icon

Ex priateľ ma psychicky deptá a vyhráža sa mi súdmi

denka88
5. jan 2014

Poradte mi prosim vas. Odisla som od byvaleho, koli tomu ze bol alkoholik a udrel ma. Odist aj s nasim malym dietatkom bolo to najlepsie co sme mohli v danej situacii urobit. Nastastie sme neboli zobrati tak nemusim riesit rozvod, chvalabohu! Ale potrebujem poradit, pretoze moj byvaly je teraz nezamestnany a nema co robit tak si zistuje hluposti po uradoch... Neustale sa mi vyhraza sudmi a ze znici mna aj moju rodinu. Nas syncek ma jeden rok a dva tyzdne, je taky krasny a zlatucky. Napriek tomu ze je takyto malinky som musela ist este pocas nasho vztahu do prace pretoze mi moj vtedy este partner vykrikoval ze miniem vsetky peniaze co zarobi. Vtedy este zaslepena laskou som sla do prace napriek tomu ze maly mal vtedy sotva 5 mesiacov :(, vsak aby som prispela do rodinneho rozpoctu. Pracovala som vtedy iba na dohodu. Ked som odisla tak som pred Vianocami dostala ponuku pracovat na pracovnu zmluvu. Ponuku som prijala. Ved predsa ked je otec nezamestnany tak sa predsa musi niekto niekto postarat o to aby mal nas Alexik z coho zit, pretoze zadarmo nik nic neda. No a na silvestra mal Alexik horucky a bola som s nim u lekarky a akurat teraz to vyslo tak ze v praci mam volno tak som si nemusela brat OCR. Aspon teda podla mna. Dnes sa maly stretol s ocom. Povedala som si ze najlepsie bude stretavat sa s nim na verejnosti ze hadam sa bude krotit a nebude mi nadavat a urazat ma. Ale mylila som sa na stretnutie prisiel ozraty a namiesto toho aby si v kaviarni obiednal kavu alebo mineralku tak si debilko obiednal pivo. Mam podozrenie ze ked si odbehol na cigaretku tak ze si bol kupit aj flasu do jednoty... Bol opity vulgarny v kaviarni pred ludmi mi nadaval ze som tupe hovädo a sprosta krava a nech drzim hubu a ze ma zabije. A jeho rodicia ktory tam boli tiez sa tvarili ze nic take nepovedal este ze tam bola moja mama ako svedok ze to pocula aj ona. Chcem sa teda opytat ze ako mam postupovat. Nechcem aby sa s nimi Alexik stretaval. Je mozne dat navrh na sud o zakaz styku??? Vyhovel by sud mojmu navrhu??? Ked som bola v centre pravnej pomoci mi poradili este pred vianocami ze sa s nim mam dohodnut na stretavani kazdy druhy vikend v mesiaci ze v sobotu by som sla k nim ja s malym a v nedelu ze by prisli oni k nam domov. Tak som teda vtedy v tom centre povedala ze dobre mozeme sa tak dohodnut, ale myslim ze teraz sa situacia zmenila. Ked on nieje schopny prist na stretnutie triezvy tak preco by sa s nim mal stretavat??? On my vykrikuje ze som si nevybavila OCR ked je maly chory, ale ked chcem si udrzat robotu tak nemozem vymeskavat. Ale maleho mam pekne zaopatreneho, nieje na verim boha nechany. Aj ked mal horucky tak v ten den som sice robila ale najskor som s nim rano utekala k lekarke a postarala som sa o neho az potom som si dovolila odist do roboty! O maleho sa mi staraju moji rodicia kym robim! Je mozne aby nejako napadol to ako sa o maleho staram??? A este aj ked sme v decembri boli na sude tak na nom bol opity, a uricite aj na dalsom pojednavani bude, da sa zariadit aby ostraha ktora je pri vstupe mu dala fukat??? Dakujem vam za vase nazory a rady.

sashabb
5. jan 2014

@denka88 maleho maš dufam zvereného do osobnej starostlivosti? potom jedine obrátiť sa na právnika. Ty sa o dieťa staráš, dokonca máš prácu, čiže sa nemáš čoho báť. Možno bude možné aj obmedzenie styku keďže pije. Treba to poriešiť s právnikom.
Držím palce.

luba28
5. jan 2014

@denka88 ano,mozes poziadat sud o zakaz styku s malym,....a este by som zavolala policiu,ked by ste sa stretli do rozhodnutia sudu,ze aby videli ako sa sprava a mal tam zaznam,...len ries cim skor,....

