Hádka s manželom
Mali sme s manzelom mensiu vymenu nazorov, vela veci, tak vseobecne, princip hadky, ze podla neho som vzdy vo vsetkom ja ten problem, ja na vine atd atd …. Co ma vytaca, lebo su rozne situacie, kde jednoznacne nie som ja problem (napriklad jeho sestra ma uraza, ja sa branim) a nakoniec povie ze ja mam s nou problem, proste vytaca ma do vyvrtky, vzdy hlavne svoju rodinu zastava, v kazdej situacii, aj ktora je jednoznacne proti mne …. Ale co ma zamrzalo najviac, ze mi na konci hadky povedal, ze to nema zmysel sa so mnou dohadovat, ze však na kazdeho raz dojde …. Je mi do plaču z toho, ze clovek, ktory ma “vraj” miluje mi dokaze povedat nieco, cim naznaci nepriamo, ze si snad zela aby sa mi nieco negativne udialo …. Som z toho znechutena a smutna, co si myslite o hentakej vete voči manželke? Ďakujem 😔
Bolo hnusné, čo ti povedal.
No ja nepovazujem za zastavanie sa svojho manzela poukazovanim na to, ze on nedostal to, co jeho sestra. To je skor podnecovanie k ukrivdenosti a nespokojnosti. Kazdy by si mal uvedomit, ze o hocijakom dare maju darujuci pravo rozhodnut sa tak, ako chcu. Co ty vies, ako rodicia uz urobili, alebo planuju urobit v ramci darov? Ja sa nedivim, ze toto rypanie sa muzovi nepaci.
Nečítala som diskusiu. Vidím ženu, ktorá chce byť u muža na prvom mieste - a tak to ma byt. Ty sa na prvom mieste necítiš byť a je normálne, že sa snažíš od muža získať niečo, nejaký prejav, ktorým by tento prazdny pocit u teba vyvrátil. Rovnaká situácia sa ti stále opakuje...a bude, pokiaľ niečo nezmeníš. Vyhľadaj terapeuta, chod do nadhľadu a rob zmeny. Za pohodu, riešenie a následne kvitnúce manželstvo ti to predsa stojí. A najmä- keď vidím, že o manžela.stojis a máš ho rada. Skus to. Ak chceš iný výstup ako máš, treba iný vstup. Každá žena má byť kráľovná vo svojej rodine. Tvoje pocity pre niečo sú. Držím palce.
@roja01 presne Tak som to pochopila aj ja. Autorka ale ty sa ho nezastavas ty rypes do veci co sa tyka jeho rodicov sestry dary neries. Aj ked mas pravo na 50% jeho majetku darovane a zdedene do toho nepatri. Je pekne si povedat ze ty si fer Ved Bud . Ale ty nemozes rozhodovat za jeho rodicov a ked jemu to nevadi ze sestra dostala a on nie.. tak Jasne ze tvoje miesanie sa do situacie nevnima pozitivne. On ta nepotrebuje aby si bola jeho rytier v zbroji a bojovala zanho nejaku vojnu o ktoru on nema zaujem. Keby chcel vybojoval by si ju Sam. Nic Strasne ti nepovedal a nepraje ti nic zle len aby sa ti raz otvorili oci a videla veci aj z jeho strany. Nechapem naco si sa pohadala so svagrinou. A potom aj s muzom a este si myslia ze nic zle na tvojej strane nie je. Do tych darov ta nic .. ani si nemala vediet ze dake $ davali a bol by klud. Neviem naco ti to vesali na nos. Uplne zbytocne sa trapis nad niecim kde ty nemas ziadnu moc to zmenit.
@tykat ale ja som sa s nim nehadala, len som to podotkla, s tym ze som sa vlastne jeho isla zastat, ze mi to je luto, ze teda jej dali vyrazne o nieco viac … vyjadrila som sa k tomu, lebo to je zrejma vec, urcite bezne nedelim ich majetky alebo čo
@silvike akoze ja nemam problem jej to dopriat alwbo čokolvek, skorej som len poukazala ze mi je luto, ze manzela takto bezdovodne vyradili z niecoho, ale urcite som to nehovorila nijako povysenecky a neviem ako
@roja01 tak ono sa jedna naozaj o velku vec, cize keby sa jednalo o nejako blbost tak by som nemala potrebu vobec si povedat ze jej chuda moje, mrzi ma, ze toto ti urobili …. Ale necakala by som ze za vyjadrenie nejakej empatie, kde sa vlastne zastavam jeho si nakoniec ja vysluzim take reči
@lucimax ďalujem, myslim, ze toto je najviac pochopene, preto som nepisala najskorej nic o hadke konkretne, lebo som riesila prioritne presne toto, ze moj manzel sa sprava ako keby ja, my nie sme priorita, ze zastava vzdy ich, tym padom ich hadze na nejaky piedestal, koho ma potrebu zastavat, obhajovat vzdy namiesto mna ….
