icon

Hádka s priateľom a jeho odchod

zaba9
19. aug 2016

Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?

papricka33
19. aug 2016

@zaba9 ozaj, s injekciami ti za cokoladku určite pomôže tvoja sestrička na gynde keď ju poprosis 😉 (ja som si ich pichala sama, mužovi by som to nedovolila.... a to je lekár 😉

celasapremenim
19. aug 2016

Sorry, pisem z mobilu a nestihla som opraviť slová, čo korigoval...ale málo by to byť jasne

zaba9
autor
19. aug 2016

@papricka33 juuj,ked ja viem odpadnut,aj ked len vidim injekciu. Aj doteraz ked mi pichal,tak som otacala hlavu,aby som to nevidela. Ja viem,je to hlupost,ale neviem sa prekonat v tom pichani.

eva8
19. aug 2016

@zaba9 potom sa mi naozaj zdá trošku pohodlný. Neviem, či sa budeš môcť naň inokedy spoľahnúť. Ale ja by som mu dala druhú šancu, nech si tú dovolenku teraz užijú, no nabudúce nech sa predtým s tebou najprv poradí a dá prednosť partnerke v takejto situácii. On chce možno naozaj viac času tráviť s jeho dcérou osamote, alebo cez prázdniny súd určí určitý počet dní a jednoduchšie je mu ísť s ňou na dovolenku, kt. zaplatí jeho mama....

eva8
19. aug 2016

@zaba9 s tým pichaním si injekcie ťa úplne chápem, ani ja som to nedokázala....

enka451
19. aug 2016

mozno budem jedina ktora ma iny nazor ale podla mna to neni normalne ze muz si odide na dovolenku bez teba mna by to hnevalo ..ked su raz rodina tak by mali byt vsade spolu aj ked tam je jeho dcera vsak aj ty sa musis poriadne spoznat s jeho dcerou ved si jeho zena ....

zaba9
autor
19. aug 2016

@enka451 no tohoto nazoru som bola aj ja. Lebo on ma dost separuje aj od nej,lebo ze chce s nou byt sam. ale potom ja s nou nikdy nenadobudnem pevnejsi vztah.

enka451
19. aug 2016

@zaba9 tak potom co to je za chlapa vsak ako si spravi na teba nazor to dievca ...a co nato jeho byvala manzelka ona nema nic proti tomu aby si ju spoznala ?

jana_eyre
19. aug 2016

cakate babo, je jedno ako dlho spolu ste - jednoducho uz cakate babo, takze ste rodina a rodina ma cas travit spolu, ak dovolenka tak aj s jeho dcerou a tebou, nie babka, vnucka, syn bez teba..

reagovala by som rovnako ako ty a dost by ma zranil, keby dal prednost mame ktora si ma nezela na dovolenke.. a ze ta separuje od vlastnej dcery? tak to by ma riadne stvalo, to akoze ako vysvetluje? ze chce byt s nou sam je normalne, ale nie na ukor vztahu ktory by si si mala s nou budovat aj ty.. brala by som to tak, ze som aj so svojim dietatom u neho na druhej kolaji a to by som nezniesla..

sissy27
19. aug 2016

@enka451 nie je jeho manželka, je len jeho priateľka - a pre jeho mamu je to cudzia žena 🙂
@zaba9 keď teda spolu vychádzate dobre, tak aký bol problém sa jeho mamy na rovinu spýtať, prečo teba nepozvala (aj keď teda mne je napr. úplne jasné prečo)? úprimne by som sa po tejto scéne čudovala, keby ťa ešte niekedy v budúcnosti jeho mama pozvala aspoň na obed ... keby tebe ako dospelej žene niekto diktoval, koho máš pozvať na dovolenku, resp. by sa odúval za to, že si ho nepozvala, bolo by to ok? prepáč, ale nie si stred vesmíru... s tebou trávi väčšinu roka predpokladám, ale aj mama a hlavne dcéra majú tiež právo s ním tráviť čas a kľudne aj bez teba...
injekciu ti pichne hociktorá sestrička na gynde, u obvoďáka, na pohotovosti alebo v ktorejkoľvek ambulancii...

romanovic
19. aug 2016

@zaba9 teraz teoretizujem - keby moj syn cakal dieta so zenou, ktora ma uz 4 vlastne, nebola by dom z toho vobec stastna.
Keby som pred narodenim ich prveho spolocneho dietata chcela "utesit" (v zmysle ukludnit jeho dceru, ktora sa mozno trapi, ze jej otec bude zit s jej 4 detmi, ale s nou nie), tiez by som mozno uvazovala tak, ze nam zaplatim dovolenku, na ktoru nova zena (ktora mozno caka, ze zaplatim dovolenku aj jej 4 detom) proste nepatri. Ze je to iba zalezitost "povodnej" rodiny.

zaba9
autor
19. aug 2016

@jana_eyre no,obcas mu to tolerujem,obcas sa mi podari dosiahnut,aby ma zobral ked ide za nou. Len aj ona mu povedala,ze ho chce mat len pre seba,tak ich nechavam,.

eva8
19. aug 2016

@zaba9 keď ťa separuje od jeho dcéry (nezáleží na veku), tak ti asi moc nedôveruje.

eva8
19. aug 2016

@zaba9 Keď to je zo strany dcéry, tak v poriadku, konala by som ako ty

zaba9
autor
19. aug 2016

@romanovic mam dve deti. Dvoch anjelikov mame spolocnych.

