icon

Fyzické násilie na žene

12. apr 2023

Ahojte, možno ste zachytili prípad slečny Rachel z instagramu (doteraz som ju nepoznala) ako škaredo ju napadol priateľ. Dnes sme sa o tom bavili len tak medzi rečou s priateľom, keď mu to vybehlo na sociálnej sieti, a ja som k tomu povedala, že je to niečo hrozné, že neexistuje na svete pre mňa dôvod aby si mohol chlap dovoliť udrieť ženu (aj naopak), a ešte takýmto spôsobom. A ten moj mi s uplnou vaznostou povedal, že “no hej, jedine žeby ho podviedla”.. ostala som len tak pozerať, myslela som že trepol hluposť a ani si to sam neuvedomil, tak som sa ho pýtala či to mysli važne.. a on odpovedal v takom zmysle ze jasne, ze ved keby zena podviedla chlapa tak by ju asi nepochvalil a bol by to padny dovod.. ja som ostala bez slov pozerať, aj mi vysli slzy lebo ma to extremne prekvapilo a myslela som si ze v tomto mame rovnaky postoj, ze zenu ani kvetinou.. on sa divil ze preco placem, ze ved ho predsa nepodvadzam (co je samozrejme pravda), tak ze nas sa take nieco netyka.. aj tak mi ostalo z toho co povedal nevoľno, neviem ci som len precitlivena a riesim blbost, alebo nie..

Strana
z2
oldcountryroses
12. apr 2023

Jaky zlaty... ze ved ho predsa nepodvadzam, tak ze nas sa take nieco netyka.. Je to v cajku... Čiže keby si ho podviedla, tak môže byť. Tiež by ma to mrzelo a asi aj nasralo, ze co to pri sebe mam za "muza".

ckocka
12. apr 2023

Inteligencia partnera je pre mňa doležitý aspekt, takže by som to riešila. Radikálne.

viestta
12. apr 2023

Neexistuje ziaden dovod aby muz tyral zenu, ci uz psychicky alebo fyzicke. Proste neexistuje ziaden dovod, nech by si pan myslel cokolvek, nic, ale naozaj nic nemoze obhajit tyranie. Ked si mysli, ze je nejaky dovod, ktory by toto konanie ospravedlnil, tak by som vazne uvazovala o nom ako cloveku. O cloveku, po boku ktoreho chcem stravit hodiny, dni, mesiace, roky... Byt s clovekom, pri ktorom mam byt v strehu ci mu nahodou nedam dovod aby mi jednu ulepil... Ani ta nevera, nie je dovod aby mi jednu vylepil. Aj keby nahodou k nej doslo, nie je dovod na nasilie, pretoze medzi inteligentnymi ludmi sa aj toto da vyriesit bez nasilia.

sheila121
Autor odpoveď zmazal
stevvvka
12. apr 2023

@sheila121 ziadna zena nema papulu. Su aj rozmaznane, pysne, zlatokopky, hysterky... Vselijake sme ženy, ale vsetko sa da riesit bez nasilia.

blondiee83
12. apr 2023

No, uprimne - toto by ma ako partnerku dorazilo a vazne by som uvazovala o tom, s kym zijem a s kym si liham do postele... Ak si momentalne mysli, ze muz moze zenu zbit za to, ze ho podvedie, aka je sanca, ze si trebars o 5 rokov nebude mysliet, ze ak zena nebude skakat tak, ako povie on, tiez ju moze zbit?
No, dost tazka situacia, ale uvazovanie tvojho priatela nie je v poriadku. Vobec.

gabym
12. apr 2023

Inak tá Rachel.. Videla som ešte predtým nejaké videá, rozhovory s ňou a jej partnerom na nete a poviem vám, že strašne hlupučká žena, dalo sa čakať kedy sa niečo takéto stane lebo už v tých rozhovoroch sa k nej správal maximálne neuctivo.. Jej to bolo očividne jedno lebo sa na jeho rečiach zabávala. Rozprával kde všade ju j*bal (doslova tak sa vyjadril).. Takže chalan nebol ok od začiatku, mala odísť včas a nie podriaďovať sa mu. Samozrejme to čo spravilje hrozné ale z druhej strany má na tom aj ona svoj podiel viny z toho hľadiska, že verejne nechala robiť zo seba chuderu

jana_eyre_2
12. apr 2023

Aha a aké sú stupne u neho? Stačí ak si bude myslieť že ho podvádzas aby ťa zbil, alebo potrebuje mať aj dokaz? Akože toto by bola premna veľká červená, keď to myslel vážne..
Nie, nikto si po papuli nezaslúži..

apolka77
12. apr 2023

No, tak teraz už vieš názor priateľa...dôležité je čo s tým ?
Ziadny plač, ale rázne vyjadriť názor že ani nevera nie je dôvod niekoho napadnúť ...vlastne neexistuje nič čo by ospravedlnilo násilie...tento týpek z IG ktorého absolútne neregistrujem ale ako som vcera citala páchal nasilie na nej viac x kvôli alkoholizmu...čiže žiadny skrat ..
Priateľa sa spýtaj keď ťa podvedie či môžeš na neho poslať chlapíkov čo ho vymaluju...

