Hľadám bezpečie

shivas
1. jún 2014

Dobry vecer,.

Neviem si uz rady, hladam vsemozne informacie, patram a zistujem, ale nic nenachadzam, len vselijake indicie a suvislosti a ziadny priamy dokaz.

Mam male dieta s clovekom ktory nie je v poriadku, musela som uz zacat patrat, proste sa to same nukalo a hlavne kvoli bezpeciu, vsetko okolo neho bolo divne casom, take akoby spinave stopy nechaval po sebe, myslim minulost, nic nesedelo, co tvrdil. Od sameho zaciatku som z neho mala cudny pocit, ani sa neda povedat, ze zly, ale cudny.
Strasne nam ublizil a myslim, ze sa o to bude pokusat znova. Ja neviem ci za to moze, alebo nie, tito ludia su vraj plne pricetni ked ublzuju, ale neviem, ci sa vobec vedia ovladat, aby nepachali zlo. Jeho diagnozu sem nechcem pisat. Ide mi o mna a o dieta, myslim si, ze tento clovek ma za sebou nieco velmi brutalne, nasilne, ale aj take akoby hnusne, ohavne, zasa tie indicie a suvislosti...a tiez mi veci napovedaju, ze bol vo vazeni kvoli niecomu takemu, je cely divny aj ta jeho minulost a velmi sa bojim o dieta, mal aj take hnusne reci z ktorych ma mrazilo, to uz vsetko bolo pri konci vztahu. co bolo pocas roka s nim ani nebudem opisovat, ale aby som nevyzerala ako hysterka, domyslava, mozem spomenut, ze bolo vela inych veci ktore mi nesedeli a intuicia ma neklamala, vzdy sa potvrdilo to co som si myslela, aj doteraz vsetko zapada, k tomu jeho diagnoza pod ktoru spad
a aj patologicka loz... len ja nemam priame dokazy, Nemam to ani komu povedat. Bil ma v tehotenstve, nemala som odvahu to udat, naposledy som to spravila. Utiekla som od neho, ale ostalo dieta o ktore bude mat zaujem, ale bude to len jeho nastroj, nepytajte sa ma ako to viem, viem to. Co by som potrebovala je, ci sa nejak neda zistit minulost takehoto cloveka, ja uz neviem kde hladat, myslim, ze mal on aj jeho rodina aj nieco so sektou, vazenie atd... uvitam kazdy napad, radu, informaciu, velmi vam dakujem.

celasapremenim
2. jún 2014

nechapem, co presne riesis, nepises, ci si s nim a ak ano preco, nechapem ani, ako moze zena, ked ju bije muz v tehotenstve, tohoto cloveka neudat, co ocakavas od ludi na nete, ked neadekvatne reagujes na situacie?
a snad nikoho neurazim, ale z akej si socialnej rodiny a ake mas vzdelanie....na tieto pripady su v tomto state institucie, ktore ochranuju matku s dietatom
to, ci bol trestany sa da zistit

celasapremenim
2. jún 2014

sorry, prehliadla som, teraz citam, ze si odisla, myslim, ze by ti mohol pomoct niekto od policie, pozriet trestne zaznamy a na takom zaklade sa da stavat, co sa tyka nepriblizovania sa k rodine

sono2
2. jún 2014

Ty kokos, normálne som prečítala a neviem, čo som čítala. Možno by si nám mala opísať že aké to bolo, keď si s ním liezla do postele. Asi tiež nebudeš celkom normálna. Niektorým ženám ide. Fakt.

celasapremenim
2. jún 2014

@sono2 tak cojaviem mohol sa zo zaciatku pretvarovat, ale tiez sa mi to teda este nestalo

edvelyn
2. jún 2014

@sono2 tuna slecna alebo pani este nezazila ze sa dokaze niekto roky pretvarovat a psychicky ta manipulovat..tak tu netahaj hned lezenie do postele..ked si nic take nezazila..

