icon

Dusná domácnosť

smutnysmutko
19. nov 2022

Idem si po radu / iný pohľad … S mužom sme spolu niekoľko rokov, máme malé dieťatko (1,5 roka) a už sme raz mali krízu kde hrozil rozvod - nakoniec ma odprosil aby som sa vrátila. O rok sme tu zas … som tehotná, bábätko sme samozrejme po harmonickom období chceli. Ale … Pred dvoma týždňami sme sa pohádali pre jeho neustále vláčenie sa po von, ja sa musím starať o dieťa a on si v pohode odíde na celú noc ožrať sa ku susedom… najviac ma však vytočilo to, že keď som sa ho opýtala kam išiel, povedal, že čo ma do toho je … v smskách sme sa veeeľmi pourážali, pohádali a poslala som ho teda spať do detskej nech od neho máme v spálni pokoj. Po dvoch týždňoch od hádky je u nás atmosféra aká ešte za tie roky nebola … keď som v miestnosti on odíde do inej, stále s nami nespáva v jednej izbe, robí si svoje nákupy, umyje si len svoj riad, hoc navarím ide sa najesť k mame. Žijeme oddelené životy, cítim sa ako spolubývajúca. Hocikedy sa oblečie a odíde bohvie kam … je mi z toho strašne ťažko. Pri akejkoľvek snahe o rozhovor mi vykričí veci a zhadzuje ma pod čiernu zem … aká som zlá matka, žena, ako ma všetci nenávidia, ako mu závidím, že on chodí von a ja nie lebo nemám kamarátov (no nechodím keďže sa 24/7 starám o dieťa), ako len míňam, ako ani nevarím … proste snáď všetko čo ani nieje pravda …. Ja netvrdím, že som bezchybná ale z toho čo vykrikuje mám pocit ako keby som bola posledná špina a on chudáčik úžasný tvor …. Keď podľa neho nevarím (čo je chujovina) čo teda nenavarí on??? 3 mesiace som non-stop zvracala a keď som si dovolila ísť lahnúť si tak so všetkým trieskal a nervózne vrčal po synovi až som sa radšej z tej postele zdvihla. Proste mám pocit, že ja nemôžem nič, iba šúchať nohami. Večne je na telefóne ale keď chytím do rúk telefón ja tak je pohroma … Keby som nebola tehotná odídem s malým preč … bojím sa, že v tomto tichu a oddelených životoch ideme pokračovať a že nám zničí celé Vianoce tým, že sa zavrie počas večere do izby alebo že odíde k rodičom (lepší prípad). Neviem čo chcem vlastne počuť, keby som nebola tehotná tak sa zbalím a odídem nech máme s malým pokoj. Takto len 24/7 rozmýšľam nad tým aký som hrozný človek, ako mám byť asi lepšou matkou - ženou, mám však pocit že za tie roky som preňho urobila prvé posledné a nikdy mu nič nebolo dosť dobré … táto atmosféra spolubývajúcich je pre mňa totálny klinček do rakvičky. Keď som sama tak iba revem, nad ničím iným nerozmýšľam, je mi proste psychicky ťažko a dokonca ľutujem, že som tehotná …. Neviem čo mám robiť. Komunikácia s ním je bezpredmetná lebo sa končí pri urážaní mojej osoby a čo ma mrzí najviac vyťahuje proti mne veci, ktoré som povedala iba jemu …

Strana
z2
smutnysmutko
autor
19. nov 2022

nemyslím si, že som mu ublížila natoľko aby sa takto správal keď čakáme bábo a keď vie, že raz sme s malým už odišli …

lucka_ke
19. nov 2022

ak máš kam odísť tak tak urob, vaše manželstvo už dávno neplní svoj účel, bez neho ti bude lepšie

eeffka
19. nov 2022

@smutnysmutko uprimne... si schopna odist a zivit 2 deti? Nechapem naco si ani nie do toka po pomaly rozvode zamiesis 2he. Toto lepsie nebude, takze bud sa zmiwtis alebo budes riesit.

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
19. nov 2022

@smutnysmutko nuz tu uz asi tazko nieco zachranovat, nelubi ta, uteka od vas, mozno ma inu... Otazka je, co k nemu citis ty? Nezufaj, tvoja situacia sa jedneho dna moze uplne zmenit, aj ked teraz nemas ziadne vyhliadky lepsej buducnosti. Porodis, deti odrastu, vratis sa do prace, financne sa osamostatnis... Otazka je, co chces robit dovtedy? K rodicom ist nemozes?

nila31
19. nov 2022

Presne, ak máš kam, tak odíď. Aj ked to je ťažké, takto ako to opisuješ sa žiť nedá.

annamalaga
19. nov 2022

No vy ste nemali mať spolu druhé dieťa , už dávno si mala byť od neho preč.

