icon

Existujú aj dobré svokruše

aha1
9. jan 2014

Ešte som tu nenašla takú tému alebo som si ju nevšimla ale chcela by som touto diskusiou poukázať na to, že sú aj dobré svokry a mami. Čítam tu len ako nevestám vadia svokry aké sú protivné, neústupčivé a neuznanlivé atď., atď. Nevesty väčšinou svoje mami nehania ale tie sú tiež svokrami ich partnerov a oni ich môžu vidieť tiež podobne. Ja mám napríklad dobrú svokru nie vo všetkom sa zhodneme ale keď každá trochu ustúpi tak sa to dá a presne to isté moja mama. Obe nám pomáhajú s deťmi keďže sme dosť vyťažený a obe by nám dali prvé posledné. Mám také pravidlo, že ak dostávam nechcené rady alebo rady s ktorými nesúhlasím
vypočujem, nenafukujem sa a urobím podľa seba ( veď nemusím hneď vyvolávať konflikt ),
taktiež keď má ktorákoľvek na starosti deti tak predsa nebudem riešiť gebuziny typu dala mu mlieko o 15 minút skôr alebo neskôr ako mala taktiež dala mu čaj ovocný a nie bylinkový čistá somarina veď predsa vychovala tiež svoje deti alebo dieťa a svojprávna takže nemám pocit, že by chcela ubližovať vnukom, vnučkám. Strašne rada tu čítam, príspevky lebo svokra dala dieťaťu niečo nevhodné podľa mamičky, ktorá má 20 rokov a naštudovanú literatúru a keďže to čo urobila svokra alebo mama v tej modernej literatúre nenašla tak to bude asi zlé.
Keďže mám dvoch synov tak budem tiež svokrou nejakej dievčine a strašne by ma bolelo, ak by ma videla ako nepriateľa a mala by zo mňa dojem ako tu poniektoré píšu a hlavne čo som si všimla tak to sú väčšinou veľmi mladé ženy, ktoré si týmto kompenzujú neskúsenosť a psychickú nezrelosť. Tu na MK je veľká móda nadávať na svokry ako aj dohadovať sa medzi sebou a preto som sa až po dlhej dobe odhodlala tu zasa niečo napísať. A chcela by som zistiť či si len ja myslím, že existujú aj dobré svokry, ktoré nemusia byť tri metre pod zemou.
😉

Strana
z3
dada07
9. jan 2014

Ano, ja mam skvelu svokru a myslim, ze aj moj mangel ma skvelu svokru. Velkym plusom je, ze nebyvame spolu, ale napriek tomu sa casto a radi vidame.

billam
9. jan 2014

@aha1 existuju, ale v pomere ich je menej

maribell
9. jan 2014

aj ja mam super svokru .. 🙂 neni to sice original pretoze to je "len" svokrova priatelka teda uz par rokov druzka 🙂 ale aj tak ju zboznujem .. 🙂 ma 50 rokov ale je z dnesnej doby 🙂 ma super nazory je taka mladistva ma vkus pre modu ...byt ma krasne moderne zariadeny 🙂 a celkovo je taka moderna ..cita si rozne clanky co je vhodne pre deticky 🙂 takze super ja ju mam velmi rada 🙂 ..aa na druhej strane moja mamina je podla mna tiez dobra svokra pre mojho manzela 🙂 aj on sam to vravi ale na druhej strane neni taka "moderna" v nazoroch 😀 hneva ma iba to ze by malemu vsetko cukrila aby to zjedol / vypil 😀 z jej rodiny boli nauceni aj polievky detom cukrit aby zjedli .. 😕 😨 🤐 .. ale inak supeer 🙂

