Gamblerstvo priateľa. Ako sa vyrovnať s jeho závislosťou?
S priateľom sme spolu 3 roky. Nazaciatku vzťahu som zistila že je gambler, teda sa mi sám priznal.. nehral automaty, ale stávkoval na internete, vtedy prehral všetky svoje úspory.. povedala som si, že mu pomôžem, vybavili sme spolu zákaz od hazardných hier a stratil prístup na tieto stránky. Vtedy som mu povedala, že ak sa to znovu stane tak končíme . Dnes v noci ani neviem ako mi to došlo na rozum lebo to nikdy nerobim som mu išla do mobilu a neviem prečo som pozrela maily a tam email z gamblerskej stránky, že evidujú jeho žiadosť o vyber atd.. nižšie pod tým mailom ďalší mail od banky, že evidujú jeho žiadosť o spotrebný úver . No skoro ma šľak trafil.. pozrela som appky v mobile a tam appka, z ktorej došiel mail, pozrela som jeho hernú históriu a od apríla znovu hra. Neviem ako, či si zrušil ten zákaz alebo čo. Ako neviem že čo mám robiť, či sa mu snažiť ešte pomôcť lebo je to naozaj dobrý človek, ktorý by ani muche neublížil, splní mi všetko čo mi na očiach vidi a veľmi ho lubim ale ma takýto problém..
Rozprávali sme sa, aj povedal že sa bude liečiť, ale viem že už mu nebudem veriť, takže od neho odchádzam
Rozprávali sme sa, aj povedal že sa bude liečiť, ale viem že už mu nebudem veriť, takže od neho odchádzam
@autor a scenky neboli ziadne?
Nie, rozprávali sme sa vklude . Teda skôr som ja rozprávala, on plakal.. ale som mu povedala že mal plakať vtedy keď nemyslel na nás vzťah. A dovidenia, balím sa..
@autor reval? takže bola to scenka ,zachvilu napise, ze ide skocit pod vlak
Buď budeš celý život strážny pes, rozumej budeš ho non-stop kontrolovať, budeš vlastniť jeho platobnú kartu, on bude mať iba tlačitkový mobil, nebude mať prístup k internetu "na tajnáša", bude sa celý život poctivo liečiť a navštevovať kluby/doliečováky...
alebo jeho život skončí smrťou/basou.
Iná varianta neexistuje.
Keď sa nad tým človek zamyslí tak to nebolo chvíľkové pošmyknutie, alebo zlyhanie ako keď abstinujúceho alkoholika zlákajú kamaráti sadnúť s nimi na kofolu a skončí pri poháriku.
Mal úmyselný a premyslený plán, potajomky vypísať žiadosť o zrušenie zákazu, ísť na obecný úrad overiť podpis, poslať poštou, zaregistrovať sa na hernej stránke, požiadať o úver v banke. No vedome chcel žiť dvojaký život a plánoval a konal na dosiahnutie svojho cieľa.
Áno, perfektný chlap NEKLAME Partnerku!!!
Ešte stále je perfektný???