sisaha
5. jan 2014

@denka88 urcite sa nemusis nicoho bat... jeho nemusi trapit ci mas OČR alebo nie.. ak nabuduce pride na stretnutie s malym opity, zavolaj policajtov - oni mu daju fukat - spisu zaznam... ked ich budes mat niekolko, mozes poziadat o zakaz styku. Predtym, ale daj navrh na zverenie dietata do tvojej starostlivosti a urcenie vyzivneho na maleho.

denka88
autor
5. jan 2014

@sashabb este ho nemam zvereneho do opatery pretoze pojednavanie o vyzivnom a zvereni do starostlivosti nam sudkyna odrocila pretoze ten debil mal pocit ze ked jej povie ze je chudacik nezamestnany ze hned mu priklepne tu najnizsiu sumu, ale potom sa volako prekecol alebo co neviem co si chcel dokazat zacal splietat ze od polovice januara ma prislubenu pracu ale to boli len hluposti opitej hlavy... podla mna ked si to sudkyna bude overovat zisti ze ziadnu pracu prislubenu nema a ani potvrdenie o prijme vo februari za januar nebude mat...

@sisaha no jeho taka vec ako ci som na OCR velmi trapi. A ked budem volat tym policajtom co im mam povedat??? A vies ked ja nemam nejako chut sa s nim zasa stretnut ... Ja ked ho vidim tak mi je tak zle z neho ze nechapem ako som s nim mohla zit :( O urcenie vyzivneho a zverenie do mojej starostlivosti som uz poziadala, ale mame to odrocene na februar, ako som pisala vyssie.

Mna zo vsetkeho naviac mrzi ze sa vyhraza mojej rodine, ze mojich rodicov uda na socialke ze stat okradali na soc. davkach a ze dostali prispevky pre mojho brata s 80% postihom nepravom... nechcem aby sa im vyhrazal ... ved oni nemozu zato ze ja som si zacala s debilom :( ako sa moze uz choremu cloveku vyhrazat a strpcovat zivot :( pritom prispevky na auto, na PC a na vytah pre mojho braceka su opravnene, pretoze to potrebuje a on ich chce koli tomu vlacit po sudoch, ved to je HYENA v ludskej kozi taky clovek...

Myslite ze keby som si nasla zamestnanie a dobre byvanie v nemecku tak by mi sud odsuhlasil odchod s malym do zahranicia??? Lebo som rozhodnuta ze ak mi neda pokoj tak oddidem...

espritka2
5. jan 2014

Deni, zákaz styku ti len sotva schvália a pravdu povediac nepušútaj sa do toho. Trvaj na rodičovskej dohode a nie na presnom upravení styku. Výživko aj ked je nezamestaný sa prihliada na predchádzajúci zárobok teda minimálne tých 70e ti odklepnú. Daj trestné oznámenie za tie vyhrážky a to že ťa udrel,ale skončí to určite len priestupkom a dostane maximálne pokutu. Malého ti určite zveria to sa vôbec báť nemusíš.

luba28
5. jan 2014

@denka88 ked budes volat policajtov,tak im povedz,ze ste sa stretli a on je vulgyrny,nadava ti na verejnosti a bojis sa,ze ti ublizi,...

denka88
autor
5. jan 2014

@espritka2 Megy nebojim sa ze by mi maleho nezverili, lebo s tym zverenim aj on suhlasil, ale jednoducho nechcem aby sa s nim stretaval ked sa mi takto vyhraza, bojim sa ze ublizi aj mne aj Alexikovi... Vies on je alkoholik nastastie som ho pocas nasho vztahu dokazala dostat na ambulantnu protialkoholicku liecbu - cize je to dokazatelne a ma aj papier nato ze pri tej liecbe nespolupracoval. No dohodu mi poradili aj v centre pravnej pomoci, lenze ta dohoda ktoru oni navrhovali sa mi nepaci... Pretoze to by zasa bolo len tak ako on chce a ja uz niesom ochotna vychadzat mu v ustrety... Pretoze cely nas vztah bol o tom aby som drzala hubu a krok a toto uz dalej tak nechcem... konecne chcem aby bolo nieco tak ako chcem ja aby zasa on z toho nevysiiel ako vytaz... a opity chodit na stretnutia so synom to co uz je??? hlavne ze vsetkym tvrdi ze on pije len prilezitostne... nechcem aby mu daval takyto priklad :(

