icon

Hádky s priateľom kvôli peniazom

dejna131
28. apr 2015

Poslednych par mesiacov mame s priatelom problemy kvoli peniazom a vycita mi nejake veci a mne to strasne lame srdce hadat sa kvoli peniazom :( Bývame spolu v podnajme 1 rok, chodime spolu 2 roky, podnajom je dost drahy, 420 eur a vzdy ho plati on (priatel je sikovny vo svojom obore a zaraba cca 2500 eur) a dohodnli sme sa ze mu mozem prispievat tych 30 eur co som davala aj za internat (mam 22 a som stale studentka, odisla som kvoli nemu z intraku). Pocas skoly mi davali stale rodicia peniaze ako ked som bola na intraku, slabych 25 eur na tyzden.. Zacali sme velmi pekne, obcas som zasla aj ja do obchodu nieco nam kupit, lebo ked sa priatel vracal z roboty bolo uz 7 hodin vecer, ale snazila som sa vyuzit aj tych 25 eur ako som mohla na nakup, aj ked z nich sa zilo tazko mne samej. V lete som si nasla aj slabo platenu brigadu aj bakalarske statnice som mala a od babky som dostala par drobnych. Som z chudobnej rodiny a nikdy som nemala to co som chcela, oblecenie, vylety. Prvy krat v zivote som mala odlozene nejake vacsie peniaze, straasne som sa tesila, uz som rozmyslala ktory zo svojich snov si splnim, ze pojdem na vylet alebo si kupim fotak ako som vzdy chcela. Autoskolu som potrebovala. Az jedneho dna mal uplny skrat a priznal sa mi ze uz roky ma problem s hazardnymi hrami a teraz su tie problemy dost velke, ze posledne vyplaty prehral. Citila som sa uplne hrozne a oklamane, vraj mi hocikedy klamal ze ide niekam a isiel hrat, aj z roboty si odbiehal hrat. A stala som pred rozhodnutim co teraz. Co ak sa toho nikdy nezbavi alebo ak sa to vrati v buducnosti. Ale pozbierala som sa, stala som pri nom, pozicala som mu vsetky moje nasetrene peniaze (co bolo mozno tak 700 eur) na to aby mohol chodit do prace, na najom a tak. Trvalo dlho kym sme sa z toho ako tak vymotali. Skutocne to bude trvat roky, lebo ma vraj nejake dlzoby kvoli tomu este z davnzch cias, pozicky a tak, vzdy na konci vyplaty sa nam tazko zije, nikdy nema dost penazi. Na konci mesiaca mi hocikedy povie, daj mi prosim ta 20 eur, daj mi prosim ta 15, kup mi cigarety, nemam vytiahnutu hotovost, alebo neprisla vyplata. A ono sa to nakopi.. a co je to pre neho?? ale pre mna je aj takych 40 eur vazne strasne vela, ved to je vsetko co mam. Nakupovat chodime na striedacku, tie vacsie nakupy plati vacsinou on. Ja proste nemam viac penazi. Ked som sa spytala kedy by mi vratil tie peniaze, ze by som si chcela kupit notebook, tak na mna neskutocnym sposobom vyletel, ze ako si tie peniaze mozem pytat naspat. Ale ved to je 700 eur, ktore som si cely zivot setrila a pride mi strasne smutne ze som o ne prisla zato ze on prehral v pokri neskutocne peniaze, mozno 6000 eur. Alebo keby sa so mnou chcel aspon v klude porozpravat, ale on sa tvari ze som diabol a ze som ho neskutocne sklamala. Predtym som si sice zila chudobne, ale vedela som si pekne hospodarit s tymi par eurami, ale tato financna situacia ma strasne ubija. Na zaciatku mesiaca super, rozhadzovanie a na konci tyzdna minie vsetko co, minieme vsetko co mam ja, a potom nemame co jest. X krat nam hrozilo ze nas vyhodia z podnajmu. Mam menej penazi ako hocikedy predtym, vazne takto nevladzem zit. Same problémy. Pred Vianocami mal dalsi skrat a dalsie hracske obdobie a prisiel domov s tym ze prehral peniaze na najom. Nemali sme ako zaplatit , chcel si od niekoho pozicat a nemal od koho , moji rodicia boli posledna zachrana, pozicali 500 eur (co mali odlozene na auto) ... preslo pol roka a doteraz im tie peniaze nevratil.. ale on sa niekedy strasne rozhadzuje. Nerobi mu problem prepit 300 eur mesacne, alebo ich nejak rozflafakt, k tomu ma stale tie pozicky. Posledne peniaze minie v krce. Je mi strasne luto ze nevie hospodarit s tolkymi peniazmi. Na vianoce sme na tom boli tak zle, ze sme nemali ani len vianocny stromcek. Neviem ci som prilis mlada, ale nejak sa neviem zmierit s touto financnou situaciou a krizami. Mame to tazke a ked do mna priatel rype, ze som leniva a malo doma upratujem, lebo on plati najom a ja mam upratovat, tak je ohen na streche. Dnes mi poslal toho a viete si predstavit ako brutalne sme sa pohadali :( http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/azEBv1N_46... On sa tvari ze ja som ta zla a neviem pochopit ze ma chudak problemy. Ja uz neviem kto ma pravdu :(

