icon

Hádka s priateľom a jeho odchod

zaba9
19. aug 2016

Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?

petulda333
20. aug 2016

@mirica lenze je aj otec preboha!!!ona mala vediet do coho ide,a je jasne ze chce byt aj s dcerou,urcite ma na nu teraz malo casu a po narodeni dietata ho bude este menej!mozno aj ta dcera poprosila babku aby sli lebo chce byt s nim sama bez cudzej panej!pre jeho dceru je to urcite tiez tazke obdobie a ta tehotna zena si ten stres robi sama lebo riesi hluposti!

alaguema
20. aug 2016

@zaba9 Mozno sa jeho dcera babke zverila, ze jej otec venuje malo casu. Inak, ja zastavam nazor, ze vztahy medzi detmi a druhymi partnermi su len prijemnou moznostou, nie povinnostou. Ani zo strany deti, ani dospelych. Mozno tam nie su sympatie. Preco by sa nieco malo vynucovat? Kludne to moze byt aj tak, ze on bude s dcerou travit cas bez teba. To dieta ma na to pravo a Ty by si to mala respektovat.

alaguema
20. aug 2016

@guinevre no a je aj vela takych, ktorym zas vadi, ak ich partner travi cas so SVOJIMI detmi osamote, co je tiez pekne na hlavu. Novy/a partner/ka predsa nemusi byt pri vsetkom, naopak je podla mna dobre, ak tie deti maju cas a priestor byt aj samy so svojim rodicom bez tretich osob. Poodotykam - nie som rovedena 🙂

mirica
20. aug 2016

@petulda333 ...pre niekoho hlúposti, ale pre ženu, čo už prišla o dve deti to asi hlúposti nebudú......áno je otec, ale snáď si práve kvôli tomu, lebo ním chce byť znova, mohol pre jeden krát niečo také odpustiť , nie?.....či je dovolenka viac než dieťa?

alaguema
20. aug 2016

@zaba9 este dodam...tvoj partner je mozno pod tlakom, ale neuvedomuje si preco. Muzi nezvyknu svoje pocity analyzovat. Je prenho jedoduchsie ostat u mamy. Jedno dieta uz ma, ty mas dve a spolu cakate dalsie...To je celkom dost deti, vela zodpovednosti a povinnosti. Tvoje dve deti on tazko bude brat ako berie vlastne. Je to komplikovana situacia. Tieto rodiny poskladane z roznych vztahov a deti, su casto problematicke a vyzaduju si vyssie davky tolerancie a ohladu hlavne na deti. On chce byt so svojou dcerou, pritomnost tvojich deti nie je podstatna, travi s nimi mozno viac casu, nez by naozaj chcel...a ty by si bez svojich deti na tu dovolenku asi nesla, ze? Tak si to trochu premysli z roznych pohladov a mozno mnohe pochopis.

alaguema
20. aug 2016

@mirica dovolenka nie je viac, ako dieta. Tu uz jedno je na svete - jeho dcera. Pani je dospela a mala by byt schopna bez chlapa prezit tyzden, dva. Injekcie sa daju uplne jednoducho riesit, to je len obycajne vydieranie.

guinevre
20. aug 2016

@alaguema Tu predsa nejde o tom, ze muz bude travit cas so svojou dcerou osamote, ide o to, ze svokra povedala, ze chce vsetkych na dovolenke okrem synovej priatelky, podla mna je to drze, nemusela svokra platit pre vsetkych, staci povedat, ze mam taky a taky budget, zvysok si doplatte. Vies, moja kamaratka si zobrala chlapa ktory ma syna z prveho manzelstva, a jeho rodicia ich vzdy tahaju na dovolenky, dokonca aj za to platia, ale toh ochlapa by nenapadlo povedat svojej zene, ze ty mas zostat doma a ja so synom a s rodicmi idem na dovolenku. On travi cas so synom sam kazdy tyzen, a kamaratke to nevadi, ona ma vtedy cas na seba.

petulda333
20. aug 2016

@mirica a co ak to je prva dovolenka?ja chapem aj autorku ale ona je dospela,mala by to vstrebat,nez jeho dcera,pre ktoru je to dalsia zmena!

