icon

Hádka kvôli telefónu

natlii5
Dnes o 09:54

Minulý týždeň volali rodičia môjho muža. Dcéra chcela stále telefonovať, tak si muž vzal telefón a položil ho na stôl v obývačke. Keď sme prišli do obývačky, dcéra sa snažila mobil chytiť, kričala, bola nadšená.
Muž na ňu veľmi hnusne zakričal ale nie len napomenutie, ale úplne zlým tónom. Potom položil mobil späť na stôl. Dcéra sa stále hýbala a mobil sa prevracal, on bol taky nervozny ze koniec..
Nakoniec dcéra vzala mobil a išla do postieľky, ukazovala starým rodičom hračky, ale nebolo to dobre vidno. Povedala som mu, aby sa k nej pridal a volali spolu. Keby sa k nej pridal hrou, dcéra by ho nechala telefonovať a hovor by si užili všetci.
On odmietol a stále len napomínal „Rozprávaj, prečo si ticho?“ Ty robíš len bordel.“ Dcéra sa snažila ukazovať plyšáky.. Potom sa vybil mobil, dcéra začala plakať a on znova kričal na nu..
Vtedy som už nevydržala a kričala som, že nie je dobrý otec, že namiesto toho, aby sa hral s dcérou, pridal sa k nej volat ju iba napomína nechce jej pomoct aby lepsie komunikovala so starymi rodicmi, kedze oni casto nevola a dcera sa tesi ked ich vidi.
On povedal, že dcéra je maznavá ..
Spýtala som sa ho, čo robí preto, aby bola lepšia ako ju vychováva, čo jej dáva. Odpovedal, že “lebo ty ju vychovavas”
Povedala som mu, že všetko, čo dcéra vie a aká je, je hlavne vďaka mne, lebo on jej nedáva pozornosť sedí za mobilom alebo si dá slúchadlá a ja sa musím prosiť, aby sa s ňou raz za čas hral.
Ešte spadli vysávače, dcéra plakala, ja som ich chytila, hodila o zem, búchla dverami aj ked to nemuselo ale uz som bola fakt nahnevaná. Dcera ma problém ovladat pocity je to mozno o nieco horsie ako u inych deti a mame termin aj u lekara , má 3 roky. A ked je nejaky problem s malou nepomaha pozera sa ticho a nadseny vyraz lebo zevraj si zato mozem sama. Uz je tomu tyzden a stale je ticho nebavi sa somnou, nekomunikuje chodi z izby do izby. Ked aj nieco poviem napr daj malemu toto kym budem v praci ziadna odpoved. Vzdy to bolo tak ze ked sme sa pphadali prvy krok som robila ja a vzdy to bolo potom tak ze kazda hadka moja vina. Teraz som neurobila ziadny krok. Tyzden ticha. Chcela by som vediet aj váš nazor a pohlad na to.

januska12323
Dnes o 09:57

A takýto milý pánko sa z neho stal príchodom dvoch detí však?

natlii5
autor
Dnes o 10:01

Co sa tyka dcery bol lepsi predtym sa hral zabaval sa, teraz skoro vobec ked som sa ho opytala a povedala ze sa málo hraju povedal ze nevie preco. Chytal ma za reci ze ma toho vela v praci smial sa a ja som povedala ze to je o prioritách on ze asi ano teda … a co sa tyka toho ze takto ticho vzdy to tak robil ibaze vzdy som to riesila ja tak to nezaslo ze tyzden sme ticho..

motylik2559
Dnes o 10:37

@natlii5 Ahoj, tym,ze ta tresta tichom je pasivne agresivny, sama pises,ze bol taky aj predtym, len si ty vzdy to riesila-cize predpokladam,ze si dosla za nim a sa mu bud ospravedlnovala za nieco, za co ani nemozes, aby komunikoval, alebo si sa mu pchala do priazne, aby komunikovat zacal. Za mna je taketo spravanie uplne otrasne, je ako totalny blbec. Vysmieva sa ti do tvare-takto na mna posobi tento tvoj prispevok. On chcel druhe dieta? Ako sa k malej sprava cely cas tych 3 rokov? Pracuje na homeoffice? To,ze je podla neho dcera rozmaznana, neznamena,ze ma po nej hucat za taku blbost, da sa to riesit aj rozumnym sposobom. Ja sa ani necudujem, ze mala tazsie spracovava emocie, ked zijete v domacnosti, kde otec po nej huka ako nepricetny a k jej mame sa sprava ako totalny chuj. Navyse dieta v jej veku este nevie emocie spracovavat ako dospely (tvoj chuj sa tiez sprava ako take decko, kedze ocividne emocie spracovavat nevie tiez) a to jeho spravanie dcerke absolutne nepomaha, praveze len zhorsuje. Tazko poradit v takejto situacii co mas robit. Mas muza, ktoremu si sa "klanala" uz predtym podla tvojich slov,ked ta chcel trestat tichom, a zial toto moze zajst casom aj dalej nez vidis teraz. Je fajn,ze sa mu vies postavit, ale na neho nic nezabera, este sa ti aj smeje do tvare...Autorka, osobne by som s takym byt nevedela, pretoze aj z deti mozu vyrast ci uz malí neurotici, alebo opacny extrem, ze budu az priliz utiahnutí. Toto pre zdravy psychicky vyvoj deti nie je absolutne dobre prostredie.

januska12323
Dnes o 10:52
@natlii5

Co sa tyka dcery bol lepsi predtym sa hral zabaval sa, teraz skoro vobec ked som sa ho opytala a povedala ze sa málo hraju povedal ze nevie preco. Chytal ma za reci ze ma toho vela v praci smial sa a ja som povedala ze to je o prioritách on ze asi ano teda … a co sa tyka toho ze takto ticho vzdy to tak robil ibaze vzdy som to riesila ja tak to nezaslo ze tyzden sme ticho..