dejna131
autor
29. apr 2015

@marmete mne je to aj luto ze clovek so sklonom k zavislosti do toho nejak spadne, a uz niet cesty spat, same problemy a neda sa prestat a je odsudeny na to ze ziadna zena s nim nebude chciet nic mat.. pre istotu. Ja chapem ze sa na takych ludi pozerate tak, ze pre boha to je gambler, nech si trpi sam, nech sa topi v problemoch... oni si nezasluzia lasku a nadej? Neraz mi prislo brutaaaalne luto, ze pre neho je proste hra prednejsia ako ja (ked ma zavisle obdobie), pytala som sa ze preco mi nedonesies kvetinku, a tam si ochotny nechat tisicky eur ked vies ze aj tak nemozes vyhrat.. a on ze to nepochopim, ze to je proste strasne silne.. ze on celkovo tie peniaze vnima tak, ze mu je luto ich utracat za normalne veci, lebo proste v tej hre vidi sancu na strasny zisk, pre neho je to investicia. Kvoli tomu je potom aj lakomejsi a tak, proste ich vnima inak. Ked sme naposledy riesili tento problem, tak som mu vysvetlila ze nech si vazi ze stojim pri nom. Ze ja som mohla zdupkat prec, ale zostala som, pomohla mu a podporila ho.. Mala som na vyber a ja som si vybrala ze zostanem a pomozem mu prestat, lebo ho lubim. Ale asi to nedokaze vnimat, neviem ci kvoli jeho povahe alebo kvoli ten zavislosti :(

peneloppe
29. apr 2015

@dejna131
To je velmi pekne od teba ze mas takyto pristup, ale mysli aj na seba. Nie je nic zle na tom aby si mu este dala sancu ale nie pocuvat jeho prazdne reci. Informoval sa uz o moznosti liecby? Podnikol nejake kroky? ja byt na tvojom mieste, mu pomozem s tymto, vybavit liecbu. A nateraz by som sa odstahovala s tym ze si ochotna mu opat verit a dat mu druhu sancu a stat po jeho boku, AK sa pojde liecit. a to cim skor.
Inak si ozaj len kazis zivot a stracas cas ale to asi vies aj sama.

