icon

Dvojité životy mužov

sofinkasona
16. okt 2016

Ahojte zienky,

chcela by som sa vyrozpravat ohladom urcitych veci, ktore ma trapia. Nehladam tu radu, problem sa netyka priamo mna, skor by som chcela vediet vas nazor. Podam to snad strucne.

Ide o to, ze pracujem vo vylucne muzskom kolektive. Nebudem specifikovat, o ake zamestnanie ide, ale tak viete si priblizne domysliet. Chlapci dochadzaju do prace zo vsetkych kutov Slovenska. Sme super kolektiv, ale niektore veci ma dost deprimuju. Najviac to, ze asi kazdy z nich vedie dvojity zivot. Doma ich cakaju zeny s detmi a tu v okoli, kde pracuju, zas milenky. Je mi z toho smutno, ked pocuvam nepekne veci, ktore hovoria na svoje manzelky, uzivaju si s milenkami a potom sa vratia domov a tvaria sa ako najstarostlivejsi a najmilujucejsi manzelia. Ich zeny o nicom netusia, pretoze o rodiny sa staraju a pred zenami sekaju dobrotu (aspon podla toho, co hovoria ked som sa ich na to pytala). Zatial co oni su tu v praci niekolko dni, zeny sa im staraju o deti a domacnost a pani si uzivaju zivot ako slobodni mladenci. Pytam sa ich, preco to robia? Vraj po 20rokoch manzelstva to uz nie je ono (a to niektori nie su zobrati ani druhy rok!!!)...Na jednej strane su ako kamarati super, na druhu stranu ako ludia......no, lutujem tie zeny, ze ziju v takomto klame cely zivot...Casto nad tym musim premyslat, je uz naozaj taka skazena doba alebo som len zrovna v takom okruhu ludi? Viete, takto ked pracujete a vidite toto v praci, tak potom si uz myslite, ze to je azda normalne a ze vsetci su taki....Co si o tomto myslite? Nestretli ste/nestalo sa vam nieco podobne? Dakujem za reakcie, lebo som z toho trosku zdeprimovana, ze to takto v zivote funguje :(

maminuska
25. okt 2016

@phillippa no len vieš muži to takto nevnímajú ... 🙂 , oni su tí rozosievači semena a skákať môžu vraj kadetade ale žena nie, tam okamžite nastupuje majetnícky pud ...

@paula145 ale môžem povedať že ma to skutočne pobavilo ...on ide rozbíjat ciferníky len aby mu nerozbil ciferník niektorí z manželov jeho milenky . Aspoň ale vieš že si mu nie úplne ľahostajná . Ale ja keď som sa rozvádzala tak pokiaľ som nemala priateľa , tak to bolo OK, môj ex mal frajerku ku ktorej sa odsťahoval domov chodil za deťmi , no ale keď sa dozvedel že niekoho mám tak bol oheň na streche.

paula145
25. okt 2016

@phillippa keď ja neviem či chcem, aby mi sľuboval zmenu... citovo mi je už vzdialený a po tom všetkom mu už neverím... koľko krát plakal, nariekal, že s tým prestane... potom chvíľu sekal dobrotu a potom si znovu dáku našiel... keby neviem ako sľuboval, už mu neuverím... ten chtíč je v ňom a prejaví sa skôr či neskôr

paula145
25. okt 2016

@maminuska máš pravdu, muži majú majetnícky vzťah k svojim ženám... áno, nie som mu ľahostajná, povedal, že ma nechce stratiť... ale myslím, že je to len preto, lebo je mu so mnou lepšie ako mu bolo predtým... on chce, aby bol aj vlk sýty, aj ovca celá... aby mal mňa a rodinu, ale aby si aj on mohol užiť... a keďže vycítil konkurenciu, bojí sa, že o mňa príde

oldman50plus
25. okt 2016

@paula145 Paula, ten chtíč je v každom normálnom chlapovi, nevieš si predstaviť aký silný. Len párkrát v živote, ale predsa sa mi stalo že sexy žena sa dožadovala prirodzeného práva byť okamžite pretiahnutá 😀 Vždy som sa nejako vyhabkal ale nevieš si predstaviť aké ťažké to bolo, keby mi vtedy bolo umožnené si poriadne zasúložiť s tým že mi mi zoberú rok zo života tak si poviem "načo dočerta mám žiť tak dlho". Metafora, ale možno až tak nepreháňam. Keby som videl dopredu...
To je len o tom či si vieš rozkázať alebo nie. A či keď aj podľahneš (čo som mohol aj ja bolo to na hrane) či z toho urobíš dlhodobú záležitosť alebo sa v duchu budeš kajať a dávať si väčší pozor aby sa to nestalo. Okrem toho sú aj takí čo nemajú ani snahu si rozkazovať - tam pomoci niet, buď sa s tým zmieriť alebo odísť.