@miadi ale tu vobec neslo v tejto teme o ich majetok priroritne, to bola len jedna situacia, tam bolo milion situacii, kde sa voci mne zachovali nejakym sposobom, urazanie, ponozovanie zhadzovanie a on vzdy zastal to, ze vsak to nevadi, nic take sa nestalo a podobne, tu ide prioritne o to, ze sa vzdy stavia na ich stranu a je schopny mi kvolo nim povedat aj skarede veci, ktorymi ktovie čo mysli …. Ze ako to potom je, kde je nase miesto s detmi pre neho
Neriesila by som vobec jeho rodinu .. Asi ho to pod povrchom aj žerie ale od teba to nechce pocut ze “ chudatko.” Asi to uraza jeho ego. Ak je mimo jeho rodiny medzi vami vsetko ok., tak Skus si urobit odstup neries nehadaj sa snim o tom akych ma rodicov atd. Nech si to vyriesia oni medzi sebou.
Moja sestra dostala od otca keď stavala dom 100 000€. Ja som nedostala. Keby mi muž povedal ze som chúďatko a ze je to nefér, poslala by som ho do riti skaredsim spôsobom než poslal on teba. Lebo ako tvojmu mužovi, tak aj mne to nevadí, sú iné veci čo som dostala ja a ona nie a nemusia byt nutne materiálneho zamerania, ty do ich rodíny nevidíš no a keby mi to ten muz povedal tak by som si nemyslela ze berie ako chúďatko mňa, ale seba, ze nie ja, ale on bol ukrátený o tie peniaze- a tak isto vnímam teba keďže tvojmu mužovi je to jedno ale teba to tak trochu žerie.
Zarob si sama, tvoj muz žiadne chúďatko nie je a aspoň on to vie. Do ich rodiny nevidíš, tak sa do nic nestaraj. V takýchto veciach by som si aj ja rodinu zastala a to si ju vo všeobecnosti moc nezastávam, lebo nemám prečo, asi do nich rýpeš z takého uhlu ktorý on ma potrebu brániť lebo nevidí dôvod na rypanie do toho.
@gleep1 ale ja neriesim prioritne tuto vec, ale vseobecne, aj me jeho sestra napriklad bezdovodne zhadzovala a tak, ponizovala slovne, nikdy sa ma nezastal a vzdy sa jednoducho snazi hladat dovody preco ich zastat a preco dava najavo ze my vlastne nie sme ocividne pre neho stale priorita …. Vzdy v kazdej situacii jeho rodina vyjde z toho ako ta pri ktorej on drzi a mne je schopny povedat rozne veci skarede pre nich, vcerajsia hadka je len priklad toho jeho zvycajneho postoja a myslenia aj v inych situaciach
Prejavuje jeho rodine lásku a úctu a vaz si ich
Nabudúce mu na to odpovedz máš pravdu veru na každého raz dojde.
Zo zásady sa nestarám do chlapov ej rodiny a on do mojej, keďže tu si nevyberame.
A žiaľ to ze bola pre neho mama a hlavne sestra svätá sa nestalo naraz ale bolo to tak aj predtým ako ste sa zobrali len si to nechcela vidieť ze sestra je viac ako ty.
autorka - budem stručná. dúfam, že ak máte dieťa, tak len jedno jediné. nečítala som celú diskusiu, len ti napíšem z vlastnej skúsenosti, že toto sa nikdy nezmení. jeho chorý vzťah k matke a sestre bude pretrvávať aj v budúcnosti, teba budú isté veci aj naďalej žrať, hádky budú pokračovať a on ti bude slovne ubližovať. ak dieťa nemáte, kašli na takéto manželstvo, ak máte jedno, tiež sa pozviechaj a ži si svoj život s dieťaťom. ak máte viac a nemáš možnosť byť samostatná, tak kašli naňho, ži síce s ním, ale svoj život. inak sa budeš fakt len trápiť.
ach, už som to dočítala.... ak ide o nejaké majetky, ruky preč, je to naozaj ich vec. ak ide len a len o hádku kvôli tomu, tak nechaj muža na pokoji, je úplne a len ich vec - a vec ich rodičov, komu čo dajú a komu nie. ak sú s tým spokojní všetci v danej rodine (čiže rodičia, muž i jeho sestra), ty to nerieš. prepáč, ale ty do toho fakt nemáš čo hovoriť, môžeš vzbudiť podozrenie v mužovi, že tebe ide o tie peniaze alebo inú formu majetkov. čo je logické, lebo čo je mužovo, jedného dňa môže nadobudnúť status majetku celej rodiny, čiže bude to i tvoje a vašich detí...
