Finančná podpora od partnera
Rozmýšľam nad tým, ako sa postaviť k tejto situácii, nakoľko mi je tá situácia cudzia, ale na druhej strane by mi to aj padlo vhod, tak mám dilemu. Som rozvedená s priateľom cez 2 roky, nežijeme spolu, ani nemienime, každý má svoje bývanie. Normálny triezvy vzťah bez extrémnych očakávaní, neplánujeme ani svadbu, ani deti, žijeme tu a teraz, stretávame sa cca 2x za týždeň, ako-kedy, každý má svoje povinnosti, vyhovuje nám to takto obom. Snáď sa to tu nestretne zas s vlnou odsúdenia, jednoducho nie sme rodinné typy ani jeden. A k veci: Priateľ mi niekoľkokrát ponúkol pomoc a to akúkoľvek, jednoducho spraví všetko, čo bude v jeho silách a možnostiach keď si poviem a keď budem potrebovať. Samozrejme aj finančnú, vraj mám iba povedať, ale ja neviem odhadnúť nejakú správnu mieru alebo neviem ani vôbec ako to akože mám od neho pýtať? Doteraz som od nikoho nič také nepotrebovala, žiadnu podporu, ani finančnú ani nijakú a je jedno či je to frajer, či iný rodinný príslušník, tak fakt neviem, ako zrazu mám s niečim takým vyrukovať. Na jednej strane mi hovorí, ako ma obdivuje a aj preto sa do mna zaľúbil, že som sebestačná a že od chlapa nemám žiadne očakávania a zrazu mi ponúkne toto. No tak ma jednak zaskočil, lebo sa mi tá myšlienka nejako bije, alebo ma ozaj tak ľúbi, že chce urobiť pre mna všetko. Ale neviem si to predstaviť v praktickej rovine, čo mu mám dať do ruky šeky, tu máš zlato, chod mi to zaplatiť? Alebo čo..chod mi nakúpiť veľký nákup na týžden??? Alebo kúp mi tieto topánky? (sám od seba mi veci kupuje, to je v poho, no ale on stále tvrdí, že sa musím mať pri ňom dobre, tak preto mi ponúka akúkoľvek pomoc a podporu) neviem....ak ste mali podobnú situáciu, napíšte
@saxxxana no môže,len si neviem dosť dobre predstaviť, kedy by to stíhal, kedže ani my sa z viacerých objektívnych príčin nemôžme vídať častejšie a za seba poviem, že všetkého veľa škodí, čiže ja ho nepotrebujem mať za zadkom 24h. denne, to by asi už dávno omrzel a ja jeho asi tiež. a keďže máme pekný a nenútený vzťah, ktorý je stále ešte vášnivý, úvahy smerom k iným ženám vylučujem. (aspon nateraz a v tejto životnej fáze). inak ale neviem, čo si svojim príspevkom chcela povedať, pretože ja rozdiel medzitým, koľkokrát sa vidíš v týždni s frajerom nijako nedávam do súvisu s inými ženami. ide o kvalitu vzťahu nie častosť.

Ak vam obom takyto vztah vyhovuje, tak je to ok. Peniaze ako cash by som na tvojom mieste neprijala, ale poziadala o pomoc pri odvoze nakupu, pripadne brnkla, ze vam chces uvarit nejake jedlo a nadiktovala zoznam, nech to kupi a prinesie.
My sme s manzelom takto fungovali takmer od prveho dna a necitila som sa vydrziavana. Dokonca, ked u mna zacal prespavat parkrat do mesiaca, navrhol, ze mi bude prispievat pevnou sumou na domacnost (to som zila v podnajme). Okrem toho stale platil napr. vacsie nakupy a vecere. Ja som zas doma varila a pod. Jeho "prispevok" som normalne odkladala, a ked sme zacali spolu byvat, kupila som z toho nasu prvu spolocnu vybavu (sakramentsky drahy hrniec). Doteraz je aktivny v tychto veciach, raz donesie cokoladu, raz ranajky do postele, raz hodinky. Proste nevyzadujem, ale ani neodmietamani sa necitim divna, ked ma zahrna pozornostou. Jeho to tesi, mna to tesi. Odporucam skusit aj tebe 🙂.