Hádka s priateľom a jeho odchod
Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?
takze vlastne ste spolu ani nehovorili.. no na tvojom mieste by som trvala na normalnom rozhovore, kde by som mu vysvetlila, preco sa ma to dotklo, aj ked chapem preco si to tak babka predstavuje.. a hlavne by som trvala na tom, aby sme spolu travili viac casu aj so vsetkymi detmi..
my mame viac deti v rodine, co su takto "prizenene" - a vzdy sme ich brali ako svoje, ci uz ide o nevlastneho syna mojho brata, alebo o nevlastneho syna sestry mojho muza /cize ona je v podobnej pozicii ako ty/.. nikdy nikto nikoho neseparoval, aj ked samozrejme ze vlastni rodicia travili cas s detmi o samote, ale proste sme to vzdy mali nastavene tak, ze patria do rodiny, lebo naozaj patria..
a myslim, ze aj deti to brali vzdy vdaka tomu dobre - ked sa uz rodicia raz rozidu a pride takato nova situacia, tak podla mna sa musia snazit vsetky strany, hlavne aby netrpeli deti na nedostatok pozornosti rodicov, ale ani ostatnej rodiny, ktora existuje..
@jana_eyre o teme dovolenka sme sa bavili vyse dvoch tyzdnov predtym. A vyustilo to k tomu,ze mi praskli nervy. A aj sam priatel mi povedal,ze keby to ma platit on,tak nejde,ze vyuziva to najma preto,ze to plati babka. Ale to je asi nepodstatne. Mna len rozculilo,ze ma separuje.aj jeho rodicom,keby nepoviem ja,ze cakame dieta,tak doteraz by to od neho nevedeli. neviem,niekedy si myslim,ze sa za mna hanbi,ze sa hanbi za to dieta,neviem. Ale aj po tychto prispevkoch to vidim mozno trochu inak.
@zaba9 zatial som prečítala len úvodnú stranu, ako možno to bude znieť tvrdo, ale tebe prepína? jeho matka platí dovolenku, na ktorej chce svoju vnučku a syna, čo je na tom preboha zlé, divné, aby si chlapa vyhadzovala z domu? to má platiť dovolenku aj tebe a tvojim deťom? Hádam má starká právo ísť na dovolenku zo svojou vnučkou a synom sama
@zaba9 aký dôvod uvádza on ze jeho dcéra nevie o bábätku. A jeho rodine si to ty povedala. Celkovo toto neviem ci je OK prístup zrejme by som uvažovala že toto ma byt plnohodnotný vzťah? A to, že odišiel po hádke od tehotnej a injekcie pichajucej ženy.... Radšej sa nevyjadrujem. Zvláštne že po 2 rokoch vzťahu si už 3x tehotná s ním a pritom už máš dve vlastne deti...
aj tak mi nedá ešte jednu vec po prečítaní, mať dve deti z predchádzajúceho vzťahu, mať nový vzťah, prečo sa hneď hnať do spoločného dieťaťa? najlepšie by si urobila, keby si sa najprv snažila utužiť vzťahy s jeho dcérou, rodinou a potom sa hnala do spoločného
musíte sa porozprávať, žiadne sms, to pri každom probléme bude utekať k mamičke?
Mne to celé príde nejaké hlúpe. 1. Babka vymyslí program pre jej syna a vnučku. 2. Potencionálna nevesta (resp. partnerka syna) sa pozve na túto akciu. 3. Pozve sa tam napriek tomu, že je tehotná, musí si pichať nejaké injekcie a prežila v minulosti potraty. (ak som to celé pochopila) 4. Staviaš partnera pred výber - buď čas strávený s jeho mamou a dcérou, alebo pomoc pri vašom nenarodenom dieťatku. 5. Chlap sa zduje a odíde ako nejaký truľo, tak sa fakt riešia problémy... A ty ho ešte aj pošleš preč.
