icon

Ex k nám poslala dieťa s teplotou. Ako to mám brať?

18. dec 2022

Ženy už som tu raz písala. Máme "spojenú" rodinu máme sa radi všetci. A ANO jediná naša slabina je mužova ex. Posiela k nám chlapca chorého. Beriem je také obdobie deti su choré. Nech sa lieči aj u nás. Lenze...už dvakrát k nám prišiel s teplotou a nehovorím o nízkej teplote, ale nad 38 stupňov tak sme jej písali, že keď ma teplotu nech ho neposiela. Aby sa mu nepohorsilo. Dnes ho muž doniesol s teplotou a v taške nabalene antibiotika bez nejakej informácie čo mu je. Muž zobral teplomer, ale ta digitálna potvora nefunguje, keď je zima. Takže na teplotu sme prišli až teraz. Vy poslali dieťa s antibiotikami a teplotou?

autor
18. dec 2022

@janage no lebo jeho mama ho ani prechladnuteho nevezme. Už dvakrát prišiel s antibiotikami od mamy

kristinapetronela
18. dec 2022

Lebo vedela že spravíte scény a zas budete vypisovať aby nepodieľala choré dieťa .úplne normálne že ak nemal teplotu a vládal ísť s otcom tak to už otec mal riešiť na mieste a nie ty teraz veď ho pošli naspäť k mame ak máte problém a bude .toto si musíte nastaviť nejako nech si zbytočne nerobíte problémy .

marca12
18. dec 2022

Aky maju vztah? Hraju kto z koho? Na jednej strane,ano aj otec sa ma starat aj v chorobe,nielen vypiplane dieta si prevziat. Ale ak je dieta chore,mal by dostat instrukcie o davkovani liekov. Lenze otazne je,aky je to otec. S niektorymi sa neda dohovorit,takisto je to aj opacne. Namiesto kydania na matku sa zamysli,s kym zijes,ci sa on sprava korektne k nej,lebo nezabudaj raz to moze byt aj tvoj ex,tak aby nerobil to iste tebe. Pokial je poriadny,zodpovedny,nerype do nej,nerobi jej naschvaly,tak je nacase,aby hodil rec s ex o tom,aby mu dala instrukcie k liekom.

kristinapetronela
18. dec 2022

@sccarlet nevieme nič ... Hlavne že sa sťažuje ale nenapíše ako to je ...to bude taká polopravda všetko a my sa môžeme rozčuľovať

malasandrika
18. dec 2022

Sorry, ale aby otec nemal kontakt na pediatra?! To nie je schopný použiť google alebo ísť na pohotovosť?

janage
18. dec 2022

Stále nerozumiem ako jeden otec, ktorý má v striedavke dieťa môže nevedieť kontakt na jeho lekára. Sople lekár riešiť nemusí, nachladenie nie je prekážkou striedavky. Ak bral ATB len 2x zatiaľ asi to také strašné s tou chorobnosťou nebude.

autor
18. dec 2022

@kristinapetronela My robíme problemy? A ake prosim ťa? Chlapec mal sopeľ muž ho odviezol a ona cez bytový telefón sa chlapca pýtala či je zdravý. Chlapec povedal že ma slabý sopeľ neotvorila mu dvere. Toto je robiť problemy

autor
18. dec 2022

@marca12 on práveže nekyda nikdy na jeho mamu, ale zato chlapec už párkrát povedal čo "pekne" jeho mama na môjho muža hovori. On je super otec

janage
18. dec 2022

V tom prípade kontaktovať sociálnu kuratelu, žed matka odmieta dieťa prevziať. A pre zdravie duševné dieťaťa ak naozaj sa takto chová žiadať do svojej starostlivosti a dieťa nech matku navštevuje. Ja si neviem predstaviť, že by som odmietla dieťa od muža prevziať. Chudák chalanisko

autor
18. dec 2022

@malasandrika veď jasne, že zajtra volá dr. To je tak ako chlapcova mama mu písala, že taku a onu ma alergiu nech pošle peniaze. Až keď sa išiel sám opýtať k alergologičke mu dr povedala, že chlapec mal podozrenie na alergiu v 6-tich rokoch ale nič sa nepotvrdilo

kassandra25
18. dec 2022

Ty nezneses to dieta? A zdrave ho zneses? Ano, je to riziko, ale pan otec si otvori hubu a spyta sa. Vyriesi. Mozno musi trpet viac teba ako to chore dieta!