Moja svokra zomrela od toľkeho prosenia sa svokrovi že nevydržalo jej zdravie a dostala ťažku mozgovu príhodu zomrela.Tu kde žijem sú dve rodiny.Dcéry už dospele ale ked sa to stalo chodili ešte na základnu školu a muž sa s pôžičiek z hrania po strašných dlhoch obesil.Donedavna dlhý placala jeho žena už viac ako 15 rokov leži pod zemou ON. A je z nej kosť a koža úplne chora žena.A druhý prípad tiež muž sa zabil ked narobil veľke dlhý dcéra akurat pred dospelosťou tesne 17 rokov mala .Poriadne ani školu s maturitou nedokončila len tak tak a musela začať pracovať hned po maturite a pomahala mame splacať milionove dlhý chlap sa zastrelili. A žiaľ dcéra tej pani zomrela zrejme zo stresu dostala rakovinu takže zomrela mala 31 rokov teraz prednedávnom.Takže ani si nestihal splniť sen o vysokej škole.A mama tej dievčiny ostala na všetko sama s chorobami.Treba TI toto ved moja svokra robila dobre že nie 3 roboty aby mala na všetko na čo im trebalo muž hovoril. Nikdy im otec nedal žiadne peniaze. A ich otec mysliš že prestal no to určite po pohrebe ženy chviľu nehral a hraje dalej.Bol aj na liečenia nič začal znova.Všetko takmer čo zarobil prehral.Nie nehral vo veľkých čiatkach len v korunách najprv ale teraz nevaha aj dôchodok celý prehrať a to ma 82 rokov.Takže hraje tušim s prestavkami od roku 1989 do sučastnosti. Mal prestavky mesiac dvá čo nehral ale vždy sa ku tomu vratil.Povedal mi že to je taka potreba ako sa najesť tak toto je u neho dôležite hrať.Mohol mať víly z bazénom a nemá nič.Na starobu nema našetretne ani na pohreb.Ešte vladze ísť robiť a ked ma nutkanie hraťa nema peniaze ide na 2 dni na brigádu zarobi a prehra.Povedal mi že dokiaľ bude žiť vždy bude hrať.Toto Ti treba odstup s kratšej cesty a ked veriš že prestane si naivna.Budeš len trpieť aj TY aj deti.Budeš strhana chora súca na psychiatriu.Moja svokra predtým zdrava žena nikdy nepotrebovala žiadne lieky dostala mozgovu príhodu žial na prístrojoch 2 týždňe a zomrela.Už su tomu 2 roky a hadaj čo myslíš si že svokor prestal hrať.To určite hraje dalej.A že do smrti hrať bude.Nikdy sa to nezmení taký si vždy najde peniaze odkiaľ by vyhrabal neboj čo by predal aj malu vec len zopár eur ale aby do automatu mal.Toto nikdy neskonči never. Aj taky čo su liečeni tak môžu do toho spadnuť.To máš ako s alkoholikom niekomu pomôže liečnie na prvý krát mam znameho čo bol pil a prestal už viac ako 10 rokov nepije.A mala som kolegu starobný dôchodca už je starý maldenec a povedla mi že vieš čo bol som na Prednej Hore a až na 15 krát tušim prestal takže nie never neprestane hrať. Určite tu na MK je staršne veľa smútných osudov že ženy splacali dlhý z hrania a zničilo to celu rodinu a deti poznačene tiež.Moaj svokra sa už žiaľ pravučky nedozila a ked sa opýtam bol ťa pozrieť pradedo povie hej a išiel hrať.Kúpil jej pokladničku v tvare hracieho automatu a ukazal jej ked boli na prechadzke že kde chodi a načo tam chodi.
Šancu dostal...už to bol od teba ústretový krok, mnohé by sme sa otočili na opätku hneď. Sklamal, klamal, sľuboval a bude to robiť stále...a ty budeš neustále veriť, že už tentokrát to vyjde.
Sa vždy pousmejem nad vetou, ani muche by neublížil...prepáč, to je snáď normálna vec, nič co by nemali aj iní muži 🙂
Klame ťa a ak sam nechce pomôcť mu nemáš ako. Vie co robí. Dostal šancu povedala si mu ak zase začne hrať tak koniec. Tu je odpoveď. Ak má tvoje slovo váhu tak to treba dodržať. Lebo ak si raz toho dobrého človeka vezmes budete mať BSM a ty už budeš mať jeho zayslosti dosť budeš platiť jeho dlhy po rozvode. Zavyslost je vážna vec patrí do rúk odborníka a on už partnerku ma , svoju zavyslost
To že pôjde ešte na liečenie neznamena že tam musi zostať.ON z liečenie môže kedykoľvek odisť ak je svojpravný nikto ho tam na silu nebude držať.Takže za mňa neverím že tam vydrži. Ked si vybral spotrebný úver a prehra to všetko naberie dalšie pôžičky a bude to cesta do pekla.