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
19. nov 2022

@smutnysmutko ja si myslím že on si k tebe toto dovoľuje práve preto že si tehotná a je presvedčený, že teraz by si od neho neodišla.. je to hulvát že sa takto dokáže správať k žene ktorá čaká jeho dieťa.
Viem že to ticho a dusná atmosféra ti neprospieva a svojim spôsobom to vnímajú aj vaše obe deti. Čiže čím skôr sa snaž to nejak vyriešiť. Normálne sa ho opýtaj či si praje aby si od neho odišla, lebo to vnímaš tak, že sa už nemôže na teba pozrieť. Buď mu ťukne a spamätá sa, alebo aj naozaj odídeš a ver tomu že to bude lepšie riešenie, ako žiť v takejto ťažkej atmosfére. Lebo ak bude pokračovať v tomto svojom živote, tak ti ani s tým mladším nepomôže a budeš na obe deti tak či tak sama. Ale aspoň budeš mať kľud a nik ťa nebude urážať.

sasa1310
19. nov 2022

@smutnysmutko odišla si s jedným dieťaťom, odídeš teraz s dvoma deťmi, keď si to druhé tak strašne chcela. Žiadna zmena nenastala, pravdepodobne je rovnaký ako vtedy, keď si odišla

mjk40
19. nov 2022

Nechápem takých ľudí čo sa vedia hnevať celé dni a týždne. Ešte keby s niekým cudzím, ale s vlastnou ženou? Veď aj mi sa koľkokrát pohádame. To je v manželstve normálne, ale o pár minút sa všetko vysvetlí a je to OK.

bluka2
19. nov 2022

Ak si mohla od neho odísť s 1 dieťaťom, môžeš od neho odísť aj so skoro dvomi. Drž sa

tykat
19. nov 2022

@smutnysmutko ...aky mas vztah s jeho rodicmi? Nemozes ist za nimi?
Ja by som s nimi rovno dohodla ze k nim pridete na vianoce, nech sa synacik ukaze aky je manzel a otec pred rodicmi.

zuzka102
19. nov 2022

Ja nechápem prečo ti všetci radia odist (aj s dieťaťom), však nech odíde henten blbecek! Ci už k rodičom, milenke, do prenájmu, to je jedno, každopádne ak sa neuvedomi, bude ti lepšie (v zmysle kľudnejšie) bez neho, už aj teraz, počas tehotenstva, ak sa teda on úplne od všetkého dištancuje ako píšeš a žije si svoj život. (Teda dúfam, že byt/dom nie je iba jeho...)

eeffka
19. nov 2022

@zuzka102 preco odist? No lebo ked som v prdeli, tak by som sa ja veru spakovala k mame ( dalo by sa) kde by som mala moralnu podporu a tak riesila nejaky rozvod, ako sa doma zrala s niekym kto sa mozno ani rozviest nechce, sak jemu je fajn a mala nervy na dranc, ze mi tam lozi,resp nechce odist,ved ma pravny narok. Pekne by som sa rozviedla, majetkovo vysporiadala, barak predala a zohnala si nove zazemie.

apolka77
19. nov 2022

@smutnysmutko má problém s alkoholom?

gradation
19. nov 2022

@smutnysmutko nelutuj sa a zabojuj o váš vzťah, o lásku, väz si sami seba a venuj sa aj sebe, pracuj na sebe a bude sa k tebe lepšie správať

