Hádka o hračku a reakcia starého otca
Tak nejak si asi potrebujem trosku utriast, co sa nam udialo. Boli sme na navsteve u starych rodicov a okrem nasich deti, tam boli este aj ine (ich sesternice, bratranci). Deti sa hrali s nejakymi erarnymi hrackami, ktore stari rodicia zakupili a tie tam u nich aj ostavaju. Nastala hadka o hracku, nikto z nas uplne nevidel, ako to zacalo, kto komu bral a pod. Dospeli sa rozpravali v kuchyni. Vyriesilo sa to tak, ze stary otec hracku detom zobral a odlozil, so slovami, ked sa neviete dohodnut, nebude mat nikto. Potialto ok. Asi po 10 minutach, ked uz sa deti bavili niecim inym, jedno z deti prislo za starym otcom a pytalo si tu hracku, ze ci sa s nou moze uz hrat. Stary otec vstal, presiel do izby a zavolal vsetky deti, postavil si obrazne povedane do radu, vytiahol hracku a povedal, ze ci nebolo dost rozumiet, ked povedat, ze sa s nou nebude hrat nikto a ze sa maju pozerat. A zacal tou hrackou trieskat, az ju uplne roztrieskal na padrt. Ja neviem, ci mam pisat, co bolo dalej. Deti zhrozene, plac, myslim ze aj ostatni dospeli, ktori prisli az na ten randal a plac, trochu v soku. Chlapi sa vobec neozvali, vsetci mlcali. Nikto nechcel asi hrotit. Nejako asi ani neviem, ako to mam odkomunikovat detom. Stary otec je znamy obcas takymto impulzivnym spravanim s nejakymi extremami, len uz si asi nedokazem zachovat chladnu hlavu a akosi ma uz nebavi ospravedlnovat taketo spravanie. Ani doma sa nezhodneme, manzel tvrdi, ze dobre spravil, detom treba dat jasne najavo pravidla, ja zas tvrdim, ze to je zbytocne prehnane, stacilo zopakovat vyjadrenie, ze nie, nebudu sa hrat s tou hrackou dnes uz vobec.
tak je to smutne, no mozno aj lepsie, nez by mali zazivat taketo vybuchy. a je to potom podla mna na vas dospelych, aby ste mu to proste svorne vysvetlili, ze takto chovanie proste nie je vhodne a deti sa od neho budu len odvracat
@zuzks5 no lenze oni nikto nezasiahli. Tak potom sa zbytocne stazovat,ked sa mu to toleruje. Ani sama autorka nezasiahla, ani svagrovia? Babka?Mozno 4 dospeli tam boli a nikto nic? Ani po scene neriesili? To vsetci suhlasili s jeho pristupom? To je skor priucka pre dospelych, ze sa nevedia vzopriet dedkovi.
Bez urazky, dedko je hotová drama Queen 😳
Prvá časť úplne vporiadku, reagujem tak isto.. ale pri slušnom spytani sa takáto prehnaná reakcia? To je sila, nerozumiem tym reakciám že si deti zapamätajú? Čo si zapamätajú, ze veci treba roztrieskat keď sa neviete dohodnúť? Niekedy fakt žasnem ženy čo dokážete ospravedlniť..
Ako sa poznám, ozvala by som sa v tom momente, naozaj nerozumiem čo tým dedko akoze dosiahol..
Necitala som vsetky komentare tak ak sa opakujem tak sorry. Podla mojho nazoru prva cast je v poriadku - zobrat ked sa nevedia dohodnut. Ale teda druha cast pre mna neakceptovatelne toto keby spravil niekto mojmu dietatu tak tam velmi dlho nepojdeme. Da sa to vysvetlit v klude jednoducho povedat dietatu nie a hotovo s nie rozbijat hracky ved z toho si to dieta vezme akurat to ze moze rozbijat tiez ked dedko moze.... 🤦
@janetinka27 fakt je, ze keby mi akykovek clovek zobral telefon a roztrieskal mi ho pred ocami, aby som sa naucila, ze ho moje neustale zvonenie sprav obtazuje, tak sa asi rozplacem. O tom ze by som mala traumu ani nepisem. Nepovazujem sa za krehku kvetinu ktora sa za seba nevie postavit. Ale bola by som v takom soku a starchu, ze by som sa nezmohla na nic ine ako na ten plac. To co sa tu pise stylom "dedkov dom, dedkove pravidla" alebo "aspon to konecne pochopia" mi pridu uplne z marsu.
@kittykat22 asi tak, tiez nerozumiem. tiez by som bola v soku. a keby som bola dieta, tak by som si minimalne cvrkla. zivot je sice tazky a netreba deti vychovavat v bavlnke a iluzii, ale naco ich pripravovat tymto sposobom? ved dedkovi maju doverovat, nie sa ho bat. ani sa necudujem, ze je tolko nedovercivych a paranoidnych ludi, ked nemali odmalicka komu doverovat, ked dedovi ruplo v bedni, tak rodicia to este aj schvalovali. aspon niekto z dospelych by mal mat rozum a ukazat, ze svet nie je len divocina, ale su hodnoty, ktore stale platia a (aj) tie davaju zivotu zmysel.

@cubo2 len to by mali jeho deti (tj syn), a ti spravanie schvaluju, lebo su zvyknuti..