sono2
2. jún 2014

@celasapremenim ale prosím ťa, deti sa robia s mužmi s ktorými som si istá pre život. Aspoň ja som to tak vždy riešila. Ináč stopercentná ochrana že sa dieťa nepodarí a ja môžem odkráčať zo vsťahu bez nejakej ujmy . Ako nenormálny musí byť človek vždy nie postupne. Otvorene baby sú naivné a potom, ľutujte ma všetci, dávajte rady.

borkavan
2. jún 2014

@shivas to či bol súdne trestaný sa dá zistiť na registri krajského súdu na webovej stránke v mieste jeho bydliska. ale neviem, či sú tam aj mená alebo iba čísla zložiek. ale sú to verejné zoznamy, kto a za čo bol odsúdený. skús sa obrátiť na nejaké krízové centrum a tam ti dajú vedieť presnejšie.
a veru mohla by si opísať podrobnejšie čo sa vlastne stalo, alebo aké máš zážitky, možno ho tu niekto pozná... alebo pozná podobné správanie a povie ti viac.
ty si to napísala tak všelijako neisto..aspoň si mohla teda diagnozu alebo tak... je tu veľa mamičiek s rôznymi skúsenosťami. ked takto povrchne a nejasno píšeš, tak sa rady nedočkáš nidky.
ak chceš vedieť pravdu o svojom, musíš aj ty povedať pravdu a podať celú informáciu. základné heslo.
a nechápem načo sú ti infošky o ňom. skôr sa zameraj, aby si sa odsťahzovala od toho človeka čo najdalej a aby ťa nenašiel. lebo ak si myslím, to čo píšeš...takýto ťa nikdy neprestane obťažovať dokedy ťa nezabije alebo ty jeho

celasapremenim
2. jún 2014

@sono2 vies co, mam v dosahu pripad, ze chlapik trpel schyzofreniou, jeho vlastna matka mu to zatajila, bol lieceny v pubertalnom veku, ona sa za to hanbila v tej dobe, ze chodia k psychiatrovi s nim a tajili mu aj okoliu vsetko, tak ani jemu nevysvetlila co mu vlastne bolo, potom samozrejme nebral lieky, ozenil sa, vsetko v poriadku bolo, bol len taky naladovejsi sem tam, ale to tlmil tym, ze rybarcil a podobne.... a bum, mal recidivu a skoro si vyzabijal rodinu...svokru s manzelkou aj malym sekerou v dome, ledva usli......
az potom sa ta ich svokra pirznala co sa deje a on sm bol v takom soku z toho, ze sa skoro nepozbieral
ustali to, ale bolo to strasne
teraz je na liekoch, ale zit s jeho konkretnou diagnozou vo vztahu da jednej zene zabrat, lebo tito ludia vlastne ani nelubia a ani tesit sa nevedia, taky psi cumak jednoducho.....ja osobne by som v tom vztahu neostala, ani keby som neviem ako bola citovo zakomponovana

tym som chcela povedat, ze mozu nastat aj okrajove pripady, kedy to zena nevie jednoducho diagnostikovat vcas, ale nehovorim, ze aj tu ide o taky, su skor pripady, kedy zena hlupo rozhoduje o svojom osude

7zahrad
2. jún 2014

@shivas Ty sa v prvom rade nauc o nom hovorit normalne, bez nejasneho naznacovania, lebo ludia nepochopia co potrebujes a o co Ti vlastne ide. Je tu anonymne forum, takze jeho dg si kludne mohla napisat. Predpokladam, ze sa bavime o poruche osobnosti, po starom o psychopatii.

Takze nauc sa jasne hovorit co robil, co hovoril, cim sa vyhrazal.

Aky typ obeti volil? Expartnerky alebo "len" ublizoval pre majetok? Aky typ nasilia? Podla toho sa da usudzovat kam az zajde s Tebou..

Je na dieta skutocne naviazany alebo mu ide len o moc nad Tebou?