dagmarovita
19. nov 2022

Chod od neho preč, je to silny manipulator, naruseny clovek dusevne a moralne. Daj si vyzivne, znici ta psychicky, inak never tomu co hovori. Never tomu! Vsetko co na Teba povie a povedal zlé, opak je pravda. Jasne, ze cely zivot kazdy z nas bojuje aj s tym zlym v nas, nikto neni bez chyby, o tom je zivot ze sa ucime, snazime byt ludmi. Je to zly clovek, to co ti robi, je z jeho dusevneho postihnutia, on tu nenavist k sebe pretavuje do Teba a to bude aj s detmi robit. Tvoje deti ta dusna atmosfera bude NIČIŤ, zrejme z toho budú psychicky narusené. To nepriatelstvo voci Tebe pramení z jeho problemov ale to ho netreba lutovat. Kazdy sme zazili viac menej zle veci, to neznamena ze tie zle veci z nas spravia netvorov, neludskych. Ak nemas rada sama seba, nemozes naozaj milovat poriadne svoje deti. Zacni sa mať rada, milovat seba samú( nie narcisticky) rob to co je pre Teba naozaj dobré. Z toho casu co ta on ponizuje, sa budes spamatavat pár rokov..potrebujes nejaku kamosku, cloveka co bude stat pri Tebe. Do utulkov by som nesla, kym to neoatane ako posledna moznosť. Mozno sa ten odchod podari neskor, ale musis to pre seba spravit. Takto sa nesprava milujuci clovek. Nemiluje Ta.
Toto neni laska, ak si to myslis

zuzka102
19. nov 2022

@eeffka však iste, ale nech on odíde. Podľa všetkého mu to ani nenavrhla.

sluchatka
19. nov 2022

Rychlo od neho utekaj prec.. rodicov nemas? On skktebe dovoluje preto, ze si tehotna.. drz sa

mikadooo
19. nov 2022

@smutnysmutko divné. Ja by som asi odišla, keď som mu takou guľou na nohe, chudáčikovi. A keď už sa to stalo druhý krát, tak by som sa nevracala 🤷. To už potom by sa z toho stal pomaly pekný zvyk. Každopádne, nevieme čo si mu povedala ty (v smskách ste sa dourážali).

sissy27
19. nov 2022

@smutnysmutko koho je byt? Ak tvoj, tak nech sa spakuje a ide tam, kde mu je lepšie, ak jeho, tak choď ty aj s deťmi a porieš rozvod, majetkové vysporiadanie, zverenie detí, výživné…
Prepáč, inú cestu nevidím, s ním to nikdy dobré nebolo a lepšie už ani nebude.

nejdemaprihlasit
19. nov 2022

@smutnysmutko jednoznačne utekať preč ,toto nieje život už len kvôli deťom by som išla .. hovorím z vlastnej skúsenosti keď som odišla k mame s dvomi malými deťmi Malý mal 2 roky a dcéra rok , odišla som s ČR na Slovensko k mame s cestovnou taškou a zvládli sme to , požiadala som o rozvod výživné na seba aj deti dokončila som si aj maturitu a po polroku som si našla priateľa išli sme do podnájmu a dnes sme spolu 10 roku a mame spoločnú dcéru. Keby že ostanem s ex dnes by som istotne trpela aj ja aj deti lebo taký ľudia sa nemenia a vidím to na ex . Debil je a debil ostal a ešte aj sám .

barborachors
19. nov 2022

ked je zena silna, dokaze vsetko, aj od debila odist a s detmi a novy zivot zacat.... ale to chce odvahu, odhodlanie a kopu odriekania. Neviem, ci autorka je tak silna zena aby sa dokazala osamostatnit, takychto vztahov je zial napriec krajinou neurekom... zena je stale ekonomicky zavisla od muza alonahle ma deti, musi byt s nim, lebo nema kam ist... to je vcelku frustrujuce... Ale ak si urobi plan, zacne setrit a investovat do vzdelania aby mala lepsiu kvalifikaciu a uplatnenie pripadne strazenie deti, tak moze byt sebestacnou a po dvoch troch rokov odist od debila a zacat novy zivot. Ale treba sa pripravovat uz teraz.

roja01
19. nov 2022

Bud silna pre svoje deti. Nechces, aby to malicke bolo uplakane a nespokojne? Neplac, skus si povedat, ze to zvladnes. Neboj sa, zena urobi pre svoje deti vsetko a deti vyrastu a stanu sa tvojou oporou. Budes sa z nich tesit a na zle zabudnes.
Aj ty si v spolocnom byte rob len svoje, venuj sa syncekovi, snaz sa byt vesela a netrap sa. Skus to.

cacianka
20. nov 2022

Aký je rozdiel v tom že či si tehotná, či nie.
Ak máš kam ísť, ak byť nie je iba tvoj, zbal caky- paky presne ako minule a choď preč. Kým porodíš, musíš byť v kľude, zatiaľ si to tam zariadiš, utrasieš , zvyknete si, ty sa v kludnej atmosfére uvoľniš a psychicky stabilizuješ, deti tiež, lebo nepotrebujú žiť v tom hnusnom dusne.
Mám ciťáķ, že chlap má nejaký objav, a tak nadáva,uráža, aby ťa odpustil a zahral to, že veď ty si tá mrcha, čo odišla. Vyser sa na neho, je to veľmi vadný kus , ty a deti potrebujete iný život

apolka77
20. nov 2022

@smutnysmutko len ty vieš čo všetko ste si vykricali a ako sa pourazali. Aj keď sa to tebe možno nezdá manželovi si sekla slovami do živého. Mám skúsenosť že muži veľmi ťažko nesú keď ich slovami žena raní. Možno tam bude pes zakopaný ....zranila si jeho ego .

