icon

Hlasný smiech a rozprávanie ako rušenie nočného kľudu?

10. júl 2024

Ahojte prosim poradte, na ulicu sa nastahovali pred par mesiacmi novi susedia a teraz v lete maju kazdy vecer zurky na zahrade, po upozorneni zacali hudbu, co im hrala o 22. vypinat, ale potom este sedia a hlasno sa prekrikuju, smeju, rozpravaju, strngaju poharikmi. My byvame o dva domy dalej a vsetko pocujeme, teraz v horucavach je to o nervy, lebo v noci chcem vetrat a proste sa neda v tom hluku spat.
Ale na toto mi volanie policajtov za rusenie nocneho kludu asi nepomoze, vsak?

Strana
z2
autor
11. júl 2024

No tak hucali tam do pol druhej, potom sa jeden sused z bytovky nasral a namieril z balkona na nich reflektor, potom sa popakovali a isli dovnutra.
Aj preto to tak pocut, lebo okolo ich zahrady su dvojposchodove domy a hned za ich zahradou 4 poschodova bytovka, takze ono sa ten zvuk tak odraza a pocut to viac.
Keby to robili len piatky, soboty, je mi to jedno, ale v pracovne dni je to otravne a vcera bola ceresnicka to, ze bolo tak teplo a kazdy chcel spat pri otvorenom okne proste. Ked uz bude chladnejsie, bude mi to jedno, zavrem okna a vybavene. Ale fakt som uz vcera nemala nervy pocuvat ich zvasty, rehoty a mne len hlavou islo, ako sa nevyspim a za kolko mi zvoni budik...
Uz len dufat, ze dnes nemaju v plane dalsie "posedenie v zahradke".

reanda
11. júl 2024

@laurita285 a vy ste sa nestisili a hulakali dalej, no aj tak sa da..

limoncino
11. júl 2024

@liusa82 úplne súhlasím, niektorí si myslia, že keď sú v dome môžu hucat kedy chcú a ako chcú, tiež mám skúsenosť, nejde o hluk po 22:00, ale jacajuce deti na dvore v bazéne a nie, nie sú vedľa mňa, ani za mnou sú o ulicu za nami, delí nás asi tak 200m a mať otvorené okno je za trest. Mám pochopenie, deti, prázdniny, bazén, ale toto je naozaj hrozne.

zuzulka558
11. júl 2024

@tamtumdo pri BA v nemenovanej dedine kde skupuju domy asi Blaváci domácim tam skoro zakazujú,, manžel tam bol robiť a na začiatku dediny tabuľa cez víkend zákaz kosiť, pílit a veci podobne,keď si mešťan pomýli mesto z dedinou aj takto sprosto to vyzerá 😅 keď mi to poslal cez mms nevedela som ci sa smiať alebo nad tými chudakmi plakať

barborachors
11. júl 2024

@mamaaja82 tak volam hliadku ďalej a ďalej, nonstop. Chápem asi majú na pokuty, ale aj tak si myslím že toto je možné len v pohraničí, kde žije veľa Slovákov a v Rakúsku geograficky ďalej hučia mozno tak Turci ak vobec....

sickynickyobsadene
11. júl 2024

Keby len jeden ...mi takých viacerých a ešte sa navštevujú, zapnu reproduktory a hulakaju jedna radosť.

malav
11. júl 2024

Haha ze namieril reflektor 😀 to dobre vymyslel.
Ak aj dnes budu hlucni, uz by som volala mestsku policiu, nech sa uvedomia. Este ked je tam bytovka, to sa riadne odraza, poznam to, byvam v takom vnutrobloku, ozyva sa vsetko a hlavne v noci.

tamtumdo
11. júl 2024

@zuzulka558 ako aj tu na východe je nejedna dedina,kde starosta vydal neviem či vzn alebo niečo podobné,kde je zakázané v nedeľu kosiť, píliť atď...aj tu to máme takto....ale sem tam sa niekto nájde a kosí píli aj v nedeľu...ja toto vôbec neriešim,asi robí keď má čas...veľa ľudí pracuje 6 dní v týždni....tu teraz cez leto či je prac deň,alebo víkend....možno zo 10 domov,určite aspoň 4 domy sú vonku aj po 22:00, áno je ich počut,aj rehot,aj kúpanie v bazéne o jednej ráno...ale neviem počujem ich ale,žeby má to vyslovene nejak rušilo to zas nie...nepúšťajú hudbu na pecky alebo pod....proste sú von a zábavu sa...nič proti tomu nemám...pokiaľ je to v medziach normy....nikto z toho nič nerobí,pozerám do svojej záhrady ako sa hovorí nie za plot....pokiaľ sa niekto chce rehotať do tretej rána okej,zavriem okno a po probléme....normálna vrava,sem tam smiech...aj psy brešu,zavýjajú,kohúti o jednej ráno kikirikaju, vtáčiky o piatej švitoria,a keď majú kocúre ruju?😂👌tak to je len mega hluk.....tieto zvuky sú o dosť obtazujucejsie podľa mňa....

