Hádka s manželom
Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
fajn, klub divnych "stihaciek"😂
viem kedy konci a niekedy ked potrebuje nieco dorobit v praci, co nepocka do dalsieho dna tak mi da normalne sam od seba vediet, ze bude dlhsie,
a mame uplne normalne zauzivane, ze pred koncom smeny v praci mi napise ze uz ide a ci sa ma zastavit v obchode alebo ze si pojde do zasielkovne po balik tak sa zdrzi. on ma v praci wifi a napise mi cez mesenger.
my sme si to takto zauzivali uz ked bola dcera skolkarka, ja som chodila na poobedne a nocne a potrebolala som ist na autobus do prace o pol siestej, tak som potrebovala aby bol dovtedy doma.
alebo teraz budem fakt aj ja za stihacku, ale ked som bola v praci na poobednej tak som mu vzdy volala ci siel pre dceru do skolky, lebo sa nam stalo , ze mal napriklad nejake volno zaspal poobede na gauci a zabudol ist po dceru.
tiez asi musim vyhladat psychiatra ako tu bolo doporucene, lebo sa o neho bojim, lebo viem, ze ked ide autom a je unaveny, ze ma mikrospanky.
reagujem na "keď tá technológia existuje tak ju aj použijem" - to je chyba uvazovania, technologie nam maju ulahcovat zivot a nie aby sme my boli ich otrokmi. Treba ich pouzivat s rozumom. Aj napriek tomu, ze sme teraz vsetci online 24h denne, nie kazdy chce byt aj naozaj dostupny a v pohotovosti 24h denne a ma na to plne pravo. V tomto pripade ta technologia praveze znizuje tvoju kvalitu zivota pretoze ta nuti kontrolovat tvojho manzela, musis kazdu chvilu vediet co robi - to nie je prave prospesne pre mentalne zdravie, tvoje ani jeho.
@h2 pretože som išla ako bolestivý prípad kedy sa neobjednava a vtedy nemáš šancu vedieť koľko ľudí zrovna pred tebou bude? A koľko vôbec bude trvať zákrok? Čiže toto sa nedá predpokladať… tak nemudruj 🙂
@heln to si radšej ani nemala písať takéto detaily lebo ťa tu ukameňujú 🤣🙈 ale nie.. tak to máte pekne zaužívané.. aj môj má v práci wifi ale nepíšeme si počas dňa, ani to od neho nevyžadujem.. fakt iba vo výnimočnom prípade, keď sa plánuje niekde zdržať.. ale má s tým problém 🙈
@stannkal zas úplne od veci komentár.. ja nie som online či v pohotovosti 24h denne, pri malom dieťati sa to ani nedá a on tiež nie je online 24h denne.. a ani to nik od neho nechce.
Ahá, tak ja mudrujem? No dobre, tak si serkaj vzťah s mužom, keď ti to tak vyhovuje. Ja by som nevolala a nepísala, keď viem, že o 20 minút budem doma. Myslela som, že si založila diskusiu, lebo si zvedavá na názory. Ale ako vidím, prišla si si sem len pre uistenie, že ty máš pravdu a tvoj muž nie. A keď si zistila, že väčšina žien má iný názor, tak sa ti to nepáči. Zamysli sa nad sebou, lebo tvoj vzťah nedopadne dobre.
Waw, tak toto si autorka pusti
Ahoj u nás hodina hore dolu nehrá rolu... Možno aj dlhšie. Neviem, nevisím na hodinkách. Podľa mňa si stanovte nejaký limit spoločne a budete obaja spokojní🤷
@h2 dobre, ty by si nevolala, ale ja zavolám, nemám s tým problém a aj manžel je za to rád.. toto proste nie je kameň úrazu v našom vzťahu tak neviem prečo toto riešiš…
A áno, prišla som si tu pre názory a zistila som že áno sú aj ženy pre ktoré je toto dôležité tak ako aj pre mňa a dokážu normálne fungovať so svojimi partnermi. A akceptujem aj ženy pre ktoré toto dôležité nie je a nevidia v tom žiaden problém. Ale strašne veľa komentov tu je útočných až urážlivých a toto už v poriadku nie je.
@mikadooo anoo už sme si stanovili cca limit, snáď to bude dobrý kompromis pre nás oboch
Keby sa niečo stalo, volali by ti policajti a nemusela by si sa hodiny strachovať....Ja nemám ani poňatia, kedy môj chlap chodí domov z roboty, väčšinou robím 13-15 hodín a chodím domov o 22:00. On chodí ráno o piatej do práce a domov kedy ako....A keď mám voľno, je mi jedno, kedy príde.
Ja som ti písala slušne a ty mne, nech nemudrujem.
A k tým ženám, ktoré to tak majú: rozdiel medzi nimi a tebou je v tom, že ich chlapi to robia dobrovoľne a nevadí im to. Tvojmu to vadí a je do toho nútený. Takže hoci tvoj názor je zhodný s tým ich, si v úplne inej situácii.
autorka, ja tak dobre rozumiem tvojmu prezivaniu 🙂 tvoje prispevky ma vratili o par rokov naspat, ked boli deti male a viseli na mne od rana do vecera.