jurly
29. apr 2015

@dejna131 moja utekaj od neho kade lahsie a co najrychlesie. nic mu nehovor. zbal sa a odid. podnajom si urcite najdes aj lacnejsi. ak sa vazne chce zmenit, tak sa nebude vyhovarat, ze je to tazke. ak je chlap a muz cinu zacne konat -vyhlada pomoc a ked sa vylieci a vrati Ti peniaze, mozes zvazit ci sa k nemu vratis. dovtedy sa neho VYKASLI a to ZVYSOKA

lenbea
29. apr 2015

@dejna131 Ty ho nemôžeš lutovať za to, že on je závislý. On sa sám odsúdil, ked nevidí, aký má problém a nechce ho riešiť. a čo potom budeš lutovať deti i seba, aj tak nakoniec odídeš. a ešte ked je agresívny a bol niekolkokrát na polícii, tak okamžite ruky preč. Ty máš ozaj na viac. a ked si romantická, a on ani zdaleka nenaplna Tvoje potreby. môžeš byť zalubena, ale to je do času a potom čo. a on je zalúbený? správa sa tak, či len ked mu to tak vyhovuje, aby si od neho neodišla a trochu Ta uchlacholil.

timea7
29. apr 2015

@dejna131 tebe je ho ľúto?!?!? Seba by ti malo byť ľúto!!!!

natalym
29. apr 2015

@dejna131 Pozri sa. Ja to chápem, ľúbiš ho. Lenže práve preto musíš byť tvrdá. Treba mu povedať pravdu do ksichtu o jeho závislosti a postaviť ho pred rozhodnutie: buď sa bude liečiť, možnosti sú alebo sa sťahuješ. Láska - neláska.
Všetky peniaze preč, musíš mať peniaze Ty aj keby si mal na autobus pýtať, tvrdo. Ak je rozumný tak to pochopí, ak nie strácaš s ním čas. Pomôcť sa dá len tomu, kto o to stojí. Bodka.

peneloppe
29. apr 2015

@dejna131
On ti za to jedneho dna podakuje, ak ho teraz donutis ist na liecenie!

yidaky
29. apr 2015

@dejna131 Hmm...to je sice pekné, zachraňovať a podporovať. No môže si za to sám a v podstate to asi ani nechce riešiť. A to je to podstatné. Vieš, ja sa na to nepozerám, že "gambler tak ruky preč", vôbec nie. Tiež sme riešili závislosť /inú/ blízkej osoby. Roky...dávali šance, počúvali sľuby a kopec rečí a tak. Nakoniec sme dospeli do konečného štádia buď liečenie a vydrží alebo koniec rodiny...u nás to skončilo nakoniec dobre /klop, klop/. Nedá sa do nekonečna stáť pri človeku, podporovať a riešiť jeho problémy, hlavne keď nemá on záujem! alebo napíšem, že dá. No potom čo budeš mať zo životy Ty? dobrý pocit z toho, že stojíš pri človeku, ktorý si ťa ani neváži, ani mu len nedochádza čo si pre neho spravila a ešte robíš? že mu chceš pomôcť, že si na tebe vybíja zlosť, frustráciu z vlastnej neschopnosti...ak nemá záujem to priznať a riešiť zbytočne plytváš energiou. Už len dodám, keby ste čakali dieťa alebo nebodaj už mali? ani len stromček vianočný by ste nemali /ako sa už stalo/, veď načo utrácať za normálne veci 😖. a to je ozaj len taká maličkosť. Tam je ďaleko viac väčších a "normálnejších" výdavkov. No si ešte mladučká, zaľúbená, ale trápiš samú seba. Len aby to nedopadlo nakoniec tak, že sa zobudíš a priznáš, že si mu "venovala" najlepšie roky a nič z toho. Utrápená, "vycucaná"...tak mu daj ešte šancu, ale nech to dokáže reálnymi činmi...kecom a rečičkám never. Pri závislých ľuďoch určite nie, to si nevieš ani len predstaviť akí sú vynaliezaví, ako vedie sľubovať, ľutovať sa....

savory
29. apr 2015

Mala by si pozbierať posledné kúsky svojej hrdosti a HNEĎ ! odísť !!!! Láska je naozaj slepá, ale on ťa len využíva : má full servis v domácnosti, pravidelný sex, za ktorý by si na niektorých miestach aj platil, kdežto tebe nedá ani kvietok ? Prečo asi ? Lebo si ťa neváži... je to kruté, ale Váš vzťah je o láske len z tvojej strany...

