icon

Ex odišiel na dovolenku bez oznámenia. Čo robiť so synom?

majka1719
18. dec 2024

Ahojte maminy, potrebujem radu. Ex odisiel na dovolenku bez toho, aby mi dal vediet , ze v case kedy ma byt syn u neho nebude doma. Mne je uplne jedno kam siel, mpze tam aj ostat, ide o to ze mi dnes napisal len sms v tvare. Ani bu, ani mu
.iba... po Misa pride vo stvrtok moja mama.
Nic ine. Idu sviatky kde ho mame rozdeleneho. Cize od 27.12 ma byt u neho..ale on stale nebude doma. Syn mi povedal, ze sa vrati az 30.12. Syn ma 13 rokov a proste nechce ist k babke. Nema tam co robit, nema s nou vztah. A on sa so mnou ani nedohodol. Co mam robit. Mam mu ho dat ? Ani ona ma neinformovala. Mne toto pride uplne cez.
Syn otcovi nemoze ani otcovi povedat, ze nepridem dnes , ale zajtra. Nie musi, lebo rozsudok. Vidim to zas na sud.

Strana
z2
simca06022011
18. dec 2024

No v tomto pripade, by som normalne napisala chlapovi, ze syn nechce ist k babke a tym padom, pre neho nemusi chodit. Na silu nepojde. Ak syn chec ist pozriet babku na den, moze, na sviatky ak otec nebude doma = nepojde. Ak nebude chciet. Proste je to uz velky chlapec, nie 6rocne dieta, co bude podavane medzi dverami. A ano, ak nema so synom vztah, rieisla by som to kludne aj tym sudom uz. A nech sa syn vyjadri, nema sa co bat otca.

A neviem aka povaha je jeho babka, ale mozno by to pochopila ona v rozhovore, ze takto to nejde

som_realistka
18. dec 2024

@majka1719 Ak syn nemá dobrý vzťah s babkou, tak vôbec nemusí ísť k nej, má 13, takže je viacmenej na ňom, s ktorým príbuzným bude v kontakte. V podstate, ak syn nebude chcieť chodiť k otcovi, môžeš požiadať o úpravu styku, a kolízna aj sudca budú hovoriť so synom a budú prihliadať hlavne na jeho záujem a potreby.

majka1719
autor
Autor odpoveď zmazal
majka1719
autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
18. dec 2024

@majka1719 tak ho nedaj a posli ju do teplých krajin

3petka
18. dec 2024

@majka1719 tak ak je raz rozsudok daň tak že nanistova k otcovi a otec si ho má bravat tak nie si povinná ho dať babke.

tykat
18. dec 2024

@majka1719 sak nie teba, tebe je on u pr*ele, ale syn chce ist za nim 😁

Strana
z2