petulda333
20. aug 2016

@guinevre my ale nevieme co ,,svokra,, povedala,to tvrdi autorka,pravda moze byt uplne ina len autorka to pod vplyvom tehu horsie pochopila.a zjavne si to nenecha poriadne ani vysvetlit

maminkasisa
20. aug 2016

@guinevre lenze autorka ma svoje dve deti, a ani tie svokra nepozvala na dovolenku, chcela len svoje vnuca...

guinevre
20. aug 2016

@petulda333 Samozrejme, pravda moze byt uplne inde, ale aj ty pises nieco o com vlastne nic na 100% nevies, takze, to plati aj pre teba 🙂

guinevre
20. aug 2016

@maminkasisa No, tak aj svokra by mohla akceptovat to ze jej syn ma svoj zivot a svoju rodinu tiez, a nema 10 rokov ale zrejme vyse 30, takze by nemala rypat do toho aby ich takto pohadala, problem je, ze ona zrejme to nerespektuje. Mohla kludne ist s vnuckou sama.

petulda333
20. aug 2016

@guinevre ved jasne,len ma stve ze sa tu utoci na chlapa a z autorky tu robia chuderu a pritom to nik nevie na 100% a akoby tu ziadna nepozerala na jeho dceru. Oni su spolu 2r dost kratka doba aby sa s tym jeho dcera vysporiadala

petulda333
20. aug 2016

@guinevre boze,ty zjavne nechapes co tu piseme,chcela dopriat vnucke cas byt so svojim otcom osamote,mozno ju o to sama poziadala..to teraz su vsetci zli len autorka chudatko?ona tie hadky sposobuje,pretoze nemysli na partnerovu dceru a na jej pocity a potreby!

guinevre
20. aug 2016

@petulda333 No, na MK je chlap vzdy na vine, ine neexistuje. A ja si myslim, ze tu vobec ani nejde o jeho dceru, on akoze netravi cas s dcerou, takze este aj na dovolenku musi odstrcat svoju partnerku.. ked jemu to nie je divne, tak ma problem v hlave aj on.

guinevre
20. aug 2016

@petulda333 A jak ty vies o co ju vnucka poziadala?

lubkavargova1
20. aug 2016

ono take samopozvanie niekde...k niekomu vzdy vyvolava druhy efekt ako je zelatelny...

konkretne aj u nas bol taky pripad. trosku v opacnom garde. Mala som napadnika co sa pozval na moju dovolenku. Teda naplanovali sme si dovolenku s kamoskou, vybrali hotel, zaplatili..proste vsetko. Dozvedel sa to "kamos-napadnik" a spustil, ze aj on chce prist, on si zaplati izbu, ani nebudeme vediet ze je tam...a bla-bla-bla...poviem vam...nikdy v zivote som predtym neposlala tak surovo nikoho dovi-dopo-dopi ako vtedy dotycneho...ono je to o tom, ze clovek chce byt niekedy aj bez urcitych osob...hold smola je ze tym dotycnym to akosik nedochadza...a nemusia byt ani tehotne/chlapy"abo stat si na kabloch...

guinevre
20. aug 2016

@lubkavargova1 Lenze zakladatelka nie je znama-kamaratka-napadnicka, ale jeho partnerka, skor svokra urcuje kto a ako pojde na dovolenku - pcha sa im do vztahu. 🙂

hvolkovamirka
20. aug 2016

@lubkavargova1 len vidis to ze je to o tom povedat cloveku naozaj to co cakame. Co chceme od neho.. nie dufat ze snad sa dovtipi 🙂

mima283
20. aug 2016

@guinevre presne o tom som vravela aj ja 😊 pre mna to nie je cas s dcerou straveny osamote, pokial nie su len otec a dcera. A pokial ide babka, nevidim dovod preco by nemohla ist terajsia "zena" na rodinnu dovolenku. Ale tak budiz 😄

mima283
20. aug 2016

@guinevre a s dcerou ma otec travit cas vzdy ked sa da, nie raz za zivot. Takze tie komentare preco im nedopraje chvilu casu pre seba mi pridu tiez mimo ale ok....

lubkavargova1
20. aug 2016

@hvolkovamirka ale tu priatelova mamina povedala, ze nechce aby prisla priatelka na dovolenku. Teraz je z toho velke haloooo, a urazena zenska jesitnost... chlap v prdely urazeny so svojou dcerou, ktorej sa boji povedat ze bude mat nevlastneho surodenca...buduca svokra je za najhorsiu na svete...