phillippa
25. okt 2016

@paula145 doverne poznam všetky pocity co opisuješ načo sú uz sluby ked dôvera nikdy nebude a láska k človeku ktorý mi takto ublizil ? .....bez urazky to by som musela byt asi Ježiš aby som toto odpustila a zároveň ho ešte aj milovala....... Ale ked ma byt vlk syty aj ovca cela potom nech to platí pre obe strany bez žiadnych vycitiek kontrolovania ci hadok.....rozdelit práva a povinnosti a hrať komediu na rodinu pre okolitý svet.

libawet
26. okt 2016

@paula145 myslela som to skôr všeobecne ako na Teba a poviem Ti, toto by som asi psychicky nezvládla. Vedieť, že ma muž podvádza a aj ako píše autorka príspevku, 3,5 roka...iné je jednorázovka, o kt. je lepšie aj nevedieť, ale takto vedome...a Tvoj muž to vie, že Ty to vieš a pokojne sa Ti pozerá do očí, normálne sa s Tebou baví akoby sa " nechumelilo "? Toto by som nedala - jedny špinavé trenky a padaj! A pri mojej výbušnej povahe, ak sa deje nespravodlivosť, neviem, či by ešte žil a ja nebola v base. V podstate Ťa uráža ako ženu....vyriešila som to len tak - " aký požič, taký vráť " , a oko za oko, ale princíp nevery a jej následky zostali nevyriešené.

libawet
26. okt 2016

@oldman50plus ale ten " chtíč " je aj u žien. Keby som stretla presne ten typ chlapa, čo ma priťahuje a ešte by bol aj milý, komunikatívny, rozhľadený, inteligentný so šarmom a charizmou a chcel by ma, tak neviem, či nepodľahnem, pri tom mám doma veľmi dobrého manžela po všetkých stránkach. Bola by to dilema ako hrom, bojovala by som sama so sebou a svojou túžbou/chtíčom....jedno jediné "šťastie" je, že som takého ešte nestretla🙂

libawet
26. okt 2016

@paula145 ešte ma napadla jedna vec - nemá to v génoch? Čítala som kdesi, že toto sukničkárstvo sa dedí ( jasné, že to je v každom, aj v žene, aj v mužovi - tie určité záletnícke sklony, no ak zasiahne v pravý čas rozum, tak sa nekonajú ), no chlap, ktorý mal takého napr. otca, či deda, tak je to o to silnejšie a nedá sa zvládať, bude to robiť zas a znovu, napriek tomu, že nechce.

libawet
26. okt 2016

@oldman50plus taká poznámka len " prirodzeného práva byť okamžite pretiahnutá?" Akože žena má na to prirodzené právo a muž jej to má splniť, či ako? Skôr som bola v tom, že je to opačne - že muž je ten, čo má mať právo preťahovať a žena sa má brániť, čo je jej prirodzenosť. Dávať chlapovi najavo, že " opri ma tuto a hneď " môžu len štetky, ako chlap by som o takú záujem nemala, lebo ktovie koľkí boli predo mnou a čo tam zanechali...

oldman50plus
26. okt 2016

@libawet tým prirodzeným právom som myslel to že ak muž pokukuje alebo dokonca flirtuje alebo dokonca dvorí a zrazu žena povie "dobre, ideme na to" tak je nanajvýš nezvyčajné a dokonca by som povedal mimo etiketu 😀 ak zrazu ten muž začne robiť drahoty. A som presvedčený že ten chtíč, drive, ženy síce majú, ale nie až taký silný ako muži.

moonlight1210
26. okt 2016

@oldman50plus nejak vyhabkal? co si jej preboha nahovoril, ze ta hned na fleku neutlkla kabelkou a prezil si to? 🙂

oldman50plus
26. okt 2016

@moonlight1210 tá jedna mi po veľa rokoch povedala že nikdy sa nestretla s mužom na ktorom tak strašne bolo vidieť aku ju chcem a že v takejto situácii vycúval. Že som bol jediný čo si spomenul že má rodinu a že len dúfa že som to nikdy neoľutoval. Keby tá vedela....

