Gamblerstvo, tipovanie, alkohol. Ako ďalej?
Ahojte ženy.
Trošku sa vám na začiatok predstavím. Mám 25 rokov, hľadám tak trošku nestranné názory a rady,aj keď vaše odpovede už , myslím poznám. Bude to dlhšie a chaotickejšie, kedže sa tak teraz aj cítim. Takže poďme na to.
Pred takmer dvoma rokmi som sa dala dokopy s mojim priateľom, 41 rokov. Áno, viem, čo vám prebehlo hlavou. Jednoducho to tak ale je, keď vám príde nečakaná láska do života a vy do nej chtiac či nechtiac padnete, ale to ste si určite prežili. Vo veku však nieje pre nás žiadny problém. Ten je niekde inde.
Keď sme si spolu začali, prvý rok bolo všetko krásne, ako to býva. Pri tomto človeku som pocítila tú slobodu v samej sebe, vo svojom osobnom rozvoji ak ma chápete. Veľa mi dal. Ale , vždy je nejaké ale.
Od začiatku ešte keď sme boli len kamaráti, vedela som o jeho problémoch s tipovaním. Všetci jeho známi o tom vedia, a robia si z toho srandu, ako aj on sám. Je to už taká jeho "vtipná" povesť.
Nevedela som však o všetkom, a stále sa dozvedám priamo od neho niečo nové.
Myslím si o sebe, že som dosť flegmatická a chápavá bytosť. Sem tam mi prasknú nervy, neznamená to však, že hneď rozbíjam taniere (aj keď som toho schopná, ešte ma sem na počudovanie nedohnal 🙂 ) .
Viem, že je to dospelý chlap. Beriem to, že má záväzky, vzťahy za sebou atď.. Má aj malého syna. Vo všetkom ho plno podporujem, aj keď ma jeho bývalá neznáša, a to sa ani nepoznáme 🙂 . Plne ho podporujem v tom, že je to jeho dieťa a to je predsa prvoradé. A nie, nerozbila som rodinu, už boli takmer rok od seba keď sme sa dali dokopy.
A teraz, ak to stále čítate, ste na 5% v obraze. Teraz príde všetko čo ma trápi. Bývam sama v dvojizbovom byte v podnájme, a on sa ku mne tak prirodzene nasťahoval.Obaja sme to chceli. Chceli sme byť stále spolu. Nič na bývanie som od neho nepýtala, brala som to tak, že keby sa niečo stalo, on je ten ktorý sa pobalí a nemáme o čom diskutovať. Nemôžem povedať, že ničím neprispieva. Donesie potraviny a vidím že sa snaží pomáhať ako sa dá. Donesie mi jedlo do práce, poupratuje atď..
Lenže peniaze. On dlží asi všade. Zamestnávateľovi, bývalej, známym, úver, banka, telefón, záložňa... Je chorý, je gambler , tipuje , a on to vníma ako jeho identitu. Láska je láska, ale ach, ženy. Keby sa tak môžem vyspovedať niekomu, vyplakať, ako veľmi ma to trápi. On nieje zlý človek. Každý má minulosť a chyby. Už strácam nádej, som unavená. Veľmi. Bolí ma duša. Snažila som sa mu pomôcť, rozhovormi, peniazmi. Ubíja ma, že nemám(e) zaplatený nájom, ale na tikety sa peniaze stále nájdu.
