Hádka na Silvestra: Ako by ste reagovali?
Ahojte zeny. Ja stale nechapem ako to mohol urobit. Mame male dieta, lahli sme si spat na Silvestra a ja som bola este aj chora, proste zima mi bola. Rada som.bola.ze lezim konecne. Maly zaspal a ja tiez. Budi ma na Silvestra o 23tej ze on ide k bratrancovi oslavovat. Ja ze co, ze na Silvestra mas byt s rodinou. Nasrata ze ma zobudil a este aj ze vymysla a ze ho to aj napadlo. Ako fajn. Tak sa odul a otocil na druhu stranu, ze ci je pod papucou a ze budem ja niekam chciet ist. Tak hadka, az som vybuchla a poslala ho k bratrancovi. On na koni, ze super, ved si ma aj sama poslala, tak pekne isiel oslavovat. My bez pripitku, bez nicoho. Nezaujem ci aj drobec v pohode dal ten cely rachot...Rano dalsia hadka a odvtedy cele zle. Ako ja normalne nechapem, co ho to napadlo. A on ze ide tam kde oslavuju. Ze ja ani nepozeram telku, ze som spala. Ako ja mam take nervy, ze doteraz som vytocena. Ako co cakal ze dieta zobudim 1,5 rocne na ohnostroj a pojdeme von zurovat? Neskutocne mu to idem dat cele pocitit a vyzrat. Co by ste robili vy? Ako boli by ste s tym v pohode? Som divna? Ja normalne odvtedy som v riti, ze za co nas ma, ked ani ten pripitok spolocny, ze proste s rodinou mal byt...ked aj v posteli.
Neviem, aky rozdiel je v tom, ze Ta zobudil o hodinu skor. Aj o polnoci, by si si pretrhla spanok. Mali ste si pripit o tej 23h a mohla si spat dalej. Odporujes si aj v tom, ze najprv pises, ze bol maly s ohnostrojom ok, a ked Ti baby nalozili, tak uz maly nebol ok. Nuz, co s Tebou. Kasli na to, buduci rok bude lepsie, ak sa nebudes mstit a nerozidete sa, potom, uz mozno, ani to spolocne sampano nebude
Len tak na okraj: aký zmysel má, zobudiť sa na Silvestra o polnoci, rozospatá a chorá si pripiť studeným šampanským a ísť zase spať? 🤔
No takto, my sme mali Silvester asi taky, ze cely den som behala po pohotovsti s mladsim, dostal laryngitidu a na prvej pohotovosti mu to nezistili... mame aj starsieho syna, isli sme autom vsetci na tu druhu pohotovost a manzel so starsim nas pockali v aute. Uz som bola fakt unavena, vedela som ze je zle s mladsim, zle sa mu dychalo. Prisli sme domov, nevedela som ci mu zaberu lieky, dostal aj atb, lebo bol zahlieneny strasne, a cipok na roztiahnutie dychacich ciest. Az o osmej mu to zabralo a konecne mu stiahlo teplotu (dovtedy 39 mal stale). Nas Silvester bol takyto, bez jedla doslova, nebolo kedy a potom ani chut, odpadli sme do postele a neboli sme schopni ani vstat o polnoci... takze ono je to o tej danej situacii ... ale ak ti nebolo az tak brutalne zle, tak manzel mohol ist podla mna, ale ak by mal na druhy den spat a nic ti nepomoct,,, to je tiez otazka, ak by ti bolo stale zle...
Podla mna sta sa o tom dost neporozpravali. Ty si bola chora, chcela si si oddychnut + zalezi ti na tom, aby ste sviatky slavili spolu ako rodina a mala si nejake ocakavania od muza, ktore on nesplnil, lebo to mozno cele inak videl. On zrejme nechcel stravit Silvester sam doma pri telke, ked ty si spala a mozno si myslel, ze ved aj tak spite tak co by tam on robil sam. Mal ti to ale povedat predtym, ze chce niekam ist, ale mozno sa bal, ze budes sklamana, nahnevana. Mozno ho aj bratranec prehovaral nech ide, ze ved co tam bude sam… proste sa porozpravajte otvorene. Dalo sa to vyriesit aj tak ze by skocil k bratrancovi skor a do polnoci by sa vratil domov. Len bolo treba o tom spolu hovorit.
Ak si ale bola velmi chora s vysokymi horuckami, ze si nevedela fungovat, tak to jasne, ze mal radsej zostat doma. Ak v takomto stave od teba odisiel, to by ma tiez nastvalo. Este by zavazilo kde byva bratranec - ak 2 poschodia nizsie v panelaku - to by som este chapala ze sa tam chce na skok zastavit a pride hned domov keby nieco.