katka253111
19. aug 2016

A aka stara je jeho dcera? S tvojimi dcerami sa nestretavaju a nehraju spolu

jana_eyre
19. aug 2016

@zaba9 no, ved to uplne chapem - dcera si chce uzit otca, pre nu si cudzia osoba.. ale pre neho nie si, caka s tebou dieta a to nie je predsa len tak.. je mi jasne, ze dcera a aj on chcu cas pre seba, to tak byva ked su deti z inych vztahov - ale nemoze ta predsa odsuvat, cas sa da rozdelit vzdy tak aby sa venoval iba dcere, potom iba tebe a potom aby sa vam venoval spolocne.. 😠

normalne ma uz len predstava takehoto pristupu chlapa k zene stve..

enka451
19. aug 2016

@sissy27 ale vsak caka od neho babo ..a ja si mislim ze to uz je jedno ci mu je manzelka alebo priatelka proste cakaju spolu babo a su uz rodina ...napr. ja som so svoij mm svadbu nemala ani nic ine len sme spolu ale berime sa ako manzelia a tak isto aj moja svokra ma bere ako dceru po synovy

zaba9
autor
19. aug 2016

@katka253111 jeho ma 10,moje 8 a 11. Ked sme spolu,tak sa hravaju. ale to je malo.

romanovic
19. aug 2016

@zaba9 v uvodnom prispevku pises, ze ste spolu 2 roky a prezila si 2 potraty. Ako mozte mat spoku uz 2 deti a cakat tretie?

sissy27
19. aug 2016

@enka451 tak podľa tejto tvojej rovnice už ale dotyčný jednu rodinu má - s matkou svojej prvej dcéry... takže by pani "svokra" po správnosti mala potom pozvať na dovolenku obe "ženy" 🙂

@zaba9 tak ale ak máš dve deti z predchádzajúceho vzťahu, tak ak by pozvala aj teba, musela by automaticky aj tvoje deti... a to už teda je aj trošku záhul na peňaženku jednej osoby, nemyslíš? ja to stále vidím tak, že proste chcela stráviť čas so svojou vnučkou, hlavne ak onedlho príde ďalšie vnúča a na tú prvorodenú bude zase menej času, a naozaj nevidím dôvod, aby si robila kvôli tomu cirkus...

jana_eyre
19. aug 2016

@sissy27 ta cudzia zena pre jeho mamu caka jej dalsie vnuca, takze az taka cudzia uz nie je.. keby sa zobrali o tri mesiace, bola by to uz ina situacia? /a je rozdiel ked sa s prvou zenou rozisiel a s druhou zije/

ja som pri prvom synovi tiez nebola vydata za svojho muza, ale svokra /ked to lepsie znie, tak potencionalna/ ma brala proste ako nevestu, neseparovali ma mimo rodiny.. podpisanim papiera na urade sa nezmenilo nic okrem mojho mena ani medzi mojim muzom a mnou, ale ani mnou a jeho rodinou..

barbora01
19. aug 2016

@jana_eyre vies, ale niekedy je to tak, ze nove manzelky si chcu vynutit poziciu, ze oni su na prvom mieste, pred detmi z prveho manzelstva a daju im to jasne pocitit (to sa stalo mojim detom) a ja sa viem vcitit do babkinho myslenia, ze ked jej vnucku niekto zanedbava cely rok, tak aspon na dovolenku, ktoru plati ona, budu tak, ako si kedysi zvykli a trosku doda pocit dolezitosti svojej vnucke

jana_eyre
19. aug 2016

@barbora01 ano to je mozne.. ale zvacsa sa na temy pozeram z tej strany ktorou su pisane, aj ked samozrejme to moze byt tak ako pises..

jana_eyre
19. aug 2016

inak este som chcela - kde je pisane, ze jeho mama bude vsetkym dovolenku platit, to som tu nepostrehla.. my sme uz tiez absolvovali dovolenku s rodinou muza.. vymyslela ju svokra ale platili sme si ju sami..

petulda333
19. aug 2016

@jana_eyre na prvej strane autorka pise ze to plati babka

jana_eyre
19. aug 2016

@petulda333 aha, to som si nevsimla.. Tak to je jasne, ze si babka môže urcovat pravidlá komu co zaplati, ale chlap ma stat aj za svojou tehotnou partnerkou..

petulda333
19. aug 2016

@jana_eyre suhlasim,ale ktovie ako to medzi nimi naozaj je...

celasapremenim
19. aug 2016

@enka451 ja som tá druhá a pred tebou

sissy27
19. aug 2016

@jana_eyre táto pani má z môjho pohľadu dve v podstate rovnocenné "nevesty" - jedna jej už vnúča porodila, druhá je v očakávaní... proste sú to matky jej vnúčat... tá prvá prala synove trenky kedysi, druhá to robí teraz... technicky nie je pre ňu jedna viac alebo menej...
ja to stále vidím tak, že tá dcéra / vnučka z predchádzajúceho vzťahu je po rozchode rodičov ochudobnená tak o čas s otcom, ako aj s babkou, a tak sa to babka snaží aspoň trochu kompenzovať... z môjho pohľadu pekné gesto... keby brala so sebou ďalšie tri osoby, tak zas sa len tá malá bude musieť o babku a otca deliť, lebo sa bude treba starať ešte aj o tehotnú macochu a jej dve deti... to by rovno mohli ostať všetci doma...