No a to aj tak pozname len jednu stranu mince...ja vam neviem, ale celkovo je tam toho podla mna viac...ovela viac pruserov a toto bola ta povestna ceresnicka na torte

mima283
20. aug 2016

@sasa1310 jabsom s priatelom tiez neni zobrata a nikdy v zivote by si niekto z mojej rodiny nedovolil povedat ze je to cudzi clovek. Zijeme spolu, mame spolu dieta a ten jeden podpis a "ano" z nas rodinu nespravi. Rodinu robia nase vztahy....

gora8
20. aug 2016

@zaba 9 Neviem, ale ,me pride neprijatelne, ako sa partner zachoval. Ved odisiel s tym, ze sa uvidi, cize je tam moznost, ze Ta necha tehotnu samu. A to len kvoli tomu, ze si sa urazila a nahnevala, ze nemozes ist na dovolenku. Mozno si to strosku prehnala s tym vyhodenim, ale zaroven Ta chapem, si tehotna a mas hormonalne vykyvy. K tomu tie injekcie a strach z potratu... Babka mala ist s vnuckou sama a Tvoj chlap mal zostat s Tebou, mal by byt pri Tebe, kedze mas rizikove tehotenstvo. Dcere sa moze venovat kedykolvek.

mima283
20. aug 2016

@mihula no ono nam to tu autorka s tymi financiami vysvetlila trochu inak, ale ako myslis 😉

radkamikic
20. aug 2016

Chapem aj autorku ze je rozorvata,hormony s nou kyvu a ak je faklapovaha tak reagovala v afekte...predpokladam ze obaja s partnerom su dospeli a mali by sa vediet podozpravat v pokoji a nezastavat urazenecky postoj....lahko sa to pise a sama viem ze je to sakra tazke...vsetko je v komunikacii s partnerom,skorosvokrou.. osobne si myslim ze par dni kym budu na dovolenke si moze autorka uzit a zbytovne si nenicit nervy...vsetko da..
ale aj o inom som chcela....dcera je tak isto jeho dieta ako bude to co sa narodi .....kolko s nou travi cas teraz akolko s nou travil cas predtym vasim vztahom? Mozno to ani babka nemysli zle lebo sa vnucka mozno ozvala ze je s tatom malo...a babky predsa rozmaznavaju 😉 ...niezachytila som kolko ma dievcatko rokov,ale o par rokov s a to moze zvrtnut a s tatom dobrovolne nestravi ani den...

alaguema
20. aug 2016

@guinevre svokra mozno vie nieco, co tu nikto nevie a ma dovod k tomu, aby si na dovolenku pozvala syna a vnucku. Neviem o ziadnom, ani nepisanom pravidle, ktore by hovorilo nieco o tom, ze druha manzelka ma automaticky narok na vsetok cas svojho muza a to plati dvojnasobne, ak ma ten muz deti z predchadzajuceho vztahu. Mozno ma jeho dcera nejaky problem, s ktorym sa zverila babke. Nechapem preco sa niektore zeny potrebuju votriet uplne vsade. Raz ma ten chlap dieta, ona to musi akceptovat a uvedomit si, ze je to jeho zavazok a bodka.

pukita
20. aug 2016

@zaba9 urcite nehystercis a podla toho co pises je tvoj priatel korunovany vol. Prilis sa obvinujes ze to je tvoja vina, ale preboha preco? Ved on to decko spravil, a teraz si vypadne prec?

lubkavargova1
20. aug 2016

len tak btw..zakladatelka ma celkovo problem s jeho dcerou:

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zivot-s-priatelom-a-jeho-dcerou-2/

no ja neviem, tu sa vypocitava kto je na TOP mieste..dcera...alebo buduce dieta...alebo ty ako partnerka...

Tu nieje babka problem a jej dovolenka..to je fakt len ta cersnicka na torte...podla vsetjeho to cele uz buchlo a zvalilo sa na babku...ktovie kde je ta slavna pravda... 😕

zaba9
autor
20. aug 2016

@lubkavargova1 Ano,riesili sme kedysi aj toto. Ale presli sme potom aj na zaklade tejto temy k spolocnym rozhovorom,co a ako. Citali sme si spolu celu diskusiu,a vela nam to dalo. Takze nebol to problem len v mojej hlave. A ja neriesim ze ide s dcerou na dovolenku,pisala som,ze ma zaskocila reakcia jeho mamy,ked povedala ze bezomna.