Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@kp7333 jasne, my sme si prečítali autorku a správanie ex.. Podľa autorky.. Tak sme sa mohli vyjadriť k tomu.
Ale to nám vbc nedáva právo ju súdiť robiť závery a neviem co.
Prišla tu autorka s problémom chcela počuť rady a názory.
Keďže neviem nič za tým.. Nebudem jej písať predsa ze na co ma tri deti, a ci rozbila rodinu.. Nebudem urážať písať svoj názor na to..
@kp7333 zmazala som preto, lebo sa nedá vymazať celá diskusia.
Stačí že chlapec vyrastá bez otca a ešte ti je málo keď mu pošle 2 eura na zmrzlinu 😞smutné ...všetko vyčítas uplne.
Stačí keď si to vykomunikuje tvoj muž s ex ...im to asi vyhovuje tak načo riešiš prosím ťa
@kristinapetronela prekrútila si to. Napísala, že neposlal? Ja som to pochopila tak, že mama mu odmietla dať, nech pýta od otca. Asi ani ja nepustil deti s kamarátmi vonku, lebo otec im nekupil topánky. Lebo to mám vraj platiť z výživného.
Veď dobré poslal ,ale terajšej manželke to vadí ... Ona asi nevie čo je to byť slobodná matka !
Aj tak pravda bude niekde uprostred
@kristinapetronela este som nevidela nikoho takto prekrutit vetu ako si to prave dokazala ty 😂 a to tu zeny toho predviedli slusne mnozstvo 👌👌👌
Prepac, ale z tvojich prispevkov citit hnev a frustraciu. Obavam sa vsak, ze svoj hnev smerujes nespravnym smerom. Ano, narobil si deti, musel pocitat s tym, ze sa bude treba starat. Respektive vsetci sa musite starat. Ex o jedneho a ty s muzom o 3+1. Tu nepomoze sa stazovat, ani viest zabomysie vojny, treba sa postavit vzniknutej situacii celom a zatat zuby.
Ja som nič neprekrutila ...rieši kraviny miesto toho aby pekne zazvonili a išli spolu na kávu a na zmrzlinu alebo aby dával ešte otec vreckové ... Veď 8 rocny je veľký chalan ...stále hovorím ona nevie čo to je väčšie dieťa koľko toho potrebuje.ale zistí a potom tu bude zase vypisovať ....
ja si spomínam, autorka, ale to si už vymazala, že tam padla z tvojej strany aj kritika toho, že matka vám ho nechce dať. a teraz píšeš, že dáva, ale žiada dodržiavať časy. to je ale predsa úplne prirodzené. ak ho máte vrátiť v nedeľu o 18:00, ja sa jej nedivím, že ho chce o 18:00, pretože v pondelok ide chlapec do školy a potrebuje sa pripraviť, prípadne okúpať, či po 2-3 dňoch mimo možno zahrať sa so svojimi hračkami, čo má doma a zrazu je 20 alebo 21 hodín a musí ísť spať. ak ho donesiete o 19:30, tak matka má problém, lebo chlapec chce stihnúť všetko. píšem z vlastnej skúsenosti, kedy ex po dohode, že prídu o 17:00, posúval čas na trikrát a napokon doniesol dcéru aj o 21:00. samozrejme, potom bolo nervné dieťa, lebo nič nestihlo, vzápätí aj ja. čiže ja sa jej nečudujem, že chce dodržiavať časy.
@kristinapetronela tie dve eura moze dat na zmrzlinu aj mamicka ;) zase nerob z nej chudinu. Jej to nevadi ze jej syn nebude mat? a este v nom vyvolava tieto stavy a vycitky, otca vydiera, ze "syn bude za chudaka pred detmi", "nebude mat", "nepojde"... lebo otec. Ja by som povedala lebo **** matka. Urcite ta zena nie je slobodnou matkou len tak zo srandy :D a vyzivne dostava a vobec nie male. To ze pyta naozaj na kazdu prkotinu peniaze, je priam trapne. Jedna vec je na drahsie veci, vylety ale bezne nakupy, zmrzlinu :DDDD trapne... chuda deita s takou matkou zakomplexovanou
@kristinapetronela áno, presne. chlap si to s ex dohodnú a zjavne im to vyhovuje, keďže chlap nič nerieši. rieši len a len autorka...