Inak ked sme mali malicke deti a boli obe chore, moj muz tiez odisiel na oslavu kamaratovych narodenin. Starsie dieta dostalo zachvat laryngitidy, musela som volat zachranku, mladsie polrocne tiez vysoke horucky, muz mi nedvihal tlf lebo nemal signal… ani som na neho nestihla byt nastana lebo ked potom zistil ze sme v nemocnici a co sa dialo, bol taky zlaknuty ze mi ho bolo aj luto. Odvtedy ked su deti chore, nejde nikam aj ked ho niekedy posielam ze to zvladnem.
Ty mu to chces dat vyzrat? S takymto pristupom budes onedlho slobodna mamicka.
Mna by nasral keby ma nechal samu s dietatom doma, aj keby som bola zdrava. Je tak isto rodic ako ja, tak preco mam ja zostat doma s dietatom a on sa ide ozierat, lebo ja som matka? Pride mi to dost nefer. Co by on urobil keby si sa ty chytila, ze ides za sesternicou, lebo ved on aj tak spi? Bol by s tym ok? Uz nie je pubertiak, tak nech dospeje a je s rodinou ked ste sa uz tak dohodli.
Boze ved ste doma a to su len ohnostroje, a nie v bunkri kde padaju bomby. Za mna ste jedna histericka stihacka.
Fuha rok budes nasrata a budes cakat ked po roku mu to vratis??,
@cimage to je trošku iné, veď ona bola chorá a spala s dieťaťom. Aj tak by nikam nešla, aj keby bola hore. Aspoň predpokladám, že chorá by sa netrepala medzi ľudí. Vtedy by na to nahnevalo, keby sme sa dohodli, že budeme doma a on od nudy sa pobral preč.
Teraz si myslím, že aj tak by z nej nemal nič, tak išiel k bratrancovi. Čo je na Tom, veď je to rodina.
Necitala som celu diskusiu,ale pripajam sa k tym,ktore pisu,ze ako manzel/partner s dietatom doma sa mal k veci postavit zodpovednejsie a nie pudovo.ak nie je v beznom zivote typ otca,ktory necha celu domacnost,starostlivost,dieta na tvojich pleciach,tak mal asi skrat v hlave....videl asi fotky na internete a zavidel,ze je doma ,iní sa zabavaju a chcel sa zabavat.napisal mozno prianie brateancovi alebo on jemu,postazoval sa mu a uz to slo,vytiahol ho na zabavu....
.predpokladam,ze nezije pubertu a mal sa k celej situacii postavit zodpovednejsie a nie ako 15r fagan. Aj keby si nebola chora ,myslim,ze vacsina manzelov,partnerov pokial v dany den nepracuje, nema nocnu,chcelo by travit silvester spolu a nie oddelene...takze neverin tomu,ze by dobrovolne chcel niekto prezit silvester oddelene (ak teda nemaka niekto na nocnej )
Este sa spytam,kolko rokov ma bratranec ?ma rodinu? Ak ano,tiez travil silvester bez manzelky/dietata ?
Alebo nebodaj tvoj muz travil cas a bratrancom a jeho rodinou a on bol jediny sam?lebo ako blb nechal samu manzelku doma a mohol vidiet,ze partneri standardne ak mozu,travia spolocny cas?nebolo mu to v tom pripade trapne?
Alebo siel sam a aj bratranec sam? vyburili sa poriadne? Nebolo mu smutno?
ja som na silvestra este do obeda bola hospitalizovana s 2m v nemocnici.myslela som,ze silvester prezijeme oddelene ,co mi aj prislo luto,no nakoniec nas prepustili domov a mohli sme prezit silvester vsetci 5ti doma....
Muza 2 dni pred silvestrom ,pozyvala suseda 30 decembra na susedsky punc.vravel mi do telefonu,ked som bola v nemocnici,ze nevie ci pojde ( 2 deti este doma) a nesiel,lebo mu to je zevraj blbe bezo mna.
mal ostat doma ,ak ste sa na nicom nedohodli.Nie len pre pomoc s dietaton,ale aj tebe.Ale hlavne, ze ste partneri.V dobron aj v zlom.u nas,ked je muz chory,neneham mu deti na krku a nepojdem spat a zabavat sa ku kamaratke,co sem tam vypadnem(hlavne ked sme mali 2 deti a prespali celu noc) a vratane takeho refreshu si vyrazime na turistiku....plany narychlo,ktore sa tykali zurky,smr robili v puberte.