Kludne napis aj do IP. A nezabudaj: ked sa budes vyjadrovat o nom nejasne, ludia nepochopia a moze sa to obratit proti Tebe..

borkavan
2. jún 2014

@celasapremenim vieš čo, ja bych vymyslela zákon na takého otrasné matky, čo zatajujú takéto vážne skutočnosti pred svetom, deťmi, rodinou... tuto bola tá krava matka naivná a myslela si isto, že ked sa ožení, že všetko bude dobre. vážne krava.
rozčúlilo ma to preto, lebo som učiteľka a zažila som prípad, kde si otec nechcel priznať diagnozu syna a ten syn taaak trpel a otec ho ešte mlátil za to všetko.... a matka krava mlčala.
trvalo to celé dva školské roky, dokedy sme s pomocou všetkých možných dostali toho chlapca tam, kde patrí a jemu teraz omnoho lepšie. lebo aj ten chlapec trpel a bolo to na ňom vidno...
otrasné. takéto prípady.... a v miernejšej forme som ich zažila viac.

jaruska8
2. jún 2014

@celasapremenim To je hrozné.:(

celasapremenim
2. jún 2014

@borkavan tak to ti nezavidim ze si toto musela riesit a vidiet vobec....chuda chlapcek

haaaluska
2. jún 2014

mala si rozmyslat nez ti urobil dieta aky je to psychopat a vobec davat sa dokopy s takym delikventom.a drvil ta jak žito este aj v tehotenstve no proste des.holt smola ze mas s takym debilom decko a si spojena ci chces alebo nie.

sono2
2. jún 2014

@celasapremenim skôr tá hlúpa žena...ona nám napísala len B, keby napísala aj A hneď by sme boli jasné. Ale mne to ani písať netreba. Už v tehotenstve ju bil a do vtedy bol perfektný nie??

jaruska8
2. jún 2014

@sono2 Od začiatku mala ,,čudný pocit", škoda, že neposlúchla intuíciu. ☹

ankaja
2. jún 2014

@shivas ak naozaj mal niečo so sektou ako vravíš,ruky čo najďalej preč...ani sa do toho nepúšťaj,lebo to su psychopatickí fanatici..

sono2
2. jún 2014

@edvelyn no veď nech nám napíše, úprimne, že či už pred tehotenstvom neboli nejaké situácie. Či to bolo fakt prekvapenie z jasného neba tá prvá bitka v tehotenstve. Neviem čo zažívaš ty teraz, ale ja som mala celé detstvo peklo a posilnilo ma to. Aj ja som mala nejaký ten vsťah pred manželstvom a vedela som že nechcem s tým človekom ostať tehotná tak som sa chránila... Lebo nenormálny človek je nenormálny od začiatku. Či chorý alebo alkoholik či proste debil. Vedela som to ja, vedela to moja mama už za chodenia s otcom a vedela to aj táto slečna len....ženy zatvárajú oči. Veď bude lepšie, veď to nejako prejde, veď ma odprosil on to takto nemyslel veď to urobil alkohol nemal svoj deň. Ja som ho provokovala. A ďalšie taľafatky.

borkavan
2. jún 2014

@haaaluska aaale čo sa do nej navážaš preboha. niekedy ti 1000 ľudí a aj intuícia hovorí niečo iné a ty robíš niečo iné. myslím si, že nie každý nie každý má ten dar vybrať si presuperne správne alebo vie naslúchať svojej inutuícii.
a celkovo rôzne životné situácie vedú človeka do rôznych životných rozhodnutí, ktoré by neurobii, keby boli v inom rozpoložení. mňa udivujú takéto mamičky, to mali šťastie na druhú alebo prvú lásku a normál manžela, život, rodičov a neboli skúšané životom a potom idú kázať.
neviem ako ty, ale podľa reakcie žiadna empatia. ja bych zas takú kamošku nechcela.

borkavan
2. jún 2014

@jaruska8 veru škoda, že neposlúchla. ale nie každý vie počúvať svoju intuíciu. chce to roky praxe... a pozorovania sa.

sono2
2. jún 2014

@borkavan pre pána roky praxe? Na čo na diplom ? Proste nerobím dieťa s človekom ktorím som si neni istá alebo priznám áno bola som naivná a v tom pripade by som sa nesťažovala!