Ach. Asi sa len potrebujem niekde vyrozprávať. Moja rodina nič nevie. Všade ho zastávam, obhajujem, asi aj pred sebou. Milujem ho, som blbá ale milujem ho. A viem, že ak ho opustím, neskutočne by ma to zlomilo. Nie to, že som bez neho. To, že on by úplne padol. Ženy, teraz keď som to napísala ma zaliali slzy a mám hrču v hrdle. Viete, on mi to v jeho slabej chvíli povie. Keby ťa nemám, som 100x horší. Že keby ho nechám, veľmi by ho to zasiahlo, a stratil by všetku snahu.Bojím sa , aby sa neprepil, nedostal do oveľa horšej situácie. Stále mi hovorí, že aj napriek všetkým sr.čkám čo sa dejú, sa snaží. A nie, nevyhráža sa mi, nevydiera ma. To mi povie , keď vidí moje zúfalstvo. Ale ja už strácam vieru. Každým klamstvom a sklamaním sa moja nedôvera prehlbuje. Už neverím ničomu. Neviem čo ďalej. Najjednoduchšie by bolo odísť. Nemáme žiadne záväzky, nič. Finančne by som sa mala určite lepšie. Ale stále je vo mne ten bojovník, ktorého má každá zamilovaná žena. Prosím. Čo ďalej.
Ďakujem že ste si to prečítali až sem, snažila som sa to opísať najlepšie ako viem. Teším sa na vaše odpovede. Nech už sú akékoľvek.
Ja si len kladiem otázku, čo preboha na takom chlapovi môžeš milovať. Oproti tebe to je starý chren, navyše úplny luzer. Nijaká perspektíva, nijaká opora,nijaka pomoc,nijaka istota.
A ze mu dávať ešte šancu? Šancu na čo? Ze po xy rozhovor sa tento prizivnik pozbiera? Teraz mi napadla jedna veta zo seriálu, ale neviem, či ho autorka videla, keďže je už staršieho dáta
"kdyby hloupost nadnašela, tak tady litate jako holubička"
@makova333 my sa tu snažíme racionálnymi argumentami zdôvodniť, že prečo nie a ona to jednou vetou zhrnula

Kopni ho do zadku, trpis spasitelskym syndromom. Ty si priorita, na co ti je takyto muz ?
Teraz som si to prečitala pozorne a ešte raz . Akeho bojovnika ma každa zamilovana žena? Ja teda určite nie .1. Kedy oznamil datum, že sa ide liečiť? 2.Našiel si aj druhu pracu a brigadu, aby splatil dlhy, alebo len vyfňukáva a ťahá peniaze z teba? 3.Aky finančny a ozdravny plan si spravil, aby posplacal dlhy a viac sa nezamotaval do novych a novych? Ty tvrdíš, že on bojuje a sa snaží zmeniť, ale ako bojuje, čím? Že nezaplatí nájom a pýta peniaze na dalšie sázky a dlhy necháva neuhradené? Nechápem, že z čoho ty usudzuješ, že on sa snaží zmeniť ? A že ťa citovo vydiera, ked nebudeš moja, budem 100x horší... No tak buď ! Tak ti treba !
Keby ste boli manželia dlhy budeš splacať pekne po ňom dlhe roky, na dovolenky a novy mobil zabudni! Každý nech sa prikrýva takou perinou, na aku ma...On žije na dlh a nerobí vôbec nič, aby sa zmenil a ty píšeš, ako máš hrču v hrdle, preboha živeho, chod za mamou a toto čo si tu vyklopila povedz jej, otcovi a celou rodinou, hned ťa dajú do obrazu,,,Mne je teba ľúto. aká si naivná ,,,,Ked prežil 40 rokov bez teba, prežije aj ďalších, najviac mu pomôžeš tým, že ho vypakuješ na liečenie, zbaľ veci, ked sa vrati, nech si najde 2 prace pospláca dlhy a potom môžeš rozmýšľať ako ďalej, nie nejaka 40 ročná vyžírka, čo ti mota medové motúzy pod nosom a ty sa dusíš plačom.
Možno ked vás vysťahujú na ulicu, konečne precitneš...On je dospely chlap o 15 rokov starší, má sa vedieť o seba (a teba) postarať, nabudúce si najde 15 ročnú a bude jej opisovať, ako preňho život nemá zmysel, ale len nech mu dáva vreckové, ktoré dostane od rodičov a všetko bude v poriadku, svet zas zaleje slnko...
