icon

Hádky kvôli práci

31. júl 2023

Chcela by som k polícii, ale manžel je zásadne proti, že si to nepraje a že tam v žiadnom prípade nepôjdem.
Začali sme sa hádať, nechce aby som bola v teréne, že sa o mňa bojí, že možno by súhlasil ak by som bola niekde v kancelárii. Ale tam samozrejme nebudem hneď, že.
Neviem čo robiť, je to môj sen tam pracovať, ale že bude manžel doslova šalieť z môjho rozhodnutia, tak to som nečakala.
Absolútne nerešpektuje moje rozhodnutie, jednoducho povedal nie a žiadnu diskusiu nechce.

Strana
z2
zmrzlinka2021
31. júl 2023

Je to naozaj nebezpecne?

lizatko1009
31. júl 2023

Musela som to prečítať 2x aby som pochopila😂 a vedúci robi co? Ty mu zakazujes prácu? Vyberáš pozíciu? Vie všetko zaplatiť a ešte ti poslať 1000€ mesačne? Aj ty to tak chceš a cítia co je na tej práci? Áno stretneš aj blbcov, ale sama nebudeš. Fakt nerozumiem o co ide tvojmu manželovi, aby ti to znechutil?

autor
31. júl 2023

@zmrzlinka2021 Ja neviem či mu ide o moju bezpečnosť alebo žiarli, že tam bude veľa mužov. Podľa mňa oboje.

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

@lizatko1009 ja som musela 2x precitat tvoj komentar, a aj tak nechapem, ako suvisi s temou 🤷‍♀️

autor
31. júl 2023

@lizatko1009 On absolútne odmieta akúkoľvek diskusiu, jednoducho povedal nie a tým to pre neho končí. Manžel pracuje ako záchranár.

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

@autorka ak pracuje ako zachranar, asi vidi dost zlych situacii. A chapem, ze sa o teba boji. Asi musis skusit dlhsie trpezlivo vysvetlovat, ze je to tvoj sen a nevzdas sa ho. Snad to pochopi casom…

zmrzlinka2021
31. júl 2023

Autorka,

ale vy sa nerozpravate? VEd normalne sa ho spytaj na dovody - ste manzelia.

h2
31. júl 2023

A to si sa teraz len tak, zrazu, rozhodla, že chceš byť policajtkou? Ak máš manžela, tak si zrejme už nejaký čas dospelá. To si predtým nevedela, že chceš byť policajtka? A kde máš istotu, že ťa vezmú, keď predpokladám, že na to nemáš žiadne vzdelanie, či iný výcvik?

sima234
31. júl 2023

Ja si tiež myslím, že keďže je záchranár, tak vie koľko zlých vecí by si možno zažila a videla, tak ťa chce uchrániť.

marcellka32
31. júl 2023

Neviem, ja sa muža nepýtam do akej práce môžem ísť ..
Idem kam chcem...
Ja mám pocit, že žiarli že budeš v mužskom kolektíve.
Ale policajtkou sa nestanes z večera do rána, máš k tomu školy?

autor
31. júl 2023

@h2 Viackrát som to aj v minulosti nadhodila. Istotu nemám žiadnu, vzdelanie - stačí maturita, ja mám Mgr v obore bezpečnosť a kriminalita, fyzičku mám, behám, cvičím, psychotesty samozrejme budú. Každopádne či uspejem alebo nie, chcem to skúsiť.

autor
31. júl 2023

@zmrzlinka2021 On to odôvodnil tým, že sa o mňa bojí.

autor
31. júl 2023

@marcellka32 Ani ja sa nepýtam, ale komunikujeme spolu, tak som mu povedala, že by som to rada skúsila. Ale on moje nadšenie nezdieľa.

doriiis
31. júl 2023

Lebo ako záchranár možno vie,že v týchto profesiách ide mnohokrát doslova o život.Fetaci,alkoholici,psychopati,tyrani,bezdomovci,atď...s týmto všetkým sa stretávajú a tieto indivíduá sú nevypocitatelni jedinci

h2
31. júl 2023

A čo si teda myslel, že budeš robiť, keď si študovala bezpečnosť a kriminalitu? Ak vedel, čo študuješ, musel rátať s tým, že to aj budeš chcieť robiť.

lizatko1009
31. júl 2023

@vanilkovazmrzka ak nerozumieš otázkam, tak nečítaj.