akrim1311
9. jan 2014

aj ja si myslím,že existujú 🙂 Ja mám svokru takú,že sa nehádžeme navzájom okolo krku od lásky,ale ani si nerobíme zle.Ja ju rešpektujem ako mamu môjho manžela a starkú mojich synov.Tiež sme sa pár x nezhodli,ale to je normálne,nie?Sme jedna rodina a tá ma držať pri sebe a ja si nebudem robiť peklo v rodine kôli prkotinám.A rešpektuje aj ona mňa,opýta sa čo treba,pomôže ako môže a tak isto aj moja mama s mojím mužom.Dokonca on vyhlásil,že má najlepšiu svokru na svete čo ma teší.A dúfam,že aj ja budem dobrou svokrou 🙂 😀 budem sa snažiť-mám dobrý príklad z vlastného domu 😉

haslerka27
9. jan 2014

ja mam dobru svokru...som spokojna.dobra,mila,skromna a laskava zena.vazim si ju....ale aj napriek tomu som rada ze mame to stastie ze zijeme sami a daleko.-)od nasich aj manzelovych😉

elise
9. jan 2014

ja mám úžasnu svokru do ničoho mi nepindá do ničoho nestrká nos, nerieši čo robim, kam chodim, ako vychovávam deti čo mám doma, čo varim, kam idem. deťom si kupujem čo uznám za vhodné ja. moja svokra sa s nami 13 rokov nebavi nechodi na návštevu ani my knej,nenarúšame si svoje životy, a nevidela svoje vnučatá (a to má malý 7 rokov) je to uplne super mám výbornu svokru pochvalujem si ju kade chodim 🙂 😵 😵 😵 😵

uzabytobolo
9. jan 2014

Moja svokra bola super, naozaj, len nás po dlhej ťažkej chorobe opustila, takže áno, existujú dobré svokry.

pea87
9. jan 2014

super tema 🙂 ja vzdy len krutim hlavou a vyvalujem oci ked kamosky alebo aj baby tu pisu ake maju svokry co vsetko im vystrajaju a pod.. je to smutne lebo podla mna by mala byt svokra pre svoju nevestu nieco ako druha mamima. Priatelova mamca je uzasny clovek, vzdy super pokecame, chodime spolu na akcie, priatelime sa na FB a tak 🙂 Ale tak samozrejme nic nie je nikdy idealne - svokrusa je totiz chora a ja sa kolkokrat pristihnem pri tom ze sa o nu strasne bojim ci tu bude na nasej svadbe, ci sa dozije nasich deti a potesi sa z vnucat a tak... ale snazim sa mysliet pozitivne tak verim ze ano 🙂

meiwe
9. jan 2014

Ja som si myslela ze mam, ale po vete ci moj muz berie lieky na srdce pravidelne ,lebo ze ked sa mu nieco stane tak ona sa o jeho rodinu nepostara( uplne mimo temy to povedala, a rypacsky a hnusne) som troska prehodnotila nazor na nu a radim ju k neutralnej osobe v mojom zivote. Idem k nej lebo je babka mojej dcery,tak ju respektujem a detto aj moju mamu tiez tam idem lebo je babka mojej dcery ...

angua27
9. jan 2014

myslím, že s dobrým sa človek moc nechváli. preto sú tu skôr témy o tom, ako ktorá svokra robí zle. ja si myslím, že tých dobrých svokier je veľa. 😉
moja ex-svokra je síce všelijaká, ale odkedy sme sa rozišli s jej synom a ja som jej nezakázala stretávať sa s vnukom (lebo presne to čakala), tak máme lepšie vzťahy. veľmi mi aj so svokrom s malým pomáhajú a tých pár prešlapov na oboch stranách sme obe už predýchali a nažívame si spokojne. 🙂

flower72
9. jan 2014

existujú, ja mám takú svokru. Akceptuje naše výchovné metódy, čo je pre mňa najdôležitejšie. Dokonca je občas prístupnejšia, ako moja mama. Je to bývalá učiteľka, ale tá, čo ju povolanie nezdeformovalo, ona sa ani nevie hnevať, vždy pekne rozpráva a milučko vysvetľuje.