pokiaľ však v každej téme, či situácii zastáva matku a sestru, vtedy platí to, čo som napísala o 10:22
@panelacikova ano, nezmenim ten jeho postoj to uz som zistila a bolo tolko situacii, ktore ho mohli osvietit ked to tak poviem a aj tak bol pri nich, ale aby mi pre ne este slovne ublizoval a mal reci typu, ze na kazdeho raz pride, to uz ma mrzi dost …
Je určite ublizujuce keď si vždy zastane rodinu, tak isto ako je preňho ublizujuce keď ty do jeho rodiny rýpeš. Keď ti ubližuje ze si zastane nich, nerýp do nich a nebude si mať dôvod ich zastávať s tým sa vyhnes ublizujucemu chovaniu na oboch stranách. Vieš, iných ľudí nezmeníš, zmeniť môžeš len seba- a toto čo ti píšeš je celkom ľahko preventabilne tým ze ty hodis spiatočku a nebudeš ich akokoľvek rozoberať a stavať sa medzi neho a jeho rodinu. A keď to prestaneš robiť, bude určite aj on s tebou ako ženou spokojnejší.
Vo všeobecnosti vnímam ako veľmi smutne keď sa niekto snaží stavať medzi rodinu a dokazovať si kto je prednejší. Prečo potrebuješ mať pocit ze si prednejšia? Si niečo úplne iné. Nemôžeš byt prednejšia než sestra lebo vzťah sestra a vzťah žena je úplne niečo iné. Nemôžeš byt prednejšia než jeho matka, to je úplne iná kategória. Oni tu pri ňom boli celý život a aj ak by to vám nevyšlo, stále tu preňho budú. S tebou sa rozhodol spraviť si rodinu, chce s tebou prežiť život a mala by si byt za to vďačná. Nemala by si sa predbiehať či si niečo viac než matka lebo prepáč, nie si. Keby si mala syna a on ženu a ta by takto s tebou súťažila, ze by chcela vedieť ze ona je v jeho živote viac, ze je prednejšia, ako by si to vnímala? Nevnímala by si to tak ze ty si matka- nenahraditeľná a jediná a ona je žena, tiež v niečom úplne inom nenahraditeľná a snáď tiež len jediná?
Ja naozaj chápem ze ti ubližuje keď sa ta nezastane, ze máš pocit ze si menej, ale ver ze nie si menej len si niečo úplne iné. A on ma právo ľúbiť svoju rodinu a od teba nie je fér ze od neho vyžadujes pocit ze si preňho prednejšia a možno tým ze ti tento pocit nedal stále nevedome robíš situácie kedy od neho čakáš ze už KONeCnE zastane teba a on zas nic. Nerob to. Proste nechaj jeho rodinu jeho rodinou. A to ze ta nemá jeho sestr rada? No tak keď sa staviaš medzi jeho a jeho rodinu tak sa čuduj… myslíš si ze oni to nevedia?
A okrem tohto, keby mi v tomto konkrétnom prípade čo si napísala povedal ze “na každého raz príde” tak ja by som to nemyslela akože niečo zle sa mi ma stať ale ze myslel ze príde raz aj na neho- na vás- čo sa týka nejakého daru. Každý vidí to čo chce vidiet, vieš… ty chceš vidiet asi ublíženie a rozbroje
U nás zas za všetko môže môj muž 😂
Rodina z ktorej clovek vyjde je pre kazdeho istota, ze sa do nej moze vratit, moze hocikedy prespat, daju mu najest, utesia ho. Je to zazemie, kde sa v pripade nudze necitis ako cudzi element, ktory musi byt za kazdu pomoc vdacny. Preto si ju kazdy brani. Ziadny mudry partner sa nesnazi nastrbit tuto istotu a potom je klud a spokojnost v povodnej aj novej rodine.
@gleep1 ja aj keby nehovorim o nich nic, tak bude aj tak dovod si ich zastat a to vtedy ked sa oni bezdovodne ku mne zachovaju skaredo a on si ich zastane …. Cize ja nemusim ani nic hovorit a riesit, aby sa ukazalo toto jeho nastavenie …. A nehovorim, ze chcem aby ma mal prednejsiu, mne by stacilo, keby bol spravodlivy a objektivn a nie ze sa ich zastane, aj v situaciach, ktore su jednoznacne proti mne z ich strany a to bezdovodne este k tomu … ano, my keby sa rozideme oni tu dalej budu pre neho, ale je zasa aj mozne, ze ked raz jeho rodicia zomru, tak ja zasa budem ta, co tu bude s nim este potom, aby neostal sam, aj to treba brat do uvahy … a co sa tyka jeho sestry, ta ma nemala rada hned od zaciatku, bezdovodne, napriek tomu, ze ja som sa k nej prve roky spravala alo milius, aj tak ona davala najavo, ze ma nema rada a ako hovorim, nechcem byt prednejsia, chcem od neho objektivitu, to by mi stacilo ….
