Dvojité životy mužov
Ahojte zienky,
chcela by som sa vyrozpravat ohladom urcitych veci, ktore ma trapia. Nehladam tu radu, problem sa netyka priamo mna, skor by som chcela vediet vas nazor. Podam to snad strucne.
Ide o to, ze pracujem vo vylucne muzskom kolektive. Nebudem specifikovat, o ake zamestnanie ide, ale tak viete si priblizne domysliet. Chlapci dochadzaju do prace zo vsetkych kutov Slovenska. Sme super kolektiv, ale niektore veci ma dost deprimuju. Najviac to, ze asi kazdy z nich vedie dvojity zivot. Doma ich cakaju zeny s detmi a tu v okoli, kde pracuju, zas milenky. Je mi z toho smutno, ked pocuvam nepekne veci, ktore hovoria na svoje manzelky, uzivaju si s milenkami a potom sa vratia domov a tvaria sa ako najstarostlivejsi a najmilujucejsi manzelia. Ich zeny o nicom netusia, pretoze o rodiny sa staraju a pred zenami sekaju dobrotu (aspon podla toho, co hovoria ked som sa ich na to pytala). Zatial co oni su tu v praci niekolko dni, zeny sa im staraju o deti a domacnost a pani si uzivaju zivot ako slobodni mladenci. Pytam sa ich, preco to robia? Vraj po 20rokoch manzelstva to uz nie je ono (a to niektori nie su zobrati ani druhy rok!!!)...Na jednej strane su ako kamarati super, na druhu stranu ako ludia......no, lutujem tie zeny, ze ziju v takomto klame cely zivot...Casto nad tym musim premyslat, je uz naozaj taka skazena doba alebo som len zrovna v takom okruhu ludi? Viete, takto ked pracujete a vidite toto v praci, tak potom si uz myslite, ze to je azda normalne a ze vsetci su taki....Co si o tomto myslite? Nestretli ste/nestalo sa vam nieco podobne? Dakujem za reakcie, lebo som z toho trosku zdeprimovana, ze to takto v zivote funguje :(
a tiez reprezentanti farmaceutickych firiem a ich meetingy
@lena888 tí si rovno namiešajú niečo lepšie ako chlast 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@operaphantom jasne, a presne preto maju vysokopostaveni muzi milenky, presne preto si vydrziavaju mlade ehm, damy. Moj zlaty, by si sa divil ako to funguje po tom co sa odhodia saka a rozviazu kravaty 👆
@sofinkasona pes, ktorý šteká, nekúše. Sú chlapi, ktorí o tom len veľmi radi rozprávajú a chvália sa, no skutek utek. S hubou toho narobia 🙂...neverila by som všetkému, čo len počujem. Skôr len vedú " chlapácke " reči a čo by mohlo byť, keby....boli by sme v nebi. Určite sa nájdu aj takí, čo podvádzajú, no tí o tom nebudú hovoriť...
@isis Vies, k tym ITckarom hrajucim sa vecer hry na PC. 🙂 To mozu chlapi tiez povedat, ze ked raz-dvakrat vidime mamicku s kocikom na kave v auparke, ze tam sedi stale kazdy den aspon pol dna, ale stazuje sa, ako moc ma doma starosti o domacnost a deti. 😉
ITckari su osobitna skupina, vid BBT. Ziju s pocitacom 18 hodin denne, niektori su ako velki chlapci , fanaticki hraci hier,... Tiez som IT, komplexnu hru na pc som posledny krat hral na intraku na VS pred x rokmi. Odtvtedy uz nikdy nebol cas ...
