icon

Exmanžel a psychické následky po rozvode

annia99
17. apr 2025

Ahojte. Včera som mala súd s ex. Rozvedený sme už 2.5 roka. Tentoraz išlo o zvýšenie výživného. To len píšem, pre vytvorenie obrazu situácie. Včera som zistila, že exmanžel má úplne nenávidí. Tvrdil, že sa nekontaktuje s deťmi kvôli mne aby nezazival psychické vydieranie.
Viete rozvádzali sme sa po dobe odlúčenia. Včera som sa dozvedela, že má 5 ročný vzťah a má vychováva syna tej partnerky. Ale vlastne deti nevidel 5-6 rokov. A večer som si spojila, bolo to medzi nami zle ale chalani mali narodeniny a ja som pridala fotku z oslavy, kde bol. Vlastne odvtedy nebol a deťmi a to možno preto, že mňa sleduje ťa jeho súčasná. Nechcela som rozdeľovať ani majetok - moc toho nebolo. Jemu sa darilo, kupil si nové auto a vtedy nás nechal. Ale ten včerajšok.... No mňa dostalo. Tam neskrýval to ako mňa nenávidí. Ja som odvety vzťah nemala. Ano, keď nás nechával tak som skúšala aj po dobrom aj po zlom... Končilo mi manželstvo... To bolo obdobie. Potom som sa zamierila a podala rozvod. On súhlasil. O tej babe som nevedela. A ani nechcela. Ja mám kopec dôvodov sa hnevať, ale rozmýšľam čo cítim. Ale nie je to nenávisť. Skôr ma mrzí, že vlastne deti nechce vidieť. Neviem či niečo robiť.. ešte na súde povedal, že jeho priateľka je psychicky pripravená na jeho deti. Ale prešlo kopec času. Nechápem tu až extrémnu nenávisť. Máte skúsenost?

Strana
z2
vikiki29
17. apr 2025

@annia99 ak je to čo píšeš pravda, tak sa veľmi čudujem, že sa vôbec zapodievaš tým že prečo, ako a neviem čo… A inak, ako je možné, že niekto 6 rokov neplatí výživné? Veď po mesiaci či dvoch nasleduje exekúcia, či nie? Jeho rodičia to ako vnímajú? Sú na neho hrdí?

silvike
17. apr 2025

@annia99 Fuuuha, tak ako on mi pride ako naruseny ..."Chalani mali 2 mesiaca keď som ich držala v rukách, v náručí a skrtil ma....."
On ma zrejme hlavne problem sam so sebou. Tak to by som sa vobec uz nezapodievala nim a jeho jedom v srdci. Bolo by mi ho asi hlavne luto, lebo s takou zlobou a nenavistou sa veelmi hnusne zije a rozozerie ho to zaziva. Ako na jednej strane ta obdivujem ale na druhej aj nechapem ked si videla ako sa sprava tak si ho prosila nech ostane. Planovali ste deti ? Ci len teda nechcene si otehotnela. Mali ste to pred tym vykomunikovane aspon, ze chcete byt spolu, tvorit rodinu, mat deti ? Inak je to psycho, dobre ze nie je s vami. Myslis ze pri tej novej s dietatom sa sprava lepsie ? Asi nie, ked je v nom ta nenavist aj po tych rokoch. Clovek vyrovnany, spokojny, s laskou v dusi nevyzaruje taku nenavist.

lujza123
17. apr 2025

Fuj to co si mala za psychopata ?

Bud rada ze takéto hovado nema prístup k tvojim deťom, ubližoval by im.
Smutne je ze ma ďalšiu zenu a nejaké dieťa musí zažívať ako magor mláti jeho mamu. Ver tomu ze bije aj ju. Raz si kkt navzdy kkt

Prečo ta nenávidí ? Pretože ide o psychopata, človeka ktorý nema ziadne vyššie city, empatiu voči nikomu. Zrejme viacero porúch osobnosti, disocialnu, narcistickú …
Áno on ta skutočne nenávidí, len tak pretože si ex, pretože musí niečo platiť, pretože môže …
Vies prečo dokázali nacisticky dozorci týrať väzňov v koncentračných táboroch? Lebo sami seba presvedčili ze židia si to zaslúžia, ze to niesu ľudia.
Ked ich takto dehumanizovali nemali vycitky svedomia. V určitých momentoch dokáže ľudsky mozog veľa veci prekrútiť, vytesniť prispôsobiť svojej realite
Presne toto robia násilníci so svojimi bývalými partnerkami. Necítia žiadnu ľútosť co im spravili, iba nenávisť. Tak si sami sebe zdôvodnia ze bolo správne ich mlátiť. Veľa takýchto magorov co skončía vo väzení za tyranie sa po prepustení ide pomstiť. Lebo im ani za xxx rokov nedôjde ze sú potrestaný pretože spravili niečo zle, oni cítia iba nespravodlivosť a hnev ze ich žena udala

Nerozmyslaj nad ním, nerieš ho, nesnaž sa to pochopiť. Chorú hlavu nepochopíš.
Proste niektorí ľudia sú zlí, naozaj zlí

luccija
17. apr 2025

@annia99 hral divadlo prečo by mal zažívať psychické vydieranie veď podľa toho čo čítam je magor on.Iba emocionálne plochy človek sa dokáže nekontaktovat s detmi a to, čo povedal, že teba nenávidí a preto nechodí za deťmi je alibizmus.Normalny otec, matka práveže v takých krízových situáciách ešte viac prilnie k detom.Ty buď rada, že si sa ho zbavila
a rozprávky ako jeho partnerka je pripravená na jeho deti ďalšia rozprávka.To akože po 5-6 r si ich vezme pre nich cudzí človek s cudzou pani a svojim synom na víkend?
Vôbec nech ťa nezaujíma a snáď ho uvidíš zase až na sude

jakubrianka
18. apr 2025

@annia99 autorka za takýmto človekom si ty bežala aby išiel s tebou na kávu, aby sa stretol s tvojimi chlapcami? Nemyslíš vážne však? Nebojíš sa, že by im ublížil a ani kolízni pracovníci nie sú pri súdnom rozume že ho prehovárali k stretnutiu s deťmi?

laila22
18. apr 2025

@annia99 je to alibistický sráč. Jemu vyhovuje ako to je. Ak by nie, chodil by za svojimi deťmi.

eeffka
18. apr 2025

@annia99 zmen psychiatra, lebo ten ktore mas ta nikam neposunul. To myslim v dobrom, takeho muza by som uz davno vymazala zo zivota seba aj deti a nie sa mu prosikala na kavu.

minenkaa
18. apr 2025

Teda môžeš ďakovať bohu ,že s vami nechce mať kontakt,ja mám tiež takéhoto debila bývalého a to sú ľudia čo milujú len seba .A áno zmeň doktora ,je zvláštne ,že po toľkých rokoch ta toto prekvapilo a rozmýšľaš nad tým

Strana
z2