Hádka kvôli financiám
Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
@mircalla už dávno spinkajú 😊
@number19 rozumiem ti, áno, je to neštandardné ale keď máš vyblokované súkromné karty, kvôli tomu, ze ti zabezpečujú check in pre tvojich hosti, tak vždy idem cez recepciu kde mi vydajú ich kartu. A keď mám hosta alebo my ako majitelia chceme prísť tak im vždy pošlem email s prosbou o checkin/umožnenie prístupu majiteľa. Kľudne si zajtra zavolaj na recepciu na Hrebienok resort a over si túto informáciu. Dnes sa už o tejto hodine nedovoláš, je tam nočný strážnik. Ja tu nikoho nemusím o ničom presviedčať, proste to tak je.
@number19 ešte dodám, že kebyže nemám vyblokované karty tak im samozrejme len zakývam a idem ďalej.
No, 15 stran a zacinam si mysliet, ze som na tej prvej strane mala predsa len pravdu😀
Autorka: Uz si nieco poriesila aj so svojim manzelom, alebo riesis len na koni?
@letfenixa a vy si myslite, že ľudia čo sa majú o trochu lepšie tak im to spadlo z neba? Že nepracujú po večeroch, Resp. skoro nonstop?Práveže takí čo makajú nad rámec, šetria a nerozhadzujú na predražené oblečenie a iné nepotrebné k…tiny, ak niečo našetria a investujú, tak tí to zvyčajne ďalej dotiahnú.
Mne je to osobne jedno ako to ty mas (a uz vobec nepotrebujem niekam vyvolavat), ja to mam inac a tak porovnavam.
Len tvoja kredibilita tym tak trochu pokrivkava, ale mozem sa mylit samozrejme.
@karelova Ja sa nemam preco hanbit. Ty skor pouvazuj nad tym, ze sa primitivne vyjadrujes na moju adresu. Zena, ktora ma vzdelanie a spolocensku uroven, je damou aj vo vyjadrovani. Btw nosim jednoduche, kvalitne oblecenie( ziadne napisy) doplnene jemnymi sperkami. Drzim sa zasady, ze radsej 3 pary kvalitnych nohavic ako desatoro z Pepca.
@dskjhfdlkdjhl dnes sme inak mali debatu s manželom - vzájomne sme si povedali naše pohľady na vec a už sa aspoň rozprávame. Sú veci, ktoré vníma zásadne inak ako ja a sú veci, na ktorých sme sa zhodli a dohodli. Dnes som zohnala aj kontakt na manželského poradcu ale nedovolala som sa tak ešte napíšem email. Manžel súhlasil s jeho návštevou.
@number19 lenže to že ty to máš inak neznamená, že je to tak všade. Rozumiem, že mi tu mnohí neveríte a mne to príde až úsmevné, lebo ani jednu vec čo bola povedaná som si nevymyslela. Nenapadlo mi, že môj život Resp to čo prežívam znie tak absurdne. Radšej tu už nebudem písať ďalšie detaily zo života, aby vás neporazilo a pani @mircalla sa 100ty krát nevrátila do diskusie 🙈
@letfenixa nie, nie, tv už máme. Od týchto Vianoc. Býva prevažne vypnutá, sem tam pozrieme film na netflixe. Správy som nevidela ani nepamätám a som šťastnejšia.
Ty sa ale musíš dobre baviť na tých, čo ti to tu ešte žerú. Predstavujem si, že tieto báchorky píše buď nejaká zatrpknutá tlstá stará dievka, čo si práve uvedomila, že už jej život asi nič z toho, čo si vysnívala, neprinesie, alebo podľa štýlu písania by som sa nečudovala, ak si nejaký chlap a odbavuješ sa tu pritom.
@baskustek 🤣 prečo práve chlap?!
No tuším si sa práve prezradil/a
@baskustek no práveže nie som chlap ale príde mi to vtipné, že prečo si to myslíš.
Autorka, byt tebou, tak to ukončím. Dostala si zopár dobrých rád ale čo sa v tejto diskusii zvrhlo.. Zachovaj si aspoň ty úroveň a nechaj detektivky s ich nudnymi životmi, nech si nájdu inú obeť, v koho živote sa budú sparat.
@karelova máš pravdu! Všetkým Vám ďakujem za váš pohľad a rady. Vážim si to 🙂
30 000€ mesačne a veci z MK ? Som sa zasmiala. V poslednej dobe tu nariekajú ludia so švajčiarským príjmom. A nie tí čo žijú z výplaty do výplaty.
To asi spinkaju cely den potom
Presne tak, bohatí ľudia preto majú, lebo makajú a nekupujú všetky výstrednosti...skratka sestria a neprezeru.

Ty si tvrdila, ze TEBA ako majitelku bytu na recepcii nespoznali, lebo si nebola nalezite oblecena (mala si skomplikovany pristup do vlastnej nehnutelnosti!)
A na to som ja narazala, ze je to nestandardne. Lebo majitel moze prist akokolvek obleceny a ma pristup k svojej nehnutelnosti kedykolvek. Spravcovska firma tam nie je na to, aby ich otravovala tym ze sa musia zakazdym identifikovat. ???
Recepcia je tam na to, aby regulovala pristup nemajiteov do nehnutelnosti aj z bezpecnostnych dovodov. Aj navstevy su povacsine nahlasovane majitelmi bytu, aby navstevy neboli zbytocne sacovane ako v nejakom lacnom hotely.