@miaboba Och... si mladá neznič si život, utekaj kým máš čas... V tomto vzťahu nikdy šťastná nebudeš. Ta zamilovanosť prejde a potom sa ti rozjasní, len aby už nebolo neskoro. Ono či chceš či nechceš, otázka financií je veľmi dôležitá. Tak si predstav, že máte dieťa, ty si na materskej - na rodičaku, zvládne on za ten čas ťahať všetko sám? Myslím nájom, hypotéku, cely chod domácnosti a nehovoriac o výživnom na syna, ktorý je teraz možno maly, ale časom sa aj tieto výdavky budú zvyšovať, bude chodiť do školy, na krúžky, s vami na dovolenky, bude chcieť mobil, tablet... to všetko stojí kopu peňazí. K tomu tvoje bábätko a otázka či ti bude stačiť jedno dieťa, lebo nie každý chce prispôsobovať tieto životne rozhodnutia partnerovym záväzkom. A teraz si predstav, že on pretipuje 2 - 3 výplaty za sebou. Čo potom? Ja viem, že ty to vidíš inak, ktokoľvek ti môže čokoľvek povedať a ty aj tak spravíš tak ako budeš sama chcieť. Škoda že sama nepoznáš rodinu kde riešia takýto problém. Ja poznám a ver mi je to peklo, nikto v tej rodine nie je šťastný - deti nešťastne, žena na pokraji zrútenia a chlap takisto - prišli o byt, platia dlhy chlap sa vyhráža samovraždou no celé zle...
Ahojte , tak včera prebehol rozhovor . Povedala som mu, že toto je jeho posledná šanca medzi mnou a hazardom . Stanovila som pravidlá a viac krát prizvukovala , že ak jediné poruší je koniec. Takže uvidím , čo si z toho zobral. Hneď po našom rozhovore začal vybavovať papiere na zákaz hráčstva, pristúpil aj na sedenia gamblerov. Povedal, že bude rád ak pôjdem všade s ním, čo som súhlasila. Ešte veľa vecí schválil čo by bolo na dlhé vysvetlovanie. Jedno klamstvo a končíme. Dohodli sme , ako pokračovať ďalej s financiami, niesú to státisíce. Samozrejme, jasne som mu dala najavo, že odomňa už peniaze neuvidí lebo mu prispievam k jeho závislosti. Takže tolko k tomu. Viem, že teraz sa tu spustí spŕška komentárov , ako mi nasľuboval, ale toto bol náš prvý vážny rozhovor o tomto, myslím že ho zobral aj vážne. Vie, že je to na ňom.
A ak ma oklame, nebojte sa, som pevne rozhodnutá pobaliť ho.
@miaboba si sa odhodlala na zaklade komentárov? Keby si sem nepísala, ešte by si váhala? Ked budeš mať nejaké nezrovnalosti, napíš sem a uvidime, čo sa dá dalej robiť
@karolinakr Vieš čo nie, len napísať sem bol už taký výkrik do tmy zo zúfalstva. Komentáre mi možno pomohli nabrať odvahu niečo už robiť . Tak som teraz zvedavá či dodrží všetko čo sľúbil.
@staronova vacsina gemblerov tipuje zápasy. My tu ideme tipovať o osude gemblera? Aky je kurz a minimálna stávka? 🙂))
Nestoji ti to za ten cas s nim, chodit tam, vedz ze viem, co pisem, je to zavislost ako kazda ina a musi sa liecit psychiatrickou liecbou, pravidelnymi sedenia aspon 2 roky, anonymni gambleri ujj no ked tam pojde 3x hm ja som v tomto skeptik, prepac
Je to kolecko, cyklus, naslubuje, ano a nabuduce uz ani naslubovat nemusi, skusa tvoje hranice a vie, ze su slabe, kolko sanci si mu uz dala, zapisuj si to. Nezda sa ti, ze je ten zivot iba o nom a co ty ? Budes sa onho starat ako o babatko, mat jeho prachy teraz, ci jako ? Nemat v byte hotovost, nedajboze ze by si niekam odcestovala sama na par dni.
