Existujú aj dobré svokruše
Ešte som tu nenašla takú tému alebo som si ju nevšimla ale chcela by som touto diskusiou poukázať na to, že sú aj dobré svokry a mami. Čítam tu len ako nevestám vadia svokry aké sú protivné, neústupčivé a neuznanlivé atď., atď. Nevesty väčšinou svoje mami nehania ale tie sú tiež svokrami ich partnerov a oni ich môžu vidieť tiež podobne. Ja mám napríklad dobrú svokru nie vo všetkom sa zhodneme ale keď každá trochu ustúpi tak sa to dá a presne to isté moja mama. Obe nám pomáhajú s deťmi keďže sme dosť vyťažený a obe by nám dali prvé posledné. Mám také pravidlo, že ak dostávam nechcené rady alebo rady s ktorými nesúhlasím
vypočujem, nenafukujem sa a urobím podľa seba ( veď nemusím hneď vyvolávať konflikt ),
taktiež keď má ktorákoľvek na starosti deti tak predsa nebudem riešiť gebuziny typu dala mu mlieko o 15 minút skôr alebo neskôr ako mala taktiež dala mu čaj ovocný a nie bylinkový čistá somarina veď predsa vychovala tiež svoje deti alebo dieťa a svojprávna takže nemám pocit, že by chcela ubližovať vnukom, vnučkám. Strašne rada tu čítam, príspevky lebo svokra dala dieťaťu niečo nevhodné podľa mamičky, ktorá má 20 rokov a naštudovanú literatúru a keďže to čo urobila svokra alebo mama v tej modernej literatúre nenašla tak to bude asi zlé.
Keďže mám dvoch synov tak budem tiež svokrou nejakej dievčine a strašne by ma bolelo, ak by ma videla ako nepriateľa a mala by zo mňa dojem ako tu poniektoré píšu a hlavne čo som si všimla tak to sú väčšinou veľmi mladé ženy, ktoré si týmto kompenzujú neskúsenosť a psychickú nezrelosť. Tu na MK je veľká móda nadávať na svokry ako aj dohadovať sa medzi sebou a preto som sa až po dlhej dobe odhodlala tu zasa niečo napísať. A chcela by som zistiť či si len ja myslím, že existujú aj dobré svokry, ktoré nemusia byť tri metre pod zemou.
😉
@aha1 existuju aj dobre svokry. ja som uz aj pisala do temy protisvoktovskej. ja nemozem na moju svokru povedat zle. kazdy clovek je nejaky a na kazdom najdeme to dobre a aj to zle. treba pozerat na to dobre a to zle nechat tak, prehliadnut, nevsimat si to. kazdy sme nejaky. ked potrebujem pomoct, svokra mi ju nikdy neodmietne. ci poztrazit deti, ci napiect, ci akokolvek pomoct, viem, ze sa na nu mozem spolahnut. kupujeme si drobne darceky, kvetinky pre potesenie navzajom. vieme sa aj porozpravat, chodim tam skoro kazdy den ju pozriet. nehladam na ludoch to zle, ale to dobre. mam mozno stastie v tom, ze aj moji rodicia a aj moji svokrovci mi vedia byt oporou, ak ju potrebujem, vedia poradit, pomoct. ja si myslim, ze clovek, ktory nadava na blizkych - sa mu to casom vrati. kazda zena raz bude svokra, ak ma dieta a nemala by na tej svojej svokre vidiet len to zle. zaraza ma, ako sa stazuju zeny, ze svokra ich nepozve na obed, nenabali im domov jest, neda im napecene, nekupuje jej detom darceky, nema cas a pod. kazdy clovek ma svoj zivot a aj svokra. nikdy som nic necakala. o deti sa viem postarat sama, svokra nas nikdy k obedu nepozvala, ale ja to nevidim, ako negativum. proste u nich je taky zvyk, ze sa nevolaju. necakam, ze ma nabali domov s jedlom. nepotrebujem to. ale niekedy nieco dostaneme a aj ja im odnesiem, ked mam viac navarene. treba byt tolerantny. a ako som starsia, tak sa snazim asi viac to vidiet tak, ze na ludoch hladat to dobre a vykaslat sa na to zle. aj my sme nejaky, aj ja mam svoje "muchy". majme sa radi taki, aki sme a pomahajme si. rodina je pre mna osobne nieco posvatne, nedotknutelne a ak by ktokolvek z rodiny potreboval pomoc hoci o polnoci, tak mu pomozem ako viem. ci je to mama, sestra, svokra, svagrina, bratranec, sesternica, babka. proste rodina. priatelia boli a nemusia byt, ale rodina je tu stale.

@pea87 presne toto hovorim aj ja a teda mala som moznost vyskusat, ze to naozaj nerobi dobrotu...
@ivanka.7 ano, mas pravdu, ale oni su moji, kdezto svokra je pre mna cudzia, takze to inak vnimam... ale vyskusali sme si byvanie aj tam, aj tam, no nakoniec sme sa rozhodli predsa len osamostatnit a hadam sa aj tie vztahy potom zlepsia, ked si nebudeme dennodenne zrat nervy 😀 a verim tomu, ze ano, lebo aj vztahy s mojou rodinou sa zlepsili, odkedy tam nebyvam.