lenbea
29. apr 2015

@dejna131 jednak je závislý a jednak má takú povahu - totalne nezodpovedný a sebecký. prečo Ti ho má byť lúto. tu nejde o to, že Ty nezdupkáš... otáka je prečo by si mala ostávať, ked on to vôbec nechce riešiť, on to nevidí ako závislosť ale "investíciu"... pre pána, investícia by sa mala vrátiť aj s úrokmi, ale on len vyhadzuje peniaze "von oknom", nie je schopný, alebo skôr nechce sa na to reálne pozerať, on s tým nechce nič robiť. a toto má byť hlava rodiny? zodpovedný chlap má byť vždy v pluse a niečo bokom mať odložené pre nepredvídané udalosti. Ked si už zoberu pôžičku na byt, alebo niečo podobne, tak je to iné, ale on,je len v podnajme. keby si kúpil byt a splácal pôžičku, tak neplati take strašne prachy niekomu inemu, ale spláca niečo svoje... to on s Tebou tak manipuluje, že sa máš mať výčitky ak odídeš, ale Ty možno budeš mať raz deti a voči nim budeš zodpovedná. Potom nebudeš mať výčitky? On robí Tebe výčitky namiesto seba. Manipulátori to takto často robia - aby si mu nič nevyčítala a aby on nemal výčitky, radšej ich robí Tebe, aby si bola ticho. My Ti tu nepíšeme len tak z nudy, ale ženy citia so ženami (aspon tie, čo tu píšu asi), a nechcu aby dopadli zle.

domak2
29. apr 2015

@dejna131 http://cs.wikipedia.org/wiki/Spasitelský_komplex

Myslim, ze mas nieco podobne. Ono je pekne, ze sa ho snazis zachranit, ale uvedomujes si, ze on je dospela svojpravna osoba o ktoru sa ty chces starat ako o batola (co mina aj to co nema), inak pisu ti tu aj zeny zo svojej skusenosti, ale ty proste nechces pocuvat. Ak chces takto prezit svoj zivot, tak len smelo do toho, neviem naco si potom zakladala temu. Len si spomen ako mesias dopadol. 🙄 Vies ty vobec aky je rozdiel medzi ''hovori, ze ma miluje' a ''miluje''? Skus sa na chvilku odosobnit a precitaj si vsetko co si napisala, akoby to bola cudzia osoba.

dejna131
autor
29. apr 2015

@savory on mi vzdy vravieval ze mozno zabudnem na vyrocie (ved je to len datum), mozno ti nedonesiem kvietok ale aspon ta skutocne lubim. Nie ako chalani co nosia dievcatam darceky z viny, lebo ich podvadzaju. On ma aspon nepodvadzal a ako som si mala moznost vsimnut, tak v dnesom svete je to naozaj rarita :(

25daniela
29. apr 2015

@dejna131 no, nemyslim si ze je v dnesnom svete rarita nepodvadzat..
Je to normalne...

dejna131
autor
29. apr 2015

@lenbea dakujem :( Je pravda ze ma velmi silnu osobnost a vie ludi dobre obalamutit. Aj sa mi par krat pochvalil ako vie ludmi manipulovat bez toho aby si to vsimli. Ale vravel ze mnou nikdy nemanipuloval, ze to by nespravil priatelke, źe ved o com by to bolo :( Ked som s placom povedala ze nie som stastna, ze mi niecim ublizuje tak to obratil proti mne, ze mi vadia hluposti, ze iny chlap by som mnou nevydrzal. Ze mavam depresie, ale mozno som ich mala PRAVE z neho

zuzka_puska
29. apr 2015

@dejna131 no nebud naivna 🙂 ja mam veeela znamich, a nepodvadza ani jeden....svoje manzelky/priatelky si vazia, darceky nosia/nenosia, podla povahy akej su. Nehovorim, ze chlap nikdy nepodvedie,lebo stat sa moze cokolvek. Len nesuhlasim s tym ze je to az taka strasna rarita, vernych chlapov je fakt velmi vela. Len ty ich mozno nepoznas.

