icon

Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe

srbskaprincezna
13. dec 2021

Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38

karolinakr
13. dec 2021

@negymama zjedol tašku pukancov, nedal jej ani jeden a vypytal si dalši 🙂

negymama
13. dec 2021

@karolinakr zlaticko. mat v 28 takeho synacka, sen kazdej zeny 😅

cubo2
13. dec 2021

@makova333 ak by predsa dala na nase rady, vrati sa na Slovensko a on jej posle domov ruze lubostny list, potom ona sa vrati za nim do Srbska a ostane tehotna.. to by bola Evitovka :D na Vianocne citanie ako stvorena

negymama
13. dec 2021

@cubo2 len aby na tomto plane C dnes v noci nezapracovali 😔 och. dve muchy jednou rano. Oslicek ostane s dietatom s srbsku a trasieme dalej...

makova333
13. dec 2021

@cubo2 ...a zili spolu stastne az do prazdnej kreditky 😀

marcellka32
13. dec 2021

Sa tu píše nejaká kniha? Spolu ju aj dáme dokopy 🙂
Ale vážne...autorka bola si hlúpa, keď si mu dala toľko peňazí, lebo si vedela, že to nebude chcieť vrátiť, nevadí...na tvojom mieste sa potichu zbalim a odídem na prvé lietadlo, vlak, či bus či ako na Slovensko a začneš tu svoj kľudný život...alebo s ním ostaneš? Prečo???

0silvia0
13. dec 2021

@falbala132 pripnut sa vies aj zapnutim ikony zvonceka vpravo hore, budu ti chodit upozornenia k diskusii

leni1977
13. dec 2021

@srbskaprincezna toto má len jedno riešenie, vyjasni si s ním tie peniaze, uvidíš čo ti povie, samozrejme k veci a nie sladké reči, buď silná a nenaleť mu nato, ak by to dopadlo na figu a nechcel vrátiť, smola, treba tie peniaze oželieť, zbaliť sa a odísť, takémuto chlapovi nesmieš už dať ani cent. A najmä to zobrať ako ponaučenie do budúcna.

negymama
13. dec 2021

Tak v januari si odisla do zahranicia, predpokladam ze UK, lebo si spominala kurz AJ, o tri mesiace na to , marec, april si spoznala tohoto chlapka zo srbska - preslo 8 mesiacov a ty si v dalsej krajine s tym chlapkom a das sa vyciciavat.

Pritom subezne obaja pracujete a zarabate peniaze, dokonca v tej istej firme, takze predpokladam, ze je podobne ohodnoteny. A on nema na fitko, kino, solarko a podobne blbiny, ktore si clovek uziva, ked uz ma ostatne veci financne vykryte...

zato ty mas aj s tym vyciciavanim. nasporene, odlozene a este mu poziciavas. Otvor oci dokoran MOZOK NIE JE MYDLO... to sa ti neminie, ked ho budes pouzivat.

karolinakr
13. dec 2021

A čo on vlastne robi, ked nema na najom a decku na pukance a čiapku?

negymama
13. dec 2021

@karolinakr on robi v tej istej firme ako ona, urcite ma zarobok ale co by ho minal, ked ma krasku zo slovenska, vezme syna v kine vytiahne prazdne vrecka, urobi sa blby, a ona "gentlemanovi" zaplati kino aj 2x big pukance pubertakovi... no nebude trapna, ked uz film bezi zeano.

bosorka2302
13. dec 2021

ja neviem co tie slovenky laka Srbsko :/ Ved jasne ze kopec srbov si hladaju slovenky co ich budu zivit, neviem ci aj viza nezavazia ze ziskaju ak by sa ozenili

via88
13. dec 2021

Povedz ze chces svoje peniaze anpotom ho posli do certa. Vazne.

alzbetka83
13. dec 2021

Držím palce,nech ti vráti peniaze a rýchlo preč...

martinkatinka
13. dec 2021

Ako si dopadla??