@natlii5 a sme doma, je presne taký aký aj bol len vtedy si mala ružové okuliare. Je len na tebe či s ním chceš ostať keď vieš aký je.

anonym_30a50b
Dnes o 11:17

Odporucam este aspon 2 deti, iste sa muz potom zmeni😏

anonym_575350
Dnes o 11:22

Vy ste podla mna obidvaja rachnuti a dieta iba kopiruje to co vidi.

oslo1
Dnes o 11:43

Autorka, vsak si ten tyzden ticha Uzi. Uz vcera by som Isla na cely den SAMA Von Bez deti, tie nechala pankovi. Dnes by som si o 5 ráno dala budika a za 10 minutes by ma uz doma nebolo, aj keby som sedela cely den na lavicke v shopping centre. Zajtra by to iste cakalo panka doma po robote. Neboj SA, raz Tu hubu otvori a prehpvori na teba. Ty si aspon mentalne oddychnes a pprozmyslas, ci s tymto chlapcekom, aka tvojim 3 dietatom planujes dalsiu bducnost.

zanka777
Dnes o 11:52
@oslo1

Autorka, vsak si ten tyzden ticha Uzi. Uz vcera by som Isla na cely den SAMA Von Bez deti, tie nechala pankovi. Dnes by som si o 5 ráno dala budika a za 10 minutes by ma uz doma nebolo, aj keby som sedela cely den na lavicke v shopping centre. Zajtra by to iste cakalo panka doma po robote. Neboj SA, raz Tu hubu otvori a prehpvori na teba. Ty si aspon mentalne oddychnes a pprozmyslas, ci s tymto chlapcekom, aka tvojim 3 dietatom planujes dalsiu bducnost.

@oslo1 👏👏👏👌

anonym_753d62
Dnes o 12:29

Tak asi tu budem ako jedina za blbu, ale telefon tak malemu dietatu ro ruk nepatri. Dceru treba naucit ze ked telefonuje a chcete aby vas rodicia samozrejme aj videli, tak telefon bude lezat a dcera moze pred nim tancovat, debatit a ukazat hracky!!! Za mna no go aby male dieta behalo s mobilom po byte.

anonym_24cd6f
Dnes o 12:32

@natlii5 ze je to debil a je mi ta luto..

anonym_357008
Dnes o 15:23

@natlii5 Pre tvojho muža nebola táto situácia, že dcéra sa teší,je živá hravá potrebuje usmernenie.Ale je tu chaos,hluk,tlak, očakávanie, že niečo mám urobiť a ja to nezvládám.Hnev je zamaskovaný strach. Strach z neschopnosti ,z nezvládnutia situácie. Nezvláda svoje emócie, vníma to ako zlyhanie. Ale neprizná si to lebo "ego" S krikom sa snaží získať kontrolu na situáciou,ktorú vnútorne nezvládol. On vo svojom vnútri vie, že zlyhal ,ale namiesto toho aby sa s tým vyrovnal a tebe ospravedlnil,"trestá ťa tichom".

Prenáša zodpovednosť na teba vetou : " lebo ty ju vychovávaš", sa vyhýba zase pocitu viny. Je preňho jednoduchšie povedať, že za to môžeš ty,než si priznať ,že on sám nevie alebo sa mu nechce ( keď je na mobile) venovať dcére.

Nie je to tvoja vina ,že je ticho a nie si povinná "prosiť sa", "klaňať sa",aby sa s tebou rozprával. Lenže vo vašom vzťahu si zrelšia ty. Niekde som čítala že v takomto prípade môžeš začať rozhovor napríklad takto.(Dobre je keď dcéra je vtedy v kľude, ideálne spí)

Oceniť "snahu", že ho chápeš ,že si chcela zavolať so svojimi rodičmi.
Ty si "akože "priznáš vinu mrzí ma ,že som kričala a hodila vysávač.Bola som obrovskom strese a nezvládla som svoje emócie - týmto mu zoberieš z rúk argument - to si ty , tá nervózna. Skús vyjadriť svoje pocity cez ja-výroky.Cítim sa veľmi osamelá na výchovu našej dcéry,najmä keď vidím, že má problémy s emóciami.Potrebujem parťáka,niekoho o koho sa môžem oprieť keď nevládzem. Veľmi by mi pomohlo keby si sa s malou hral aspoň 20 minút bez mobilu v ruke. Chcem aby ste mali pekný vzťah.

Ako hrdinstvo chlapa by nemalo byť, že " zaútočí" prvý, že sa prvý urazí.Hrdinstvo by malo byť, že sa ospravedlní prvý, keď neprávom vybuchne.Lebo vlastné svedomie neoklame Dobrí prednášajúci to na prednáškach pre manželov učia.Hlavne, že si " mastia brušká" chlapi, že aké sú ženy emocionálne.
Už, keď by si aspoň niečo zobral k srdcu,bol by to úspech.Drzim palce.

niqua
Dnes o 16:24
@januska12323

A takýto milý pánko sa z neho stal príchodom dvoch detí však?

@januska12323 ja by som tieto schemy viet nepouzivala do kazdej jednej podobnej diskusii...aj moj prvy manzel bol jak med...az po narodeni dcerky sa vyklul narcista..dovtedy to nespozoroval nik...ani ja..