yidaky
29. apr 2015

@dejna131 Nie je to rarita, ani v dnešnom svete. Ja napríklad nepoznám človeka, ktorí nosí darčeky z pocitu viny. Ach jaj to je argument a Ty si mu na to skočila. Nemyslíš, že je v tom dôvod ďaleko prozaickejší? napr. ako sám priznal, vyhadzovanie peňazí za obyčajnú normálnu vec....Končím túto debatu. Proste "nepočúvaš" a obhajuješ ho, brániš. A prepáč, slabá náplasť "že Ťa nepodvádza", to nie je dôvod zostať s človekom, na ktorého sa nemôžeš spoľahnúť. Vieš väčšinou Ti tu radia baby nezaujato, ale zrazu si prešla do obrany a len vyťahuješ akože pozitívne veci o ňom, napr. posledný príspevok. No to je také naivné. Tak držím palce...

yidaky
29. apr 2015

@dejna131 och dievča buď si vymýšľaš alebo si neskutočne hlúpa...prečítaj si to po sebe, vetu za vetou, stačí posledný príspevok, ako Tebou nemanipuluje...a odpájam sa. Už nemôžem čítať 😀 😝 🤐

zuzka_puska
29. apr 2015

@dejna131 a inak, gambler nevie byt empaticky. Nevie sa vzit do toho,co citia iny. Zaujimaju ho len jeho city, a jeho potreby. Na to co chces ty,zvysoka kasle. Ak tvrdi ze nie, tak klame. Manipuluje tebou, a riadne, ty to nevidis? Uz z tvojich prispevkov je jasne, ze tebou manipuluje a si jeho aspon aka-taka financna istota. Niekto, kto mu pomoze,pri kom sa moze "vyplakat" a koho moze oblbnut a kto mu stale slepo uveri. Potrebuje ta, lebo vie ze ho lutujes a milujes. Nezaujima ho, co chces, a ze chces aby nehral. Je mu to jedno, on si zahra a ty bud kludne smutna, sak pri najhorsom ta utesi a ty hned zmeknes. Popripade vyroni aj nejake tie slzy, ak bude treba. Ty ho stale prijmes, neopustis ho a to jemu maximalne vyhovuje. To,ze prehra tisice mu nevadi, lebo sak pozicku mu daju uz na kazdom rohu, tak penazi na automaty bude mat stale dost. No garantujem ti, ak neodides, casom do dlhov zatiahne aj teba. Presvedci ta,ze mu hrozi nejake nebezpecenstvo ak nepoplati dlhy, pripadne ze uz nikdy nebude hrat a ty sa zlutujes a pozicias si aj na svoje meno 🙂 A samozrejme budete v dlhoch az po usi, obaja, a na co ti bude potom ta vasa "neskonala" laska a tvoja lutost? Myslim ze na nic. Sama si uvedom, kam tento vztah speje, a aku ma buducnost. A radim ti, vygoogli si co najviac infosiek o gambleroch, pripadne navstiv prednu horu a povypytuj sa aj tam, ako takyto patologicki hraci vecsinou koncia......

esterba
29. apr 2015

@dejna131 cim viac pises, tym viac vidno, ze si mimo. Zachranovat zavislaka ma zmysel jedine, ked je to otec tvojich dvoch deti. Kazda ina by mala chopit rozum do hrsti a utekat kade lahsie. Nie sa hrat na Matku Terezu. On nema rakovinu, on chytil zavislost komplikovanu hnusnym egoizmom a manipulatorstvom.

