icon

Finančné problémy pri spoločnom bývaní

4. jún 2025

Čo si myslite o tom keď muž pracuje v zahraniči a nechá nezamestnanú ženu doma a nenechá jej žiadne peniaze ? Momentalne si zhaňam prácu a teraz sme sa ešte len sťahovali.Je správne pytať peniaze od rodičov keď už byvam s priatelom ? Povedal ze ked budem potrebovat peniaze ze mam mu napisat ale mne to je blbe od neho pytat ,keby mi nechal sam tak to je ine,ale tak si on odisiel a ja sa mam starat ako chcem tak mi to z toho vychadza…normalne rozmyslam ze docasu pojdem naspat domov kym si nenajdem prácu lebo nemienim stále od neho pýtať..

marsmykkok
4. jún 2025

A? On ma skade vedieť či nemáš napríklad úspory? Však si nájdi prácu alebo pýtaj od neho alebo od rodičov alebo od koho chceš, peniaze nerastú na strome, bud si ich zarobíš alebo budeš na niekom finančne závislá. Podporu nemáš ked si nezamestnaná?

viestta
4. jún 2025

Je uplne jedno na koho ukor budes zit, ci na ukor rodicov alebo na ukor priatela.

dagas
4. jún 2025

Sťahovať sa bez toho aby si mala peniaze na život nieje úplné rozumné 😏.

januska12323
4. jún 2025

Sám ti povedal, že máš pýtať keď nemáš. Od neho ti je blbé pýtať a od rodičov ťahať nie? Prečo ste sa sťahovali keď nemáš z čoho žiť?

colsami
4. jún 2025

Teraz ste sa este len stahovali, "uz" byvas s priatelom. No ano, asi to nie je zatial taky vazny alebo trvaly vztah, ze bude zivit frajerku, ja neviem, mne by prislo trapne pytat od jednych aj druhych. Tak osamostatnila si sa, a clovek pocita ze to budes nejako financovat, svojim dielom. Praca, podpora, brigada, uspory... Uz akokolvek. Ale nie pytanim vreckoveho, ako dospela samostatna osoba 🙈

veronicka1901
4. jún 2025

Zvycajne nebyvam taka razna, ale naozaj, predpokladam, ze si dospela, naozaj nemas ziadne uspory? Normalne neviem, co dalej napisat. Lebo asi sama vies, co by si mala spravit - najst si pracu a to velmi rychlo.

wade
4. jún 2025

Muz (manzel) by samozrejme nemal - ale je to len tvoj priatel. Pokial nemate inu dohodu (ze si ta vydrziava), tak si samozrejme zodpovedna sama za seba a za svoje financovanie. Bud pracovat, alebo ist prosit.. len - ziadne peniaze nie su zadarmo. Vacsinov taketo dary za nieco vymenis (a urcite to nie je dobry start na zaciatku vztahu).

maca1984
4. jún 2025

Osamostatnila si sa bez peňazí, práce a čakala si čo ?
Ok, povedal ti že si máš pýtať peniaze, ale ja by som sa skôr pod zem prepadla ako toto urobiť.
A to isté pri rodičoch.
Lebo to nie je že mala si veľké výdaje, nevyšla si s peniazmi, potrebuješ dočasne požičať.
Ale tak ja som ja, ty si ty.

olimuc
4. jún 2025

Nemas muza, ale priatela. Nemas pytat ani od neho peniaze, pokial nie si platena spolocnicka a ani od rodicov … mas ist makat hocikam. Ty si sa neosamostatnila, len chces zmenit zdroj penazi. Pytat mozes skusit od hocikoho, ale ked Ti frajer nic neda tak sa ani nemozes stazovat

sense
4. jún 2025

Prečo si išla bývať s priateľom keď na to nemáš? ak si skončila školu prečo nepracujes? Čo by si robila ak by on o pracu prisiel

lucka_ke
4. jún 2025

prečo nepracuješ? rodičia ťa tiež nebudú živiť

domkakvet
4. jún 2025

Nepytat od nikoho, ale hladat si robotu, ci kolko chces byt nezamestnana, ak nemas ani podporu uz si viac ako pol roka nezamestnana.

