Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
No máte dosť veľký príjem..veľa rodín alebo teda väčšina nemá ani polovicu s toho.
Podľa mňa aj taký paušál je ,,luxus,keď nato nemáte.Co takto len kredit?mám peniaze dobijem,nemám tak nebudem volať.. paušál platiť musíš a neraz sú to nemalé peniaze
My máme deti dve ,ooooovela menší príjem a využijeme aj ked prídu nedoplatky atď
2500€ pre 3 je málo? Tak málo, že každý mesiac je zle? Ani na zubnú pastu. Treba ozaj skromnejšie hospodáriť. Fakt variť na 2-3 dní, žiadne zbytočne drahé jedlá. Lacnejšiu drogériu mydlo, pasta, prášok a je to. Prestanete mať vety, hračky a fakt základné veci na jedlo a hygienu a určite sa to zlepší o dosť veľa. Keď si človek nadáva pozor o chvíľu dokáže minút fakt veľa.
2500€ pre 3 je málo? Tak málo, že každý mesiac je zle? Ani na zubnú pastu. Treba ozaj skromnejšie hospodáriť. Fakt variť na 2-3 dní, žiadne zbytočne drahé jedlá. Lacnejšiu drogériu mydlo, pasta, prášok a je to. Prestanete mať vety, hračky a fakt základné veci na jedlo a hygienu a určite sa to zlepší o dosť veľa. Keď si človek nadáva pozor o chvíľu dokáže minút fakt veľa.
@rejka7 chcela som povedať obmedziť výlety, hračky, ..., fakt len základné veci. My s menším príjmom hospodárime a vyjdeme☹️.
Na sociálnom si sa bola informovať o možnosti jednorazovej pomocí ? Bezúročná pôžička od obce a podobne.
@done určite nedostanú žiadnu pôžičku a ani nejakú finančnú pomoc
Veď majú spolu 2500 eur. Veď z toho musia vyžiť aj keby neviem čo
Autorka nenapisala asi pravdu, jej príbeh musí mat dark side
Nie je mizne aby nemali ani deravý gros pri takýmto prijme
@ivana11155 ten kaufland hm... Ty tam pracuješ keď tak píšeš? Mam tam už dobrý rok papier, robila som brigádu,... Kedykoľvek s a môžu ozvať... Vies koho radšej berú? Ukrajinky! Takže nebalamut kaulandom
@cica8 aka si mudra. Kebyze neviem, nepisem. Syn mi tam brigadoval minule leto, takze viem aj sadzby za vikendy. Mozno beru aj ukrajinky, co je na tom, ked nevedia nikoho zohnat, aj tie su dobre.Btw syn uplne prvy den brigady bol hned na masovej linke, predaval sunky/salamy, lebo neprisli na poobednu ludia do roboty. Dali tam 2brigadnikov a vybavene. Preto sa mi nechce verit, ze sa tam nevies dostat. Zapad Sk -fluktuacia je velmi vysoka.
V Trnave v automobilke je moznost prace cez vikendy, vo vasom pripade by som to hned vyuzil a mozno aj vo dvojici.
@sella38 podľa čoho súdiš, že ma niečo urazilo?! A polovica z tvojho predpokladu je úplne mimo 🙏 predtým jak niečo napíšeš, tiež skús pozriet možno komentáre predošlé 🙏 tiež nechápem podľa čoho súdiš, že ja som od seba niekoho odstrihla.. Úplne od veci a opak píšeš toho, čo som reálne ja napísala
No máte dosť veľký príjem..veľa rodín alebo teda väčšina nemá ani polovicu s toho.
Podľa mňa aj taký paušál je ,,luxus,keď nato nemáte.Co takto len kredit?mám peniaze dobijem,nemám tak nebudem volať.. paušál platiť musíš a neraz sú to nemalé peniaze
My máme deti dve ,ooooovela menší príjem a využijeme aj ked prídu nedoplatky atď
@radacak mam doma malé dieťa, nemám auto.. 🙏 Telefon je jediná vec, ktorá má zachráni keď sa mu nieco stane 🙏
Chápeme autorka.Ty si sa tu prišla iba sťažovať a fnukat.Menit a robiť niečo,aby vám bolo lepšie nechceš.Tak fnukaj a trp dalej
@rejka7 chcela som povedať obmedziť výlety, hračky, ..., fakt len základné veci. My s menším príjmom hospodárime a vyjdeme☹️.
@rejka7 ďakujem 🙏 my sme doteraz vychádzali tiež.. Nepíšem, že žijem v chudobe roky.. Píšem, že máme zle obdobie 🙏 taktiež sa tu spomínali hore cestoviny a špajza, samozrejme cestoviny múku, cukor, soľ, koreniny doma mám.. Ale predtým som sa nikdy nezasobila napríklad plienkami pre malého, sprchovými, práškom a pastu tiež kupujem po kuse 🙏 len nechápem, prečo tu zo mňa majú niektoré ženy potrebu robiť nejakú blbku..
Lebo len fnukas a nič nerobis
Aj ja mám telefón aj malé dieťa ale dá sa to aj bez paušálu..takto dobijem kredit keď potrebujem a keď by náhodou nato neostalo tak nedobijem...viem že paušál nestojí málo..veľa krát sľubujú nejakú sumu a ono je to v realite úplne iná suma,často krát oooomno vyššia ako ponúkajú
Nemyslím to v zlom ale možno by sa aj takto dalo niečo ušetriť
Máte dokopy 2500 eur a nemáš na zubnú pastu? Ako nehnevaj sa, ja som tiež na rd muž pracuje, zobral hypo a prerábame domček. A to my nemáme 2500e mesačne. Treba sa uskromniť kde sa dá, nám tiež nikto nič nedáva zadarmo, nepožičiavame si. Asi sa na mňa nahneváš lebo veď,, neporadila si" ale treba si sadnúť a prejstsi výdavky. Dobre tento mesiac ste platili servis auta ale ja tiež idem platiť tento mesiac poistku na auto, muž stk.. Každý má nečakané výdavky a s tými treba počítať dopredu.