zuzka_puska
29. apr 2015

@yidaky suhlasim, je to az neskutocne. Dievca tvrdi, ze on nou nemanipuluje, pritom len prispevky ktore pise hovoria o comsi inom. Ja by som si pozrela ,kde su obaja o takych 5-6 rokov. Tipujem, ze bud otvori oci a odide od neho, alebo s nim ostane a bude spolocne s nim splacat jeho dlhy a dalej podporovat jeho chut zahrat si a uzivat si "lasocku"..... chapem,ze je zamilovana, ale nezaskodilo by vidiet realny svet. Co uz, kazdy je strojcom svojho stastia.....

xevulax
29. apr 2015

Dievca, zobud sa lebo zle dopadnes! Niekedy laska (v timto pripade iba tvoja!) nestaci! Je to obycajny egoistIcky manipulatorsky gambler! Pre Boha zarabat 2500€ a nemat pred vyplatou co do ust? Ved to nie je normalne! (Tak pomimo). Akurat ta chlapec dobre manipuluje, utekaj kade lahsie, bude ti lepsie a o oar rokov sa sama sebe podakujes, ze nic lepsie si urobit nemohla ako opustit ho. S takymto clovekom mat dieta je cista samovrazda. Aj ked prestane gamblovat je ro obycajny sebec, ver mi s nim nikd stastna nebudes. Prestan si ho opeknovat a pozri sa na neho realnymi ocami. (Co asi pojde az s odstupom casu). Ja som mala psYchopata (bolo to sice uz davno), ale dodnes dakujem Bohu, ze som nasla tolko zdraveho rozumu a utekala kade lahsie. Ked vidim ako zije a ako dopadol iba si gratulujem, ze som odisla. Zivot je velmi kratky na to, aby sme ho premarnili s ludmi, ktori za to vobec nestoja. Daj si sancu zazit co je to skutocna laska, lebo jeho spravanie ma od lasky velmi velmi daleko.

xevulax
29. apr 2015

Este by som dodala, ze laska sa nedokazuje tM, ze ti povie aj 1000x ze ta lubi, laska sa dokazuje presne takMi drobnostami ako si pisala, ze co on nerobi. Nespomenie si na narodky, vyrocie, alebo len tak nieco..... Je to smutne, ze to nevidis. Alebo skor, ze to vidiet nechces

rutie
29. apr 2015

@dejna131 Dejni, mne je to luto, lebo z toho co tu citam, tak si skvela baba, inteligetna, rozumna a neviem to uple pomenovat, istym sposobom "cista" - v zmysle nevypocitava, autenticka, uprimna. Dnes uz takych bab vela po svete nechodi a prave taku babu si namota zavisly manipulator. Dejni ver mi, su chlapi, ktori ta dokazu znicit. Priputaju si ta a davkuju ti svoju naklonost tak, aby si si nebola nikdy ista na com si. Ked mas uz prilis velke pochybnosti a si blizko myslienky na rozchod, urobia nejake gesto, ktorym ta akoze presvedcia o svojej laske. Aj moj prvy partner taky bol. Krasny, nesmierne inteligentny, schopny, tvorivy, vtipny, horolezec. 1,5 roka plakania do vankusa a zdeptaneho sebavedomia (pritom som mala 18, bola som vraj krasna, studovala som elitnu skolu, mala som part-time job snov). A to nebol ani alkoholik, ani gembler. Kedze to bol moj prvy vazny vztah, nevedela som, ze to nie je normalne. Myslela som si, ze taka je laska. Je pre cloveka ktoreho lubis, treba trpiet. Aka to je hlupost som pochopila neskor. Rozchod najskor strasne bolel, normalne fyzicky. A potom sa mi prekvapujuco lahko zacalo dychat. Az pri dalsom vztahu som pochopila, ake nenormalne to vsetko bolo. Co znamena oazjstne partnerstvo, laska. To je vtedy, ked ti ten druhy nemusi vysvetlovat, ako velmi ta lubi. Ani romanticke gesta nemusi robit. Jednoducho citis, ze s tebou pocita, ze si sucastou jeho zivota, ze vsetko co robi, robi s ohladom na teba. Ziadne hry na kto z koho, kto komu kolko. Pocit, ze bojujes vonku, v praci, v skole a prides domov a tam to vsetko z teba spadne, lebo tam je niekto, kto je "vzdy na tvojej strane". Ludia maju chyby, a partnerstvo bez tolerancie je nemozne - ale je definovany urcity typ "zakazanych partnerov" s ktorymi stastny zivot mozny nie je - manipulator a gembler tam patri. Ja ti rozumiem, ako sa citis, ale treba aktivovat pud sebazachovy nad potrebu robit samaritanku a nachvilku dostat pod kontrolu vlastnu (a uplne prirodzenu a za normalnych okolnosti neskodnu) zavislost na objati. My ludia sa ako deti tulime k rodicom a v puberte sa prestaneme, ale neznamena, ze to objatie nepotrebujeme. Preto je to puto k prvemu partnerovi take silne, lebo nam konecne saturuje potrebu ludskej blizkosti a objatia.