martina_l_l
26. okt 2016

@oldman50plus no ty si teda chrabry muz....mame stastie, ze si tu medzi nami, na MK 😉

oldman50plus
26. okt 2016

@martina_l_l Rád by som bol keby to bolo preto že som chrabrý. V skutočnosti to bolo preto že som doma mal trvalo zúfalo málo sexu a jednoducho som si neveril že po takom úžasnom pomere aký by bol nasledoval by som sa bol schopný vrátiť k rodine a deťom ktoré som nechcel opustiť. Zbabelosť, nie chrabrosť, vždy som sa v živote snažil konať tak aby som sa za nič nehanbil a nebolo mi ľúto, ale za touto jedinou vecou áno

paula145
26. okt 2016

@libawet jasné že vie, že o tom viem... veď som mu to vždy vykričala, keď som to zistila... minule, keď tvrdil že spal doma po nočnej a podľa tachometra bolo nabehané 20 km, som sa opýtala kde bol... jeho odpoveď bola citujem: "psovi v riti"

paula145
26. okt 2016

@oldman50plus máš môj obdiv... poslala som Ti srdiečko, ktoré mne poslal predpokladám niekto z tejto témy, takže týmto zároveň ďakujem dotyčnej osobe 🙂

libawet
27. okt 2016

@oldman50plus myslím si, že nie...aj vtedy sú ešte hranice, kedy muž môže odskočiť a neurobí to, aj keď je k tomu priamo vyzývaný, pretože stále nemá istotu, či si tá dotyčná z neho len neuťahuje a či to skutočne myslí vážne...a propos - to ktorá normálna žena zareaguje na flirt muža - ideme na to? Mne to stále len dáva na tú " ľahkú žienku " a ako muža by ma to skôr odradilo a vážne by som o tej ženskej pochybovala, čo je ona vlastne zač? Píšeš, že si mal doma trvalo zúfalo málo sexu, takže ako muž si poškuľoval inde. Prečo si sa doma nepokúsil na svoju ženu pôsobiť tak, aby ten sex bol častejšie? Vonku si dokázal byť tak úžasný, aby Ťa iná žena ponúkla rovno k sexu a doma to nešlo? Nie s tou inou si bol zbabelec, doma si ním bol.
@paula145 : " psovi v riti"? Toto by mi povedal len raz!

oldman50plus
27. okt 2016

@libawet Urobil som všetko medzi nebou a zemou, hlave zarábal dosť peňazí lebo sa mi zdalo že hlavne to jej vadí. A tá dotyčná kolegyňa (dnes známa primárka) síce nebola práve mníška, v tej dobe som vedel že má o hodne staršieho manžela s ktorým je roky na nože, ale neboli sme na juniorskej diskotéke, srandu si určite nerobila. A ako manželka by bola určite spoločensky a intelektuálne absolútne v poriadku. O to mi to pripadalo ako krátkodobý pomer nebezpečnejšie.

libawet
27. okt 2016

@oldman50plus ak kolegyňa bola vydatá, rozumeli ste si, bola k svetu a ochotná, doma si mal ženu ako si inde písal, čo s Tebou nechcela, ale s iným áno, aj keď si robil všetko možné, aj nemožné, tak prepáč, nebol si ani zbabelý, ani chrabrý, bol si hlúpy.

oldman50plus
27. okt 2016

@libawet Vieš zase to bola kolegyňa s ktorou by som rád mal sex nie žil. Má nejaké vlastnosti ktoré sa mi veľmi nepáčili (napr. nezavrie ústa ani na 2 minúty) ale spätne ak sa na to dívam, máš pravdu, aj toto by bolo lepšie. Okrem toho boli 2-3 iné ktoré by som si skôr vybral (s jednou teraz som) len sa na mňa podnapitého neprisali a nechytili za vtáka a tým mi dostatočne jasne nevyjadrili čo chcú so mnou robiť 😀 . Ale ja som mal rád svoju ženu a nechcel odísť od detí. To nebolo že som ju nemiloval celý čas (za správanie aké mala v posledných rokoch by som "odtrhol hlavu" každej čo by som nemiloval) ja som len jednoducho mal nedostatok sexu. Nič iné mi podstatne nevadilo. A pokiaľ by mi nebola neverná tak doteraz hovorím čo už, mám svoje roky, tak už mi to až tak nevadí ako v minulosti, veď ináč je to fajn.

libawet
27. okt 2016

@oldman50plus veď ja som myslela len ten sex, nie s ňou žiť. Ona vydatá, Ty ženatý = nebol by problém, že by sa to prevalilo, jedine, že by sa našiel akýsi dobrák...škoda, mohli ste si užiť kvalitný sex a pomôcť , aspoň v tomto, jeden druhému...nikto by nič nevedel...či kolegyňa Ťa chcela aj na spoločný život? Lebo som vychádzala z toho, že je vydatá, síce za staršieho, ale je.... juuj, tak to nie, to by bol problém....
Aj tak nechápem, prečo Ti Tvoja vlastná žena bola neverná, keď všetko, ako píšeš, bolo OK...niečo tam muselo byť, prečo to urobila. Človek nehľadá inde, ak má doma všetko ako má byť.

