Dovolenka s abstinujúcim alkoholikom
Ahojte mame ist na dovolenku v juni aj s mojim ockom. No v nedelu sme boli prec a zacal popijat. Pije od tej nedele kazdy den. Tak ze si mysli ze to nevidno no vidno to. Je to abstinujuci alkoholik. Sem tam mal vypadky ale v celku sa drzal. No ja teraz vaham ci ist na dovolenku. Povedala som mu ze ked bude popijat nikam sa nejde. Tak on ze pojdeme pojdeme. No ja s nim odmietam ist a pozerat ako sa nalieva zaroven ale nechcem rusit dovolenku. Bez neho ist nechcem
Neviem do kedy sa ti da zrusit dovolenka, ale do vtedy mu to opakuj, ze sa nikde nepojde, ak neprestane.
Ocko na protialkoholické a ty na dovolenku.
namiesto otca nemôžeš niekoho iného zobrať?
namiesto otca nemôžeš niekoho iného zobrať?
@felycity prečítaj si poslednú vetu čo napísala autorka...
asi abstinujúci alkoholik nie je keď popíja... určite čím skôr sa spojiť s ošetrujúcim lekárom... za chvíľu je tam kde bol.
No keď nechceš ísť bez neho, tak ešte môžeš čakať aj na zázrak.
No keď nechceš ísť bez neho, tak ešte môžeš čakať aj na zázrak.
@deti95060810 autorka musí vedieť, že pri akože abstinujúcom alkoholikovi, ktorí začal opäť piť nebude vedieť do poslednej chvíle ako to dopadne, preto by sa nemala na neho viazať s dovolenkou prípadne uvažovať o nágrade aj ked to nechce, potom ako napísla
@koniarova môže čakať na zázrak ( len sa mi to nechcelo rozpisovať 🙂 )
Máš nesplnitelne požiadavky.
Odmietas ísť s nim ak popíja
Dovolenku rušiť nechceš
Nechceš ísť bez neho.
On popíjať neprestane, keby mohol urobi to hneď, resp.nezačne. A ak by aj akože prestal, kde berieš istotu, že nezačne opäť na dovolenke?
Suma sumarum. Riešenie, ktoré požaduješ, teda, aby prestal piť, je z množiny mimo reality. Teda tvoj problém nemá reálne riešenie.
Ak hľadáš možnosti ako otca donútiť popíjať, no nijako. Ako už písali okamžite smer lekár, že došlo k recidive.
Bez neho ísť nechceš. Čiže si spoluzávislá.
Nemôžeš manažovať život dospelého človeka. Koľko máš rokov? Máš manžela?
@zmrzlinka2021 ja mam 30 rokov a mam manzela a dve deti. Mame ist vsetci spolu. Kazdy rok takto chodime
ty musíš vedieť aký máš s ním vzťah a ako to máte, ja osobne by som dovolenku nerušila a nepokazila vlastnej rodine kvôli otcovi alkoholikovi ( hovorím z vlastnej skúsenosti), on sa musí naučiť niesť si zodpovednosť za svoje konanie, podľa mňa je nemysliteľné , aby sa celá rodina jemu prispôsobovala
Si robíš srandu, ze chceš brat pijuceho alkoholika s detmi na dovolenku?Asi by si tiež mala navštíviť psychológa.
Máš 30 rokov, už by si mohla mať rozum. Otca posli na "dovolenku" na proti alkoholické a ty s deťmi a mužom choď na normálnu dovolenku. Otec nie je abstinujuci alkoholik, je to alkoholik, ktorý s tým nič nechce robiť. Ja by som otcovi povedala že ak pôjde na liečenie a vydrží nepiť, tak ďalší rok môžete ísť spolu na dovolenku.
On nie je abstinent ale alkoholik.
Súhlasím s alex49. Neviem, čo viac dodať. Abstinujúci alkoholik neznamená, že pije opäť a každý deň. Mal by ísť na liečenie a ty dostať rozum. Nemyslím si, že pre deti bude dobrým príkladom podnapitý/opitý dedko. A na dovolenke si to ako predstavuješ ? Budeš ho dozorovať ? Zlož si ružové okuliare a zapni rozum.
Nie je abstinujúci, normálne pije, nie?
Sem tam mal vypadky? Cize je alkoholik. Abstinujuci a.je moj svokor, ktory nepije uz 20rokov
A kto plati tu dovolenku? Lebo ja si viem predstavit len jediny dovod pre ktory by som musela zrusit dovolenku koli chlastajucemu otcovi - zeby dovolenku platil otec. Pokail dovolenku platim ja s muzom tak otec ostava doma a ja s mojou rodinou ideme urcite na dovolenku

Bez neho ísť nechceš. Čiže si spoluzávislá.
Nemôžeš manažovať život dospelého človeka. Koľko máš rokov? Máš manžela?