Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@dadis ani v kompletných rodinách nemajú deti automaticky všetko. Ked jie su peniaze, musia sa prispôsobiť. Nechápem prečo by chalan mal.mat všetko co si zmyski jeho ex a otec to automaticky financovať. Dostane 200€, minie ich za týždeň na večere v restikach? Jej problem. Co chce ďalej? Niekde tu boli spomínané krúžky. Tie tiez nie sú povinnosťou. V kopec rodinách deti nechodia na nic, lebo na to nemajú... len toľko k tomu. Vyskakuje do výšky prijmu, ktorý mam. Ci vy ked ako rodina mate prijem do domacnosti 1.500€, zvyšok do tvojho (podla teba) predstavovaneho štandardu ti snad doplaca sused ci kto?
@lienka.7 Prosim, uz nemam chut sa k tomu vracat. Svoj nazor som vyjadrila. Podla autorky davaju aktualne na dieta 200+100 mimoriadne. Co je velmi slusne. Navrhujem spisat s pomocou kolizneho dohodu, s novou vyskou vyzivneho 300 (cize de facto o ziadne zvysenie nepojde) a nepreplacat mimoriadne naklady. Zbytocne to vyvolava medzi nimi dusno. A rovno otvorit pri tejto prilezitosti rozsireny styk s otcom, tak, aby otec mohol byt pocas pobytu na SK viac so synom, zapisat vsetko do novej rodicovskej dohody, dat na sud a riadit sa dohodou a nenechat sa ovladat exkou. To je moja rada.
@lienka.7 Ved si mala tie prispevky oznacit alebo autorka. Moj nazor to nie je, nic take som nepisala, ani panelacikova (my dve sme boli oznacene za zakomplexovane 😀😀), podla mna je dovod rozvodu irelevantny, aj keby sa matka "k.rvila" alebo otec navstevoval gaybary, pre mna to tema nie je, ja som sa snazila dat rady pre dobro toho decka..ani na sude toto nikoho nezaujima..
Ani v kompl rodine otec neskace ako matka píska..skáču spolu do výšky príjmu.
Tak aj ex, ženy po rozvode, samozivitelky, by mali skákať, koľko im je dovolené.
A nie ze ja chcem synovi model tenisiek zo spike z Prahy tak ex bez kúp doplat skac, zaplať.
To niekt ex po rozvode žijú v tom ze ex je povinný a musí.
Ex je povinný poslať výživné a môže sa z vysokavykaslat na doplacanie.
Nikto ho neprinuti ani ta najväčšia ježibaba.
@dadis čiže platí cca 380€ so všetkým. A neplatí nič navyše. Kdežto on platí 200€ výživné, všetko pol na pol a ešte aj maniere svojej ex. Dajme tomu, že mesačne 300€ s tými drobnosťami ako sú nepotrebné 4.topanky, bunda, pero, atď, ktoré si ex zamenila pojmy dobrovoľne s mimoriadnymi. Plus letný tábor v lete, taška do školy, školské poplatky. To len raz ročne, čo tebe odpadá. Lebo to máš započítané vo výživnom, ako sme videli.
A nedajbože keď si muž dovolí nájsť známosť, alebo založiť rodinu.. Pre niekt ženy niečo nepredstaviteľné.
A potom to začne.. Deti majú ako zbraň, koľko mužov to vzdá, len pre pokoj ženskej nech je kľud a deti nemusia počúvať odkazy medzi rodičmi.
A väčšinou to skončí, utichne keď si ženská nájde chlapa.. Muži sú šťastní ze majú nový objekt kt ich zamestná a prestanú riešiť nezmysly.
@chcemradu Ma platit 400 (ale kedze nie je este pravoplatny rozsudok, tak este neplati).. a mimoriadne naklady tam zaratane nemam...ale ma vyrazne nizsi prijem ako autorkyn muz..ide vsak o to, ze to vyzivne ozaj nepkryva ani polovicu tych mojich nakladov (pricom 99% starostlivosti je na mne)..a viem si to dovolit len vdaka mojmu vyssiemu prijmu. A deti nemaju vyssi standard nez pred rozvodom, len rovnaky ( ex mal predtym vyssi plat). Ak by som mala plat 900 tak treme biedu..lebo len hypoteku teraz platim 430 a po majetkovom vyrovnani cca 600-700eur..ale tato tema nie je o mne. Svoje naklady som davala len ako priklad..
@mk22 To su take prepojate a zovseobecnujuce vyjadrenia. Ak je to pripad konkretnej, tak sa vyjadruj o nej a nehadz prosim vsetky ex do jedneho vreca. Mna toto tvoje vyjadrenie uraza. Ja poznam vela rozvedenych parov a toto som nezazila. Prace nsopak, zeny po rozvode ziskaju novu energiu..
@mk22 ver tomu, že existujú aj ex, ktoré aj keď si nájdu nového chlapa, robia stále prieky 😁 bohužiaľ, poznám takú ženskú.
@dadis píšem.. Pre niekt ženy niečo nepredstaviteľné.. Teba som. Ani ne označila, ani nemyslela.. Tak nechápem čo ťa na tom uráža.. Ze niekt ex sú také?
Táto téma je pre teba zrejme citlivá.. Niekde si to napísala.. Možno preto tak Reagujes.. Opakujem neurazila som ta..