@simca06022011 ak je to tak, že pýta polovicu aj za zmrzlinu, áno toto je trápne. ale nepoznáme vyjadrenie druhej strany, ani mužovo. možno je to všetko úplne inak, než tu hentá vypisuje. a nie možno, ale určite. čo myslíš, prečo tie svoje nezmyselné komentáre pomazala? lebo tam trepala piate cez deviate
Ona už si ani nepamäta co píše ... Preto to zmazala ...ako je mi ľúto aj tej ex ,predstavte si príklad že sa jej pokazí chladnička ,to je hneď 300 eur fuc. Ja sa ani nečudujem že si pýta keď je na všetko sama a vidí ,že chlap pracuje v zahraničí tam je iný plat ako tu .veď ona by si to s ním tiež možno rada vymenila. Som zvedavá ako by vyzil z takých alimentov
@kristinapetronela tejto ex ti luto byt nemusi, ta isto bude pytat aj na tu chladnicku😀
Toto tu ale dopadlo,pretočene úplne naopak
@kristinapetronela ako, dobre ex sa pokazi chladnicka a co s tym ma nova zena alebo muz.. no a? ked sa mne doma aleo mojej babke pokazi chladnicka tak co?
Zase netreba tu robit neviem aku dramu za toto
@panelacikova ano su tu len teorie, ale zase treba povedat, ze to je v kazdej teme, casto sa stava ze sa veci pretacaju uplne naopak :D . Ak je to tak ako pise, co nie je na nas posudzovat (mozno sa tu ta ex nasla niekde a uz sa to riesi doma :DDDD kto vie), tak proste nie je o com. Fakt je ze si to musi riesit chlap. Ja napr. topanky znackove dietatu nepovazujem za luxus, ale nutnost.. na druhej straneneveim aky kruzok by mi dieta muselo robit a aka povaha by som musela byt, aby som dietata takto zhadzovala... proste ta zena si vybija (podla slov autorky) zavist a zlobu na synovi.
Baby, ešte vás to baví? 🙃 Ja stále čakám, že diskusia už bude každú minútu preč, už autorka zmazala všetky svoje príspevky a stále ide argumentovať, že čo hovorila a čo nehovorila. To už takto nemá zmysel, nový čitateľ si nebude môcť vedieť spraviť vlastný úsudok na základe jej reakcií, ktoré sú trochu v inom zmysle než prvý príspevok. V ktorých akože nejde o peniaze, len je v nich celý pes zakopaný... Nie je na tom ani nič zle, keďže tie k životu treba, ale celá táto téma je o tom, ako si rozdeliť "koláč" 2000€ medzi toľko ľudí, aby boli všetky strany spokojné a neboli prieky
@bluka2 preto som zmazala všetko, lebo som nevedela vymazať diskusiu. A preto, lebo sa to tu prekrútilo na úplne inú nôtu.
Ale toto je fakt debilné, že ti diskusiu nevymazu, keď chces...
@cacianka vieš len sama si to napísala keby chlapec ochorel je s ním doma matka na OCR a prijde o príjem a potom keď si znahody popyta viac je za zlú
@bluka2 čo už
nahodou ja som aspon vdaka tejto diskusii zistila ze som na exa moc dobra, musim sa tu inspirovat...budu sa chciet ist cez vikend kupat tak to rozhodne zakazem!
@bambinomio99 a preco matka neda otcovi chlapca trebars aj na tych 10 dni za 2 mesiace co je doma?? Ona by usetrila na strave, aj tych energiach mozno par centov, aj by si oddychla...ale nie, ona trva aj na tom trapnom vikende striktne a dokonca dieta trha od otca cez jeho cas so synom este aj do kostola. CH.O.R.E

@mk22 Myslim, ze v tejto diskusii sa nasli nielen zeny v roli ex, ale aj rozbijacky rodin (chvalabohu nepatrim ani k jednej skupine). Ako to uz chodi, kazda minca ma 2 strany a sudit niekoho podla vyjadreni anonymnej autorky diskusie (ktore medzicasom ktoviepreco zmazala) nam neprinalezi. Na objektivne posudenie situacie by sme potrebovali pocut aj nazor druhej strany. A samozrejme aj toho pana, ktory jedno dieta opustil, dalsie 3 si spravil s druhou zenou a aby ich uzivil, pracuje v zahranici, tym padom mu nezostava vela casu sa ziadnemu z nich venovat. Aj tam mozno prameni dovod frustracie na obidvoch stranach. Len skoda, ze si to odnasaju tie nevinne deti...