anna777115
4. jún 2025

Priateľ, nemá na teba žiadnu vyživovaciu povinnosť.

pikachu999
4. jún 2025

To ako vážne takáto otázka? By som ho poprosila aby mi poslal ja neviem aspoň 200 e

gab1sol
4. jún 2025

Keď muž/manžel, tak samozrejme peniaze by mal nechať. Ale je to len priateľ. Ty si zodpovedná sama za seba. Evidentne nemá problém ti dať peniaze, ale prečo by to mal robiť? Keď nemáš, pýtaj, ale neber to ako samozrejmosť, že ti má nechať peniaze.

alickapusinka
4. jún 2025

prečo nejdeš za nim do zahraničia.

vkatush
4. jún 2025

Ty nie si je jeho nezamestnaná žena, ty si jeho nezamestnaná frajerka. Nevidím dôvod, prečo by ti mal dávať on peniaze na život.

Od rodičov si odišla, chcela si sa osamostatniť, ako si odišla, keď nič nemáš ? Žiadne úspory, brigádu, robotu, čo si čakala?
Chceš ísť naspäť k nim a sa priživovať, oni budú platiť tvoje účty, jedlo, potreby?

Ak si práve skončila školu, okey, možno dokážem pochopiť, inak nie.

lienka.7
4. jún 2025

@autorka ale priateľ nema povinnost sa o teba starať ...

tiezjedna
4. jún 2025

Sťahovanie bol čí nápad? Pretože ak priateľov, ktorý vedel, že si nezamestnaná a teda bez peňazí, tak potom asi počítal s tým, že si ich nenakreslíš... že ste si neupresnili, ako mienite fungovať, to je druhá vec.

margotka17
5. jún 2025

To akoze teraz v spoločné nasťahovanie kto zaplatí nájom a energie? Ty nemáš, od neho pýtať nechceš, od rodičov tiež, prácu nemáš 🤔. ..., že by si nastúpila do práce bez váhania, čo budeš robiť, len nech máš príjem nehrozí? Veď zober hoci akú brigádu.

zmrzlinka2021
5. jún 2025

A čo robíš keď nepracujes?

minenkaa
7. jún 2025

A vy sa nerozprávate? Byt kto platí ,možno si mysli,že je medzi vami taka láska ,že z nej dokážeš žiť

solvina88
8. jún 2025

Tak trebalo povedat: nepracujem(dufam,ze len docasne) mozes mi tu nechat nejake € pokial si najdem pracu? Cca 100 na tyzden? Praca sa da najst rychlo.( Dobre zaplatena nie tak rychlo) Ale kedze snad nie si neprisposobiva alebo leniva tak treba niekde zacat. Respektive ak je to manzel...tak aky je problem si dohodnut nech ti automaticky posle peniaze kazdy mesiac? Vsak ked lravuje v zahranici....Chlapi nemaju vestecku gulu a nevedia co si zeny myslia...

nanina7
10. jún 2025

Vy ste sa o takýchto veciach nerozprávali ako to bude? Proste ste do spoločného bývania skočili? Je jedno či je to priateľ alebo manžel. Ak to vedel mal by ťa podržať. Mal sám navrhnúť koľko ti pošle, aby si sa nemusela prosiť. Veď to bude len na chvíľu. Tiež zaujímavý postoj rodičov...

marca12
10. jún 2025

Dalsi dvaja nevyzreti ludia,ktori sa nevedia spolu ani rozpravat,ale idu spolu byvat. Vy sa nerozpravate o tom,ze nemas uspory,ze potrebujes peniaze? Kazal ti pytat si,tak si pytaj. Aspon uvidis,aky je to priatel. Ci bude zgrlos alebo ta podpori v case,kym si bez prace.