Hľadáme dočasné ubytovanie pre psychicky chorých na Slovensku
Dobrý deň, budem mať 26 rokov a mám diagnostikovanú komplexnú posttraumatickú stresovú poruchu, aj moja sestra. Psychiatrička aj psychoterapeuti nám obom odporúčajú odísť z domu, pretože doma sa necítime bezpečne, je to tu pre nás stresujúce, najmä kvôli otcovi. Nemáme odpracované potrebné roky na invalidný dôchodok, pretože hneď po strednej škole nám začali vážne zdravotné problémy. Máme okrem iného veľmi málo energie a veľký problém s pamäťou, pracovali sme každá len rok, a to iba na polovičný úväzok. Chystáme sa na hospitalizáciu na psychiatriu, ale potom neviem, čo ďalej. Snažím sa nájsť nejaké zariadenie pre psychicky chorých ľudí na dočasné ubytovanie, ale nič také sa mi nepodarilo na Slovensku nájsť. Neviete prosím vás o niečom takom? Zvládali by sme pomáhať s varením, upratovaním a s podobnými prácami, ako to funguje napr. v Kláštore pod Znievom, lenže to je určené pre mužov. Môžete nám nejako poradiť? Budem veľmi vďačná za každú radu.
@kammi743 to musíte mať odpracované roky? Mojej známej syn išiel po škole rovno na invalidný dôchodok. Tiež nemal odpracované roky. A nedá sa tie roky doplatiť do sociálnej poisťovne?
@taynee Práveže nemáme žiadnu poruchu príjmu potravy, ani psychiatrička nám nič také nediagnostikovala. Dali sme si robiť tieto testy už dvakrát, s odstupom dva roky...https://sk.sepea.eu/food-intolerance/
@margotka17 socialka sa spatne neda doplatit.
@kammi743 Po dodržiavaní diéty sa to po dvoch rokoch výrazne zlepšilo, ale stále máme silné intolerancie na lepok, vajcia, mlieko, orechy, kvasnice a iné... Časom by sa to ešte malo zlepšiť, no trávenie máme stále dosť labilné, slabé, za to môže žiaľ psychika. Naše telo je stále v strese, kvôli tej PTSD, a hlavne v tomto domácom prostredí, kde nám to vzniklo. Takže sa nám to ťažko zahojí, pokiaľ odtiaľto neodídeme. AD na to čiastočne pomohli, ale nie je to riešenie.
@taynee Vidím, že sa v tom vyznáte, aspoň viem, čo môžem čakať... Ďakujem veľmi pekne za informácie. A môžem sa opýtať, z čoho vám tie intolerancie vznikli? A zlepšuje sa vám to? Nám to rodina veľmi dlho neverila, aj teraz to ešte spochybňujú, pripisujú to nejakej poruche príjmu potravy. Trvali na tom, že po troške si musíme zvykať, aj keď nám z tých potravín bolo zle, že si to len namýšľame..... Prepáčte, tú druhú časť správy som vám chcela poslať len súkromne, až teraz som si všimla, že som to tu nechtiac poslala celé, preto som to zmazala...
@quaxi
@sun_shine_2020 Vďaka vám sa mi otvorili oči a uvedomila som si, že sme boli so sestrou aj s mamou už od detstva obeťami domáceho násilia.... Budeme to riešiť touto cestou, ďakujem krásne všetkým za pomoc a podporu, som vám veľmi vďačná ❤️

@sun_shine_2020 Myslíte toto? https://anoprezivot.sk/ Ďakujem, skúsim im napísať.