icon

Druhá šanca alkoholikovi

29. apr 2023

Môj expriateľ je alkoholik. Liečil sa na Prednej hore. Na začiatku vzťahu mi o tom povedal, bol uprimny a ja som si hovorila, že to má asi pod kontrolou a prečo by som mu nedala šancu…(chodili sme spolu cca rok)
Abstinoval tri roky, no opäť do toho vpadol. Prišiel o vodičák aj o prácu, keď začne nemá nad sebou kontrolu,dokáže denne vypiť liter vodky a celé víno. Možno sa spamätal a možno nie. Klamal mi, sľuboval a mňa prešla trpezlivosť a ukončila som to s ním, aj keď v kútiku duše ho mám stále rada. Prešli nejaké mesiace, čo sme sa nekontaktovali, nevedela som o ňom či žije, či pije alebo prestal…ale nedávno sa mi ozval, že sa s tým snaží niečo robiť- 3mesiace abstinuje, chodí opäť k psychiatrovi, či sa nestretneme a neskúsime to opäť. Čo myslíte? Má zmysel dávať druhé šance človeku, ktorý je alkoholik? Neviem si predstaviť, že opať podľahne poháriku a ja zažijem druhykrat toľké sklamanie… na druhej strane, počas vzťahu, keď nepil bol skvelý, pozorný a milujuci. Nikto ma nikdy nerobil tak stastnou ale aj….nestastnou.. hlava mi hovorí, že sa opäť sklamem alebo budem podozrievavá a nebudem mu vedieť verit. Poraďte prosim 🙂 dakujem

Strana
z2
ahhola
29. apr 2023

Dobrý holuby se vraceji.... Povinné pozrieť.

Keď nejak nebazirujes na svojom živote znič si ho s hentym alkacom.🥀

kaktusik007
29. apr 2023

nemate deti - si mlada.... nezacinaj si s nim.

kamaratov otec pil - este ked bol maly... jeho mama to zobrala do ruky - liecenie, rozvod --- a potom ho vzala na milost. Uz nikdy sa za nebo nevydala, ale partnerstvo mali stastne - chlapovi bolo jasne ze ju nema istu.... Ale teda tato zena mala dve malicke deti. Ty deti nemas --- naozaj nemas dovod byt s abstinujucim alkoholikom

cacianka
29. apr 2023

Je to na hrane.
Dáš mu šancu a on naozaj bude solídne abstinovat do konca života.
Nedáš, nájdeš si iného super chlapa a o pár rokov začne slopat ako dúha , viac ako tento.
Nikdy nevieš .
Keby vieš že abstinuje viac rokov, cítiš jeho postoj, možno dať šancu.
Ale ak si bola zranená a teraz sa ešte dávaš dokopy, radšej šancu nedaj.. bola by si stále v strese ako to ustojí a či zajtra nepríde ožratý ako prasa

autor
30. apr 2023

@som_realistka nevideli sme sa asi 4-5mesiacov a vraj 3 abstinuje. Zevraj to nerobi kvoli mne, ani kvoli mame, rodicom, ale kvoli sebe. On je v svojej podstate dobry chlap,aj ked vypil nebol agresor a povacsine len zaspal alebo plakal, ze si ho nezasluzim. Len to su vsetko take alko recicky😀
@som_realistka to nie, ja som sa mu snazila pomahat kolko som vedela, riesila som za neho vsetko, vsade ho vyvazala, pozicala mu peniaze, ale tiez som si povedala, ze stop..ja tu nebudem robit matku terezu…

autor
30. apr 2023

@cacianka presne to mi povedala kamoska, ktora sa pred par rokmi vydala a manzel zacal par rokov slopat po svadbe prvu ligu. Ze nikdy nevies..len ci mi to staci. Asi nie. ja byvam na vychode, na dedine a u nas je to normalka vypit a nenormalka nevypit🤦🏻‍♀️🙄 bola som sklamana,lebo som ho lubila a bolo tazke to s nim skoncit. On vlastne pil kazdy den, nic si nepamatal a vsade hovoril, ze ma najlepsiu frajerku na svete, aj ked som s nim uz nebola😩😃 potom asi trochu vytriezvel a pochopil, preco ho ignorujem a nezdviham.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
marca12
30. apr 2023

Nedala by som dalsiu sancu. Pre mna je alkohol na rovnakej urovni ako drogy. Chlap,ktory pije u mna nikdy nemal ani prvu sancu,nieto este druhu

autor
30. apr 2023

@mamula20 presne,na navstevach, oslavach, grilovackach vsade piju.. po robote do krcmy, denne pivko dve tri je uplne ok🤦🏻‍♀️ ja musim aj 10x povedat, ze nepijem, ked sme niekde na oslave ci svadbe a uz ani vyhovorka, ze som autom na niektorych neplati …v kuse na mna pozeraju ze som šalená,nenormalna ked nechcem nic vypit🙄 ale kaslem ich, to je zadubeny alkosvet vychodu. 🤢🤮

vilmuskavilma
30. apr 2023

nie, nie a nie! znicis si cely zivot a budes striedat sklamanie s lutostou, lebo nikto nevie lepsie vzbudit lutost ako oni. Nie! naozaj chod a neobzeraj sa a toboz n ie detom buducim by si to neurobila...NIE!

mamula20
Odpoveď bola odstránená
cacianka
30. apr 2023

Môj chlap je liečený alkoholik, 31 rokov nepije, spoznala som ho keď bol po liečení a nepil vyše 14 rokov. Z jeho postojov som vycítila že piť ani nechce , tak som šancu dala. Ale po rozhovoroch, zazitkoch, máme jasno - ak by začal, dostane liatinovou panvicou po gebuľu a kamarát mu sľúbil že ho závesí za vajcia do prievanu. My žijeme v Ba, máme okolo veľa priateľov, kamarátov známych, a všetci rešpektujú že kto nechce nepije. Nenukaju.
Ak žiješ ba východe a chladiť je súčasťou života 24/7 tak to s ním neriskuj. Veľmi ľahko podlahne nátlaku. A ešte keď si mu toľko pomohla, takýto slaboch neschopný nie je vhodný partner pre zivot

autor
30. apr 2023

@cacianka aj ja som ho spoznala ked abstinoval 3 roky,necakala som, ze do toho spadne opat. Laska nelaska asi to ozaj nema zmysel,ani nad tym vobec uvazovat.

luba98
24. aug 2024

Zabudni na neho .Alkoholik je diagnóza na celý život, či pije,alebo práve abstinuje.Život máš iba jeden a ten si nekaz.

pieksamaki
24. aug 2024

Alkohol je metla ľudstva.....hovorieval môj otec....
Myslím ze vieš ze co ideš urobiť, škoda za tak mladí ľudia pripadajú alkoholu

Strana
z2