bessie12
12. apr 2023

Tebe aspoň povedal, že v nejakom prípade by nemal problem udrieť ženu. A mne môj ex povedal, že by to nikdy neurobil a predsa.
Aj keby ho neviem ako žena provokovala, urazala, tak nemá právo ani len na také niečo pomyslieť a nie to este vykonať. Všetko sa vyriešiť v kľude a hlavne bez násilia.

pralinka25
12. apr 2023

neviem no. ak by ho aj zena podviedla tak ju moze opustit naco by ju bil? co by to pomohlo? ak by on podviedol tiez by sa nechal otlkat?
inak keby mi toto chlap zadre urcite by som sa nerozplakala ale rovno mu povedala co si myslim a rozhodne by to bol padny dovod na zmenu partnera. akakolvek hranica tolerovatelnosti nasilia na komkolvek by mala byt nulova rovnako ako alkohol za volantom. bodka. neexistuje ziaden dovod na nikom pouzit svoju fyzicku silu len preto ze som silnejsi. pustil by sa tak aj do o 20 kil tazsieho chlapa? alebo je hrdina len nad zenou a slabsim? kazdopadne moj chlap by na ten rohzovor nikdy nezabudol.
bud rada ze sa vyfarbil teraz

amonet
12. apr 2023

vela tych muzov mlati zenu preto lebo on si mysli ze ho podvadza, lebo ju pozdravil sused alebo predavac v obchode

nika23t
12. apr 2023

To, že to povedal neznamená, že by to aj urobil. Možno len trepol blbosť a sam nevie, ako z neho tie slová vyšli. Neplač, ak máš dobrého partnera, ktorý Ti nikdy neublížil. Podľa mňa by to ani neurobil. A ak svojim konaním vyzerá, že by toho bol schopný, zbal sa a čau. Poznám chlapov, ktorí mali silné reči, že čo by bolo, keby... Ale keď došlo na lámanie chleba, tak ostalo našťastie len ticho. Nerob z komára somára a hlavne, nerieš takého internetové sliepky. Sú ženy, ktoré skutočne potrebujú pomoc, trápia sa a nevedia co ďalej, a tie nikto nevidí, nepočuje...

autor
12. apr 2023

@nika23t ahoj, neriesim nikoho ineho len slova mojho priateľa 🙂

retatka
12. apr 2023

Dobre,že sa tvoj frajer prezradil už teraz.Rozhodnutie je na tebe ako s touto info naložíš .U mňa by to bola stopka .Nieje žiaden dôvod na bitku ,ani nevera ,ani provokácia,ponižovanie aspoň u inteligentných ľudí .
Primitív si dôvod na bitku vždy nájde .

lilyianka
12. apr 2023

No poviem ti tak. Mala som kamoša,ktorý chodil s mojou dobrou kamarátkou. Tej strelil facku. Vraj si zaslúžila. Mal druhu,aj tej strelil. Aj ona si zaslúžila. Bolo to vždy v podstate za nič. Vraj v hádke a že aby neboli hystericke a "sa prebrali."
Jediné čo som mu na to povedala je,že by sa mal ísť liečiť,že je schizofrenicky debil. Skoro strelil aj mne 🤷‍♀️
Takže toľko k tomu. Niekto to ma asi v sebe,otĺkat ženy.

retatka
Autor odpoveď zmazal
marca12
12. apr 2023

Na nasilie nie je ziadny dovod. Tiez by ma sokoval takymto vyjadrenim,ale tak hadam ho poznas a vidis,ci je agresor,nervak,ci sa zahana po tebe a celkovo ako sa sprava. Mozno by ani pri tej nevere na teba nesiahol,len ma teraz nerozumne silacke reci.

nika23t
12. apr 2023

Myslím, že to tak nemyslel. Ale Ty musíš vedieť a cítiť, čo je to za človeka, ktorého máš vedľa seba. Ja napríklad viem, že keby to mne môj manžel povedal, určite by to neurobil 😊

liljana
12. apr 2023

Plati. Zenu ani kvetinou, ona ale moze aj nozom. 🙂 Vo vztahoch plati nulova tolerancia fyzickej aj slovnej agresie. Vela zien nulovu toleranciu ale nevztahuju na slovnu agresiu. Myslia si, urazat, nadavat zhadzovat, ponizovat,... je dovolene, iba fyzicky utok sa nesmie. Minule tu bola diskusia, kde ju on strcil, ona mu dala zaucho a nikto sa nad tym nepohorsoval. Ved chlap musi nieco vydrzat. 🙂 Vzdy treba mysliet na to, ze pravidla platia pre obe strany, nie iba pre jednu.

