Ex manželka berie zdravotný stav syna na ľahkú váhu.
ahojte,
chcel by som radu........
Mam problem s exmanzelkou....a to konkretne maleho a jeho zdravotneho stavu.
Na maleho nedava pozor a stale je chory.
napr maly zacal mat vecer teplotu a kasel tak som s nim ostal doma druhy den a napisal ex ze aby s nim ostala do konca tyzdna.
ta s nim isla lekarke druhy den a napisala mi ze maly je zdravy nic mu nie je a moze ist do skoly.
ale pre istotu ostane doma
mne to nedalo zavolal som lekarke a ta mi povedala ze maly ma virozu a nemoze ist medzi ostatne deti
toto je pravidelne
naposledy detto ako cez kopirak zase dosiel ku mne s kaslom a ako rodic vidim ze to nie je taky bezny detsky kasel, tak som s nim isiel lekarke a ta zase viroza a ma ostat do konca tyzdna doma
no ex hned dalsi den pre vysvedcenie, potom kadernikovi, nasledujuci den niekam do restauracie a potom dalsi den na navstevu ( to mi povedala ze co je na tom ze na dve hodiny vybehli niekde? ze len nastupil do auta isli niekde hodinu tam vystupil a bol na navsteve)
ci som fakt tak paranoidny a prehanam ale ked lekarka povie ze ma byt doma budem s nim doma.
takto sa mu to xy lrat vratilo
ako by ste riesili taketo zdravotne problemy ked maju dvaha rodicia na to fakt dost odlisny nazor.
exmanzelka povie ze robim s maleho padavku ale ked ho vidim ako ho dusi ledva dycha tak mi to nie je jedno
vdaka
@giuli tam nie je problém v striedaní... Problém je v tom ze ja vraj z malého sopliku robím haló ona ho dá do školy mne sa to nezdá idem lekárke a dozviem sa ze ma virozu podľa nej je v pohode ho dat so zelenými soplami do školy... Ale čo má trápi skôr to ze ak lakarka povie ze ma ostať do konca týždňa doma, prečo s nim každý deň niekde beha? Návšteva (aj keď len na 2 hodiny v druhom meste) atď atď
Proste ja keď vidím ze ma kašeľ a lekárka povie ze treba byť s ním do konca týždňa doma tak sedím s nim doma lejem do neho čaj a po takom víkende je po sople ex s nim ide kade tade a keď ho ma ona tak mi ho ďalší týždeň odovzdá s rovnakým kašľom toto som akceptoval celý minulý rok ale už ma to začína hnevať a to najmä že priateľka je v prvom trimestri a s oslabenou imunitou na ňu stačí dychnut a je chorá (už viackrát ochorela od malého kex sme s ním išli na dovolenku po tom co ho ex zase odovzdala "zdravého" so zelenými soplami....
@pribinak malý sa mamy boji a je taky ovplyvňovany že keď je vonku zima ráno keď ide do školy napr a ide len v tričku a bunde od ex povie ze mu je teplo... A to ja sa trasiem a keď ide so mnou ďalší deň a je rovnaká teplota nachystám si Mikinu bundu a dám mu len tričko a bundu pive že mu je zima.... On si nemôže dovoliť povedať nie... A tobôž nie na návštevu
@pribinak no mame striedavu takú ze cez týždeň dva dni a tri dni a ďalší týždeň tri dni a dva dni a víkendy si striedame takže ho mame presne na polku aj keď ho ma ona zverené ho do starostlivosti
Problem sú tieto choroby
Ako sa postaviť k tomu ze mi ho odovzdá po víkende vždy chorého keď mám momentálne doma tehotnú prístelku v prvom trimestri?
Nechcem mu povedať ze ne dôjdi lebo si zase chorý
@rado66633 tak keď vieš že je chorý , tak jej povedz že nech sa dolieči u teba a nie že nech ostane ona do konca týždňa s ním doma. Ak vieš že to nedodrží , tak zostaň doma ty s ním a dolieč ho . Ale inak by ti mnoho mužov gratulovalo k takémuto styku a vstriecnosti exmanželky Zas to nežeň do krajnosti až sa ti nešprajcne a budeš ho vidieť každý druhý víkend.
ja len ľutujem lekárku keď musí dávať ohľadom jedného dieťaťa info. obom rodičom....ako keby mala s pacientmi málo roboty...Ešte takých zopár pacientov - rodičov a môže ju aj drbnúť...😉
@rado66633 ved, keď sa ti to nezdá, tak ostaň s ním doma do konca týždňa ty a máš po probléme.
@maminuska vstriecnosti? Ako ôk každá situácia nejako vyzerá.... ja som chcel striedavu ona ma už vtedy odrbkala že dajme ho do mojej starostlivosti nech sa v tom súd nevrta a mame ho na striedačku... v čom je ta vstriecnost?