ewusha01
9. jan 2014

Ani ja nemôžem na svokru povedať jediné zlé slovo. Keď treba s niečim pomôcť stačí zavolať a mám vybavené. Ešte ma niekedy zdrbe, že čo som sa neozvala, ona by pomohla. Keďže sme teraz dostavali vlastný domček bola najlepšia kuchárka pre stavbárov, vždy keď mohla, zásadne varila ona. Najlepšie na nej je to, ako dobre vychádza s mojou mamou. Ešte skoro lepšie ako so mnou 😀 Je to veľmi dobré, lebo všetci bývame v jednej dosť malej dedine, každý vo vlastnom dome. Neviem si predstaviť aké by to bolo, keby sme sa nejako extra nemuseli. Ale sú aj také prípady, niektoré vidím okolo seba aj ja. Možno by niekde stačilo, keby každý ustúpil o 1 krok. ale sú prípady, keď sa fakt nedá.

amadea3
9. jan 2014

ja som mala stastie na super svokry 🙂 mojho expriatela mama, teda moja "byvala buduca svokra" bola skvela zena 🙂 detto moja ozajstna svokra, mama mojho manzela, je uzasna osoba, rozumieme si perfektne a je super aj v tom, ze sa vobec nemontuje do nasho zivota ani do vychovy dcery. Ale je to urcite uhol pohladu, ako si dvaja ludia sadnu. Ja o mojej svokre nemozem povedat zle slovo, no snubenica mojho svagra (svokrinho druheho syna) na nu nadava, ze je leniva, furt unavena, nemozna, neporiadna a neviem co este. podla mna ani jedno z toho nie je pravda, je to ciperna a starostliva babka mojej dcerky .)

saurian
9. jan 2014

@aha1
ono dobra/zla... s kazdym clovekom, aj s vlastnym partnerom sa nie vzdy clovek zhodne, vsak?
ja mozem povedat ze partnerova maminka je zlaty clovek, urcite viem ze ma nase deti rada, ze ma rada aj mna, a ze nam chce dobre. a na to sa snazim mysliet vzdy, ked napr. nepocuva ci neposluchne moje "pokyny" ked je s detmi a pod. proste ju beriem ako cloveka, ktory mi vychoval partnera, ktory nas ma rad a zalezi jej na nas, vidim vsak aj jej chyby a nedostatky, ktore beriem ako sucast jej osobky, beriem ju taku aka je.
a myslim ze moja mama je tiez v pohode.

kkristin
9. jan 2014

Super som velmi rada nakolko my to stastie nemame ;(( ale velmi sa tesim ze to nieje pravidlo

zuzka1.
9. jan 2014

tiez patrim k tym, co maju dobrych svokrovcov a myslim, ze to plati pre mm aj opacne. byvame so svokrovcami sice, ponorka byva 2-3x do roka, zvykli sme si, odkomunikujeme, vyriesime. nie sme priečne povahy, nasieracie ano ,ale priecne za kazdu cenu nie. a ide to.

kkristin
9. jan 2014

@aha1 este by som rada poznamenala ze mas asi stastie ale moja svokra noje dieta nema ani zaujem vidiet.....chodi po svete a len ma ohovara a o mne sa vyjadruje ako o .....o dieta neprejavila zaujem a nevychadza s nikym. Nemyslim si ze je to moda na Mk ale skutocnost ze nie vzdy vsetky svokry ako tvoja!!vaz si to. Ale neshadzuj tie co to stastie nemaju / neriesim male konflikty ako dala svokra sunku malej a ja si to neprajem/

