zažívaš domáce násilie! Rieš to!

autor
30. mar 2025

@lucimichi dal mi facku raz ked sme sa pohádali a to za moje odvravanie. Určite to budem riešiť s psychologickou zatial, tiež som mu plno veci povedala.

autor
30. mar 2025

Pôjdem za nasou školskou psychologickou, ak mame a porozpravam sa s ňou o tom strese. Aj vtedy som bola v strese ked som toto pisala tak pojdem za nou

autor
30. mar 2025

Len sa proste dost bojím ze ma daju na psychiatriu kvôli tomu stresu, lebo ja niekedy nevnímam co robím ked mam stress, ale spomeniem jej to ci nejake cviky na ukludnenie atd

bielasovicka
30. mar 2025

Teším sa ze si sa rozhodla ísť psychologicke, uvidíš ze bude všetko ok. Dobre si sa rozhodla. Držím palce.

labky613
2. apr 2025

Nikoho nahlasovať nemusíš nech už sa deje čokoľvek alebo sa naozaj nedeje nič a len si pod stresom preháňala - ako píšeš...či už je na teba toho veľa, či už máš problém s tým stresom, v škole, či len cítiš, že ťa niečo ťaží a možno ani netušíš o čo vlastne ide...vyhľadaj psychológa🩷 On ťa na psychiatriu poslať nevie...vie dať jedine odporúčanie, ale aj keby si tam ísť musela, je to v poriadku. Nastavia ti lieky na ten stres, vyrozprávaš sa a určite ťa naučia aj ukľudňujúce cvičenia, čo môžeš použiť, keď ťa cez písomku zo stresu vypne. No nikto nehovorí, že ťa tam pošlú alebo niečo...skôr nie, kedže aj keby chceli, tak sa dlho čaká. Veľmi ti pomôže sa porozprávať aj keď ešte možno nevieš čo ťa ťaží a čo by si chcela povedať...no nech už je to len to, že si zo všetkého zmätená alebo to je už niečo iné, tak ti odborník pomôže. Rodičia to nemusia vedieť. Môžeš ísť za šk. psychológom, napísať na internetové poradne, linky bezpečia...dá sa volať, chatovať, napísať e-mail....To je všetko anonymné a nikto o tom nebude vedieť. Existujú Káčka v niektorých mestách, kde môžeš zájsť aj iba byť na bezpečnom mieste a len si ticho užiť bezpečie, hrať rôzne hry, ak budeš chcieť - porozprávať sa so psychológmi, terapeutmi alebo inými mladými ľuďmi, čo prišli. Drž sa💕

Strana
z3