Neviem, myslím, že je to úplne primitívny problém. Ak si s partnerom, ktorý ma dieťa z predošlého manželstva, musíš rátať s tým, že s ňou bude chcieť tráviť čas aj osamote. Nemala by si ho v žiadnom prípade stavať pred nejaký výber a podobne. Predpokladám, že spolu žijete a máš ho pri sebe a svojich deťoch stále. Prečo sa chceš niekam natlačiť, obávaš sa niečoho? To, že máte problém - nestretávate sa všetci spoločne - to treba riešiť. Ale načo teraz? Dovolenkou? Ktorá je naplánovaná nejako inak, ako si ty predstavuješ? Prečo radšej netrávite spolu viac bežných dní? Myslím si, že buď si precitlivená z tehotenstva alebo si precitlivená osoba všeobecne. 🙂 Skús to vziať z nadhľadu. Injekcie ti niekto pichne, hádam neumrieš.
@mysga ale on sa nezdul...ved ho vyhodila..ospravedlnuju ju ako tak tehu hormony...
Bodaj by nebolo tolko rozpadnutych rodin ked problemy sa riesia takto,bez normalneho rozhovoru,kompromisu ci pochopenia..
@alex49 vyhodila ho tak kam mal ist pod most?spravna otazka je ci pri kazdom probleme ho bude vyhadzovat z bytu?
@mysga zhrula si to uplne presne.... ano, je to tak....
@petulda333 pre mňa je to nepochopitelne z oboch strán. Síce žijem s partnerom len tri roky v jednej domácnosti, ale nech sme sa posekali pre čokolvek, nikdy som ho odo mňa nevyháňala a keby to aj spravím, tak aspoň nejde. Toto je ako nejaká telenovela, jednoducho spraviť z hádky čo najväčšiu šou, ako šišnutí. :D
@petulda333 myslela som to tak, že to majú riešiť rozhovorom a nie demonštratívnym odchodom niekam. zijú spolu a musia sa naučiť komunikovať,
@mysga ja sa zas nedivim ze odisiel,ked sa kvoli takej blbosti s nim hada uz 2tyzdne a este ho vyhodi...no utekala by som tiez..mne su tieto veci niekedy smiesne, no najhorsie je ze deti tym trpia najviac,lebo ludia si robia deti len tak
@alex49 lenze toto je o nich oboch - obaja sa musia naucit komunikovat riesit problemy. Nie ze ja ho poslem niekam a on bez mihnutia oka odide. To podla mna nie je normalne. Treba sa naucit veci riesit, suhlas!
@alex49 lenze zrejme to nefunguje ked sa s nim furt hada,zjavne ho nenecha ani vysvetlit preco ide a ona to ani nechce pochopit,inak by sa nehadali tak dlho
@papricka33 tvoj muz je lekar a nevie pichnut injekciu? To som este nepocula, nech radsej vrati diplom ked je taky neschopny. Taky by sa nemal hrat na odbornika
@mima283 Je tu vela zien ktore maju deti a byvalym, tak ja chapem, ze preco sa takto mosuria - je im proti srsti ked tu nejaka "nova" zrazu ma tiez slovo :D cest vynimkam, su tu aj inteligentne zeny. Ze zrazu je fajn aby muz stravil dovolenku s matkou a dcerou, ale vysovene bez terajsej priatelky/zeny. Bolo by OK keby muz sam isel niekam s dcerou, alebo babka sama s vnuckou, ale podla mna ked tam ide aj svokra, tak sorry, na mieste toho muza by som zobrala aj svoju zenu.
asi by sme skor zirali keby ze nam napise nazor aj babka....
ako tak citam...bezna PMS je suma fuk voci tehotenstvu...
Každý sa na to pozerá inak. Tak ja napíšem svôj pohľad, ako ženy, ktorá takmer o deti prišla.
Podľa mňa je od partnera vyslovene neprijateľné, že v tomto neberie ohľad na nenarodené dieťa a vystavuje matku stresu. Prišli o dve deti, čo je strašne psychicky zaťažujúce, a napriek tomu , že partnerke sľúbil , že jej bude s injekciami , ktoré potrebuje , pomáhať, tak sa zoberie na dovolenku sám bez nej ,a nechá ju tak, nech si to rieši ako chce. čo to je za partnera?....

@zaba9 a uz si s priatelom hovorila?