reanda
11. júl 2024

@tamtumdo no mna napr. ovela viac rozuluju hulakajuci a rehotajuci sa ludia, ako kohuty a macky v ruji.. lebo to su prirodzene zvuky 'prirody' - ten kohut ani macka netusi, ze tym niekoho obtazuje.. ale ludia (pokial nie su uplne retardovani), velmi dobre vedia, ze rusia, ale podla pristupu niektorych je vidno, ze im to je uplne fuk.. este ich to aj evidentne tesi, ze mozu niekomu zrat nervy 😝 .. mne tiez nevadi, ked su ludia aj po desiatej vonku, teraz v lete bezne sme aj my, vsak konecne aspon trochu sa tam da dychat, aj do bazena sa idem okupat aj potme, ale nebudem tam hulakat a rehotat sa, aby aj v susednom meste vedeli, ze ja sa kupem.. to uz vidis podla toho, ako sa ti ludia chovaju, ci sa snazia obtazovat co najmenej, alebo to maju v pazi..

liusa82
11. júl 2024

@limoncino my sme volakedy tiež bývali v klasickej zástavbe domov ale bolo tam ticho to nemôžem povedať.Nikto takto po nociach nehučal.Odišli sme ale kvôli inému.Nie hluku.Teraz sme išli tak za dedinu pri les a dalšieho suseda máme až cez taký kopec dalej.Náročky sme takto išli od ludí aby sme mali pokoj od každého.A aj ked tu na okolo nikoho blízko nemáme,tak takýto čurbes ma teda nenapadne robiť aj ked sme tu kvázi ako na samote.Ked už niekto chce robiť takýto bordel mal by isť bývať ako my

sardinka32
11. júl 2024

@liusa82 presne si to napisala...ale v reali je to tak, ze Teba, co nerobis hluk, posle hlucny sused byvat na samotu...a toto je typicka formulka tychto ludi...nie on aby sa spraval ohladuplne, ale Ty sa prac (moja skusenost). Len tolko samot ani nie je pre vsetkych...🙄

limoncino
11. júl 2024

@liusa82 no veď toto, niekto si to neuvedomuje, susedia za nami, chalan dospelý, cca 25, si našiel frajerku. A inak ako sedlana ju nazvať neviem, to jaci ja celý dvor, celé minulé leto stavali jeden posratý altánok, okej, ale tri mesiace? Možno aj viac.. Do toho si mladý púšťal hudbu, aby prekricala vŕtačku, do toho ona stále niečo kričala, potom si napustili maly detský bazénik a v ňom sa hrali, áno, ti dospelí ľudia a nechci počuť ten rev čo tam ona predvádzala, ja už som mala chut ten plot preskočiť a ten bazénik prepichnut.

purple_wolf
11. júl 2024

samozrejme ze mozete... kazdy hluk je hluk nie je to limitovane len hudbou alebo vrtackou

tamtumdo
11. júl 2024

@reanda tak ja som reagovala na ten príspevok,lebo z toho nejak vyplynulo ,že chce vetrať, čo všetci čo nemajú napr klímu....ale keď tam píše že jej vadí aj strnganie pohárov....tak to už je nooo....vela ľudí je vonku v takých horúčavách.... niektorí sú tichšie,iný hlučnejší....ale pokiaľ vyslovene nevrieskaju po sebe a nemajú hudbu nahlas je to okej....

pipistrel13
12. júl 2024

@barborachors presne,mentalita Slovakov aj v tomto amere katastrofa...mne osobne velmi vadi prehnany hluk a hudba,ze ju pocujem akoby som si ju doma pustala a to aj pocas dna...ziaden respekt,vzdy vravim,ze keby to tak urobili vsetci naokolo akoby to asi vyzeralo...

lujza123
Autor odpoveď zmazal
chrobak7
13. júl 2024

@esterr_ka Už vidím tvojho muža, ako prikáže "V mene zákona sa rozíďte!" a pošle MOJU návštevu z MÔJHO dvora preč. 😲😀😅

Môže dať maximálne pokutu, že rušíme nočný kľud.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2