icon

Hľadám pomoc ohľadne českej legislatívy, ktorá sa týka vydaja neplnoletej osoby

gamakage
6. feb 2020

Nikdy som nečakala že nastane situácia a budem potrebovať na MK niečo riešiť ale je to tu.

Potrebujem pomoc tých čo poznajú Česku legislatívu .. ak chce matka neplnoletej vydať dcéru za 33 ročného chlapa potrebuje povolenie aj od otca dieťaťa ? (Neplnoleta je súdom pridelena matke a obe su Slovenky len žijú v Čechách ).

Ďakujem za akúkoľvek odpoveď

Strana
z2
gamakage
autor
7. feb 2020

@taskataska bohužiaľ áno len 14 .. a matka s dcérou to považujú za úplne v poriadku .. ako by to bola tá najnormálnejšia vec na svete.. a ešte sa z toho tešia .. dcéra bude mať doslova novú hračku a matka si myslí že sa bude moc ukázať pred všetkými aká je z nej mladá babka .. aktuálne sa snažíme zistiť čo všetko sa tam deje a kto co rieši (polícia , socialka a tak) .. všetky informácie čo dostávame sú neúplné a nejasné :/ ...

Mimochodom ďakujem moc za rozhovor.. tu sa nemám komu zveriť a rodina to celé berie dosť zle - pochopiteľne (môj otec je z toho úplne na dne .. moja mama sa to snaží brať bez emócií aby bola otcovi oporou .. manzelova sestra je z toho úplne mimo a o manželovi ani nehovorím .. keď sme sa to dozvedeli skoro spôsobil haváriu .. našťastie to trochu schytal len stĺp .. a zbytok rodiny ,manželovej a mojej, nevie čo si má myslieť či urobiť ..pomôcť nemajú ako.. ) ..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
gamakage
autor
7. feb 2020

@taskataska to vieme ale nevieme čo môže urobiť.. pôjde tam a čo potom? Na políciu? Tam to nahlásené je .. na sociálku ? Tiež to vedia.. vezme dcéru na SK? Dobrovoľne ona nepôjde len nasilu a bude sa branit.. nemá problem otca aj napadnúť - a nebude to potom únos ? A ak by ju aj dostal sem.. čo tu? Zavrieť ju do izby ? je schopná si ublížiť a aj ostatným .. vieme že musíme niečo rýchlo urobiť len nevieme čo :(

taskataska
Odpoveď bola odstránená
eliska13
7. feb 2020

@gamakage z toho pekla v akom žila sa ani nečudujem, že si našla chlapa vo veku otca.Otrasna situácia.Isla by som sa poradiť na sociálku a za mladou aspoň na návštevu bez emócií a výčitiek.On nie je udaný ako otec, takže neplatí ani výživné?

gamakage
autor
8. feb 2020

@eliska13 výživné platime kazdy mesiac a v prípade potreby sme platili aj ostatné výdavky.. ako otec je údajný dá sa povedať len ma RL ale inak nikde nie je nikdy spomenutý .. museli sme si vyžiadať novy originál RL aby sme poriesili aspoň nejaké veci ... Vždy keď sme niečo dali dokopy tak sa objavilo niečo ďalšie :/

@taskataska ale my sme už podali návrh na súd.. od tadiaľ prišla odpoveď že ich rozvádzal iný súd a tak to postupujú tam.. a skoro až o pol roka sme dostali len odpoveď že pôvodné rozhodnutie je stále právoplatné ..

gamakage
autor
8. feb 2020

Mám ešte jednu otázku.. čo sa môže za toto stať matke? Ona má totiž ešte 3 deti.. 3 ročnu dcéru (s jej aktuálnym manželom ) a 6 a 9 ročných synov čo žijú s ňou (majú rovnakého otca ale nikdy neboli manželia )

eliska13
8. feb 2020

@gamakage tak, ale keď je na RL tak je tak isto zákonný zástupca nie?niekde si písala, že iba matka...záleží od úradov ako sa do toho obuju bude ich sledovať sociálka a môžu jej vziať deti možno?aj mladu bude chodiť sociálka navštevovať.Tragedia jednej rodiny

gamakage
autor
8. feb 2020

@eliska13 sociálka ich chodí kontrolovať pravidelne ale z ročného dôvodu dajú dopredu vedieť tak vtedy upracú ..navaria a nepijú .. veď to . Ako sa do toho úrady obujú... Všetky inštitúcie doteraz s nami nič nechceli lebo dieta žije s matkou a bolo matke pridelené do starostlivosti..

eliska13
8. feb 2020

@gamakage to je aká kontrola, keď je ohlásená?No máte to blbé tu je výsledok MATKY a ostatné deti budú na tom tak isto

gamakage
autor
8. feb 2020

@eliska13 tak nejak s tým ohlásením dopredu sme to nikdy nepochopili (ale neprekvapilo by ma to že by mali echo len vďaka tomu že sa jej matka vyspala s niekým zo socialky.. nemala nikdy problém vyspať sa s majiteľom bytu kvôli nájmu ) :/ len keby dcéra nedávala všetko za vinu nám (hlavne manželovi) ... no som zvedavá čo z toho všetkého bude ..

eliska13
8. feb 2020

@gamakage to je len taký obranný mechanizmus vydiera, manipuluje Boh vie čo jej mama narozpravala.Ma svoju hlavu aj, keď je to dieťa nemôže zvaliť vinu na tvojho muža.A matka ako sa správa nevidí?strašne mi je ľúto takýchto detí čo žijú ako samorosty

gamakage
autor
8. feb 2020

@eliska13 vie ako sa správa.. veď ju aj sama udala na sociálke za zanedbanie starostlivosti ... ja keď som sa dozvedela tieto veci a postupne ako sa začali objavovať ďalšie som mala zmiešané pocity... Manžel (vtedy ešte priateľ ) mi povedal všetko na rovinu na začiatku vzťahu aj ďalšie veci čo sa týkali jeho života s tým že radšej mi to povie hneď a sama sa mám rozhodnúť či to chcem s ním skúsiť ako by som mala potom doslova utiecť .. je pravda že asi sme nezažili jeden kľudný mesiac vždy sa niečo posralo ale svoje rozhodnutie by som nezmenila .. jediné čo ma na všetkom štve je to že najviac to boli úrady a inštitúcie čo nám komplikovali život a doslova podkopavali nohy a prišlo až k tejto situácii.. v 28 rokoch sa stanem prvorodičkou a v 29 rokoch už budem aj babkou ..

Strana
z2