monciky
5. jan 2014

@denka88
v prvom rade Ti vyjadrujem podporu a mas moj obdiv ako to zvladas, je vidno ze si zodpovedna a milujuca matka....,
v druhom rade by som sa nebala o to, ked sa Ti vyhraza ze da rodicov na sud, odkial ziskal informacie, ktore su predmetom medzi rodicmi a uradom? kde sa on k nim dostal? takze jemu by som pohrozila, ze este jeho informator po uradoch by mal problem, lebo aj uradnik musi zachovavat mlcalivost...., ja sa v soc.-pravnej ochrane deti nevyznam, ale urcite budu skumat vsetky aspekty a jemu nebude hrat do karat, ze je nezamestnany a ze ....
drzim Ti palce

espritka2
5. jan 2014

Čo sa týka centra to vôbec nerieš. Tam ti iba pohoršia, ich to nezaujíma. povedia ti to čo každému a nepristupujú k tebe individuálne nakoľko každý prípad je iný. Ty mu nenavrhuj žiadnu presnú dohodu v ktorý deň ako dlho a pod. Na súde musíš presadiť, že to chceš na dohodu a to tak,že sa dohodneme telefonicky. Daľej kedže sa ti vyhrážal nie si absolutne povinná ho pustiť k vám domou, čiže dohodnete sa podľa počasia a tak podobne na prechádzku. A ak toto dokážeš aby si uznali tak máš vyhraté a potom s prepáčením sa mu môžeš aj vysrať na hlavu. Ten zákaz styku je veľmi zložitá vec. A kedže ide o tak malé bábo nemáš ako dokázať,že psychicky to na Alexa zle vplýva. To sú mnohé vyšetrenia psychológov teba, malého aj ex. Viem presne čo prežívaš, a všetko mám naštudované a tiež som dva roky robila na sociálke, viem o právnikoch o všetkom čo ti treba. Takže kludne sa ešte pýtaj čo potrebuješ vedieť.

denka88
autor
5. jan 2014

@monciky ale ved on nema ziadne info zo socialky to len pocas nasho vztahu videl ze nasi kupili nove auto a vedel ze nan dostali prispevok, ale to ze ho kupili pre mojho brata ktory ma detsku mozgovu obrnu to ho nezaujima a on si mysli ze moji rodicia maju neviem ake kontakty na socialke a ze neviem koho podplatili a neviem co si este namyslel v tej jeho prechlastanej hlave...

denka88
autor
5. jan 2014

@espritka2 mna centrum ani zastupovat nemoze slubili mi ze mi najdu ineho pravnika, pretoze centrum uz zastupuje toho chudacika .... ale velmi sa mi pacilo v tom centre ked som sa tam bola spytat ze ci ma mozu zastupovat ze ked som tej veducej povedala ze co a ako a preco som odisla tak hned vedela o com je rec ... hned mi povedala ze vie ze je alkoholik aj to ze to maju v rodine lebo zije v jednom vchode ako jeho brat a pozna aj jeho synovca... takze ona mi dala za pravdu... ja by som sa aj na cele to centrum vykaslala keby som nasla pravnika ktory by nebol nejaky extra drahy... pretoze nechodim do roboty nato aby som platila kkoli debilovi pravnikov ale nato aby som sa postarala o Alexka...

monciky
5. jan 2014

@denka88
tak potom ok, rodicia a ani Ty sa nemate coho bat, taky ozran je na koni len doma za stolom, ake skutek utek, mam osobnu skusenost, hlavne mu ukaz ze sa nebojis, nepodriaduj sa mu, ukaz ze si silna....

espritka2
5. jan 2014

@denka88 Ja ti poviem tak, radšej dobrého právnika ako prehrať vec, kt. ti môže ničiť celý život. Je to súdne rozhodnutie, kt. ovplyvní nie len tvoj život,ale predovšetkým život tvojho dieťaťa. Bohužial právnik, kt. ty neplatíš sa na teba zvysoka vykašle a nebude bojovať všetkými prostriedkami, kt. sú dostupné.

denka88
autor
5. jan 2014

@monciky no vies ale ked to cloveka velmi psychicky depta taketo vyhrazky... ja viem ze nemame coho bat lenze moji rodicia nemaju kedy koli debilovi chodit po sudoch, lebo on ich poudava... Mama chodi s bratom do skoly a oco sa stara este o nevladnu starku... maju ine starosti ako takeho debila riesit....

denka88
autor
5. jan 2014

@espritka2 a nepoznas nejakeho pravnika, ktory by mi s tym pomohol??

espritka2
5. jan 2014

Skús Judr, Kiapeš, blízko súdu oproti mäsiarstvu. Je drahší,ale skús sa ho opýtať ako by ti vedel pomocť. Za hodinu poradenstva berie okolo 70€. Rovno tam zájdi asi sa dohodnúť ak tak lebo ja mám len jeho súkromný mobil. Ale na nete možno nájdeš číslo na pevnú. Všetko s ním preber a rozhodneš sa.