oldman50plus
27. okt 2016

@libawet Ja som sa práve bál toho že ak bude sex fajn tak nebudem vedieť s tým prestať. A také veci sa prevalia vždy ak sú dlhodobé, okrem toho ja na také podvádzanie nie som ak by sa ma niekto opýtal nechcel a ani nevedel by som klamať. Ja som suverén, pri prednáškach bavím auditórium, ale klamanie mi nejde, vždy ma odhalili.
A nebolo všetko ako má byť, sex ju so mnou nezaujímal. Bavilo ju to len s milencom.

libawet
27. okt 2016

@oldman50plus nerozumiem tomu...predpokladám, že ste sa poznali, milovali ste sa, vzali ste sa , písal si, sex bol na zač. OK, prišli deti....len tak ju prestal sex s Tebou zaujímať? Zrazu ? A keď si našla vtedy iného, kt. čiste teoreticky " mal lepšieho vtáka ", bla, bla, bla....ako Ty, prečo si ho našla? Sex evidentne chcela. Čo bol ten prvotný krok, kt. ju k tomu viedol, keď dovtedy bolo všetko fajn. Nerozumiem tomu, možno ani nemám, ak nechceš o tom písať, nemusíš, pochopím to.

oldman50plus
27. okt 2016

@libawet Ja neviem, nepovedala mi to nikdy, to sa musíš spýtať jej. Nie som si vedomý že by som urobil čokoľvek mimoriadne zlého. Proste až sa narodili deti, u nás to bolo vo veľmi malom odstupe, veľká zmena, veľa roboty, pripadalo mi to normálne, čakal som. Ale u nej sa tá chuť nikdy neobnovila. Vždy tvrdila že v živote nemasturbovala, že nepociťovala potrebu. Tak nejako som si myslel že proste záujem o sex bol spôsobený "rozmnožovacou funkciou" a keď už potomstvo je tak sa to vyplo. Má to veľa žien. Zmieril som sa tým ak keď sa mi žilo ťažko. Preto ma ten milenec tak strašne zasiahol.

plutarchos
27. okt 2016

to je teraz taky pekny priklad, preco si obcas nezvykneme rozumiet. Ked zena dekoduje okolity svet logikou emocionality a muz logikou racionality

0silvia0
27. okt 2016

@oldman50plus ... a možno by sa sexuálny chtíč manželke obnovil časom aj pri tebe, len ťa milenec predbehol... ženy sa pri deťoch sexuálne zvyknú utlmiť, ale časom v zrelšom veku zasa rozžhaviť, takže ty si sa zmieroval so situáciou a nechával si to už tak, a tú pravú chvíľu rozžhavenia vystihol iný 😎 Tak to vidím ja, s rozžhavením v neskoršom veku mám svoje skúsenosti...

libawet
27. okt 2016

@oldman50plus nezdá sa mi to. Nič sa nedeje len tak, pre nič za nič. Vždy je nejaká príčina. Dobrá príčina, dobrý dôsledok, zlá príčina, zlý dôsledok, to je istota, akože ráno vyjde Slnko. Vieš to, možno šípiš, musel si čosi vytušiť, ak si ju poznal a predpokladám, že hej....a áno aj @0silvia0 u žien ide sex. apetít veľmi dolu po deťoch, no nie je to nezvratný proces...
....ale ako píšem, ok, nechajme to.

helenanovakova
27. okt 2016

nezaťažuj si hlavu životmi svojich kolegov. sú to ich životy. nech si ich žijú, ako chcú, ako vedia, ako cítia. sústreď sa na ten svoj. a už vôbec nebuď deprimovaná. neplytvaj vlastnú energiu na riešenie, resp. rozmýšľanie o druhých.

paula145
27. okt 2016

myslím, že sa často stáva taká situácia, že jeden z manželov tvrdí "neviem čo sa stalo, všetko fungovalo, boli sme ideálna rodina" pričom druhý z manželov je nespokojný, niečo mu nevyhovuje, niečo mu chýba a hľadá inde... bez toho, aby svojmu partnerovi povedal, že mu niečo nevyhovuje... lebo stereotyp v manželstve spôsobil, už nemá ani záujem svojmu partnerovi povedať, že mu niečo nevyhovuje... no niekedy sa stáva aj to, že nehľadáš a nájdeš

oldman50plus
27. okt 2016

@0silvia0 Milenec prišiel tak 20 rokov po deťoch, najskôr po 15. A ja som sa snažil ako som vedel, nikdy som to nevzdal. My sme sex aj mali, len tak max 3x do mesiaca, čo mne teda nestačilo. Nehnevaj sa, ja som teda pomerne zachovalý, ale to už aj vtedy tie najlepšie roky boli preč.
@libawet Drobnosti, bežné veci, neviem o ničom dostatočne veľkom aby som za to mohol byť nenávidený.
Ona v živote urobila jednu pomerne škaredú vec kvôli ktorej má výčitky, potom mi vyhodila na oči prečo som jej to dovolil, pravdou je že som jej nezabránil, ale urobila ju ona.