Vyzrat mu to nedavaj,...povedz mu podla mna ,ze ti to prislo luto,bola si smutna,sama a rada by si bola,keby svoje plany riesil v predstihu .hlavne ked mate dieta...
alebo mu to otoc na nejakom priklade,kedy by sa on citil asi blbo...muzi nase pocity nepochopia.Nie su tak citovo viazani na osoby,ako my zeny
A k tomu ohnostroju,mojho 2 mesacneho ucim na hluk.zaspava najlepsie,ked si s muzom v posteli pustime film🙃...vtedy spi ako babatko.
Ked vecer zaspi,normalne fungujeme-rozpravame sa ,nechodime po spickach.spi alo dudek(aj ked cez.den mi.to dava vyzrat a toho spanku ma extremne malo,co sa.odzrkadluje.aj na jeho umrnkanej nalade)
1,5 r.neviem ci prevychovas
Moj pekne pocas toho rachotu spinkal...
Uvidim sice casom ,ake bude mat spanky.
Dobre je ucit deti hlucnejsej domacnosti podla mna...
Okej ale to bola asi dohoda ze oslavite spolu, pozriete telku pripijete si, kuknete ohnostroj z okna atd… ale ked si spala? Co skoze mal sefiet na posteli a cumiet do blba za to ze tebe bolo zle? Na tvojom mieste by som sa mu za to osoravedlnioa lebo FAKT si reagovala prehnane…
Že chudák chlap ženy si to obráťte. A vôbec. Určite m byť s rodinou a ešte k tomu chorou manželkou čo je na tom. Ako prečo keď si ľahol odrazu sa rozhodol ísť mohli si prípit spolu teda a nejaký kompromis prinajhoršom. To o zareagoval divne môjho by to teda nenapadlo. A to aby ste si nemysleli nieje pod papučou nenechal by ma samu v takýto deň. Určite nie
Do každej domácnosti minimálne jednu takúto tolerantnú ženu z MK 😀 len škoda že realita by bola odost iná, ako tieto komentáre. Nič no chvála Bohu, že ten môj je tak dospelý žeby ho vživote nenapadlo hodinu pred polnocou odísť z vlastnej spálne za zábavou. Keby, čo bolo. Ja osobne skôr ako tých chlapov pod papučou ľutujem ženy, ktoré toto považujú za v poriadku ✌🏼
@hellionka nikto sa ti o lutost neprosil to v prvom rade 😁 a v druhom, kazda mame pravo si vyjadrit svoj nazor 😉 ked mali dohodu, este ked nebola chora ze budu spolu tak okej, ved by si pustili telku, daco popili atd… ale ked ona zarezala tak co sa mal cely silvester cumiet do blba? 😁 ja by som urobila to iste keby viem, ze niekto z rodiny vo vedljsej dedine sa stretol akoby som mala cumiet do blba na Silvestra 😁
@lubka_95 no bol(nebol) s tym najprv pravdepodobne stotozneny,ze bude cely silvester cumiet do blba,ked mal choru manzelku,mali pripravene sampanske .a kedze sa autorka vyjadrila,ze standardne sviatky prezivaju ako rodina doma,tak mal ostat doma...
My ako rodina mame veru zauzivane,ze ak niekde slavit sviatky,ideme spolu.(ak.teda nepracujeme)
On vsak uvidel prilezitost vyburita sa,vsak manzelka bude doma ako opatrovatelka striehnut spiace dieta a on sa opat vrati do pubertalnych casov.lebo uz jeden silvester prezil pravdepodobne doma a moc sa s tym asi nevedel stotoznit .(no kde by sa vlacili s pol rocnym dietatom minuly silvester?)
U nas bezny den,ked mi muz povie 1 hod pred hokejbalom,ze si ide zahrat a bude tam do 22-23 ja som len rada...
Kazdy potrebuje travit cas aj sam,vypadnut z bezneho kolotoca,zresetovat hlavu,venovat sa sebe aj kamaratom(rodine),sportu.alebo ist na koncert s kamaratom....
Vobec na tom nie je nic zle.
Aj ja okrem turistiky s kamaratkou si vyrazim na koncert,bez muza a deti.na kizombu,tanciaren ,aerial hoop....
Ale s tym,ze prebehne dohoda alebo muz vie,ze mam nejake zaplatene kurzy....
Ale na sviatky???