Chápeme autorka.Ty si sa tu prišla iba sťažovať a fnukat.Menit a robiť niečo,aby vám bolo lepšie nechceš.Tak fnukaj a trp dalej
@doriiis nefnukam.. Ale nebudem riešiť rušenie paušálu za 15€ 🙏 poraď teda, čo robiť?! Oblečiem malého jak sa zobudí a idem.. Ja s tým problém nemám 🙏 Lebo na mňa útočiš jak keby si mi ponúkla robotu s okamžitým platom, ktorú som odmietla.. Či čo spraviť takto z fleku prosím?
Takto z fleku nič.Pozicat si.Z dlhodobého hľadiska som ti poradila.Muz skončiť ako SZČO a nájsť si normálnu prácu a ty tiež do roboty
Takto z fleku nič.Pozicat si.Z dlhodobého hľadiska som ti poradila.Muz skončiť ako SZČO a nájsť si normálnu prácu a ty tiež do roboty
@doriiis jasné, to je vec budúcnosti.. Ale píšeš, že len fnukam a nič nerobím.. Tak prosím tiež zvaž jak píšeš 🙏
Autorka ....zdvihni zadok a choď sa osobne spytat do Kauflandu,Lidla a inde.Hladaj brigády.Muza si zavolaj domov a nech sa aj on stará o dieťa a ty choď robit
@sella38 jemine ozaj si nečítala nič z toho, čo som písala zrejme.. O rodine som písala, že aj keď sa ozvem, nezodpovedajú, nedzvihaju telefón.. 🙏
A tiež píšem, že ideme zo zásob takže toto neni len ťaž zrazu.. Ukaz mi kde som na koho útočila?! Akurát tebe teraz odpisujem, že píšeš proste bludy ktoré som ja nenapísala a potom tu ja vyzerám za nejakú hlupanu.. A keď už mám byť hlupaňa, tak za pravdu ktorú som písala ja nie vymyslenú
tieto 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 v každom autorkinom príspevku sú mi strašne povedomé😳🤭
No napíš kde mám tu pastu poslať... rada pošlem aspoň tú pastu, až môžeš hádzať hollywoodske úsmevy na pohovoroch...
Držím palce.☺️🍀
Autorka, som si ista, ze ak mamu poprosis o nakup potravin a drogerie, tak ti pomoze. To ze je zalubena u priatela ako pises, to je nepodstatne, urcite ti pomoze, skus to. Dalej nejaky uverovy produkt v banke, mensia pozicka, kreditka. Ak sa neda inak. Na to je banka, vybavite cez internet raz dva. A poucit sa. Na rodicaku sa uskromnit, setrit, mat zasoby kupene v akcii. Taketo obdobie moze prist, ale treba to riesit, nestresovat. Naozaj nemate nizky prijem. Ak tych vydavkov bolo viac naraz, treba to premysliet a postupne, pripravit sa na vydavky vopred / dane atd.
Ake máte výdavky? Kde a čo robí muž keď nie je cez týždeň doma a cez víkendy tiež nie. Nevraviac o to že spomínaš že má dve práce tak treba požiadať v oboch o zálohu.
Ak nemáte ani len na najlacnejšiu zubnú pastu či prach na pranie treba sklopiť uši a poprosiť rodinu bez ohľadu aké sú vzťahy. Nie volať ale ísť osobne. Neverím že obaja máte takú zlú rodinu žeby vám nikto nepomohol aspoň s nákupom základným, kamaráti , susedia čo vás poznaju
A tiež píšeš že minulý mesiac ste mali väčšie výdavky, a už nemáš žiadnu zásobu. my nenakupujeme vo veľkom keď sú akcie ale keby sa niečo stane určite mesiac vydržíme s tým čo v špajzi je.
Žienky zlaté....neradte jej zálohu.Ak ten jej muž robí ako SZČO pre firmy tak takým zálohu nedávajú.Oni pracujú normálne na faktúru ako podnikatelia a sú ,,rukojemníci" firmy.Jeden deň ich zavolajú,druhý nemusia.
Keď Ti 2500 mesačne nestači tak je naozaj niekde chyba.
V takýchto prípadoch pomôže len rodina a kamaráti, ľudia, ktorí vás dlhšie poznajú a veria, že im peniaze vrátite. Peniaze ti asi nikto normálne len tak nedaruje.
Ja osobne neverím týmto anonymným vyplakaváčom. Tie príbehy sú vždy na jedno kopyto. Vždy je tam malé dieťa, prípadne deti, tie,samozrejme, majú zdravotné problémy a matka kvôli tomu nemôže pracovať. A rodičia sú úplne bez peňazí, bez akejkoľvek rezervy, zásob a samozrejme, sú úplne bez rodiny. Nechápem, ako môžu ľudia takto žiť.
@heleninamama Presne, keď som začala čítať úvodný príspevok autorky, myslela som, že niekto skopíroval príbeh spred mesiaca či dvoch, čo tu už rozprúdil diskusiu a keď autorka nedosiahla žiadnu ponuku na finančnú výpomoc ( len kopec dobrých rád), tak sa odmlčala a už viac nekomunikovala......

Ty neveríš, že sa nájde žena, ktorá ti dovolí upratať aj s dieťaťom. V inej tému tu písala baba, že jej chodí upratovať pravidelne mamička a bráva so sebou dieťa. Takže nie, určite sa NANÁJDE pokiaľ budeš dopredu všetko a každého negovať.