Financie v domácnosti
Dobry deň, rada by som sa chcela s niekým Poradiť...mam stvorrocneho syna a s biologickym otcom syna som rozvedená ..po dvochodvrozvodu rozvodu so si nasla priateľa, ktorý. Je u mna každý zdy víkend od piatku do nedele, niekedy pride aj cez tyzden..problem je vtom, ze mi za pol roka nášho. Vztahu urobil. Dva nakupy potravin malemu kúpil dve knizky a boli sme raz v kine. Pred dvomi tyzdnami som zistila Ze jeho mesacny prijem je styri tisic eur...nvm ako mu mam povedat aby mi zacal Prispievat kedze U mna trávi. Dosť. Čase a neprispieva na nič ...prosim o radu ako ho nakopnut a naozaj blbe kom2ntare. Si neprosim...
@ramzes1980 normálne z teba nechápem 😲
na do pipiny motykou ... ideme si tu teraz platy zavidiet :(
@ramzes1980 jj, dobre veru, nikdy som netvrdila opak 🙂
Načo tu riešite tie 4000e? Osobne co poznam ludi na Sk vacsina ma pod 1000e v Ba ale napriklad mami šefka mala 4000e neviem ci v čistom to je uplne jedno Na Sk su aj milionari sukromne firmy niekto je šikovny iny je mafia/politika korupcia tak ako asi všade na svete. Ved vidite aj na mk mlade mamicky zo skoly rychlo do manželstva krasny dom umele nechty kazdy mesiac inak predlžene vlasy ..4kočiky pri jednom dietati 😆Čim drahši kočik tym lepšie 😆Tak urcite ten muž musi zarabat dobre.Nadštandard. Tu ale ide o to že frajer chodi vikendovat k priatelke ktora ma dieta ..aj keby mal minimalny plat mal by sa snažit pomahat prispievat a nieco aj priatelke dopriat.
tak ako, pán auditor sa vyjadril ?
@cacianka Ozaj to aj mňa zujíma.
@saslavka73 je nás tu oveľa viac, čo sme v dobrom radili a podporili, tak sme aj trošku zvedavé. či je to zlé ?....
@cacianka Veď som aj ja zvedavá
Mile zienky ozyvam sa až Dnes ...s priatelom som sa zacala baviť o financiach a hospodareni, bolo ťažké o tom hovorit, keďže temu financie vždy obchádzal. Spomenula Som mu, že keď je u mna v byte a je to niekoľko dni v mesiaci (od min 8 - do max 14 az 16) tak primerane k tomu by mal prisievat na domacnost..povedal ze mi da na enrgie mesacne 100 eur a ze nas raz do mesiaca niekam vezme. Este dodal, ze bude platit internet a malemu raz do mesiaca kúpi drobnost..ocakavala som ze mi povie ze prispeje viac ale mozno casom...samozrejme som nemohla dat najavo ze viem kolko zarába. Postupne vas budem informovat ci k danej zmene doslo..dakujem za podporu a rady...kludne vyjadríte nazor co si o tom myslite
@ronny311 stingy git....
@ronny311 Mne osobne sa toto velmi nepaci, ako zareagoval. Akoze dam ti, ale len tolko, kolko uznam za vhodne a na to, co sa sam rozhodnem? Ani sa nespytal, ake mas vydavky? Ziadna diskusia? Ak sa takto prejavuje aj v inych oblastiach, tak to s nim budes mat tazky partnersky zivot.
ze si zacne hladat inu prisvaku...do bude casom. Tu si si zarubala definitne.
@ronny311 casom ta to bude zrat este viac.......
@obsadenemeno myslis??
@ronny311 ano, taka je ludska natura......
Eeeeh, podla mna je to cudne, to co je za vztah, kde sa davaju pravidla typu 'raz za mesiac vas dakde vezmem', 'raz za mesiac kupim malemu daku drobnost'. Podla mna je to zdvihnuty ukazovak, excelovsku tabulku ci sa mu oplatite, nahodou nevyrobil? Sice mozno zhodnoti az po celom kvartali 🙄
@ronny311 tusim si pisala, ze by ti to vychadzalo tak 15O mesacne, keby ti dal, nie? nevychadza to teraz tak? ale ked uz vies, ze zaraba nadstandard (hoci to cislo je podla mna zmatocne), tak sa ti uz mali? ste spolu pol roka. podla mna dat ti pomerne velku cast na energie (kolko mas mesacnu reziu? 200? ) je OK. skor ste mali riesit tu stravu a podielanie sa na nej ...