Niekto povie,ze uz silvester neriesi tak,ako za puberty.aj tak si chce clovek strngnut.ale stale su to vianocne sviatky,kedy ak sa da,su to vzacne prilezitosti byt spolu.co tych prilezitosti ak su obidvaja pracujuci nie je cez rok vela (neratam teraz materske/rodicovske,aj cez ne sa da pracovat)
Nečítam všetky komenty tých tolerantných manželiek, ktoré sa tu zišli, ale mne by to vadilo. A bola by som nazlostená rovnako, ako ty a povedala by som mu, nech nikde neide. Nechať chorú manželku v posteli aj s malým dieťaťom a ísť sa zabávať, je chrapúnstvo. Či na Silvestra, alebo kedykoľvek inokedy.
Autorka, treba sa upokojiť. Kvoli sebe a dieťatku. Chápem tvoje sklamanie. Ale ludia su všelijakí, hlavne su medzi muzmi a ženami naozaj veľké rozdiely..aj vo vzájomných ocakavaniach. Ty mu v podstate nemôžeš rozkazovat kam moze a kam nemôže,kedy,atd...hoci ste manzelia, to neznamena,ze sa vzajomne vlastnite. A preto vela zalezi na komunikacii a aj na samotnom cloveku - aka je povaha. Z mojho pohladu to nemal urobiť, keďže ste sa inak dohodli a aj vzhľadom na skutočnosť,ze si bola chorá. Cele to bolo trochu nešťastné . Skus mu to cele vysvetlit v klude,bez zbytocnych emocii, bez kriku,to ako si sa citila,ako ta to sklamalo,aby skusil pochopiť...ak to nepomoze,mam tu odpoved na tvoju otazku. Da sa mu to tak trošku "vratit" naspäť. Mozno ma tu niektore ukamenuju,ale podla toho,co tu popisali (ze je jeho spravanie ok) bude moj navrh vlastne uplne v poriadku..Ked bude pan manzel v budúcnosti chorý,treba mu dieťa nechat doma a ist si napríklad sadnúť so sesternicou na kavu,alebo zbehnut na nakupy 😊 niektorí ludia naozaj potrebujú pocítiť na vlastnej koži to, čo sami dávajú,inak sa nespamätajú 🤷🏼♀️
@oblecenie99 presne tak,ide o princip a hodnoty...ak som este aj chora a mam doma deti akoze halooo ake,ze chod sa bavit a ja budem doma s dietatom...to nie je v poriadku a hlavne taketo rozmyslanie...je ine keby sa dohodli predtym,ale takto?nenormalne a sebecke
Ja by som reagovala rovnako, ako ty. Tiež by ma vytočil.
Z toho celeho by mi vadilo len to, ze ma zobudil. Ine by bolo, keby ste spolu travili aktivne cas a on sa zdvihne, ze ide prec bez dohody, to by ma nasralo. Ale takto? Ved by si ani nevedela, ze siel
Nerozumiem tomu slovu "spolu". Však keď podľa teba má byť rodina na štedrý večer a na Silvestra spolu, tak si mala byť s ním, hoc aj pri telke zababušená, keď ti bola zima, ale s ním. Takto sa vôbec nečudujem, že chcel ísť inde. Ty v posteli a on mal povinne spať na Silvestra s tebou? Jeblo by ma na jeho mieste.
Ako keby som ja toto spravila chlapovi a nechala doma dieťa s chorým otcom ... :D páčia sa mi reakcie tych dokonalých manželiek a žien, ktoré sa tu vyjadrujú že si reagovala prehnane...chcela by som čo by robili oni. Nech si to ale každý skúsi otočiť... Či by sa toto napr.pacilo tvojmu mužovi...
@dominika2801 samozrejme by sa to nepacilo.internet a pismenka vela znesu...
U keby sa to tykalo ich osoby,hned by mali na to iny nazor....

Ja vidím veľký rozdiel v tom keď sa dvaja dohodnú alebo teda aspoň si dajú vedieť. To je samozrejme ok a nevidím dôvod aby nasilu sedeli doma vždy obaja lebo majú dieťa.
Ale ak sú dvaja dohodnutý že strávia Silvester spolu tak je maximálne nefér aby sa jeden len tak zobral a odišiel.
Prečo by ten druhý mal ostať sám keď dohoda znela že budú doma obaja spolu (áno aj v prípade že si idú iba pripiť).
Keby normálne dopredu povie že ide Silvestrovať tam a tam. Tak si autorka mohla zavolať mamu, kamarátku alebo kohokoľvek iného kto by sňou strávil večer alebo len proste nerušene spať 😂.
Takto sa akurát tak vytočila že je na Silvestra sama, chorá a ešte aj ohúrená týmto úžasným nápadom v strede noci.