autor
18. dec 2022

@kassandra25 prepac, ale musim ta sklamať ja chlapca mam rada..môj muž ma ľúbi a ja ľúbim jeho

kamatopo
18. dec 2022

A ako dlho majú dieťa v striedavke???môj manžel vie presne ku komu deti chodia,na čo sa liečia lebo chodí s nimi.

soldi
18. dec 2022

My mame v rozsudku specifikovane, ze choroba dietata nie je prekazkou v stanovenom styku, pokial sa rodicia nedohodnu inak.
A inak, tiez sa mi stalo, ze k exovi dosiel syn s horuckou 39 odo mna (ex ho viezol autom) lebo som si to nevsimla. Dal mu nurofen, syn sa vyspal a neriesili sme. To bol 11 rocny syn.
Ked mal horucku 6 rocny syn, tak toho som si nechala doma (cize len 3 deti sli k exovi) a ten ma potom bombardoval spravami a smskami, ze urcite mu nic nie je a iba si vymyslam 🙄

sccarlet
18. dec 2022

@kristinapetronela veru, je to také neúplné, z toho ťažko súdiť. Ani vek chlapca, ale že prezradil že nemá spomínat že doma teplotoval. Ak ho doviezol v aute a nevšimol si že mu niečo je, až po objavení ATB🤷čo k tomu dodať...zbytočne sa opakovať že mala informovať o zdravotnom stave dieťaťa. Zrejme ho aj tak chcela poslať k tatovi nech si odbije aj on liečbu syna🤷veď nevieme ani čo mu je, či ležal v teplotách alebo mu stúpne k večeru, alebo mu stúpa a klesá celý deň ...a momentálne fičí tá "teplotová viróza" Ale v Tom všetkom má najviac mrzí to čo vyriekli aj ďalšie ženy tu...že "chcel si striedavu tak sa staraj", chápem že obaja narovnako by mali ak chceli. No ono to znie akoby sa jednalo o nejakú vec ktorú si pohadzujú 😔 choré nechoré ideš. Kiež by takýto rodičia, brali ohľad aspoň naňho a ten základ si zdelili, slušne pozdravili a ďalej už nemusia komunikovať. Veď dieťa to všetko vníma...a určite ie dobre

kristinapetronela
18. dec 2022

@soldi no veď to že dáš dieťa zle je .nedáš dieťa tiež je zle ... To fakt niektoré mamy sú normálne ,niektorí otcovia su normálni ale niektorí rodičia sa nevedia správať

kristinapetronela
18. dec 2022

No áno robíte problémy lebo to že ona ho nepustila so soplom ty máš tiež blízko k tomu že chlapca nechceš .proste je chorý postaraj sa a neroes .to je uz jej vizitka že neotvorila dvere .buďte teda aspoň vy taký že sa pekne postarate .kolkokrat som aj ja mala akokeby nervy že len ja ostávam doma s chorými deťmi ale nikdy som nikde nepísala že dieťa malo ostať tam a tam .no nie nemalo .proste je u vás tak to tak ber a hotovo

soldi
18. dec 2022

@kristinapetronela tak ako pises. V prvom rade by obaja rodicia mali brat ohlad na potreby dietata a az potom si riesit svoje spory.

autor
18. dec 2022

@sccarlet Ďakujem ti za tvoje slova. To je problem my sme striedavu chceli ex nechcela a to je všetko. Chlapec ma s mamou blizky vzťah a keď je chorý chce mamu a ja to celkom chapem. Chlapec ma už 10 ale je to stale dieťa, ktore sa chce pomojkat, pritulit. Môj muž je dobry otec ale nie je na take citove prejavy. No a ja som žiaľ aj vdaka ex "cudzia" my s chlapcom sme vpohode ale keď je chorý chce mamu.. Lenze keby nebola urazena pýcha jeho mamy a mozno slabá komunikácia mojho muža bolo by to jednoduchšie

autor
18. dec 2022

@kristinapetronela ale ja sa starám odkedy je u nás na striedavej, aj sa postarám len sme vraveli, že ak bude mať teplotu nech ostane v tej domácnosti v ktorej je. Alebo je to ok v mraze brať dieťa z teplého prostredia von a potom zas dnu.? To sa mi nepáči

janage
18. dec 2022

Ale no a keby išiel na vyšetrenie k lekárovi, išiel by ako? telepaticky? koľkokrát k vám reálne prišiel s horúčkou?

