Ex k nám poslala dieťa s teplotou. Ako to mám brať?
Ženy už som tu raz písala. Máme "spojenú" rodinu máme sa radi všetci. A ANO jediná naša slabina je mužova ex. Posiela k nám chlapca chorého. Beriem je také obdobie deti su choré. Nech sa lieči aj u nás. Lenze...už dvakrát k nám prišiel s teplotou a nehovorím o nízkej teplote, ale nad 38 stupňov tak sme jej písali, že keď ma teplotu nech ho neposiela. Aby sa mu nepohorsilo. Dnes ho muž doniesol s teplotou a v taške nabalene antibiotika bez nejakej informácie čo mu je. Muž zobral teplomer, ale ta digitálna potvora nefunguje, keď je zima. Takže na teplotu sme prišli až teraz. Vy poslali dieťa s antibiotikami a teplotou?
Nie, vyzivne ma velmi slusne. Vacsina zien by o nom mohla len snivat. Ale nie su vsetko peniaze. Je to 24 hodinova starostlivost o male dieta
On si ju vezme na 12 alebo 24 hodin tyzdenne, kedy mu to vyhovuje. Ona rieso lekarov, opatrovatelky, skolku, meni si smeny, ma problemy v praci..a neraz jej ju doniesol choru aj on, ale nic nepovedal, az mala na druhy den povedala maminke, ze grckala aj u ocka, ale ok nechcel ist k doktorovi
Tak by sa mali spamätať lebo len to chúďa dieťa dopláca na to, že nevedia ani len komunikovať.. otec nech matke napíše /zavolá aby ho o stave informovala. Keď sa s ňou nepodarí skontaktovať tak ráno aspoň pediatrovi pre info volať.
Tak jedine sa treba postarat o chlapca ako najlepšie viete, on za to nemôže. Vedela si že ma dieta s ex, určite si vedela od neho a rodiny a kamaratov aka je. Píše sa tu o nej, bez nej. Ako je to v realite je iná vec, každý ma svoj uhol pohladu na danú situáciu. Jeho dieta a ex tu budu stále, hnevom a stažnostami to nezmeníš.
Asi každé dieťa chce mamu keď je choré. Ale zrejme nechce nemôze si ho podržať ak je chorý, ktovie...či chce byť len hnusná, lebo šak si chcel tak si ho ber a staraj sa. Ja by som chcela aby choré dieťa ostalo pri mne, a aj 10rocný je stále svojim spôsobom dieťa, nie je100% samostatný a počas choroby je mamka naj. Ak by chcel radšej ostať pri mne a ex by bol za tak v pohode. No kde sa dvaja dospelí nevedia dohodnúť, tam cesty niet....Tak už len sa postarať a nahradiť to čo by mal doma pri mame. A ak si si chcela počuť názory, myslím že ich je viac než dosť, už len sa postarať a zavolať Dr. Čo iné, zrejme to tak budete mať stále...ideál by bol keby ju muž vedel priviesť k rozumu nech aspoň ten základ povie
Keď majú striedavu starostlivosť je úplne bežné, že sa treba postarať aj v takomto pripade. Iné by bolo, keby sa cítil natoľko zle, že nemôže vstať z postele. Keby šlo o moje dieťa, bola by som radšej, keby sa liečilo pri mne ako inde, ale tak každá sme iná. Skôr sa čudujem, že tvoj muz nemá kontakt na dr, aj keď v dnesnej dobe nie je problém ho vyhľadať cez Google.
Na druhej strane neuznávam takéto riešenie komplexov cez deti. Ak je pravda, že to robí schválne, je to veľmi smutné.
Na mieste tvojho muža by som riešila chlapca, keď bývalá nechce povedať všetky info, treba naozaj zavolať jeho dr. Bývalú nezmení ani jeden z vás, možno má ranene ego a je možné, že bude taká už stále a nezmení to nič v jej živote (poznám taký prípad, kde nepomohla ani svadba s iným mužom a založenie novej rodiny). Snažte sa, aby sa chlapec u vás cítil čo najlepšie, choroby tu boli vždy a aj budú.
Mne to vobec tak nevyznieva. Ale vobec. Ty si problem na probleme, uz len tym, ze sem pises. Keby ste sa tak lubili, tak si panko vyriesi sam s tou ex. A inak, chore dieta je chore dieta. O dieta sa treba starat a mat ho, aj ked je chore. Ty s cim bojujes? S tou ex? Alebo s tym, ze on si s nou zle podla teba vyjednal podmienky alebo s jej nejakym spravanim, co ma riesit on? Ty si tu len uzlik nervov, ktory riesi prichod choreho dietata do vasej domacnosti od tvojho muza , ktore ma s ex. Ale mozno on by pre taketo tvoje dieta zniesol aj modre z neba, ak ty nejake mas/mala by si, s tvojim ex.
