Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
@ramzes1980 ano , mám sa lepšie ako Kiska , len ja nie som zamestnanec.
@ramzes1980 preco je to pre teba take neuveritelne??nie kazdy zaraba minimalku, ja som napriklad stretla hlavne u absolventov technickych uni...
@ramzes1980 Také slovenské ukáž výplatnú pásku...... Ale no.
@maminuska Nechaj tak.
@maminuska Otázka je čo je to mať sa dobre. Pre každého niečo iné.
@ramzes1980 , pozri , ja sa ti tu nebudem zverovať čo som , ale ak nevieš pochopit že na SR sú zamestnanci ktorí zarábajú aj podstatne viac ako 4 tis eur, tak nie je o čom . Sú to špičkoví menežeri , riaditelia veľkých spoločnosti , obchodníci , IT čkári ..
@maminuska Nechápem na čo mi je info kto koľko zarába. Mňa zaujíma koľko mám ja. Toto ja neviem pochopiť.
@kapustovafliacka99 úplný súhlas s tebou do bodky hamba mu pri takom zarobku nech sa naňho čim skôr vyzerie tým lepšie pre ňu
@saslavka73 samozrejme pre každého niečo iné , ja len reagujem na to že nevedia pochopiť že na SR sú aj vysokopríjmové skupiny ľudí , ktorých ročný príjem je cez 100 000 Eur. Jednoducho takí ľudia sú a nie je ich málo.
@maminuska No áno sú. Je to tak.
@matazirafa čo máš proti mňe ja ťa neuražam neuražaj ani ty mňa je to voľna diskusia môžem si napisať svoj nazor a asi aj na teba ty zirafa
@ramzes1980 Vidíš a ja si myslím, že z 500 € sa vyžiť nedá. Napr. 4 členná rodina. A žijú. Asi by som aj žila keby som musela.
@ramzes1980 to je jedno ak odloži tisicku mesacne za tak ma na maledivy odlet z Ba. Urcite nema naklady na zivot 1500e sam polku casu ani neni doma..Da sa aj z ovela menej našetrit na dovolenku moze byt aj ina destinacia a rozhodne sa nemusi doladovat o 50centov na darcek pre chlapca ktoreho matka ho cez vikendy stravuje..
@miadi Ale možno je nedopínavý alebo účtovník. Povedala na polku, tak na polku. Nemusí byť lakomý. Možno keď jej doteraz nerobilo problém, tak si myslí, že nemá problém.
@ramzes1980 vidiš a ja mám IT ktorý zarába 4500 EUR v hlavnom pracovnom pomere + má ešte bokovky
@maminuska Sa máš.😉
@ramzes1980 Manzel nema vysoku skolu ma priemyslovku, v Svajciarsku zarabal ako stavebny robotnik 4,500 FCH v cistom tak co je na tom tak nepochopitelne ze vysokokvalifikovani vysokoskolski vzdelani ludia zarabaju na Slovensku tolko a aj ovela viac?
@ostorha No ale vo Švajci sú aj iné životné náklady predpokladám.
@ramzes1980 Však to píše.
Som zvedavá ako sa toto skončí. Tipujem, že teda povie mu, zatvári sa, že preboha vôbec mi to nedošlo, mala si mi povedať a už sa neozve.
@saslavka73 No to su,ale ludia so vzdelanim maju niekolko nasobne viac ako sme zarabali my dvaja.Tak pocitaj ze ked tu zarobi manager, ITckar okolo 4000 eur v Svajci to bude okolo 12,000 .
@ostorha A čo?
@ramzes1980 ešte raz , do mojich príjmov ťa je nič. Bavíme sa o zamestnancoch . Obchodný riaditeľ vo veľkej spoločnosti v BA má mesačný príjem 8-10 tis eur v čistom ( známej spoločnosti ), IT čkári kvalitní , vývojári majú úplne bežne 4500 eur v čistom , dobrí obchodníci s nízkoobrátkovým ale drahým tovarom tiež , právnici zo špičkových kancelári v TPP taktiež ...ešte stále to nevieš pochopiť , aj ten audítor pokiaľ je zamestnaný v dobrej audítorskej spoločnosti má toľko .
@ramzes1980 ty si co za opicu, ze pytas predlozenie vyplatnej pasky? :D na to sa viaze NDA.Take veci sa nesmu prezradzat a po druhe,inteligentny clovek nikdy nepyta pasku od cudzej osoby. A ano,aj my sme v DE. 4000eur nie je nic vynimocne pri vzdelanych ludoch alebo ludoch ktori na sebe makaju.Je to tazka drina,ale vymakas sa ak fakt chces.Pohybujem sa v spolocnosti kde 4000eur je este malo.A BA ani Kyska nie su pupkami sveta,vylez uz z toho brloha a spamataj sa.
@ramzes1980 Dovolím sa zamiešať. 4500 ? Bavili ste sa o 4000. Nikde nebolo napísané či je to v čistom alebo v hrubom. Zase také slovenské......... povedala 4 sused povie 4,5 a dotyčný sa dozvie, že zarába 6 a ani o tom nevie.🙂
@ramzes1980 Preco nechces pochopit,ze su aj na SK ITckari,ktori zarobia? VIes,nieje itckar ako itckar. ITckar moze byt T systemovsky radovy zamestnanec,ktory spravuje router na filialke, aITckari mozu byt testry. A potom programatori aj tych je X levelov,schopnosti,operacnych systemov.Firiem atd.Nemas predstavu kolko maju medzinarodne IT firmy obrat.Biiliony eur,ano dobre citas.CO tam nejaky 4000tis eur plat pre pracovnika na SK,to je ako pre teba 1 EURO pre take firmy.
Pytas sa jej vyssie,ze ked nie je zamestnanec,ci je riaditelka?A vedela si,ze moze byt subezne riaditelka aj zamestnanec?Riaditel je predsa normalna pracovna pozicia na kontrakt.TO vsak neznamena, ze ej aj napr akcionarkou.Este stale je to zamestnankyna,hoci je vyssie v hierarchii.Urob si v tom poriadok prosim ta,a neries kolko zaraba a akovyzera jej paska.AJ keby mala 200eur mesacne,aj tak ta je do toho nic.

@maminuska Ja sa ti skôr čudujem ako málo ľudia zarábajú. Že sú ochotní to vôbec za tie prachy robiť. Alebo že z toho vyžijú.