@majkeel ale mamicka s kocikom v auparku nie je v praci.... A prepac ak niekto zije denne 18 h denne s pocitacom nemoze byt normalny.... A ak mi niekto povie ze nestiha za 8 hodin urobit pracu bud si nevie zadelit cas, alebo robi od nevidis do nevidis kvoli prachom a/alebo svojej vlastnej blbosti. Naozaj nemam rada tych prepracovanych ludi ktori robia tolko hodin... lenze potom by nemali mat rodinu a najma deti... A it ckari nie su osobitna skupina...len si to o sebe namyslaju a chodia po svete a siria tieto kraviny... pre mna ak tak lekari su osobitna skupina...pretoze chapem ze ked kamoske pride na prijem o pol stvrtej babka tak ju neposle domov a ani ona nemoze ist... tak tam maka az kym ju neprijme. Ako sa hovori ked nejde o zivot ide o hov... a u IT teda rozhodne nejde o zivot... a ak su osobitna skupina tak potom len v tom ze su to zvacsa obycajni gambleri zavisli na skatule ktora sa vola PC... tak nech sa s nou ozenia a maju deti s nou
sofinkasona- ak neobtazuju konkretne teba tak ich neries. Strata casu🙂
a ja poznám ženu ktorá by bola radšej vydržiavaná milenka alebo nech ma chlap milenku len nech nosí domov veľa peňazí a ona nemusí do práce. Aj také sú...
o tom, aki su slovenski chlapi (ne)verni si nerobim ziadne iluzie. Na pokeci v kategorii starsich muzov (nad 30) hladajucich ehm ehm je hadam kazdy druhy zenaty. Dokonca podiel takych muzov je vyssi ako 50 %. A ja len tak premyslam, ktora z uzivateliek modreho konika chvaliaca sa dokonalym muzom a manzelom ma takeho pokecoveho podvodnika doma 😀
chcela som napisat manzelstvom
@sofinkasona ja som z tohto inak tiez celkom vystrasena a je tazke sa s tym zmierit. kamaratim sa vacsinou s chlapmi, takze viem, co si niektori dovolia. je to dost smutne. nechapem napriklad ako niekto dokazit tajit roky milenku bez toho, aby si to jeho partnerka vsimla. neviem, ci je taka naivna alebo to ticho toleruje. v kazdom pripade mi je jej celkom luto, podla mna by mala mat aspon na vyber, ci chce s niekym takym falosnym zit.
@6mia6 mozno su to take zeny, co radsej beru vrabca, tak drzia ticho doma huby. ale konkretne tento sa pred nou tvari ako medik, nezdvihne inak telefon ako "ano, zlato" a casto je "aj ja teba" a podobne. z toho mi vyplyva, ze netreba verit velkohubym muzom 🙂 uz sa mi to viackrat osvedcilo. mne sa len nezostava cudovat obidvom tym zenam, ze to tak dlho vydrzali. akoze ja by som sa s nikym o muza delit nechcela, je to trapne pre zenu aj pre milenku
@marusia12 to gratulujem 🙂 akoze viem si predstavit, ze ked nieco take zistis, tak mas nejake zachvevy, co vsetko spolu mate a co ste prezili, ale z dlhodobeho hladiska: kto by si takeho cloveka vazil? hlavne ked si predstavim, ako si ten muz este mysli, aky je samec, ze moze mat dve zeny. tak to si hovorim, ze je riadny ... a nostalgia je hned prec. ;)
@sofinkasona
Ahoj, tak ja mam podobnu skusenost a protivi sa mi to. Milenka v inom meste je taka klasika, ale kamaratka mi rozpravala, ako jej manzel, vysokopostaveny manazer v banke chodil na tajnaka do jedneho baru a tam sa prezliekal za zenu. Tak toto ma dostalo.
@trdelnik234 to je take smutnosmiesne. ale nie je to nevera, skor uchylka, ku ktorej sa clovek nerad priznava
No teda. To odkial mas taketo detaily? Priamo od neho ci od jeho manzelky. Inak aj u nas v robote sa mi stala taka divna vec.
Mala som v ten den na konzultacii odbornika na linux a potrebovala som pristup na server.
Zaklopem na dvere, kde by mali byt dvaja IT technici a pytam sa, ci mozem vojst.