jaond19
31. júl 2023

Manipulácia a ziarlivost z muzskych kolegov skrytá za obavu o teba. Aby nebol on za hlupáka, ale ty na vine, ze mu svojim rozhodnutím ublizujes.
Chod si za svojim snom, nehádaj sa s ním, odpovedaj len strucne a s kludom, nech sa vysporiada s tým, ze si svojprávny clovek, povely maju pocuvat psy, nie manzelky.

autor
31. júl 2023

@jaond19 Tiež si myslím presne toto. Žiarli.

autor
31. júl 2023

@h2 Pracujem ako sociálny pracovník v azylovom dome, je to azylový dom pre mužov. Práca ma baví, ale intenzívnejšie v poslednom čase premýšľam nad políciou, láka ma to.

marcellka32
31. júl 2023

@jaond19 👍

marcellka32
31. júl 2023

No a máš vyštudovanú policajnú školu?

autor
31. júl 2023

@marcellka32 K práci u polície nepotrebujem policajnú školu.

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
autor
31. júl 2023

@marcellka32 Skús si pozrieť podmienky 🙂

bambulka712
31. júl 2023

Asi trocha mimo Tvojej témy, ale fakt chceš ísť ku polícií? Manžel je policajt, robím vo verejnej správe, máme okruh známych v polícií a povedala som, že ak by syn chcel ísť ku PZ tak mu to vytrieskam z hlavy. Možno ak žiješ na západnom Slovensku tak OK, ale ak na východe, nepočítaj s tým, že po skončení školy ostaneš na východe (tu ostávajú asi len 5 z triedy, ostatných posielajú na západ, takže radšej po skončení školy rovno položia služobáky, aj keď ich to stojí nemalé peniaze ako ísť napr. z KE do GA) jedine ak by si mala niekoho fakt dobrého za sebou.
A ako manželka policajta Ti poviem, že sa Tvojmu mužovi nečudujem. Nechcem tu rozpisovať s čím všetkým sa môžeš stretnúť, môže to čítať niekto so slabším žalúdkom, no policajt je prvý čo príde do kontaktu s mŕtvolkami, nafetovanými bláznami, dopravnými nehodami a nikdy nevie kto na neho vytiahne zbraň. Samozrejme popri tom je každý exot majster sveta a s mobilom všetko natáča, pretože v našom štáte nemajú policajti poriadne právomoci. Takže si v prvom rade odpovedz sama sebe či si dosť silná toto zvládnuť. Možno Ťa manžel pozná dosť na to aby vedel, aký vplyv to bude mať na Tvoju psychiku.

valandra26
31. júl 2023

toto je vec, ktoru je dobre si dobre premysliet a prebrat z kazdej strany... mam kamaratku policajtku a teda nie je to med lizat... su dni kedy pohodicka, ale ked hovori niekedy ake pripady a ze nevie hlavu od toho vypnut, ja by som to nezvladla...

autor
31. júl 2023

@bambulka712 Chcem a v poslednom čase som si istá, že je to to čo chcem robiť. Manžel skôr žiarli, určite sa aj bojí, ale myslím si, že v tomto prípade tam bude hrať úlohu hlavne tá žiarlivosť. Viem, že to nie je med lízať táto práca, ale s tým počítam.

autor
31. júl 2023

@doriiis Vo svojej terajšej práci sa s týmto typom ľudí stretávam tiež, takže viem o čom to je a akí títo ľudia sú a čo všetko dokážu.

beata_k
31. júl 2023

Ty si sa tiez chytila jednej slamky, ze urcite! ziarli. V ramci komunikacie si nemate co vycitat. Jeden nepocuva a druha si ide stale svoje.

victoriab
31. júl 2023

ty mas na to vsetky predispozicie! chut, energiu a mozno aj poslanie. lebo aj to praca policajta je. rovnako ako zachranara. takze v ziadnom pripade neustupuj. nitko nema pravo ti hovorit, co mas a co nemas robit. si dospela svojpravna. a po dalsie, ak sa pankovi nepaci, idem rovnako na neho: ja sa ot eba bojim, zajtra daj vypoved. bez diskusie.bja si to tak prajem, nie je to bezpecne! co keby so skusil pracu finsncneho poradcu? ze sa do toho nevyznas a nie jebto tvoj sen? a? som myslela, ze si nesvojpravny ako ja a treba ti hovorit, co mas a co nemas rohit.

Strana
z2