icon

Hádka v manželstve po 8. rokoch

30. apr 2021

Ahojte dievčatá, nemám sa komu vyrozprávať, dúfam, že vy ma vypočujete. S manželom sme spolu už 8 rokov spolu, z toho dva roky ako manželia. Hádame sa veľmi málo, skôr je to ale zásluha mojej miernej povahy a snahy o vydiskutovanie si veci, či kompromis.muz je ťažká povaha, tvrdohlavá,neustupciva, má svoj názor a ťažko ,aj pod vplyvom padnych argumentov ho mení. Práve odovzdávame dane, nežijeme na SVK, tu nie je Deadline. Dva týždne mal na to,kvôli daňovníkovi, stále to odkladal,pýtam sa ho, nemám ti s tým pomôcť, nie, on to urobí, dnes ráno šialene začal zháňať veci, Papiere,nakoniec mňa sprdol, ze som mu s tým nepomohla, že som mu nepovedala,koľko už je hodín a bla bla samé výhovorky, nakoniec aj tak sa to dnes neodovzdalo....ale o čo mi ide....akonáhle on má nejaký časový stres, nestíha, dačo nejde, začne mne pripisovat nejakú vinu/časť viny, pritom je s tým veľakrát nemám nič spoločné,jasne že to nenechám len tak ,bránim sa. Pri hádke zvyšuje hlas, keď ide do tuhého začne aj kričať.

Strana
z2
sari24
30. apr 2021

Takých chlapov je xy. Za všetko môže každý len on nie. Včera sme sa doma pohádali pre nemeho sluhu, a dobre že je nemý lebo ešte aj ten by ho poslal kade ľahšie. Zvykne si svoje handry hádzať na sluhu ale akosi nikdy nie do skrine. Ja som si dovolila naňho prevesit svoj župan. Lenže sluha ten napor akosi nezvládol a vykrutil sa v zavite. Kto za to mohol? Ja a môj zupan lebo môj zupan je ťažký - nie jeho rifle, tričká a 5 mikin. Župan som tak vzala preč, zavesila do kúpeľne a bolo. Potom prišiel k sluhovi zas, položil tam oblečenie a sluha spadol. Už to nemal na koho hodiť a začal sa len usmievat. Presne viem že keď sa usmieva týmto spôsobom tak vie že nemal pravdu, prepáč mi nepovedal.
Čo tým chcem povedať? Nechaj ho tak, odid z izby a nech si kričí do steny keď je teľa. Minimálne mu povedz že ty za to nemôžeš a nebude na teba zvyšovať hlas. Je to blbá povahova crta a dá sa s tým jedine žiť alebo meniť sa to bude postupne a pomaly.

h2
30. apr 2021

@sari24 To si ešte obišla dobre. U nás by to bola moja vina, lebo som ho tým svojim ťažkým županom pokazila a keby som ho tam nedávala, tak by sa to určite nestalo. 😁

bluka2
30. apr 2021

Narcisticka porucha osobnosti?

autor
30. apr 2021

@sari24
@h2 no aspoň viem, že v tom nie som sama , momentálne je už odfucany, ale prepáč som sa nedočkala.

panelacikova
30. apr 2021

@sari24 😀

panelacikova
30. apr 2021
elizabet173
30. apr 2021

@tatisna typický chlap to nie je ani náhodou

heymissg
30. apr 2021

Aj môj manžel má také stavy😀 najmä keď má toho veľa tak je na mňa nepríjemný a jasné že za všetko môžem ja😀 najprv som to prežívala, aj sme sa hrozne dohádali vždy a teraz sa buď začnem rehotať a doberám si ho že ako ja za to môžem alebo keď je veľmi zle tak ho nechám tak a neriešim ho. Lebo je dôležité si uvedomiť že to nie je o Tebe ale o inom a svoju chybu si neprizná tak jasné že to musí hodiť na najbližšiu osobu. Ja si povedala že buď to budem vkuse riešiť a to by sme sa snáď už aj rozviedli alebo to budem mať na háku a občas ho trocha popodpichovať tak aby si uvedomil že čo za bludy rozpráva keď ja môžem za veci s ktorými ani nič nemám 😁