Problem je aj to ako som písal ze mam doma priateľku v prvom trimestri a nerád by som bol keď by v tomto čase od malého ochorela ako viackrát predtým
Ako som písal boli sme s malým na dovolenke kde nám ho ex odovzdala chorého a ja som to od neho dostal a bol tam s bolesťami hrdla a nosa tak rei dní (chvalabohu mi pomohlo more) a potom to dostala priateľka kde bola inak chorá dva týždne tým ze ma oslabenú imunitu.
Prečo sa vždy ospravedlňuju automaticky ženy matky?
Nie každý chlap je štandard ze mu vyhovuje mat dieťa len raz za cas
@deti95060810 ôk tak si predstav ze tvoj syn má virozu zápal horných dýchacích ciest lekárka povie ze nemôže do školy a ty napíšeš svojmu ex že malý je zdravý nič mu nie je môže ísť kľudne do školy ale pre istotu kvôli svojmu ex aby mal dušu na mieste s nim budeš doma.
Verila by si mu potom a nepýtala sa lekárky?
@rado66633 rado,mne skor pripada,ze hladas vsetko mozne,ako ex ociernit a poukazat na vsetko zle,na jej neschopnost postarat sa o maleho....tiez som rozvedena,mala som dve deti a musela som aj na postu,nakupit,zajst do lekarne a musela som zo sebou vziat dieta ,kt.nebolo celkom fajn.....pises,ze tvoja priatelka by mohla ochoriet od maleho....a ty ,ked budes mat chripku,nachladnutie ss odstahujes do hotela???
@giuli nie len ako som písal priateľka je v prvom trimestri keď každú virozu co by mohla dostať nie je úplne ôk a najmä ak má oslabenú imunitu ja malého nechcem odkladať keď k nám dôjde chorý mame ruská ale ide mi o to ze ex keď sa raz povie ma malý bst doma tak ma byt doma nie chodiť po návštevách....
Neviem, ale moje skolopovinne dieťa taktiež chodí do školy so soplikom, kašľom... Pokiaľ nemá teplotu, tak ide.... Nakoľko je dosť náročné doma doháňať učivo.... Na šťastie nebýva často chorá... No keď sa ti nepáči synovia chorobnosť, tak sa zameraj na podporu jeho imunity... Na trhu je mnoho výživových doplnkov, ktoré sú účinné, no samozrejme sa musia podávať pravidelne... za seba môžem odporučiť "draci sirup" +kvalitné probiotika.... Rovnako si ľudia chvália arko defenses pre deti-5dnova kura raz do mesiaca....
Chápem tvoje rozhorčenie, no vníma to aj tvoj syn, tomu dieťaťu treba vytvoriť pokojne prostredie v rámci možností - nehľadát chyby na jeho matke a viest zabo-mysie vojny...aj psychika ovplyvňuje stav imunity....
@rado66633 tvoja ex nerobí? Véd naozaj ostať s každým soplom doma. Nemôže... A reálne keď si to tak predstavuješ, tak ostaň doma ty. Priateľka je tehotná, no, tak si to treba zariadiť, ako v bežnej rodine, kde majú jedno a viac detí a tehotnú mamu. Tam tiež chorého jedinca len tak neodlozila. Keď máš pocit, že ex sa nestará ôk
Rieš tu imunitu. Vy mate doma dva príjmy, ona jeden? Vzhľadom na to, čo hovoríš, býva malý často chorý, nemôže si asi dovoliť byť stále doma. Tie návštevy to chodí stále, či raz sa stalo?
Ak byva maly casto chory chod s nim k imunologovi, ak robi ex vsetko zle ziadaj dieta do svojej opatery.... ak dieta ochorie pocas pobytu u teba chod s nim k lekarovi ty a ostan s nim doma zvlast ked vies ze matka nefofrzuje liecebny rezim dietata
@rado66633 áno tvoja exmanželka je veľmi vstriecna. Bola aj varianta že ste sa mohli vláčiť po súdoch , naťahovať po psychológoch , riešiť trestné oznámenia .. dopadol / dli ste ako rozvedený pár viac než dobre . Veď riešenie to má , ak je malý chorý zostaň vždy doma s ním ty a hotovo .
Noa čo sa týka tvojej tehotnej priateľky v rodine s viacerými deťmi to tak býva, že tehotná matka sa neodsťahuje do iného mesta keď sú deti choré , jednoducho je s nimi .
Ďalší problém je v celkovej imunite nielen malého ale celej vašej rodiny , teda aj teba a tvojej priateľky . Ja mám viac detí , a tiež bývajú občas choré ale ja ani manžel nie sme vždy hneď chorí , vlastne vôbec. Na toto sa zameraj prioritne a nie na žabomyšie vojny s ex.
Lebo naozaj sa môže stať že sa ti vzprieči a budeš sa vláčiť po súdoch , odovzdávať si malého s nevraživými pohľadmi , nebude ti odpovedať na sms , nemáš ani len predstavu ako sa to môže otrasne zvrtnúť.