Ok 2.x za 3 mesiace horúčka, teraz ale je obdobie viroz, je to príliš krátke obdobie na posúdenie. Moja tiež v takom veku už za posledné 3 mesiace mala horúčku tiež 2x, plus prechladnutie, zápal oka, teraz bruško bolelo 2 dni. A to sa o ňu vzorne staráme, proste je chorľavá.
Ak je dieťa choré často, tak nie je možné, aby sa pri striedavke starala len mama. V našom prípade by to voči žene mame bolo vrcholné neferové. Z práce by vypadávala len ona, ale výživné na dieťa už nemá.
Ak je dieťa choré málo, tiež nevidím dôvod, aby sa otec nepostaral raz za čas.
A naozaj naozaj si nedokážem predstaviť, že otec nemá kontakt na pediatra. Vyzerá to tak, že on teda so synom k dr. nechodil. A ani by ma neprekvapilo keby toto bolo prvýkrát čo ide dr.volať.
Komunikácia mamy je otrasná, ale postoj otca, nech dr.riesi iba matka tiež nechápem, ak ide o striedavku.
Aha takže ste jej vraveli ,že chcete keď je dieťa choré ostane u toho rodiča kde je . Tak by to mohlo byť veru .len škoda ,že to nefunguje . Takže druhá strana nechce komunikovať ? Asi riešiť niekde cez súd atď ... A dieťa dajú len vám keď sa matka nechce dohodnúť na ničom ...ale neviem ako to funguje len nie je to pekné a zas ona ak potrebovala do práce mohla aspoň napísať čo mu je
A inak aj moje mali tri dni vysokú horúčku potom dva dni nič a na tretí znova ... Bez antibiotik takže niečo ku je ma zápal nejaký keď ma antibiotika .musí napísať čo mu je to nie je možné aby to tajila naschvál
Prečítala som takmer všetko...nešťastná situácia, riešenie asi žiadne...chyba komunikácie dospelých ľudí!
Jediné čo mi ale nedá je chudák ten "chlapec" ...chudák! To musí byť zlomená duša toto....
Čo jemu musí ísť hlavou.....(nechcené ani tam ani tam) smutné....
@janage Volal už dr a ona mame odporučila aby malý ostal u nej doma. Aby nemal teplotne zmeny. Dr bola nasrsta, že chorý chodí kade tadeva roznaša bacily. Nevadí aj to sa porieší. My máme tiež viem, že obzvlášť teraz je toho veľa. Liečiť tak ako stále, len ma mrzelo, že sme sa "dohodli" aby s teplotou nechodil a aj tak si robí čo chce.
viac nenavidi svojho ex ako miluje dieta....cele zle
Ako chodí kade tade. Veď bol u lekára, doma a jeden presun k otcovi, ktorý sa za mňa rovná jedna cesta k lekárovi. Nepísala si viac koľko je bežné chorý a koľko s horúčkou. Či má matka možnosť zakaždým s ním ostať doma. Ako sa rieši v rodine, že jej vypadne príjem a pod.
U vás ten chalan nikdy neochorel, keď doteraz s ním otec nebol u lekára zrejme ani raz? (Vychádzam z toho, že nemal kontakt na dr.)
Obaja rodicia by zaslúžili vyčistiť žalúdok.
Matka, že nekomunikuje a nedodržiava dohody, otec, že necháva nech sa stará niekto iný.
Ak lekárka nariadila, aby ostal doma, mohol sa otec ponúknuť, že koľko mama potrebuje bude tam pri synovi.
Syn by sa nikam neprevážal a bol by s otcom cez deň, v noci s mamou.