elizabet173
30. apr 2021

nehádali ste sa preto, lebo si ty sklopila uši. Máte malé dieťa, inak by som ti radila odchod od neho. Keď je teraz ofučaný, tak sa ho snaž ignorovať. Nech je, to je jeho rozhodnutie. Rob si dcérkou program choďte von aj na pol dňa, nehovor mu, kam idete, ak chce vedieť, nech sa spýta. Inak sa usmievaj, pospevuj si, dávaj mu najavo, že ti je srdečne jedno, či je odutý alebo nie, že dokážeš byť šťastná aj bez toho, aby s tebou komunikoval. Kúp si nové handry, topánky, skúšaj nové šminky, daj si urobiť nový účes, prípadne zmeň farbu. Hlavne mu nedávaj najavo, že si hotová z toho, že sa ofučal. Keď sa po nejakom čase spamätá, tak mu to pri najbližšej príležitosti vráť, kľudne aj okato - keby si tam nestál, tak by som nedrgla do linky a mlieko nevyliala, aj keď je od teba dva metre. Potom sa ho spýtaj, či mu je príjemné, ak mu dávaš za vinu to, čo si spôsobila ty.

sari24
30. apr 2021

@h2 no akože príjemný veľmi nebol ale ja som si na to už zvykla :D A hlavne keď viem že sa mu niečo nabaľuje a odkladá to a zrazu mu horí pod ritou tak má tendenciu štekať. Vtedy viem že idem do inej izby a púšťam si seriál. Kedysi som sa z toho rucala teraz len pretocim očami a poviem si že aj muži majú svoje dni :D

Autorka - Určite nie si sama. A hlavne necakaj na prepáč, nedočkala by si sa :D najlepší liek na to je mávnuť rukou a nepitvat v sebe tú krivdu ktoru ti spôsobil. Ja viem že to je nepríjemné ale on sam dobre vie že je blbec a robí veci na poslednú chvíľu tak aby sa cítil lepšie tak to hodí na teba. Ak mu dáš najavo že sa ťa to netýka tak si myslím že časom sa to zmierni 🙂

autor
30. apr 2021

@heymissg
@sari24
@elizabet173
Dievčatá dakujem všetkým za rady, názory.
Je to fuška také manželstvo, spolužitie. Každopádne budem o tom premyslat, a hlavne sa nenecham deptat, ak by k tomu malo dôjsť.

andreatytler
30. apr 2021

Moj muz nevrieska ale vie sa ofucat. Neviem ako spravne reagovat, ja by som nezniesla aby sa na mne ventiloval. Urcite by som to musela riesit. Ale vidim ze je vela zien co to toleruju urcitym sposobom. Uvazujem co tym ucis svoju dceru?

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
danina09
30. apr 2021

joj to svagrina je takato povaha, svagor ten jej uz velakrat len povie, ze ano Tanicka mas pravdu, ty vies najlepsie vsetko a tym to u neho hasne, lebo hadky ze nikdy neviedli k nicomu

leeo
30. apr 2021

Takych chlapov je vela. Treba sa naucit jednym uchom dnu, druhym von, lebo pri nich akykolvek argument je ako olej do ohna. Je to proste taka povaha, ktora sa tazko meni.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luccija
30. apr 2021

Neviem padli tu podľa mňa silné slová narcisticka porucha, despota, cholerik ruku na srdce nikdy ste tak nereagovali?keď je ona mierna povaha môže takéto vypustenie emócií a zlosti prežívať veľmi zle a pritom to tak zle nemuseli byť😉ja som skôr ten typ tvoj muž😆 tiež, keď sa mi niečo nepodarí, nestihnem hneď poviem, že preto, že mi nikto nepomohol, nevybavil podľa mňa je také alibistické správanie dosť bežné.Cholerik by Ti takéto scény robil denne.Reagovala by som, že si ho upozorňovala a ako si zariadil tak ma úplne sa odosobniť.Mal to dať vybaviť tebe...keď naňho nie je spoľahnutie.