@miaboba drzim palce. Tym, ze si sa k tomu takto postavila, dala poslednu sancu, budes to vediet cele lepsie spracovat. Aj ak to vyjde, aj ak nie. Urobila si maximum. Ja dokonca chapem aj tvoju snahu bojovat 🙂. Je to zcasti naivne, zcasti samaritansky syndrom, zcasti strach... Tiez inklinujem k naivite, a v situacii, ked si vsetci tukali na celo, som si isla svoje. Nelutujem, ale mat terajsi rozum a sebalasku vtedy, asi by som postupovala inak. Nam sa vztah upravil, vykrystalizoval, sme spolu a je to super. Dnes by som uz asi take porozumenie a trpezlivost nemala (mali sme ine problemy, ale podstata podobna). Drz sa, bud silna a stastna. Vsetko bude ako ma ;) a na konci bude vsetko dobre, ak to dobre nebude, este nie je koniec (uff, kolko motivacnych kecov, ale tak je to tak)
Za dobrotu na zobrotu... Ale snad ti to vyjde ako Popoluske alebo Pretty woman..
Pokiaľ on chce, nič nie je stratene, pokial to robi z donutenia...ee asi z toho nič nebude..jemu vyhovuje, že ma koho cucať, je to neprijemna zaležitosť akakolvek zavislosť, čo ja som preživala s cigaretami ake stavy, alkoholikov si neviem predstaviť. čo musia preživať a tito gambleri su uplne mimo rozumu ked namiesto dovolenky a novych šiat hadžu cudziemu človeku peniaze do vačku . ...sú strelení, ked je tak zavisly na peniazoch, nech si sadne a vypočita kolko hodil do automatov, možno to bude aj vo veku 40 rokov 400 000e, tak nech si spočita, koľko bytov a domov za to mohol mať, a on ako taky osol len si ide svoje..ja som poznala človeka čo bol zavisly na marihuane, tak vo veku 30 rokov mohol mat na byt zarobene, ale takto zaslepení ľudia to nevidia, svoju zavislosť si postavia ako boha a s takymi ľudmi nechcem mať nič spoločne, inak odkedy fajčim minimalne sa mi zda, že horentne nakupy robim a stale sa divim, odkial mi vyskakuju peniaze, ktoré som predtym nemala, nielen zdravie, ale aj peňaženka to pocítila a chcela som sama, bojovala som s tym, aj ked to bolo hrozne, ale bola som rozhodnuta, kdežto tento tvoj priateľ podľa mňa do toho štádia ešte neprišiel, že chce sam od seba vyhľadať pomoc
@oktobermimi pridáš svoju skúsenosť ?
@cacianka mile rada, zalejem si kávu ráno a píšem
@zazvorka87 svata pravda 👏
@karolinakr a to je na tom celom to kľúčové, pokiaľ sa on nechce od toho odpútať a poraziť to, nemá proste zmysel ho do niečo nútiť alebo s ním aj tak nejak zostávať
@miaboba
nechcem ta demotivovat, ale ja by som k nemu uz stratila doveru a nevedela si predstavit zalozit s nim rodinu.
Chodite spolu takmer 2 roky a uz vidis jeho realnu stranku zivota. Predstav si, ze o tri roky sa vezmete a narodia sa vam dvojicky a bum - chlapec spadne do toho znova.
Proste ja by som v tom vztahu nepokracovala. MOzme byt kamosi, ale nic viac.

@tessa04 presne. Moze byt rada ze nemaju dieta spolu, ked sa rozidu, uz ho nemusi nikdy vidiet. Keby mali dieta, bol by kvazi stale v jej zivote, a ktovie ako by sa zachoval, spraval k dietatu.