Tiez vo mne rastlo napatie, ked manzel nechodil (nemohla som si pomoct, hoci som si uvedomovala, ze to nie je dobre) a nechcela som volat, lebo co ak by nahodou sedel za volantom?
Ale ked bol manzel na sluzobke a vedela som, ze sa zdrzi alebo nepride vobec, bola som v klude, lebo som to cakanie nanho tak nejak "vypla".
Odkedy su deti starsie a "samoobsluzne", tato potreba vediet, kedy manzel pride domov zo mna uplne spadla a je to ovela lepsie.
Ja myslim, ze sa casom zladite a bude to v pohode.
@keziah ďakujem ti za tvoj príspevok ❤️
Kiež by to tak bolo aj v mojom prípade.. ale asi je to dosť pravdepodobné, je to prvé dieťatko, celkovo nová rola a teraz keď je ešte aj chory, že ani vonku nejdeme, vkuse doma.. áno tieto dni doslova niekedy odratavam minuty kedy sa manžel zjaví vo dverách, lebo teraz je to dosť náročné.
A áno keď sa nad tým zamýšľam, tak pred MD som takto jeho neskoršie príchody neriesila, proste človek je vo víre bežného života…
@akje Ale keby bola, vedela by vyvenčiť aj do obchodu skočiť. Tak o čom to je? O buzerácii toho milovaného? Za to, že ma miluješ, musíš robiť to a to! Keby manžel chcel, tak by zavolal. Ale nechcel, tak ani nezavolal. Ona to nevie pochopiť a akceptovať. O nič tu nejde, len zbytočné informácie. Z reakcie muža je zrejmé, že to robiť nechce, nevidí v tom zmysel. Ak by sa mu už niečo akože stalo, autorka aj tak by sedela doma, lebo má choré dieťa. Nič na situácii nezmení.
Autorke: Ja tiež nie som otrokom mobilov. Za to, že sú, nemusím ich nosiť stále pri sebe. Mám množstvo neprijatých hovorov. A čo? Keď je to dôležité, zavolajú znova. Keď sa už ten kel spomína..., tak idem do záhrady a mám sadiť s mobilom? Za to, že mám televízor, mám ho nosiť so sebou aj s PC? Stačí rešpektovať, že človek chce mať aj chvíľu pre seba a nebyť stále vyrušovaný. Tak ako keziah, prežívali sme to viaceré, ale nepotrebovali sme o tom písať 7 strán. Ale keď nechceš prijať odlišné názory iných žien, tak manžela si len donútila k dohode. Veľa od toho neočakávaj.
@loliki je to o tom že keď mám partnera tak prečo by sme mali do obchodu chodiť duplovane.. a keď sme dohodnutí že toho psa poobede venčí on.. ja naozaj nerozumiem kde sa táto debata dostala..
A základné piliere vzťahu sú dôvera a komunikácia.. keď sa vytratí komunikácia o bežných veciach tak ten vzťah skôr či neskôr upadne.
A čo sa týka telefónu - zase zveličené - ja nie som otrokom telefónu, mesačnú faktúru mám cca 8 eur! Keby som bola závislá na telefonovaní smskovani a bombardovaní manžela cez telefón každú chvíľu tak tá faktúra uznaj by vyzerala trochu inak.. (manžel platí cca rovnako).
Dobre, OK. Máš ťažké obdobie, blbý deň, choré dieťa, 1.x na materskej, všetko chápeme, zažili sme a s odstupom času nadhľadom píšeme: Kľud. Nič sa nestalo. Netreba si vyrábať problémy. Časom pochopíš a budeš radiť mladým mamičkám podobne. 😉
@loliki ona sa nemusi zamyslat nad tym, keby bolo keby a co by robila ako slobodna mamicka, pretoze v tej situacii nie je. Ona ma partnera. Ako napisala, jej dieta je chore a ma s muzom dohodu, ze pes je aktualne jeho povinnost, ma ju plnit. Ja v tomto bode nevidim ziaden dovod jej nieco vycitat.
Tiez si myslim, ze na neho nema tlacit ak to jej muz tak neciti, no hodnotit ju tu ako ty mi prislo od veci.
@akje Ona nemusí robiť nič, ani jej manžel, ani ja, ani ty. Vôbec o ich telefonovaní či netelefonavaní nemusí písať celé Slovensko. Keď ti to prišlo od veci, ok, beriem na vedomie. Nechce sa mi hľadať, ktoré hodnotenie myslíš. Môžeš mať kľudne iný názor ako ja a môžeme sa mýliť obidve. 😉 Na dnes by stačilo.

Chudák chlap .Typicky príklad ženy stíhačky .Raz sa ti už neozve vôbec ,keď budeš takto pokračovať .

Pretože je to zbytočné. Len preto, že existuje technológia, netreba o všetkom informovať. Ak by si bola napríklad u zubára oveľa dlhšie, než predpokladáš, OK, napíš. Ale načo písať, že o 20 minút som doma?