Ex učí dieťa, aby škaredo oslovovalo mňa/rodičov
Dieťa sa vráti od otca a hovorí mi slová typu “mamka”, to isté na starých rodičov.
Viem že je to robota ex. Je toto nejako napadnuteľné? Alebo čo môžem v tejto situácií robiť? Stretli ste sa s niečim podobným? Dieťa má 2 roky, ešte je ovplyvniteľné. Ex na dieťa nehľadí, takto mu magorí hlavu aj keď som ho x krát upozorňovala
A čo je škaredé na slove mamka?
nie je východniar? lebo tam sa bežne povie mamka, mamo... nie je to nič hanlivé..
mne by sa to tiež nepáčilo
Nieee.. v našich kruhoch je slovo mamka považované za nevhodné
Nie sme z východu
U nás si žiadne dieta nedovolí osloviť mamu “mamka” a to pracujem v škôlke
Ako škaredo?
Mamka je úplne normálne oslovenie
Napíš škaredé oslovenie a potom môžme radiť. Lebo sim3sa nedočítala.
A to sú aké? Tie vaše kruhy? Nejaki aristokrati aspoň?
My sme celý život oslovovali mamu-mama, otca-otec a oco.A robila som v škôlke a deti tiež bežne (kedy pride mama).Nič nezvyčajné,poburujúce ani hanlivé.
Ale samozrejme mamina, maminka je krajšie.
mamka je uplne normalne slovo
Mamka je skarene oslovenie? Ja viem, ze je teplo, ale az tak teplo nie je aby oslovenie mamka bolo skarede slovo.
Pane boze co chces za kraviny riesit nebodaj sudom lebo ex ma blbe reci ? Co mu sud povie ?Pohrozi, ze nonono ? Si dospela zenska prosim ta. Ak sa ti to nepaci normalne to s deckom komunikuj. Ma len 2 roky, cize do urcitej miery je uz chapave. Nic sa mu nestane ak mu budes opakovat, ze aj ty ho volas pekne a prosis si aby ta oslovovalo mama, mamina, maminka a nepaci sa ti mamka. Ked tak o tebe bude hovorit ex na to sa vykasli. Oslovuje ta dieta tak to povedz dietatu, ze budes velmi rada a paci sa ti ak ta vola... (dopln si vlastne oslovenie)
Rači sa nám slečna/ dáma predstaviť?
Aby sme my plebs vedeli s kým mame tu česť, keď slovo mamka je vo vašich kruhoch dehonestujúce ?
Mamka je pre mna rovnake slovo ako mama, mamina, nevidim na tom absolutne nic zle. Neznie ti to absurdne - ex mi robi strasne zle, nahovara dieta, aby mi skaredo hovorilo a to je ako Jani - MAMKA 😬 clovek by cakal naozaj nieco uplne ine 🤷♀️
Ja somcz Kysuc, a u nas je oslovenie mamka naozaj brane ako hanlive
Rozvedená učiteľka v MŠ.To asi nebude patriť medzi horných 10 000.😀
Mamka nie je škaredé slovo. To skôr mater. V zmysle keď sa niečo negatívne stane, stretávam sa s vetou: čo je to za mater? Ešte nikdy som nepočula v tomto ponímaní: čo je to za mamku? 😀
Svokra bola z Kysuc a tiez mi tvrdila ze mamka je dehonestujuce lebo mna tak moje deti bezne volali
@arcanne2 to fakt? A ako na Kysuciach oslovujú mamy? Veď to je klasická zdrobnenina, ako Alžbetka- Betka, Zuzana- Zuzka, mama- mamka…
@dorizzz oslovujeme mama, mami, mamina. Mamka je brane nieco ako "mater". Ked som prisla studovat do Kosic, som nechapala preco kazdy tak skaredo hovori o svojej mame 😀
A to dehonestujúce oslovenie starých rodičov je aké? Nebodaj babka a dedko?
@dorizzz oslovujeme mama, mami, mamina. Mamka je brane nieco ako "mater". Ked som prisla studovat do Kosic, som nechapala preco kazdy tak skaredo hovori o svojej mame 😀
@klementinka58 co kraj to iný mrav teda, sranda
Mamka je normálne oslovenie, veď ešte aj v detskej pesničke sa spieva: ,,Mamka moja mamička,....'' Vôbec nechápem, čo za blbosti riešiš. Problém asi nebude v tom, ako ťa dieťa alebo otec oslovujú.
Aj na Kysuciach udreli horúčavy do hlavy 🤦🤦🤦
Mamka je normálne oslovenie, veď ešte aj v detskej pesničke sa spieva: ,,Mamka moja mamička,....'' Vôbec nechápem, čo za blbosti riešiš. Problém asi nebude v tom, ako ťa dieťa alebo otec oslovujú.
@66simonka66 ja poznám inú…
Moja mamka niečo má, niečo má,
schovala to do sena, do sena.
2.
A to boli orechy, orechy,
bolo ich tam dva mechy, dva mechy.
3.
A ja som ich vyhľadal, vyhľadal,
keď som koňom seno bral, seno bral.
alebo:
Moja mamka čosi má, čosi má
1.
Moja mamka čosi má, čosi má,
schovala to do sena, do sena.
2.
A to boli orechy, orechy,
mala ich tam dva mechy, dva mechy.
Som nevedela že vlastne nedávam 🤣🤣🤣🤣
Po 40 rokoch som sa z "koňa" dozvedela, že svoju mamku celý život volám hanlivo? 🙈🙈🙈 Slovo mamka sa u nás bežne používa ako zdrobnenina slova mama. Som si myslela, že dieťa prišlo aspoň s invektívami ako tvoja mamka je riadna p_ča. Mňa už na tomto fóre nič neprekvapí. 🙈
u nás oslovenie mamka je škaredé oslovenie... u nás je mama, maminka, ... keby som povedala mojej mame mamka tak sa urazí.
Po 40 rokoch som sa z "koňa" dozvedela, že svoju mamku celý život volám hanlivo? 🙈🙈🙈 Slovo mamka sa u nás bežne používa ako zdrobnenina slova mama. Som si myslela, že dieťa prišlo aspoň s invektívami ako tvoja mamka je riadna p_ča. Mňa už na tomto fóre nič neprekvapí. 🙈
@misinka20 to záleží od kraja, mesta... ak sa raz niekde nepoužíva tak sa nepoužíva... čo na tom nechápete...
môj otec bežne svoju mamu oslovoval mamo, mamka a pod. ale to je východ - tam úplne bežné...
u nás oslovenie mamka je škaredé oslovenie... u nás je mama, maminka, ... keby som povedala mojej mame mamka tak sa urazí.
@deti95060810 👍👍👍👍👍 asi tak 🙂)

A to škaredé oslovenie je kde?