Baby, ale mu nakladáte. Keď je decko choré, mala by s ním ostať aj matka, nie iba otec. On píše, že s ním doma zostava. Nevieme či matka nechce zostať doma s dieťaťom, alebo nemôže. Ale keďže majú striedačku, tak by sa vedeli dohodnúť, že týždeň ja jednu chorobu, týždeň ty.
Dobrý nápad by bolo možno fakt vyšetriť imunitu, či mu nechýbajú nejaké vitamíny
@rado66633 voja ex je riadna krava..narovinu, ten maly totiz ked ma take kasle moze mat kludne plucne chlamydie alebo mykoplazmy a roznasat to kade tade vdaka nezodpovednosti tvojej ex. Treba mu zobrat krv na tieto vysetrenia a ked je takto vkuse chory mal by ho vidiet aj imunolog.
@pribinak problém je ten že matka to za chorobu nepovažuje, pozerá sa na to inak a on sa na to pozerá inak . Tak keď chce aby to bolo po jeho a vidí že z druhej strany to nepôjde , tak nech ten postup realizuje on sám, nech zostane vždy doma on a hotovo . Ak sa mi niečo nepáči a s druhou stranou nepohnem ( tá buď nemôže alebo nechce ) , tak na to treba ísť jednoducho inak . Ale ísť hlavou proti múru , rozšľahať celú relatívne kľudnú situáciu medzi bývalými partnermi je viac ako nerozumné . Lebo jediný kto tým bude trpieť bude to 7 ročné dieťa.
@maminuska veľmi vstriecna😃🙏🙏🙏🙏 no ona si nasla priateľa ja som jej nechal väčší byť prerobený z mojich peňazí svoj menší rozbitý som prerobil zo svojich peňazí... Malého mame presne na polovicu ma 2x väčší plat a aj tak chce odo mňa peniaze.... To riešim aj sa to dá poriešiť problém je malý.... Proste na neho nedáva pozor je normálne dat malého na korčuľovanie a nedať mu zakaždým náhradné tričko a v tom com dôjde spotený z korčuľovania sedí v druzine to je jedna z mála veci... Nad tým sa už ani ne pozastavujem
Tak ja by som to rad nejako poriešil ale tým ze mame odlišné názory to asi nebude nikdy mozne
Ona ho dá do školy aj keď lekárka povie ze ma ostať doma
s malým sa ide kupat po mesiaci zimy hneď prvý deň keď je trochu tepla do jazera jasne ze malý chorý potom jej poviem o dvs týždne ideme na dovolenku k moru dávaj na neho pozor prosím ta a ide s nim stanovať keď bolo v noci 11 stupňov... Jasne ze malý na dovolenke zelené hlieny a dostali sme to postupne od neho to je len časť...
@rado66633 co ocakavas od tejto diskusie? Pochvalu aky si dobry otec, povzdych, aka je ex krava alebo nieco ine? Tu vam nikto do vztahu nevidi, nepozna suvislosti, dieta mate male, je casto chore, treba to riesit teraz a s ohladom na dieta. Ak mas k chlapcovi blizsie ty, mas pocit, ze si lepsi otec, tak potiahni toto kriticke obdobie ty, ono sa ti to 100x vrati ako kydanie na ex aka je a aka by mala byt. Tvoje dieta nemoze za to, ze je soplavy a ze mas doma tehotnu zenu, on je soplavy teraz a soplavy navzdy nebude, o 2 roky budes riesit zasa nieco uplne ine, o 5 rokov zasa ine veci....
Skus pouzit trocha nadhladu, zivotnej mudrosti, pozri sa na tento problem odosobnene, zahod hnev, odloz krivdy a budes vediet co s tym, drzim palce.
@rado66633 chapem ta, ale zasa na druhej strane deti byvaju chore a co mozem za seba povedat, tak veru aj so soplikom do skoly chodia a aj pokasliavaju a tak to prenesu na dalsie deti. Nemozu vsak stale ostavat zo skoly doma, ak to nie je ozaj nieco vazne. To sa neda stale vymeskavat. Skor by som sa snazila nejako podporit imunitu dietata. My sme sa takto trapili v skolke s dcerkou, tri dni v skolke a zasa soplava doma, lebo nieco v tej skolke chytila....zo soplikov ozaj nie je potrebne robit hned tragediu, ale snazit sa dieta otuzovat, podporovat jeho imunitu, chodit na cerstvy vzduch......netreba hned utocit na ex manzelku, treba sa na to pozriet triezvo a rozumne. Dieta je v kolektive a cez zimu, jar a jesen deti byvaju aj chore a aj dost casto...

Skús jej povedať, že ak si nemôže vybaviť voľno v práci, ostaneš s ním doma ty, aby sa syn doliečil