Moj ostal zavisli od alkoholo a nic nepomohlo,rozviedla som sa.Aj ked sluboval prosil pred rozvodom.....rozviedla som sa.Pije dalej ako duha.Ide to snim dolu vodou,ja stastna on nestastny.Je mi to jedno
Ste spolu tri roky, to znamena, ze prisla prilezitost odist z kratsej cesty, kym sa nedostanes do nejakych problemov.
Autorka už si preč ?
Výborne.. hlavne sa nenechaj prehovoriť..
ja žijem s sofistikovaným gemblerom , je po liečení rok , zatiaľ šlape ako hodinky. Mám s ním deti , kedysi sme boli manželia . Lenže ja som si ho brala ako zdravého človeka , 27 rokov som s ním prežila v dobrom a kvalitnom manželstve. Tebe však radím aby si sa zbalila a odišla , všade ho blokla a viac sa mu neozývala, ušetríš si mnoho trápenia.
ja žijem s sofistikovaným gemblerom , je po liečení rok , zatiaľ šlape ako hodinky. Mám s ním deti , kedysi sme boli manželia . Lenže ja som si ho brala ako zdravého človeka , 27 rokov som s ním prežila v dobrom a kvalitnom manželstve. Tebe však radím aby si sa zbalila a odišla , všade ho blokla a viac sa mu neozývala, ušetríš si mnoho trápenia.
@subartic tiež veľmi smútne
@subartic odišla už
@subartic odišla už
@pikachu999 viem , len odísť je len jedna malá etapa. Ešte nastanú vyvolávačky, sľubovanie , ožratý jej v noci bude volať, tam treba byť tvrdý a povedať NIE.
@pikachu999 viem , len odísť je len jedna malá etapa. Ešte nastanú vyvolávačky, sľubovanie , ožratý jej v noci bude volať, tam treba byť tvrdý a povedať NIE.
@subartic dúfam že ho aj blokla🙏
@subartic tiež veľmi smútne
@alickapusinka tak môj muž, nie už manžel , zmenil po liečení všetko čo bolo v jeho silách . Priateľov, prácu , presťahovali sme sa , začal študovať druhú VŠ úplne v inom odbore, veľa fyzicky pracuje , Verím že ti to zvládne . Ale ísť do vzťahu s človekom , kde už na začiatku viem že je gemblér, tak to nedoporučujem nikomu .
@subartic čo znamená sofistikovaný gembler? Že nie stávkovanie ale nieco vo väčšom, napr investície, fondy,..?
Moja zlatá, možno neublíži ani muche.... ale prehra všetky peniaze, aj tie čo nie sú jeho. Budeš zaňho splácať? Maj trocha rozumu v hlave a zmizni od neho.
Musíš sa zmieriť, že sa treba rozísť. Nie treba, ale je to nutnosť. V budúcnosti to ocenis
Klasický príbeh, je to chuj, ale veľmi ho ľúbim! Na kieho boha tu zase vypisujete. Čo chcete počuť, dajte mu ešte šancu, je to dobrý človek, neublíži ani muche, nebije vás a tie financie vám vôbec chýbať nebudú. A viete koľko ľudí nechodí na dovolenku? Veď predsa to najdôležitejšie je LÁSKA ♥️. Ak nedokázal prestať prvýkrát, verte, že už neprestane.
Klasický príbeh, je to chuj, ale veľmi ho ľúbim! Na kieho boha tu zase vypisujete. Čo chcete počuť, dajte mu ešte šancu, je to dobrý človek, neublíži ani muche, nebije vás a tie financie vám vôbec chýbať nebudú. A viete koľko ľudí nechodí na dovolenku? Veď predsa to najdôležitejšie je LÁSKA ♥️. Ak nedokázal prestať prvýkrát, verte, že už neprestane.
@staryjarec 👍👏občas nám pocit že Láska je "niečo" čím si ženy pred sebou a okolím zahmlievajú a ospravedlňujú že žijú s Mega Chujom
Žiadne liečenie, žiadne ďalšie ultimata, pobalila by som sa a odisla. Dúfam, že nebudeš sprostá a nespravíš si s ním najskôr decko, lebo však snáď sa zmeni

Bože ďalší čo má zlatú cicinu asi..už dávno si mala utekať