Pozri - zivot sam o sebe na nas kladie velke vyzvy. Samotne rodicovstvo je velka vyzva. Poloz si otazku, ci je ten muz, s ktorym si je clovekom, ktory bude tvoj najblizsi partner pri tazkych okamihov v zivote. Napr. chorobe, vychovnych problemoch s detmi... V zivote ta caka este obdobie, ked ty budes ta, ktora neustale dáva a dáva a obetuje sa. To je obdobie, ked su deti malé. Teraz más obdobie, ked más rást a kvitnut. Ziarit. Tych rokov je len par. Naozaj ich chces stravit trapenim sa? A preco? Pisu tu zeny, ktore maju muza, co ich nici. Uz vedia, ze musia odist, ale maju male deti, ziadny prijem a tym nesmierne tazku situaciu. Ty mas lahsiu situaciu, nenechaj sa dobrovolne tahat na dno. Je ta skoda.

Mam taky napad - chod na cele leto od neho prec - na brigadu do zahranicia - najlepsie za more. Pri tej prilezitosti si od neho vypytaj 700 EUR (pripadne + 500 EUR) na letenku (alebo pociatocne naklady). Zarobis si dalsie peniaze na start do zivota a po mesiaci pochopis, o com to cele je. Vycistis si hlavu a pozries sa na to cele z odstupu. Ak ti v tom bude chciet zabranit, mozno ti to pomoze pochopit ze je to manipulatorsky chrapun.

rutie
29. apr 2015

Keby som mala napisat pribehy krasnych a sikovnych zien, ktore uplne znicili "nespravni" muzi, bolo by to na tucnu knihu - a to nie som ani psycholog, iba chodim s otvorenymi ocami.

Ano - aj gembleri maju pravo na lasku - ti vylieceni a dlhodobo abstinujuci.

A je mi to luto napisat to takto, ale ak citis potrebu pomahat ludom a obetovat sa pre nich, tak handicapovane deti si to zasluzia viac ako tvoj partner, ktory dostal nadelene zdrave ruky, nohy a vykonny mozog, akurat si to vlastnou vinou "posral". Ked pomozes napriklad s doucovanim telesne postihnutemu dietatu dostat sa na dobru skolu a bude v buducnosti sebestacne a zivit sa vlastbou hlavou, urobis pre tento svet viac dobra ako ked sa sama nechas znicit "pomahanim" cloveku, ktory si dokaze pomoct aj sam ak chce. Vztah ma byt o tom, ze 1+1= 3 - ze spolu dokazete viac ako kazdy sam, nie o tom, ze jeden druheho taha ku dnu. So spravnym partnerom mozes spravit viac dobra ako chaby pokus o zachranu jedneho gemblera.