kamatopo
12. apr 2023

Jedno je povedať a druhé spraviť. Ale slová to boli silné. To by zamávalo aj so mnou. Také macovske. Má istotu tak si dovolil niečo také povedať no netuší čo tým spôsobil.

ckocka
12. apr 2023

Ak si čo len dovolí niečo také povedať tak je to buď blbec alebo dáva najavo svoj pocit nadradenosti (a je blbec).

maminkadeticiek
12. apr 2023

A co?Keby si MYSLEL,ze ho podvadzas,tak mas cakat ze ta zmaluje?Toto o nim hovori tak vela,ze by som sa velmi vazne zamyslela nad spolocnou buducnostou.

oblecenie99
12. apr 2023

Tak teraz už vieš, čo môžeš očakávať, ak si bude myslieť, že ho podvádzaš.

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Ako dlho chodíš s týmto frajerom? Osobne by som nechcela s takým človekom chodiť.

zmrzlinka2021
12. apr 2023

@gabym čiže hlupuckeho človeka môžem udrieť?

gabym
12. apr 2023

@zmrzlinka2021?? Prečítaj si ešte raz čo som písala.

jamimo
12. apr 2023

ešte "lepšie" sú hlášky typu: Lebo si koledovala o to, Lebo si zaslúžila, Lebo mala byť ticho, keď vie aký je 🤦‍♀️ Toto sú také všeobecné formulky, ktoré bagatelizujú, a zároveň vyjadrujú akceptáciu domáceho násilia a celkovo agresie v spoločnosti. Však čo, o nič nejde, veď si zaslúži, zaslúžil, zaslúžila... Bingo, len tak ďalej.. 🤷‍♀️ Samozrejme, že to platí pre obe strany, aj muži môžu byť obeťou domáceho násilia.

lalenka33
12. apr 2023

My sa s mojím už dlhšie čudujeme, že v akom svete to žijeme. Poznáme kopec ľudí, ktorí sa na verejnosti držia za ruky, bozkávajú oslovujú miláčik, zlatíčko a doma sa hádajú, nadávajú si, žena hodí do muža tanier, príbor (reálne sme to videli) . My netolerujeme žiadne násilie, ale niekedy si povieme, že táto by si zaslúžila 1 facku na prebratie. Ako fakt keby žena po mne hodí príbor alebo tanier, tak neviem, ako sa zachovám keby som muž. Nikdy žiadna minca nemá len 1 stranu. A títo ,,influenceri" sú všetci na jedno kopyto. O týždeň bude opät s ním. Čo tam potom, že ju mláti. Hlavne, že pribudnú followeri a peniažky na účet.
Ty si musíš poznať chlapa s ktorým žiješ. Máloktorý sa stane agresorom z ničoho nič. Ja sama som už zažila situácie kedy som si povedala, že keby som chlap a toto mi žena spraví, tak jej takú strelím, že jej stena dá druhú. A nikdy som nikoho neudrela ani mňa nikto neudrel. Tuto Rachel dobre vedela s kým žije.

jamimo
12. apr 2023

@lalenka33 nehnevaj sa na mňa, ale vyjadrenie v tvojom príspevku: Táto by si zaslúžila 1 facku na prebratie tiež nikomu nepomôže a o niečom svedčí. Je to veľmi plytký pohľad zvonku na domáce násilie. Domáce násilie (ako každá iná sociálno-patologická téma) je komplexný batoh, ktorý človek zo sebou nesie počas života. Tak napríklad, žena ako obeť útokov a domáceho násilia sa mohla narodiť do nepriaznivého rodinného prostredia, neharmonického vzťahu rodičov, keď sa psychosexuálne vyvíjala mohol byť nezvládnutý Elektrin komplex, keď bola v puberte možno sa jej zafixovala sprostá pripomienka od otca, strýka, spolužiaka o jej nízkej hodnote a ľudskej dôstojnosti, možno ju celý život vychovávali naoko v ukážkovej rodine, ale so syndrómom poslušného dievčatka, možno prijala rolu obete ako následok vzorca správania otca voči jej matke... Skutočne si myslíš, že tá by si zaslúžila jednu na prebratie? Klobúk dolu pred tebou a hlboká poklona 🤷‍♀️ Ty by si si zaslúžila naštudovať problematiku, dobrovoľníctvo v krízovom centre, možno by sa ti zvýšila emočná a sociálna inteligencia +spoločenská zodpovednosť...Samozrejme, že máme v spoločnosti aj týraných mužov a pre obe strany platí to, za čím si stojím. Násilie v akejkoľvek podobe je neakceptovateľné!

jamimo
12. apr 2023

@lalenka33 nedá mi, ak sa ti chce, dávam link na celkom výživnú diskusiu... nájdeš tam aj môj príspevok. Možno zmeníš pohľad na domáce násilie. Prajem všetko dobré.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/lubim-muza-ktory-mi-casto-ublizuje-2/

Strana
z2