Aspoň vidíš ako sa cítila autorka po čítaní niekt komentov a už chápeš prečo to zmazala.
Teba sa dotklo niečo čo ani nepatrilo tebe..
@lady_hurts jasne, nájdu sa
Boze zeny, preco mate potrebu mat za kazdu cenu posledne slovo a navzajom sa urazat? Je to verejna diskusia, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor a pohlad na vec. Ocenujem prispevky zien, ktore si presli rozvodom a nebali sa podelit (neanonymne) so svojimi nie vzdy prijemnymi skusenostami. Zial ani jedna z nas si v tejto chvili nemoze byt ista, ci raz nebude v ich kozi. Alebo v kozi autorky. Skusme sa z tychto roznorodych pribehov a nazorov poucit a nie sa navzajom osocovat.
A matka sa má len starať ,nič nepytat ,nič nehovoriť .ja neviem ale ak si pamätáte písala aj o moste že v nedeľu brava chlapca .podľa mňa to je normálne ak chce ísť na 1.sv prijímanie treba chodiť viac ,možno otec nemá čas nechce sa mu .nevieme ako to je .ja len podľa seba píšem .matka niekedy viac vysvetlí .nechcem nikoho urážať ani nič no je iné keď si to t otec odsedí a iné keď matka vysvetľuje dieťaťu ..
@kristinapetronela ja si zase pamatam, ze ho chceli oni bravat do kostola ale to pani matke nevonalo...proste ked je chalan u otca, urobit si vlastny program a dovidenia
@kristinapetronela pani ex si neželala! Aby so synom chodil do kostola otec.
Aby bol jej syn videný s inou ženou.
To co si o sebe myslí.. Otec je kto, nejaký hej.. Ze môže iba to, čo povie ona.
Opakujem iný chlap by jej vyčistil žalúdok ze by sa týždeň nespamatala
@mk22 @krajinka opat riesite nepodstatne prkotiny a navazate sa do zeny, ktora sa nemoze branit, kedze ani netusi o tejto diskusii. Diskusia ma nazov "Financovanie dietata z predchadzajuceho vztahu" a hned v uvode autorka pise: "Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu." Myslim, ze k hlavnemu predmetu temy uz bolo popisane dost. Vsetko ostatne su len podruzne, vacsinou umelovytvorene problemy, ku ktorym nepozname stanovisko druhej strany. Naco je dobre odbocovanie od temy a vzajomne utocenie diskutujucich? A uz vobec nechapem utocenie na exmanzelku, ktoru nikto z nas nepozna a ktora tu ani nedostala priestor na vyjadrenie.
@kp7333 opravila som
@kristinapetronela to som mohla, nie?
Prečo si nestopla aj x iných žien ktoré už v polovici riešili úplne niečo iné? Tam si sa prečo nevyjadrila ze načo riešia ze si pán urobil tri ďalšie deti.. Urážali pána, ktorý sa ako píšeš nemohol brániť.. Ci tam ti to prišlo zrejme ôk, ze
@krajinka prepac, ale reagovala som na posledne prispevky a naozaj sa mi nechce teraz prechadzat celu diskusiu, aby som oznacila vsetky, ktore namiesto diskutovania k teme, riesili hluposti a stekali po sebe. A nie, nie som moderator, chcela som len, aby sa to tu strocha ukludnilo. Je mi luto, ak som sa ta dotkla, uz nebudem reagovat, ani sledovat tuto diskusiu, ktora sa zvrhla na suboj diskutujucich (priam sa mi natiska pouzit slovo slepacaren). Kludne si pis, co chces, pokojne sa tu zerte medzi sebou, ja si vypinam upozornenia, nech si zbytocne nekazim vecer.

@mk22 presne, keby nenapísala o príjme exky a nákupe predražených veci, tak ju zdrbu že čo prečo.
Veď napísala základné fakty o ktorých vie, pretože ich ex predkladala súdu, dozvedela sa o nich z bežnej komunikácie ktorú chtiac nechtiac počula, dozvie sa aj od chlapca veci ktoré z neho neťahá vo vysluchovej cimre s lampou do očí.
Napísala základné fakty potom občas doplnila a upresnila, ale neeee, už bola zato sviňa pažrava, čo nedopraje decku a kyda na exku.
Vždy a všade písala že chlapca berie dokopy s jej biodetmi, nerobí rozdiely, má ho rada ako svojho ( čo býva rarita), dopraje mu čo treba, muža v tom nebrzdí, ale už nezvládajú psycho natlaky ex cez chlapca
A keď do prdele spomenie príklad, obyčajný príklad čo si ženy pýtali, tak to obrátia hnusne proti nej.
Sú blejt velebnosti.
Nemám dôvod neverit, veď ktorá normalna žena by takto išla s kožou na trh a tak bohapusto klamala !?
Veď by si nas.rala sama sebe do huby a hnusne by sa jej to vrátilo.
Chápem prečo zmazala, lebo príspevok je tu stále, napriek tomu že viac žien aj ja už 3x som ho nahlásila, nakoľko pointu obrátili ženy úplne naruby. Nechutne, hnusne, šikanozne, akoby bola kur.va čo rozbila minimálne 3 rodiny. To je také ženské, seba pasujú do role nepoškvrnenych a pritom s plamennym mečom naháňajú inú ženu
Toto je už hon na čarodejnice, nie pomoc a poradenstvo ženy ženám