borkavan
2. jún 2014

@sono2 ženy majú dôvod, prečo zatvárajú oči a prečo ospravedlňujú zle správanie svojich partnerov.... ty si mala šťastie, že ťa to posilnilo.... poznám príbehy zo školy, kde má dievča zlý život a tak sa nechalo nabáchať, aby ušlo z domu a teraz zmaturovala už s dieťaťom.... proste nie každý je silný vo svojej podstate.
môj ujo veeeeľmi chlastal až dopadol tak, že žil na záhradke zo sociálky (lebo žena sa s ním rozviedla) a aj tam zomrel na zimu. má dvoch synov. jeden je totálny abstinent a žije super život s rodinou a druhý je feťák na Ibize a ide po ňom polícia.... záleží to od charakteru človeka a iných osobnostnýc vlastností a aj od inteligencie .....

borkavan
2. jún 2014

@sono2 ale ona sa nešťažuje, len chce vedieť, kde zoženie infošky o takom človeku.

sono2
2. jún 2014

@borkavan sme na fóre, môžem povedať svoj názor nie? A nemám pravdu tým všetkým čo som napísala? Čo chce zakladateľka počuť? Veď číslo na políciu vie tak nech vytočí, keď bude treba či čo neviem?

borkavan
2. jún 2014

@sono2 ale polícia jej nemôže podať infošky o inom človeku. a sama vieš prípady, že polícia sa angažuje až ked je niekto mrtvy. však tu pred dvoma mesiacmi v TN zabili tu babu a pritom polícia tam hodinu predtým bola!!! a povedali jej, že nič nemôže. viem to, lebo je to bývala susedka môjho priateľa. ☹ rozprával sa s jej otcom po tom všetkom.

edvelyn
2. jún 2014

@sono2 boze ty si jedna z tych najmudrejsich zien na tomto fore ktore nikdy nespravili chybu tusim si zle vstala a potrebujes si stuchnut do cloveka...niektory ludia dokazu tak manipulovat a cloveka ovladat ze sa od neho nedokazu odputat ani po varovnych signaloch...ale to nie je tvoj pripad

borkavan
2. jún 2014

@sono2 môžeš si povedať svoj názor, ale vieš, na to aby sa žena dobre vydala, musí si v prvom rade vážiť samú seba a mať zdravé sebavodomie. ak to nemá tak sa nechá ľahko zmanipulovať a naletí hocijakému odkendusovi.

zeleny_cajik
2. jún 2014

Baby, čo teraz pomôžu reči "načo si s ním mala dieťa a liezla s ním do postele?"
Ak ste to nepochopili, ide tu asi o život, resp. o dva životy, matky aj dieťaťa.
Exitujú inteligentní manipulátori, ktorým by ste 100% sadli na lep aj vy.
Žiaľ náš štát robí pramálo v oblasti prevencie domáceho násilia, resp. čokoľvek v tejto oblasti je len na papieri, skutek utek. Za všetko hovorí prípad Zuzany: http://www.cas.sk/clanok/219138/zuzanu-55-zastr...
@shivas Máš dieťa zverené vo svojej výlučnej starostlivosti? Máš kde bývať? Máš rodinu ktorá ti pomôže? Ako dopadli trestné oznámenia, ktoré si na neho podala? Nemáš možnosť zmeniť bydlisko?

sono2
2. jún 2014

@borkavan načo infošky. Prerušiť kontakt má. Či mu chce robiť terapeutku?

sono2
2. jún 2014

@edvelyn ok. Už som ticho. Mám asi málo porozumenia pre takéto prípady. Som človek čo nikomu nikdy nevyplakava na pleci. Život mi nikdy nič nedal zadarmo vždy som sa vedela o seba postarat . Netreba mi pomáhať ťahať z problémov. A dieťa je pre mňa vrcholne zodpovedná osoba. Takže preto takto reagujem.

edvelyn
2. jún 2014

@sono2 ja nehovorim ze mas byt ticho...ale tak ako jej to pomoze ked jej niekto pise take veci..uz vie ze spravila blbost a riadnu teraz si to musi riesit...ja som tiez nemala nic zadarmo...cez skolu som brigadovala a tyzden po ukonceni skoly som uz makala..tiez som svoje problemi nikomu na nos nevesala...ale troska empatie nezaskodi radsej si kusnem do jazyka 😉 ale tak kazda si tu mozme napisat svoj nazor takze mier 😉