Druhá šanca pre otca alkoholika: Áno alebo nie?
Ahojte,
môj otec je dlhoročný alkoholik. Rodičia sa kvôli tomu rozviedli, keď som bol ešte malý chlapec. Dlhé roky sme spolu neboli v kontakte, aj keď mal občas v triezvejších obdobiach snahu sa ozvať – vždy som to odmietol. Nikdy nebol ideálny manžel ani otec a úprimne, o mňa počas detstva nejavil veľký záujem.
Teraz je na tom zdravotne veľmi zle a chce si vraj usporiadať vzťahy. Tvrdí, že by na mňa chcel prepísať pozemok, sľubuje rôzne veci a zároveň by chcel spoznať môjho syna.
Mama mi hovorí, že stretnutím nič nepokazím. Lenže moja posledná skúsenosť s otcom nebola dobrá – skončilo to takmer hádkou a fyzickým konfliktom, keď moju mamu hrubo urážal, hoci sa o mňa celý život príkladne starala a vychovala ma bez jeho vplyvu.
Som preto dosť rozpoltený. Na jednej strane cítim, že by možno stálo za to dať tomu šancu, na druhej strane mám obavy, aby sa situácia nezopakovala.
Stretli by ste sa na mojom mieste s otcom?
A dovolili by ste mu spoznať svoje vnúča?
veď - daj mu POSLEDNÚ šancu. aj keď tým že je chorý tak je predpoklad, že už nebude cirkusovať…
stretni sa s nim ,ale nerozoberajte mamu .. to ze si nesadli 2ja ludia neznamena ze nema rad teba.. moj prvy otec bol alkoholik cisty debil .. mama sa rozviedla a on si nasiel dalsiu zenu s nou vydrzal do konca dokonca mal aj dalsie 2 deti a tie ho zboznovali ...
@anonym_autor ja nie, takyto ludia sa nemenia, nic mu nedlhujes. On ma teraz nejake obdobie ale je len jeho...bohuzial
Človek si vie uvedomiť isté veci, olutovať aj keď zmeniť sa človek dokáže málokedy. Keby som bola na tvojom mieste s otcom sa stretnem, nič by som od neho okrem rozhovoru neprijala. Uvidela by som podľa pocitu, a ďalšieho vývinu situácie či by som s ním zoznámila aj dieťa.
@anonym_autor ty mu nemusíš dávať žiadnu šancu. Vies aký je, vieš ze od neho nemôžeš nic očakávať a nebudeš sklamaný. V pohode by som sa s nim stretla, ale nic by ma uz neprekvapilo. Očakávala by som aj taky scenár, ze nakoniec este on bude niečo potrebovať od teba....
Ak sa nestretnete, raz ta to dobehne a budeš ľutovať. Stretni sa s nim a budeš vedieť ako sa veci skutočne zmenili/nezmenili. Držím prsty, nech to dopadne dobre.
Ak nejaká čas teba citi potrebu dat mu šancu, asi by si aj ty potreboval uzmierenie a odpustenie. Nie preto, že on si to zaslúži, keďže vás ničil celý zivot, ale pre Teba. Určite by som na to stretnutie však neťahala dieťa, uvidíš, ako sa bude správať. Ak začnú náznaky výčitiek akýchkoľvek a robenie zo seba obete, otočiť sa na opätku a odísť. A uzavriet tuto kapitolu s otcom.Ťažko chorý človek, ktorý fakt ľutuje a všetko chce urovnať, totižto nevytahuje staré krivdy, ale naopak, chce sa ospravedlniť. Len do toho neváhaj svoje dieťa. Šanca, že sa zázračné fakt zmenil je priam nulová, tak aby si ty nebol sklamaný a dieťa nemalo traumu.
Alkoholizmus je choroba a tak ho ber,ako chorého
Nieje to ospravedlnenie ale fakt
...
stretnutie iba ty a on. nie mama. a na prvom stretnutí v žiadnom prípade syn. a pozemok ber, aspoň bude mať tvoj syn keď ty nechceš 🤷
dala by som mu šancu. možno tu už dlho nebude tak nech má pokoj na duši.
aj dieťa by som mu doniesla, nech sa poteší.
Stretla by som sa. Bez dietata. S odstupom by som si vypocula co chce povedat. Bez emocii, bez stipky sucitu. A tak by som to aj ukoncila. Dala pocitit ze viem zit bez neho. Ale to som ja. Nenavidim alkoholikov. Mozno je to hnusne, ale ti ludia co znicili rodiny kvoli chlastu mi nestoja za prejaveny sucit.
Tqk zalezi co chces ty
Moj otec bol agresivny manzel ale nas deti sa nedotkol...ale vdaka nemu som mala fak na hovno detstbo ze by som sa s nim nestretla keby este zil.
Upil sa ako 41 r.k smrti. Ani na cintorin nechodim...na co?
stretnutie iba ty a on. nie mama. a na prvom stretnutí v žiadnom prípade syn. a pozemok ber, aspoň bude mať tvoj syn keď ty nechceš 🤷
@zuzanka.zuzu o mame reč nebola, ona by ani nešla.
@anonym_autor Ja by som dala šancu, ale určite najskôr niekoľko stretnutí osamote a vnúča až potom, ak by to išlo dobre. Ak nepôjdeš, tak podľa mňa budeš nad tým rozmýšľať, či si urobil dobre, či sa predsa len nedalo ešte niečo napraviť...Ak to bude zlé, tak to ukončíš, vždy sa dá vycúvať.

Urob to pre tvoj pokoj v dusi