@janage Lenže my máme ďalšie tri deti hypotéku a ine výdavky. Takže nemôžme byť stále len my s chlapcom. Aby som vysvetlila máme týždňové intervaly. Chlapec k nam chodí chorý teda u nás je chorý buď ja, alebo sme s nim on sam nechce byť. Chlapec ma buď kašel, sopeľ, teplotu k mame by mal ísť v nedeľu, lenze v nedeľu ešte napr pokašľuje. U nás ma mobil mame chlapec oznámi mobilom, alebo večer už do bytového telefónu, že ešte kašle a ona ho nepusti takže mame ho ďalší týždeň (kt mal byť u mamy) a ďalší týždeň (tretí) ma byť u nás takže ho zas nevezme, lebo to je náš týždeň...čiže takto po tri týždne sme ho už mali párkrát. To podľa mňa nieje ok
🤦🤦🤦toto fakt nie je ok. Takto si hádzať dieťa. Vieš čo milá náhradná mamička by som sa to tu aj hanbila v tvojom prípade napísať. Ja ako matka čo som sama a to podotýkam sama vychovala syna z prvého manželstva ,lebo otecko s pani manželkou mali robotu plodenim spoločných deti,si neviem predstaviť že by môj syn bol u takejto ženy ako ty čo tu ráta týždne a hypotéku. Ja by som malého nedala ani jednej z vás. Jedna lepšia ako druhá. 🤦
Buď rada preboha .... A striedate sa s mužom .dá sa vám byť na HO tak čo riešiš ... A chvíľu vydrží sám 10 rocny chlapec
@kristinapetronela Ale my máme ďalšie tri z ktoreho jedno je dvojročné takže sa striedame pri všetkých deťoch, ale ako len to jedno si zaslúži opateru? Pozornosť? Tie ostatne nie su podstatne? Máte jednosmerný pohľad
@kamatopo ja sa NEHANBIM nemám začo ja som bola tiež rozvedená a žila sama s mojim dieťaťom kym som spoznala terajšieho manžela. Ja a môj ex sme sa starali spoločne o naše dieťa. S terajším manželom sme si založili rodinu, lebo sa ľúbime a chceme spolu žiť a vychovávať deti VŠETKY. ja sa o chlapca starám svedomito. Naučila som ho hygienickým návykom. Od mamy prišiel na začiatku striedavej s tym, že spodne prádlo stačí si meniť dvakrát do týždňa, zuby netreba umývať, upratať netreba a kopec inych veci. To, že ty máš so svojim ex negatívne skúsenosti je mi ľúto, ale my sa staráme ako sa nám da. A to, že nechceme aby chlapec k nám chodil s teplotou je naše pravidlo...no aj to jehoex nerešpektuje
Nuž keď sa NEHNBIS tak to je tvoj pocit. Ja by som sa na tvojom mieste už len za to ako to tu vypisuješ. A tvoje dieťa chodí do striedavej s tvojim ex??? Ale vieš čo je mi to aj jedno. Každý kto si to prečíta nad čím tu ty vyplakavas si svoj názor spraví. Tvoj súčasný manžel je medzi dvoma kameňmi a nevie si evidentne spraviť poriadky.
@kamatopo zrejme si nespokojná so svojím životom, ale s tým ti ja nepomôžem..napriek tomu ti prajem životnú pohodu
Stále si ale neodpovedala na otázku prečo si ho teda nevezmete do starostlivosti vy keď ho matka zanedbáva a nenaučil hygienickým návykom. Prečo keď tvrdší ze matka ho hore nepusti to muž nerieši súdne ze mate týždeň týždeň ale matka ho odmieta pustiť domov? (to je predsa zanedbanie povinnosti v starostlivosti o dieťa) Vyplakavanje tu ti nepomôže.
A prečo to muž neriesi razantne?
@sense Muž to nerieši, lebo chlapec ma mamu rád a môj muž nechce nič riešiť cestou súdu, polície, aby nestresoval chlapca. Chlapec má u nás mobil, smart hodiny ale k mame ich nemôže brať, lebo sa mama bojí, že zamerajú signal. Ja by som bola radšej, aby bol chlapec u nás nonstop..ale s tým by jeho mama nikdy nesúhlasila
@ameema ak by mi od ex chodilo zanedbané dieťa a rozhovory by nepomáhali tak áno dala by som to na súd.... Ale zrejme to nebude až také strašné a dieťa také zanedbávanie bez návykov a nonstop choré kezde to chlap neriesi
Okrem toho môžu skúsiť mediátora keď nevedia oni komunikovať. Celkovo sa čudujem ze niekto dovolí striedačku kde si rodičia robia medzi sebou zle a používajú ako "zbraň" dieťa
Tak keď to chlap nerieši, nerieš ani ty
@sense lenže oni ho chcú len zdravého .a keď bude chorý ide k matke 🤦 asi tak by to chceli .fakt chudák chalan
A ešte ma napadlo ako ma čas pri chorôb dieťati toľko vypisovať .raz tak píše raz tak vždy to mení ani sama nevie čo písala na začiatku
@kristinapetronela preto si myslím ze pravda je uprostred a hnevá to len ju. Najprv je stále chorý, potom 2x za 3 mesiace. A potom keď nie je na ex nadávane a nie sú všetcia na autorkin ej strane, tak už dieťa ani nemá hygienické návyky z domu
@kristinapetronela Po prvé ja ho liečim stále keď je chorý, keďže som donedávna bola na materskej. Ja mám jedine problem, keď pride chlapec s vysokou teplotou
Po druhé písala som, že sa s mužom striedame pri chlapcovi na HO práve preto, že chlapec ma panický strach ostať sám doma, nevie si zobrať sám jesť nič.
A ANO viem, že každí sme iní, ale môj 12 ročný ostáva pri chorobe sám a vie si navariť jednoduché jedla..jw naučený samostatnosti

@liloastitch to je vec dohody. Informovať ny sa mali aj oni. U nich to nefunguje