No ale k veci. Ak by si mohla odísť niekam s jedným dieťaťom môžeš aj s dvoma. Hlavne sa potrebuješ ukľudniť a utriedit myšlienky. Chod na nejaký čas k mamine alebo niekam kto ti dá oporu a kľud.

marca12
20. nov 2022

To sa velmi zle cita a nieto este prezivat. Ak to chces zachranit a aspon Vianoce ako tak prezit,musite zahodit vojnovu sekeru. Ked on nevie prist za tebou,prid ty za nim. Sadni si k nemu,nevycitajte si nic,len mu povedz,ze deti si zasluzia pekne Vianoce a kludnu domacnost a preto sa idete spravat ako milujuci rodicia a nie ako bojovnici vo vojne. Ak ti zacne nieco vycitat,stopni ho,ale nenechaj sa strhnut do hnevu a vycitat mu tiez. No ja osobne neviem,ci by som zachranovala vztah s takymto clovekom.

veselo_neveselo
20. nov 2022

Ja si tiez myslim, ze TY NEODCHADZAJ. Ostan pekne doma, ale podaj ziadost o rozvod. Nevidim jediny dovod preco by si ty mala odchadzat, a panko sa valat doma kde ma svoje pohodlicko.
Komu patri byt/dom?
V kazdom pripade rozchod je jasny, ale stoj si za svojim, dieta ma stabillitu doma, kde to pozna, a tu by som drzala az pokial sa nerozhodne (aj ked sudne), ako sa podelite.
Neodchadzat. Jedine vtedy, ked je nasilie ako problem, vtedy je utek zachranou zivota. Ale ked je muz "len" neprijemny, tak by som ostala pekne v pohodlicku doma.
Mozno mas taky kus co je zbabelec a sam sa boji iniciovat rozchod (aby nebol za zleho, ze sa s tehotnou rozisiel). No by som mu to neulahcovala svojim odchodom.
Nech si sam ide, ked mu neni doma dobre. A ty sa stale snazis, aby mu doma dobre bolo - to by som otocila, a ani prstom prenho nepohla, ohlady nebrala, zi si svoj zivot ako doteraz, len bez ohladu nanho. Nezapajaj ho, nepros o pozornost, ani o pomoc s detmi. Sama si porob ako doteraz. A zacni si pripravovat na odchod, daj dokopy doklady co bude treba, pozeraj na pripadne prenajmy, alebo dohodni s mamou, ako by ste to riesili, ked na to pride cas. Ale ten cas tu este nie je, tvoj odchod nesmie byt hrrr akcia.
A este, az ti najblizsie zacne vykrikovat, vykric mu naspat. Nenechaj ho rozbehnut sa. Vzdy mu vrat, nenechaj si srat na hlavu.
Aa sprav si doma pekne vianoce, ale jemu na stedry vecer neprestri, iba sebe a detom.
Och az sa mi zdviha tlak jak to tu pisem, ja takychto chlapov netolerujem.
Vela sily ti prajem.

cacianka
20. nov 2022

@marca12 má iba 1,5 r a s druhým tehotná, takže dieťa a ona bude mať také Vianoce, aké si urobí, to dieťa iné nepozná. Alebo má zažiť traposinu v priamom prenose ? Lebo ak je chlap taký zmrd, ako ho opisuje, mysliš že práve na 1-2 dní zahodí ego a bude hrať teatro ? Určite nie, dusno sa len viac vystupňuje.
Ja by som ani nerozmýšľala nad vianocami s ním, v takomto stave, lebo čokoľvek autorka urobí, všetko môže vypáliť opačne. Ona sa bude snažiť, s malým dieťaťom na krku, s druhým v brušku, glancovat byt, zdobiť, variť a piecť, a tŕpnuť ako to zhodí a douráža, že je to hnus. Radšej niekde sama s deckom, alebo u niekoho kde bola pri prvom odchode, ako s takým debilina, a trnúť kedy vybuchne.

Strana
z2