monhla
9. jan 2014

Ja stále hovorím, že mám dobrú svokru. A hlavne výborne vychovala svojho prvorodeného 😀 a za to jej budem vďačná.
A tiež nechápem občas niektoré kamošky, ktoré z drobností urobia tragédiu.
1. Aj moja svokra dáva deťom sladkosti, hoci som proti tomu. No robí to aj moja mama a kedže to nie je často, tak to tolerujem. Povedala som jej slušne, že sladkosti nie sú najvhodnejšie a odvtedy im dáva aj ovocie a jogurty, hoci tie sladkosti im dáva aj tak. No čo už - je to babička.
2. Aj moja svorka má pripomienky k výchove. No má ich aj moja mama, švagrina, môj brat, otec, suseda, .... Pekne si ich zdvorilo vypočujem a zariadim sa podľa seba. /pár krát boli dokonca svokrine rady užitočné 🙂 /
3. Určite sa nebojím nechať svorke postrážiť moje deti, hoci viem, že u nej platia iné pravidlá. Veď aj ja som ako malá bola rada u babičky, lebo tam som mohla skoro všeko 😀
4. Je veľa vecí, ktoré sa pri troche snahy a úcte dajú tolerovať, ak je snaha na oboch stranách.

A aby ste si nemysleli, že ju chválim preto, že je ďaleko, tak vedzte, že sme susedia.

P.S. No poznám aj prípad, že kamoška sa ozaj snažila, aby so svorkou vychádzala a po troch rokoch to vyčerpaním a so sklamaním vzdala ☹ No takých prípadov je dúfa málo.

gubcikova
9. jan 2014

aj ja mám dobrú svokru.nastahovala som sa k ním z ro.dôvodovou 2mes.od začiatku vzťahu s mojím už mužom.nechala ma u nich bývať.bere ma ako dcéru ktorú nikdy nemala.jediné čo jej vadí je že jej nehovorím mama.no mne mama zomrela a ja si neviem predstaviť jej hovoriť mama,kedže mamu som mala len jednu.pomáha nám s deťmi,finančne,navarí.porozprávame sa spolu.je to super

ena1903
9. jan 2014

Som rada, ze konecne niekto napisal aj nieco taketo!!! Ja si fakt myslim, ze treba trosku snahy z obidvoch stran a pojde to. Teda mozno trochu viac snahy zo strany nevesty, lebo je predsa mladsia a troska ucty k starsej osobe by bola namieste. Ked uz nie sme zo vsetkeho nadsene, mozno staci si len obcas zahryznut do jazyka a predychat. Ved nemusime byt so svokrami najlepsie kamaratky, ale mozme vychadzat. S mojou svokrou sice niesme doverne kamaratky, ale spravame sa k sebe slusne, milo, snazime sa navzajom si pomoct a nerobit si zle. Svokra zboznuje mojho syna, je ochotna s nim kedykolvek pomoct (ale este je malicky, tak sa to velmi neda), my s nim chodime k nim pravidelne na navstevy a vsetko je zatial super. Som rada, ze takych zien je viac nez by sa podla doterajsich tem zdalo 🙂

saurian
9. jan 2014

@aha1 inak kvitujem a som rada, ze konecne to niekto sem napisal.

jajus28
9. jan 2014

@aha1 pridavam sa k tvojej skupine, mam tu najlepsiu svokru a aj svokra na svete aspon pre mna, tikame si a mam ich ako svojich druhych rodicov. Chodime k nej kazdu nedelu, a ja si k nej chodim oddychnut, tesia sa s maleho a ja si mozem vylozit na dve hodinky nohy 🙂 a vypit v klude kavu. Jasne, ze mame rozdielny pohlad na vychovu, ale ved je babka to ze mu viacej dovoli, da sladkosti, a nevhodne jedla mi vobec nevadi ved prave preto som aj ja milovala tu svoju babku 🙂. A tak isto aj moji rodicia byvame spolu mame velky dom a postupne prerabame, no ked vidim ako dedko vrta a maly vedla neho s jeho vrtackou v ruke zabudnem hned nato, ze mama ma vytocila s tym, ze opat oprala papierovu servitku s ciernym 🙂. Je to vesele, samozrejme aj sa pochytime no mna aj mojho partnera to uci tolerancii, hladani strednej cesty a za cely cas co sme spolu sme sa nikdy nepovadili, lebo na hadky medzi sebou uz nemame energiu 🙂 🙂 🙂.