Vojdeme s konzultantom dnu a tam nas IT technik s rozopnutym gombikom na koseli a vedla neho na stole sedi dievcina z uctovneho oddelenia, normalne ze vystrih, mini-sukna, noha cez nohu "lehce prehozena". No hanbila som sa jak pes. A konzultant mi na to hovori ze: "Tak mozeme prist neskor, ak ste teraz zaneprazdneny".
hej, jasne. Ono to sem asi nepatri. Ale ja to beriem aj ako neveru, pretoze jej zatajil tuto skutocnost. Viedol dvojity zivot. A o tom partnerstvo nie je.
@trdelnik234 hej, je to taka "dusevna nevera", ale zase nezavidim ludom s takymito uchylkami, lebo ktora manzelka by to pochopila... cize kto by sa k tomu dobrovolne priznaval. aj ked to moze byt prakticky neskodna vec, ze zenu ma rad a fyzicky ju nepodvadza, iba je mierne posahany.
@isis
V podstate suhlasim s tym, co pises, akurat mam vyhradu k tomu poctu odrobenych hodin. Vo vacsine velkomiest, cesta do prace trva v priemere 30 minut. Ak pridem doprace na 9.00h a som na obede od 12.00 do 14.00h (obed sa do pracovneho casu nepocita, teda aspon u nas nie), tak koncim v robote okolo 18.30 az 19.00 plus 30 minut cesta, takze ak je manzel doma okolo 19.30h, neznamena to, ze sa mu domov nechce.
A netreba zabudat, ze su prace, kde nemas rovnomerne zakazky po cely rok. Takze su tyzdne, ked konzultant nema do coho pichnut a vykecava po office s asistentkami a potom obdobia, ked horia zakazky a vtedy sa kludne moze stat, ze pracuje aj viac ako 8 hodin.
To ja len tak, aby sa manzelky IT a konzultantov nevylakali a nezacali zbytocne podozrievat manzelov.
P.S. Najhorsia kombinacia je manzel prirodzeny lovec v kolektive slobodnych a dynamickych manzerov, co chodia po robote povinne na afterworky a skolenia.
Toto si hetero a homo zvyknu velmi rychlo vyjasnit sami ( vacsinou hetero povie homo, ze este raz mi budes cumiet na zadok, tak ti jednu prij...............) a je po probleme. Ak to nie je priamy nadriadeny alebo vykonny riaditel. Potom je lepsie odist.

@sofinkasona No a smutne je ze tieto zeny sa este verejne chvalia akych maju pracovitych muzov, ze kolko roboty a zodpovednej prace maju... Och keby len vedeli, ze takí IT-ckari bezne v lete idu na obed (aj dvojhodinovy) a potom sa idu napr. v blave okupat do jazierka alebo na zlate a potom sup spat do roboty a domov zas o siedmej. Alebo ich lutuju ze kolko musia cestovat, akí sú unaveni... ale keby vedeli ze takmer kazda taktato sluzobka je cisty vymysel a ozran party:( no alebo to tym zenam vyhovuje pretoze im nosia bubaky 😀 Ono by to pochopili keby v praci museli vymyslat program na dvojdnovu sluzobku, ake je narocne vymysliet body programu, ked dopredu vieme ze na poradu stacia max dve hodiny a ostatne je len cista vata na vyplnenie dna, resp. cakanie na vecerne orgie... Dokonca timto naozaj zaneprazdnenym muzom ktori cestuju radi vlakom, ked ponuknete ze by sa vozili do prace spolocnym autom (rozumej presny odchod a prichod) tak sa okamzite zacnu vykrucat ze to by nestihali (rozumej nechcu ist domov) a pod. A ak toto este niektora nepochopila, ja sa vobec nebavim o robotnikoch... ale o vsetkych ostatnych profesiach... Jááj a este jedna perla na zaver. Kamoska ktora vlastnila IT fimu mi vecer cca o 8 isla ukazat nove kancelarske priestory. nasli sme tam 4 jej zamestnanov a co si myslite ze robili? No jasne hrali sa na PC... tak sme sa bavili na tom, ze ich manzelky si urcite myslia akych pretazenych maju muzov...