lenbea
29. apr 2015

@dejna131 fuu, tak toto je to. napisala si, že povedal, že iny chlap by s Tebou nevydržal, ale opak je pravdou, maloktora žena by s ním vydržala. a povedal to preto, aby si sa bála od neho odísť. A ak manipuluje s inými, s partnerom určite, s tým najviac manipuluje. Máš na viac. možno si nenajdeš muža, čo bude mať taky plat, ale kupi Ti aspon kvety, alebo nejaky normalny darček. každá žena si ho zaslúži. a ešte šťastny muž, ktorý najde taku hospodarnu ženu, čo vie spravne nakaldať s peniazmi. z toho mala si dávala ešte jemu. Ty bi si mala ovela viac, keby si si platila internat a minala iba na seba. určite aj rodičia sa o Teba boja. neverim, žeby Ti nenavrhovali rozchod s nim, lebo Ta majú radi a nechcu aby si si pokazila život a bola nešťastná.

dejna131
autor
30. apr 2015

@domak2 chcela som mu pomoct lebo ho lubim a neprislo mi fer zdrhnut pri prvom vaznom probleme, hlavne ked som verila ze sa da vyriesit. A hlavne ze ten vztah bol AJ velmi pekny niekedy, a dal mi vela. Od zaciatku mi prisahal ze mz budeme spolu navzdy, ze proste toto je ono, ze som ta prava a nikdy viac nebudeme musiet prezit bolest z rozchodu. Teraz sme sa rozisli a napisal mi ze ma aj tak nemiluje :( A teraz som zmatana ci ma naozaj nikdy nemiloval a miloval na mne len to, ze som dobra a proste ja budem jeho istota v zivote, istota ze sa prisposobim a on uz nikdy nezazije bolest zo straty blizkej osoby. Alebo ma miloval, ale je taky pysny a chce mi tym len ublizit. Tak ci tak je to smutne. Neverim ze mohol takto znegovat vsetko co sme spolu prezili. Neverim :(

dejna131
autor
30. apr 2015

@yidaky Nie nie, ved sme sa rozisli. Je koniec. Len si ho mozno chcem obranit tak sama pred sebou, lebo sa bojim ze by som zistila ze cely ten vztah bolo klamstvo. Ze vsetky tie momenty krasnej lasky, boli vlastne nieco ine. Ze som ich zazivala len ja. Ze som naozaj lubila len ja jeho. On bol moj DOMOV. Je mi strasne, priserne.

fra
30. apr 2015

@dejna131 určite ťa to teraz veľmi bolí a zraňuje, ale časom to prejde a vyliečiš sa z neho ... , za pár rokov sa na toto budeš pozerať ako na jedno z najlepších životných rozhodnutí, predstav si, že by si sa mala takto pre jeho rozhadzovanie a hrubosť sužovať celý život - len ho neospravedlnuj a nevracaj sa k nemu, je to hajzlík

rutie
30. apr 2015

@dejna131 Urobila si dobre rozhodnutie. Urcite to boli, ale preboli. Mozno prejde nejaky cas, kym dokazes niekoho opat lubit. Mozno uz nikdy nie tak intenzivne. Ale ked sa pozries na to spatne o par rokov, pochopis ake mudre rozhodnutie si teraz urobila. Drzim palce, nech sa co najskor nadychnes a zacnes od znova. Mne vtedy davno pomohlo odist na druhy koniec sveta. Bola som prekvapena, ako rychlo to - v tom inom prostredi s uplne inymi problemami - vsetko odislo. A stretla som tam cloveka, ktory mi ukazal, ake moze byt partnerstvo - plne porozumenia, vzajomnej opatery, ohladuplnosti, ze rozdielne pohlady sa daju konstruktivne vydiskutovat, ze vo vztahu vobec nemusi byt to mucive napatie. Neostali sme sice spolu, ale vdaka tomu som vedela, ze ak mam s niekym zdielat cestu zivotom, musi to fungovat takto - konstruktivne.

Si mladucka, mas vsetko pred sebou. Nie su to stratene chvile - je to velmi uzitocna skusenost.

Napis tu za mesiac-dva - ako sa citis...

rutie
30. apr 2015

@fra Ja kym sa vymacknem, tak ty to napises za mna a strucnejsie a vystiznejsie 🙂