oli1lila
9. jan 2014

necitala som vsetky prispevky, ale aj ja mam dobru svokricku. Maminu uz nemam viac ako 2 roky a musim povedat, ze moja svokra je ako moja druha mama, je to skvely clovek, dobra dusa, ciste srdce. Poradi mi, podrzi, ked treba tak zastane, niekedy mam pocit, akoby som bola jej vlastna 🙂 ked bola dcerka malicka, tak mi ju pravidelne bravala, kazdy vecer aby som sa aspon trochu vyspala 🙂 takze mojej svokricke urcite prstek hore :D

aha1
autor
9. jan 2014

Áno najlepšie je ak každá rodina môže bývať samostatne a ak už aj bývajú v jednom dome tak nech má ako sa hovorí každá gazdiná svoju kuchyňu. A áno starý rodičia sú na to aby deti aj rozmaznávali veď aj nás naši starký rozmaznávali. Ono ja si myslím, že je to aj o tolerancii a rešpektovaní.

catherine275
9. jan 2014

Super tema tiez mam dobru svokru 🙂 nevidime sa casto kedze sme mimo sr ale na fb si piseme pravidelne 🙂 nemala to lahke kedze sa rozviedla so svokrom (nastastie 😀 ) no jej druh je uzasny 🙂 strasne rada k nej chodim ked sme doma. A najviac sa mi pacia spolocne nedelne obedy u nej. Ma 4 synov a ked sa vsetci stretneme je to udalost 🙂 nemenila by som ju🙂

kitty88
9. jan 2014

len taka drobnost - kolke z vas, ktore pisete, ze mate dobru svokru, s nou aj byvate? ja som mala tiez so svokrou super vztah, kym sme u nich nebyvali, no odkedy sme tu, tak to islo dole vodou a momentalne je situacia taka, ze pokial sa da, tak sa jej radsej vyhybam a stranim, pretoze som na nu doslova alergicka... nastastie o par tyzdnov sa stahujeme do svojho, tak verim, ze casom sa to opat zlepsi 😅

kkristin
9. jan 2014

@aha1 lahko sa vam vravi o veciach co ste nezazili
Velmi sa tesim ze to tak mate ale niekedy aj velka snaha zo strany nevesty nemusi stacit. A ani davka tolerantnosti. ;(

aha1
autor
9. jan 2014

@kkristin Ale ja viem, že nájdu aj potvory ako aj medzi nevestami ale na MK to miestami vyzerá, že sú iba potvory. 🙂
@kitty88 Myslím si, že ak nebude spolu bývať tak sa to určite zlepší neviem ako dlho spolu bývate ale ono dlho trvá ak sa naruší stereotyp staršiemu človeku. Prajem veľa trpezlivosti. 😉

mima4
9. jan 2014

@aha1
pravdaze existuju aj dobre bosorky, pardon vlastne svokry 😀 (brat s humorom). Aj moja svokra je fan, je mila a vazim si ju. Netreba zabudat, ze ked sa zena vydava, bere si rodinu aj svojho nastavajuceho, a to je fakt.

Moja svokra je dobry a laskavy clovek, ale byvat by som s nou nechcela 😀 ..mame v mnohych veciach odlisne postoje, medzigeneracne rozdiely... pravdaze tolerujem to, kazda sme ina, ale som toho nazoru, ze mladi maju zit sami 🙂

motovidlo
9. jan 2014

Jasné, že existujú, ja mám výbornú. Pomôže, poradí, aj môjmu mužovi vyčistí žalúdok, keď má pocit, že má dosť nehýčka 😉 Samozrejme, že má aj chyby, ale kto nemá? Pozitívne vlastnosti jednoznačne prevažujú.

Strana
z3