Hľadáme opatrovateľku pre otca v Novom Meste nad Váhom
Dobrý deň, nejde o úplne imobilného človeka, je chorý ale potrebuje len akúsi osobnú asistenciu (pomoc pri vstavaní, osob. hygiene, presun na vozík). Ak viete o niekom prosím napíšte mi. Ďakujem
Neviete nikto nepoznáte niekoho nemusí to byť profesionálna opatrovateľka, môže to byť mamička, dôchodkyňa, alebo nezamestnaná osoba. Ďakujem
@1vika1
Agentura domacej osetrovatelskej starostlivosti....pripadne ako do buducna....www.ados.sk
@1vika1 zrejme ste si dávali žiadosť na schválenie opatrovateľského príspevku na ÚP. V tom prípade otca muí opatrovať osoba ktorá poberá príspevok za opatrovanie.....Čiže niekto z rodiny kto sa o otca stará a poberá za to príspevok na opatrovanie.(chodia aj kontroly z UP). To je jedna možnosť, ďalšia možnosť je obrátiť sa na MU a požiadať o opatrovateľskú službu(v tom prípade si musíte zrušiť príspevok na opatrovanie z UP).....MU vám poskytne opatrovateľku na 7,5 hod. a platí sa podľa cenníka, napr.u nás je to 1euro/hod., čiže vy budete platiť za opatrovateľku MU podľa počtu odrobených hodín(max.7,5hod.denne) a opatrovateľka dostáva plat z MU. Posledná možnosť je zohnať si individuále nejakú pani na opatrovanie a s tou sa dohodnúť súkromne.
nie nežiadali sme o opatrovateľský príspevok na soc. poist. tiež poskytujú opatrovateľky alebo opatrovateľskú službu, ale to ešte nemáme vybavené a neviem ako dlho to bude trvať, na to mesto sa idem informovať o tom som nevedela, chceli by sme to riešiť súkromne ale nevieme nikoho zohnať
@1vika1 áno, myslela som MU, je to najrýchlejšia cesta...podať si tam žiadosť na sociálnom odborne

Odporucam obratit sa na MU resp. v tomvojom pripade na trenciansky samospravny kraj...podla info na nete poskytuju terennu opatrovatelsku sluzbu...bude k nemu chodit domov opatrovatelka. Takto to funguje aj u nas v Nitre, treba si dat ziadost..jasne, ze sa plati, ale nie vysoka suma.