@yasmeena presne ako pises, citim sa bezmocne, pretoze on ako leby nechce pochopit, jednoducho ako keby ruzove okuliare a nie a nie pochopit rozne situacie …. Alebo takto by som povedala, kazdu situaciu pochopi tak, aby ona z toho vyšla ta pekná …. Ked sa rovnaka situacia stane opacne, mna neobhaji rovnako, ako ju v tej skoro roroznej situacie …. Pritom by som chcela len OBJEKTIVITU od neho …. Nemusim byt viac, ale rovnaly meter by mi stacil, ze ked napriklad ona pocie ze som krava a on to obhaji, ze to tak nemyslela, tak aby ked poviem ja ze je krava povedal tak isto, ze som to tak nemyslela a nie ze ona povie nieco, obhaji sa to a ja poviem to iste a je ohen na strechce …. A to co pises, to je naozaj mimo, ako nejaka nesamostatna zena, ona ma muza? Tvoja svagrina? Ked takto brata vyvolava ked je den volny hned, aby jej s niecim pomahal, ako keby nechape, ze on uz ma aj svoju novu rodinu a musi sa aj tam venovat, len smutne, ze to nechape aj on sam, ze ste aj vy uz 😔
@roja01 ano, chapem to na jednu stranu, ale ja netvrdim, ze sa s nimi ma hadat, ale keby niekedy zaujal stanovisko a bol slusne objektivny a povedal slusne, ze mu nieco nepride voci mne jeho zene ok, nemyslim si, ze by to nutne malo nastrbit tu istotu …. A treba si uvedomit, ze zena je zasa mozno istota po smrti rodicov raz, ved ked raz zomru rodicia, kto by tomu muzovi bez zeny zostal?! Bez zeny s detmi?! Sestra bude mat svoju rodinu uz, takze si myslim, ze treba si trosku zabezpecovat aj tu istotu vo forme zeny do buducna, lebo sa takymto stylom moze stat, ze rodicia zomru, sestra bude mat svoju rodinku a brat zostane sam, ked pride o zenu kvoli primarnej rodine
A za co ti vlastne jeho rodina nadava a ponizuje ta?
@tykat tak nepriamo ponizuju, ja neviem napriklad som trosku pribrala a svokra a svagrina predo mnou mali 20 minutovy diskusiu o tom ako su dnesne zeny tlste, mam vacsie znamienko na tvari a mali diskusiu predo mnou o tom ako znamienka su nechutne a takto napriklad, manzel samozrejme vzdy povie ze to je cisto nahoda, ze kazdu navstevu nepriamo takto hovoria o niecom, co sa mna tyka …. pripadne sa mi nemaju problem priamo zacat smiat do ksichtu za nejaky moj nazor, manzel samozrejme povie a co, tak im to je smiesne no, pritom to uz ma charakter vyslovene výsmechu a podobne, to nehovorim o ojovarackach poza moj chrbat, o ktorych sa dozvedam kazdy tyzden, ale to on zasa predsa nepocul tak ktovie ako to bolo a takto nejako
@autorka
Z toho co pises vnimam, ze mas voci nim nedoriesene veci a hladas v nich vsetko, coho sa chytit a hlvane, vsetko si beries osobne.
Skus sa skor zamerat na budovanie vztahu s manzelovou rodinou, potes ich niecim, dohodni so svagrinou kino, pozvi ich k vam... ale proste urcite nesnaz sa o to, aby manzel musel teraz riesit tvoje pocity a to, ze su ti nesympaticki ti ludia. Tvoj manzel za to nemoze. Tak ako si prijala jeho, oni vzdy budu sucastou jeho zivota, aj vasho.
Keby som ja tieto veci riesila, tak len "riesim" - v zivote je dobre sa zamerat na pozitivne veci
tak to je vyslovene hulvatske-od tych zien aj od tvojho muza...otazka je,ci s nim chces byt...lebo toto sa ani za cenu kupovania si ich naklonnosti,ako tu niekto radi,nezmeni....a ani to nenauci chlapa vazit si svoju zenu...
@zmrzlinka2021 ono skor to je tak ze ja nie som sympaticka im od zaciatku podla toho ich spravania …. Ja som hovorim bola prve roky ako milius a oni ma aj tak stale urazali a rypali a kina a vecere to mam vsetko za sebou, aj tak som nebola dobra a nestacilo, aj ked som sa isla rozliat snad zo zaciatku

@tykat Tak ona len zrejme podotkla ze sa jej to zda nespravodlive voci jej muzovi. Ale veeelmi vela zalezi od tonu reci, akym sposobom sa dane veci vyjadria, ci nejak rypavo, ponizujuco, utocne, ci nejak chapavo, citlivo normalnym hlasom a celkovekj situaciie.