sisaha
5. jan 2014

@denka88 absolutne sa jeho vyhrazkami nezatazuj... kludne mu povedz, ze vsetky prispevky su v sulade so zakonom. on sa ti iba vyhraza..
co sa tyka policajtov. ked budes vidiet, ze je opity a vulgarny, povedz policajtom aby prisli, ze otec ma stretnutie so synom a ze je agresivny.. Ked pridu, povedz ze mas podozrenie, ze ma vypite a chce byt s dietatom.. Oni mu uz daju nafukat a spravia zaznam.. Jeho tieto zartiky rychlo prejdu..

denka88
autor
5. jan 2014

@sisaha joooj ked najlepsie by bolo keby vtedy ked sa ma stretnut s malym by mal kamaratkin bratranec sluzbu na policii alebo druhej kamaratky frajer... aspon by prisiel policajt nejaky ktoreho poznam ...

maminuska
5. jan 2014

@denka88 ja ti chcem len v dobrom poradit aby si stiahla všetky fotky priatela z albumu . 🙂

denka88
autor
5. jan 2014

@maminuska no vidis to je dobra rada 🙂 ma ani nenapadlo ze tam take mam ... idem hned spravit 🙂

kaktusik007
5. jan 2014

@denka88 a este doplnim - ziadny facebook a podobne. Bojkot informacii je zaklad.

maminuska
5. jan 2014

@denka88 stiahni aj tu uplne napravo , kde je s tým malým , pri informáciach o tebe. 🙂

mamavera
6. jan 2014

@denka88 pridávam sa k babám, info - napr. o OČR má zrejme od teba, čím menej bude o tebe vedieť, tým lepšie pre teba. Žiadne info na facebooku, ani nevieš kto z tvojich "priateľov" ho informuje. Žiadne foto, pri stretnutí len diplomatický rozhovor, čo sa týka malého. Ak začnú vyhrážky, prípadne ak bude mať vypité, volaj políciu. Ja si ale myslím, že ak chodí na stretnutia so synom napitý a nadáva ti a ty budeš mať o tom záznam, tak máš šancu, aby si dosiahla zákaz styku, mojej známej sa to podarilo. Pre dieťa takéto stretnutia nie sú žiadnym prínosom. Peniaze na dobrého právnika nikdy neľutuj, viem, o čom píšem. A na vyhrážky smerom k tvojím rodičom nereaguj, prestane ho to baviť. Nemá ako nezamestnaný alkoholik žiadnu šancu a ty mu musíš ukázať, že sa ho nebojíš. Držím ti palce.

nadulka88
7. jan 2014

@denka88 deni, inak Kiapes je manzel Kiapesovej.. snad by si sa mohla aj cez nu spojit a mozno sa aj dohodnut.. ak chces, zistim ti na nu cislo

didi19
7. jan 2014

Ahoj Ty sa len pekne ničoho neboj!!!!!

Si vzorná matka a o malého sa príkladne staráš!!!! Toho debila nič do toho ako a kto je s ním. Či ty alebo dobudúcna tvoji rodičia.

Moj ex sa len zjaví u nás v dedine opitý a volám policajtov a to že by sa stretával opitý s dieťaťom tak nato by mohol zabudnúť ani som mu to nedovolila-okamžite som volala policajtov a tý mu vysvetlili že že opitý a mimo vyhradeného času -nie!!!! Ked nemáš ešte rozhodnutie súdu tak chod na socialnu kuratelu-čo patrí pod socialku,pekne im povedz aký máš problém a oni to vyriešia. Aj ja som to tak riešila a mala som pokoj-do súdu sa dcéra s ním ani nemusela stretávať.

Čím viac takýchto hlásení tým lepšie pre vás a nelutuj ho že joooj policajtov či mám volať jasnéééé že volaj

No a že by zverili dieťa alkoholikovy ktorý nemá prácu, uráža a nadáva ti na verejnosti a pred malým , alebo že by dali striedavu starostlivosť tak toho sa neboj.
Len pekne spíš návrh do svojej starostlivosti a že ti ničííííím neprispieva a nezabudni napísať že ťa verejne a pred dieťaťom osočuje a vulgárne nadáva !!! Neboj to zaberie 😀 😀 😀

Hlavu hore a drž sa ved ide o malého budúcnosť-miusíš byť silná a NEBÁŤ sa toho chudáka čo sa na nič nezmôže 😠 😠 😠