ailiba
18. dec 2022

Tak ja by som urcite neposlala, ale je to na dohode medzi partnermi.
Len vies, potom by sa mozno riesilo, preco bolo diata s matkou 2 tyzdne vkuse a s otcom tak málo.... Je to velmi tazke. Skuste sa o tom porozpravat. Nejaka dohoda by mala byt. Mozno ona to berie tak, ze ked ma ust k otcovi, tak nech ide.

dianka555
18. dec 2022

Tak celý problém je medzi tebou, ex a tvojím skvelým manželom. Ako si sa s ním spoznala až ked sa rozišiel s prvou alebo počas ich vztahu, ked je taká zaujatá voči tebe? A ona žije sama? Lebo tvoje deti maju doma obidvoch rodičov. Ten chlapec to nemá.

autor
18. dec 2022

@janage Za posledne cca 3 mesiace dvakrát s teplotou. Nad 39 a to si myslím, žeby nemal chodiť von ale ležať

liloastitch
18. dec 2022

V tom, že dieťa išlo k vám choré problém nevidím. Ale malá vás matka informovať o stave.. čo mu je, kedy naposledy ona podala liek.. mne tiež dnes doniesol ex syna s horúčkou, ale ešte pred tým má informoval, že ochorel a že mu nejaké lieky dal. Ja to robím tak isto. Ak má ísť k otcovi a chce ísť tak ide aj chorý, ale ex dostane všetky potrebné info.

nikpa
18. dec 2022

Dieťa má avojho otca ktorý sa má starať či je zdravé alebo choré. To si musela vedieť keď si si našla muža so záväzkom. Druhá vec je, že ja ako matka by som choré dieťa s teplotou neposlala nikam ale každá sme iná 🤷 A ďalší problém, mne to príde že to robí tak trochu naschvál. Keď ste sa s ňou už o tom bavili a aj napriek tomu k vám opakovane pošle choré dieťa, buď je na hlavu alebo to robí schválne. Ale to musí riešit otec dieťaťa s matkou.

lubka72
18. dec 2022

@azzflo tak. Presne.

amelie2017
18. dec 2022

Mam velmi dobru kamaratku, ktora je sama na 5 rocne dievcatko od jej roka. Tolko chorob si preskakali..az na tu poslednu. Proste ju byvalemu zbalila, pridala atb a vypla telefon. Vravela, ze doma revala do vankusa, trpela, ako je jej dievcatku, ale ze nech si to on aspon raz vyskusa
Lebo neraz ho prosila, ked mala dcerka 20 mesiacov, zapal stredneho ucha priedusiek, do toho potravinove alergie..napisal jej, nech ho neotravuje a zozenie si niekoho, ze on uvidi dceru v nedelu.
Tak mu ju proste zbalila a zi..zhanaj si koho chces. Mozno ma aj ex tvojho muza dost, ze je na vsetko sama.

autor
18. dec 2022

@dianka555 ona od neho odišla, keď mal chlapec rok my sme sa spoznali neskôr

autor
18. dec 2022

@amelie2017 a možno sa mu chce len pomstiť, že uz nemá výživné..aj to môže byť, však? Každá minca ma dve strany. To co je medzi mojim mužom a jeho ex je ich vec (ktoru poznal cca 2 roky) nežili spolu ani chvilu. Lebo ona hneď ako otehotnela povedala, že bude bývať vo svojom byte a keď mal chlapec rok kopla ho do zadku (to mi povedala aj jeho rodina, susedia, kamaráti) to vypovedá tiež dosť o jej charaktere