Nenechaj sa zaslepit tym, ze ti hadze omrvinky v podobe raz za mesiac alebo raz za tyzden. Prvy krat ti nieco kupi, zaplati, a potom zabudne. Bud nech prispieva spravodlivo, podla toho, ako konzumuje, alebo nech si zije sam u seba a vy sa stretavajte vonku v parku na prechadzke. Prestan ho zivit, ked dobre vies, ze on ma na to, aby uzivil seba, teba, a desat dalsich ludi.
Ja sa ti čudujem ,že oňho ešte stojíš , stačilo by mi vidieť ako zerie tie zhnité banány a obieha stánky kôli 20 centom a to by som radšej bola do konca života sama, ako s týmto cudom.Ale tak ja som iná povaha .Niekto sa potrebuje riadne potrápiť ,niekto to porieši hneď v zárodku.
Akoze cert ber, aky ma prijem, ten tu vobec nie je podstatny - podstatny je jeho postoj a ten je velmi zvlastny, mne pride ako by sa triasol o to, aby nahodou si ho neobrala ani o kusok, tam nie je ani priestor na dake spontanne radosti atd. Podla toho, ako zareagoval, je to typicky stingy git, ako uz bolo spomenute alebo teda prachobycajny lakomec. Toto robi na zaciatku vztahu? Pockaj si o par rokov...
@ronny311 a ja si myslím, že je to v prípade tvojho priateľa veľky posun k lepšiemu. Neberiem ho totiž ako "normálneho" chlapa, ale človeka,ktorý má jednoznačne jemne povedané chorý vzťah k peniazom. Možno je len obyčajný lakomec, možno v predchádzajúcom vzťahu narazil na nejakú zlatokopku, nevieme čo je za tým. Presne ako píšeš,daj tomu ešte čas. Zistíš, či bude tieto pravidlá (ktoré si sám určil) dodržiavať,alebo prídu vykrúcačky. Uvidíš, čo u neho znamená zobrať vás niekam - jedna večera v najlacnejšej reštike, alebo predĺžený víkend s wellnes, drobnosť pre syna kinderko alebo niečo hodnotnejšie, s výberom čoho si dal aj trochu námahy.
To sa mi nepáči, že nás niekam vezme............. No len či vy jeho vezmete.........
Ale ok uvidíš, ak Ti je s ním inak dobre, treba skúsiť. Možno budeš prekvapená. Ale neuspokojilo by ma to.
aj mne ´by viac rezalo, keby nakúpi všetku svoju drogériu, nejaké čistiace a pracie, ved to používaš aj kvôli nemu vo zvýšenej miere, urobí nákup potravín pred každým víkendom najmä to čo konzumuje on a aby nevyžieral tvoje zásoby, a hlavne sa zaujímal aké máš priemerné náklady aby adekvátne prispel minimálne 1/3 alebo aspoň 1/2. a to že vás niekd vezme a niečo drobné kúpi malému by malo byť bez rečí a kecov, cewlkom nenásilne a ústretovo samo od seba.
lebo on to berie že ti dá 100 a má full servis, permanentka ako do wellnesu...... to že ty míňaš svoju energiu (oveľa viac varenia, prania, upratovania, nákupov to by mal pomôcť alebo minimálne kompenzovať pozornosťou pre teba a syna, nejakým pekným programom)
nenechaj sa opiť rožkom...
@ronny311 ono to nevyzerá dobre aj tak. Teraz ti možno aj dá to, čo ti sľúbil, ale bude mať možno nejaké očakávania. Veď uvidíš ako to bude časom, ale buď v strehu aby si zasa u teba tým, že "platí" nenárokoval na nejaké obskakovanie jeho veličenstva... ak by si pozorovala nejaké náznaky takéhoto správania, radšej to ukončiť.
Hmm no uvidiš či sa bude ozaj snažit .100e lepšie ako nič Ale to že raz za mesiac vas vezme von to je fakt .. sa chudak premôže .? Hej čo chceš ved som vas zobral tento mesiac na zmzrlinu nešpekuluj do septembra nemáš narok na viac.. 🙈Ozaj ti chce len dat omrvinky aby ti nimi zapchal usta. Držim palce aby sa mu ta aktivita raz za mesiac zapačila na tolko aby ju opakoval aspon 2x za mesiac Kym nie ste manželia nemate spolu dieta iba tie vikendy možno ti to takto bude vyhovovat. Alebo stretneš lepšieho a tohto zahodiš ako horuci zemiak.

@dilino nech sa ti páči, btw. si fakt smiešna