Extrémne hluční susedia
Ahojte,
idem si sem po radu lebo už som zúfalá a asi sa zbláznim. Ako ste si poradili s extrémne hlučnými susedmi? Bývame na dedine, som zvyknutá na typický hluk - kohúty, kosačky, vlaky, ale toto svet ešte nevidel. Pristahovala sa sem rodina, povedala som si že ok, vyzerajú normálne, majú 3 malé deti. Medzi naším domom a ich býva ešte 1 sused a je tam ešte 1 prázdny pozemok. Susedia každý, KAŽDÝ jeden víkend robia párty, či mrzne či prší vysedávajú vonku na záhrade, po ulici zaparkované autá milión kamarátov, tie deti neviem kde majú. Majú veľký boom box a mikrofóny a hulákajú, ešte to aj brutálne duní, zatvorené okná nepomáhajú. Už aj teraz začali dunieť a trvá to niekedy aj do 6 ráno. Ja som tam bola už X krát a už mi ani neotvoria keď tam zvoním, sused ktorý býva bližšie k nim ako my hrá mŕtveho chrobáka a cez víkendy chodieva radšej spať k frajerke. Volala som na nich policajtov, sledovala som ich na ulici, videli policajné auto a všetko vypli a zhasli, vyšli na ulicu a tvárili sa že spali a nevedia čo sa deje, akonáhle policajti odišli tak začali hučať ešte silnejšie. Ja neviem už čo mám robiť, nedá sa s nimi v kľude skontaktovať ani dohodnúť, proste sa správajú že oni majú dom tak môžu všetko a neberú ohľad a ja sa odmietam po vyše 20r kvôli nim sťahovať. PROSÍM dá sa s tým niečo robiť? Poznáte nejakú páku čo funguje? Môžem ich nahrávať a bude to platné ako dôkaz?
@bessie12 ale ja chápem o čom píšeš,jasné že rušia a sú to nervy,ale ....dokázať to a vyriešiť to nie je jednoduché ani jednoznačne,aby sa to niekde pohlo musíš dookola volať policajtov ale až po 22.00,najideálnejšie by bolo odmerať hluk,čo tiež nie je len tak,a ak nebodaj zavoláš policajtov a ani raz by im nemohli nič dokázať,tak by mohli dať výjazd platiť tebe
Zopar bezkrkych kamaratov tam poslite, aby ich upozornili ze robia nieco, co sa im ani troska nepaci. Po dobrom dnes zial clovek nic nevyriesi. Ludia su bezohladne svine.
Písomný podnet na obec, ideálne spojiť sa viac susedov dokopy. Volať políciu opakovane, neverím, že polícia nič nepočuje keď k ním ide.
Ak ti to starosta neverí, kľudne ho pozvi v čase ich párty na kávu k vám nech sam počuje čo sa tam deje
@matullienka ak neverí policia, dať podnet na ich náčelníka, aby prišli opakovane, počkali za rohom, a pod. Alebo potom na inšpekciu, že si hliadka nerobí svoju prácu poriadne.
Autorka - informuj sa na Ruvz ako môžeš dať zmerať hluk v noci, taktiež na odbor životného prostredia , alebo volať televíziu...
Takto ti poviem, ja som na hlucnych susedov použila nasledovnú taktiku (ale v tomto prípade išlo o byt)- naša stena spalnova susedila z ich obývačkou - keď ukončili (zaspali) cca o 3:00h svoje hádanie, vrieskanie, tr$*anie, výbuchy smiechu - zobrala som najväčšie skridle od hrncov a trieskala som nimi o seba pri tej stene. Robila som to naozaj dlho....nervy boli obrovské🙂 a jasna vec, ze to zabralo.
Takže určite anonymný podnet na sociálku + vracať im to. Nijak inak si nepomozete....
Ty bývaš na našej ulici? Srandujem, ale ja mám tiež presne takých istých susedov, práve som im bola vynadať, ožratá partia vyblakovala vulgarizmy. A rozbiehajú sa už ráno a takto každý boží deň. Ešte si aj porobili okná do nášho dvora a totálne nás obrali o súkromie. Takže tiež privítam každú dobrú radu.
@zorana999 repráky oprieť na ich stenu, pustiť hudbu opačne ich vkusu,, dychovku, pohrebné, árie, a pustiť keď spia po párty, po ich nočnej, alebo poobedna siesta (hádam trochu poznáš ich režim). A riadne nahlas ! Vy všetci odíďte a nech si chutnaju svoju polievočku. Alebo pozvať zopár počerných kamarátov, nech dobre ogabu za ci.ga.nov, že idete predať byt.
Nech vás dobre vidia, aj zazvonil a pozdraviť u nich môžu, " topry den, súsedko, my sme váše nové súsedé, nebojte, máme enem 5 detý a dvúch psú, prinde aj babka s dedem a 4 bratránci na oslavu novýho bytu...."
Autorka, ako sa vyvíja situácia? Zmenilo sa niečo za ten rok? Pýtam sa, keďže ja mam veľmi podobných susedov, takže veľmi dobre viem o com hovoríš
@staromodna Som myslela, že už ste presťahovaní...takže asi nič z toho, však? Trápime sa ďalej.
@sardinka32 zatiaľ sme sa ešte neprestahovali, nakoľko sa mi v tej dobe narodilo bábo, takže sa to posunulo no a koncom júna sme odišli na 2 mesiace do zahraničia, takže začiatkom septembra to ideme riešiť. Ustalujeme si názory, kde to bude najlepšie, aby sme neurobili zle rozhodnutie. Skôr asi zvažujeme odchod do zahraničia
@staromodna super, ze ste uz v takomto štádiu, najhorsie je urobit ten prvy krok, potom sa uz veci daju do pohybu...snad vyberiete dobre a budete mat stastie na ohladuplnejsich susedov.🙂 U nas momentalne nerealne, takze si "uzivam" dalsie leto pri tych nasich susedoch.
@sardinka32 tiež to takto máte? Nedá sa to s nimi nejako riešiť? U nás to nešlo, tak sme žiaľ museli prejsť na vojnové riešenie. Predtým som skúšala po dobrotky, ale to len zhorsovalo situáciu, tak som napísala na obecný úrad a prisla im výzva, ale nič sa nezmenilo, tak som už zavolala aj políciu, čo trosku pomohlo, neskôr sme už začali robiť podobnú medicínu ako oni, ale hrozne je to, že mne osobne vadí už len ísť na záhradu a rozprávať tam, aby som ich náhodou nejako nevyprovokovala a nezačali znova ešte horšie robiť... Je to žiaľ neriešiteľna situácia, takže absolútne ti rozumiem ako sa cítiš a verím, že čoskoro toto trápenie sa pominie aj u vás a nájdete si niečo lepsie
Lebo každý sa predvádza a robí to naprieky to všetko je len opvrhovanie predtým to nebolo a prečo lebo nikto neopakoval teraz je taka doba mi tiež nemame ako lepších susednou bivam na dedine ale s predu susedia sa hádajú a za nami rómovia jedna banda co robia naprieky a teraz co tu bývam od malička tak mám utekať alebo robiť to isté nerobím a máme pokoj prosté ignorácia z našej strany hotovo

@rorino len rusia / obtazuju cele okolie debilnou hudbou ..