autor
1. máj 2021

@luccija niečo takéto nie je určite na bežnom programe, skôr veľmi výnimočne, preto keď to príde , som z toho a myslím že aj on , dosť prekvapení...a to je to,ten moment prekvapenia ,je toto vôbec môj muž? A pot sa to ukľudni a je na dlhšie pokoj

janeninka
1. máj 2021

Ja by som mu v pokojnej chvili povedala, ze sa bojis co podobne sceny robia s vasim vztahom. Ze sa ti potom vzdaluje (tak som porozumela tomu o prirpave na druhy scenar..) A aj to ze sa ti ani neospravedlni.. - vyjdarila by som mu porozumenie, ze jasne ze v tej chvili bol pod vplyvom emocii a narozpraval vselico ale emocia presla a obaja si pamatate co sa odohralo..

lujza123
1. máj 2021

Vôbec nemaj žiadne výčitky. Je aký je a dobre ze si sa ohradila voči takýmto nezmyselným obvineniam, musí aj on zistiť kde sú hranice. Hadky/výmeny nazorov proste ku vzťahu patria, aj keď nie si ten typ co vyhľadáva konfrontácie občas prísť musia.

matkahelka
1. máj 2021

moji svokrovci su presne taki ako pise
@zooeynka svokor je vyslovene samonasieraci typ a vzdy za vsetko moze svokra. ja som jej uz neraz povedala, ze ja by som uz sedela v Leopoldove za vrazdu.ona sa za tie roky naucila, ze ak je ticho, len mu prikyvne na vsetko, svokor je za par hodin ok. za mladi, ked mu oponovala, nebavili sa aj tyzden a on stale do nej vrtal, hadali sa, bolo to pre nu vycerpavajuce. zavisi to od povah ludi, aki spolu ziju. ja mam povahu, ze si do jazyka zahryznut nedokazem, ak som presvedcena o svojej pravde, hadam sa do skoncenia sveta, takze ja by som s takym chlapom nevydrzala. moj muz nastastie nezdedil povahu po svojom otcovi, ale po matke. pohadame sa 2x rocne aj to na nejakej hluposti, na ktorej sa potom zasmejeme.

roja01
3. máj 2021

Nie je v predcasnom muzskom prechode, nema peoblemy c praci alebo nema zdravotne problemy o ktorych nehovori (napr.aj intimne) a je z toho nervozny? Nepodlahni sklamaniu, najhorsie vo vztahu je, ked prestane lubit zena.... Radsej sa pokus, az bude "vec trocha zabudnuta", zistit zdroj takehoto chovania.

scorpionflower1
3. máj 2021

Napisem len tolko, ze stale je lepsie hadat sa ako sa nerozpravat vobec. My sa tiez obcas rafneme s muzom, on je miernejsia povaha, nezvysuje hlas, no tvrdohlavy vie byt ako somar a chybu prizna malokedy. Ja rychlo vypenim, ale dlho mi hnev nevydrzi. Poznam dve manzelstva prislusnikov svojej familie, kde sa prestali hadat aj rozpravat. Jedno manzelstvo je uz 25 rokov po rozvode a druhe bude asi v najblizsich rokoch. Nechcem povedat, ze hadat sa je ok, ked si ludia uz nadavaju a ponizuju sa to by radsej mali ostat ticho, ale ak to nie je take vazne, prehrmi to. Viem, ze ta nastval, aj moj vie byt lajdak a vytaca ma, ale vzdy si poviem, ze ma 1000 inych dobrych vlastnosti.

Strana
z2