negymama
13. dec 2021

nechcem byt zly prorok, ale ona tie prachy uz nedostane. ako opisala tu scenu, ze najprv povedal ze uz peniaze ma na ucte. a potom zahovoril ze nie, ze musi ist urobit cirkus do banky / no jasne v banke sa zlaknu a daju mu to, co nema na ucte, A ked ich ma tak zase cirkus netreba robit/

a medzitym len je ticho a rozdava pusinky a objatia na ukludnenie obete, nech sa prilis necuka. To vyzera na ferove vratenie penazi, tu mas vdaka a dnes ja pozyvam do kina a kaviarne??...no to isto.

negymama
13. dec 2021

skor tipujem, ze autorka tu pride fnuky fnuk, ako sme jej milacikovi krivdili, ze on strasne chcel tie peniaze vratit ale stalo sa mu nieco hrozne /vsuvka - srdcervuca balkanska story/ 😵

bosorka2302
13. dec 2021

@negymama ja nechapem co na tych srboch vidia 🙂 uz ked som v anglicku tak nabalim anglicana aspon ale nie tretotriedneho srba

negymama
13. dec 2021

@bosorka2302 no myslim, ze autorka s tym zmyslanim a nesebavedomim by zbalila vychcanca kdekolvek na planete. Oni tie vyzirky maju na take typy cuch.

sashabb
13. dec 2021

Mňa by zaujímalo odkiaľ vediel kolko máš peňazí, a že mu budeš môcť požičať na auto?

negymama
13. dec 2021

@bosorka2302 kazdy clovek dava signaly na zaciatku vztahu. z nej priamo crci ten strach niekomu povedat nie, zavdacovanie sa do sebaobety, strach ze ked nieco odmietne, nebudu ju mat radi... atd. toto je velmi zneuzitelne a ju nezneuzije, len ten kto vyslovene nechce.

Ona sa este moze spamatat, popracovat na sebe, malymi krokmi si vybudovat sebauctu a vedomie, ze ma hodnotu cenu a zasluzi si lasku aj s tym, ze nieco odmietne, co jej vadi, alebo co nie je s nou v sulade. Mozno mala taku vychovu, ze si vsetko musela zasluzit a rodicia ju nemali radi len tak, bezpodmienecne , za to ze je ich dcera.

miskamicha
13. dec 2021

@srbskaprincezna podla mna tie pebiazenuz nevuvidis. Ak si vedela aky je naco si mu poziciavala???????

shinon258
13. dec 2021

@srbskaprincezna ja si myslím, že tie peniaze už neuvidíš

bluka2
13. dec 2021

Myslím, že je pravdepodobnejsie,že sa ti v tejto diskusii vyzbierame 4000 ako to, že on ti ich vráti.
Ale inak áno, prevod mimo eú moze trvať aj týždeň dva

eskop
13. dec 2021

@srbskaprincezna v živote nikdy si nič nezačínat s balkancom
Viem o com hovorím.. mna môj ex tiež pekne ,,skasiroval,,za 3roky

bluka2
13. dec 2021

Dodatok: myslím, že ti ich nevráti, lebo je debil a nie preto, že je Srb

negymama
13. dec 2021

@bluka2 toto napisala autorka, velmi to nesvedci o tom ze peniaze su na ceste, tvrdil jej ze piatok pridu, nie ze piatok odoslu...

"Avšak v sobotu mi povedal, že mu peniaze, ak som ho správne pochopila už prišli na účet a že mi ich vráti. Mala som však pocit, že trošku znervóznel, ako by sa nahneval, že som sa ho na to spýtala. O 20 min na to keď sme prišli domov mi povedal, že "Nechápem, prečo mi tie prachy ešte neprišli na účet, pôjdem do banky urobiť cirkus v pondelok". Nechápala som ja, keď mi pár minút tvridil, že prišli. Reagovala som že to myslíš nejaké iné prachy že? Ot vtedy už nereagoval

kakakina
13. dec 2021

Presne ako hovorí
@eskop , utekaj čím skor! Viem o com hovoríš .Ale najprv nech ti vratitvoje peniaze

cubo2
13. dec 2021

@eskop a to ti balkanci su take lenive vyzierky?

leni1977
13. dec 2021

@cubo2 nie je tam bohvieaká životná úroveň a toto je pre nich najľahší "zárobok", využiť cudzinky